Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Show Jana Krause 25.5. 2016

25. 05. 2016 | Televizní tipy
Oblíbená televizní Show Jana Krause s datem 25.5. 2016 bude opět plná zajímavých hostů. Herec Miroslav Hanuš, baletka Kristina Kornová a dokumentaristka Tereza Tara se představí v Show Jana Krause s datem 25.5. 2016.

Show Jana Krause – 25.5. 2016:


Miroslav Hanuš
– herec, specialista na role nepříjemných „blbů“ a podrazáků, které hraje velmi uvěřitelně. Spousta rolí ho kvůli  tomu „proslavila“ v negativním světle. „To je tím mým obličejem,“ říká Miroslav Hanuš. „U filmu rozhoduje, jaký jste typ a jak vás čte kamera. Možná hraje roli i to, že jsem plachý. A jak jsem plachý, tak asi navenek vysílám nějaké silácké vlny a třeba stejně působím, když někam přijdu na casting. Možná tam taky nevědomě vysílám nějaký signál typu ‚chcete do držky?‘ – pak by to vysvětlovalo, proč si úspěšně vykoledovávám ty role kreténů,“ vysvětluje s nadsázkou. Miroslav Hanuš se věnuje i režii. Jako herce jej diváci znají z Divadla v Dlouhé, ale především ze seriálů a filmů.

Show Jana Krause 25.5. 2016Kristina Kornová – baletka, členka Národního divadla, začínala se zpěvem a tancem ve třech letech. V 10 letech účinkovala v bývalém divadle Semafor s Jiřím Suchým, se svým otcem, Jiřím Kornem, zpívala v muzikálu Bídníci a věnovala se i stepu. V Národním divadle dnes tančí v Louskáčkovi, ve Sněhové královně a v dalších představeních.

Tereza Tara – dokumentaristka, která na sebe výrazně upozornila svým filmem Hormonální akvárium o vlivu antikoncepční pilulky na změny pohlaví u ryb a reprodukční zdraví populace. I její další filmy vzbudily pozornost, získala řadu ocenění v Česku i v zahraničí. Tvoří v oblasti videoartu, vede vlastní kurzy Tara Trance. „Ženy z mých kurzů většinou zkrásní a také spontánně a snadno otěhotní,“ říká. Témata jejích filmů často reagují na aktuální kauzy ve společnosti, např. dokument V čem je háček? je výpovědí náctileté dívky o sexuálním zneužívání v ezoterické škole gurua Járy. Film Hormonální akvárium o cestě antikoncepční pilulky získal několik ocenění na českých i zahraničních filmových festivalech (např. Finále Plzeň 2008, Rio de Janeiro 2008, Academia Film Olomouc 2008 aj.). V televizním dokumentu Ženy v boji sleduje osudy žen, jimž se stal bojový sport hlavní náplní života. Film Předtím sleduje osud jednoho manželství a prenatální vzpomínky dítěte, které z něj vzešlo. V dokumentu Let viny se zabývá psychosomatickými kořeny nemocí. „Občas jsem si připadala na dně temné propasti,“ říká o zkušenostech, které zažila v průběhu natáčení.

Film točila na základě osobní zkušenosti s onemocněním ledvin. „Díky nemoci jsem si před lety uvědomila, že žiju oddělená od sebe, od toho, kdo skutečně jsem a od svých skutečných potřeb. V průběhu uzdravování jsem si uvědomila hodnotu svého těla, jak je to úžasné dýchat, pohybovat se, cítit radost z tlukotu srdce. Opravdu to cítit, nebrat své tělo jen jako nějakou věc, ale prožívat se v těle v tomto okamžiku. Někdy mě pohltí běh světa, ale už se mi více daří uvědomovat si, kdo jsem já. Nebo si aspoň klást tu otázku. Bert Hellinger, zakladatel rodinných konstelací, říká, že nemoc se chová jako žena. Zkuste bojovat se ženou! Kdo to zkusil, ví, co následuje. Když ženě nebo nemoci nasloucháme, máme šanci pochopit, o co jí jde,“ říká. Tereza Tara je také lektorkou v oblasti osobního rozvoje a kreativity. Vede kurzy pro ženy Tara Trance.

Vedu kurzy kreativity pro ženy, protože jestli mi bylo něco dáno do vínku, tak je to právě tvořivost. Bytí v kreativním poli může inspirovat jiné k vlastní tvorbě a rozpuštění kreativních bloků. A kde se nás sejde více ve jménu kreativity, tam to prostě proudí. Vedu lekce tantrajógy Mohendžodáro, které ženy omlazují a uzdravují, co se týče pánevního dna a hormonálního systému. Rozvíjení ženských kvalit skrze tvořivost i pohyb je pro dnešní ženy velmi důležité, zejména pro ty, které jsou vystavené stresu a pracují na pozicích, které jsou orientované na výkon.

Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause
uvidíte ve středu 25.5. 2016 ve 21.35 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !