Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Šťastní sebevrazi

13. 02. 2011 | Televizní tipy
Sebevrah se málokdy sejde se sebevrahem, ale když už se to podaří - je to hezké setkání. Mohou si otevřeně, bez příkras a zbytečných konvenčních úvodů svobodně promluvit o svých zpackaných životech. Nemusí lhát, nemusí mlžit, nemusí se snažit udělat na druhého dojem.

Vždyť teď už je to stejně jedno, za chvíli to budou mít oba za sebou. Oba jsou zkušení, vědí, o co jde - vždyť už to několikrát zkoušeli. Nikdy se to sice nepovedlo, ale teď to vyjde, jsou na to přece dva. A kdoví, protiklady se přitahují a v blízkosti smrti se může objevit i láska.

Režisér Igor Chaun nahlíží ve své trochu zvláštní a trochu pohádkové komedii vážné téma z úplně nečekané strany a Miroslav Táborský s Veronikou Freimanovou mu v tom s chutí pomáhají.

J.F.

Repríza černě-groteskní bajky z roku 2007, kterou podle scénáře Miroslava Sovjáka natočil Igor Chaun. V prologu je rozvedený outsider Lukáš (Miroslav Táborský) vyhozen od dveří bytu, kde se na své bývalé manželce marně domáhá kontaktu se synkem. Zoufalý muž odjede obstarožním favoritem na odlehlé místo, kde se pokusí o sebevraždu oběšením. V kritické chvíli se však objeví bodrý bezdomovec (Michal Pavlata), který jej zachrání. Vzápětí mu poradí, jak skoncovat se životem se stoprocentní jistotou.

 Společně doputují na most přes dálnici, šťastná náhoda však Lukáše znovu zachrání. Octne na korbě dodávky, jejíž šofér dojede do vsi Andělská Lhota, kde zaparkuje v garáži luxusního domu. Dezorientovaný smolař v něm najde zakomplexovanou ženu (Veronika Freimanová), která má problémy s arogantním manželem a chce rovněž skoncovat se životem. Lukáš a Lída se společně vypraví na zapadlou železniční trať, kde se své úmysly snaží dotáhnout do konce. Mezitím však v sobě najdou zalíbení a stanou se svědky jiného sebevražedného pokusu...

Příběh s absurdními dialogy a pohádkovým rozuzlením vypráví o relativitě lidských smutků. Chandry ústřední dvojice kontrastují s povahami obou hrdinů i s idylickou krajinou, v níž se historka odehrává. Její finále i klíčové místo (Andělská Lhota) mají biblický nádech. Tomu odpovídá i postava samorostlého "Anděla strážného", který se z filozofujícího bezdomovce v závěru převtělí v přívětivého nádražáka a laskavého lékaře.

Vysílá se 13. února 2011 od 20 hodin na ČT 1

 

Zdroj: Česká televize

 

Mirka Bali

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
To jsem se toho dozvěděla!
Obrázek uživatelky
profil
Po chvilce jsem to přepla na 24, vůbec mi to nebavilo, akorát herecký výkon Miroslava Táborského byl výborný - k jeho typu osoby se role šikla.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Prosím Vás, řekne mi někdo dobrý, jak to skončilo? Když byla ta "obézitka" v nemocnici a zpívala tam o těch receptech, musela jsem jít pustit syna, který přišel a neměl klíče! Načež šly titulky! Nikde ten závěr pochopitelně rozveden není!!!
Obrázek uživatelky
profil
trochu přepísklý.......škoda času..
Obrázek uživatelky
profil
dobrý filmSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles