Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Štědrovečerní pohádka Láska rohatá

16. 12. 2009 | Televizní tipy
V jedné zapadlé a taky už řádně rozpadlé brdské hospodě, kde odpradávna sídlili čerti, se usadí dva vykutálení podvodníci, Berta a Vitouš. Spolu s nimi tu tráví čas i čert snad té nejnižší kategorie, čertovský učeň a kuchaříček a hlavně outsider Záprtek.

Když hospodu navštíví pekelná inspekce, což je velmi vážená instituce, Berta s Vitoušem se vydávají za čerty. Ovšem čerti to nejsou a tak požadovaný úpis ani nemají, ani ho nedokážou sehnat. Pošlou pro něj tedy nešťastného Záprtka. Smůla je, že také Záprtek nevyniká žádnou z pekelných dovedností a s úkolem si neumí poradit.

Právě v tom čase v Jílovém jistá velice bohatá milostpaní, která miluje zlato nade vše a proto zaměstnává dokonce svého osobního zlatníka, zatouží po zlatých očích. Ty ovšem zlatnický mistr vyrobit nedokáže a tak pro oči ze zlata musí jít služebná Anička. Tak trochu za trest, protože jí milostpaní neprávem podezřívá z krádeže. Aničce nic jiného nezbývá a tak jde. Kde ale se dají najít oči ze zlata, to nikdo neví. Snad jedině v pekle by mohli něco tušit.

A tak se zoufalá Anička ocitá před pekelnou branou. Naštěstí se tu setkává se stejně zoufalým a nešťastným čertem Záprtkem. Jak už to v životě bývá, když se dva, kterým osud zatím nepřál, potkají, nejspíš v sobě najdou zalíbení. A stejné je to i s Aničkou a Záprtkem.

Nechtěli bychom prozrazovat další děj pohádky, ale určitě nás bude zajímat, zda se milostpaní splní její přání a bude se opravdu moci na svět podívat zlatýma očima. Což o to, tohle se jí možná nakonec vyplní, ale dá se takovýma očima vůbec něco uvidět? A jestli ne, je snadné se jich potom zbavit? Nepochybně stejně napjatě budeme sledovat osudy dvou zlodějíčků, Berty a Vitouše. Kam až je dožene touha po pohodlném životě a nicnedělání, byť třeba v čertovské kůži? Nestanou se snad nakonec opravdickými čerty? Ale hlavně budeme držet palce Aničce a Záprtkovi, a to si povězme hned, že se nakonec dostanou, ale věřte, nebude to cesta jednoduchá. Vždyť jeden je čert a i když je to čert neúspěšný, který by se docela rád stal člověkem, nemusí být taková proměna nic jednoduchého. Zvlášť, když se ten druhý nebo spíš ta druhá, v čertici promění. Tohle už je pořádná komplikace. Ale… co by mohlo v takovém případě pomoci jiného než láska? My to sice víme, ale stejně jako v pohádkách se k tomuhle poznání v našich životech složitě prokousáváme.

Pestrou paletu postav si doplňme o Aniččinu kamarádku Markétu (která Aničce všechny starosti a problémy z vlastní hamižnosti a nepřejícnosti zaviní) a Záprtkovu babičku Elvíru (která když může, tak zcela jistě pomůže, inu, je to čertice, která přišla na chuť člověčině, nad takové přece nebývá).

Láska rohatá je pohádka a tak tu nechybí ani Kniha pekelných kouzel. Kdo té se zmocní….., ale na tuhle odpověď už si opravdu počkejme.

 

Místa a lidé:

Pohádka Láska rohatá byla natáčena v exteriérech na Kokořínsku a v Blatcích, větší část interiérů potom ve studiu 4 na Kavčích Horách. Z představitelů důležitějších rolí je třeba zmínit především Jiřinu Bohdalovou jako babičku Elvíru, Jiřího Mádla jako čerta Záprtka, Táňu Pauhofovou v roli Aničky a nepochybně také Pavla Zedníčka a Matěje Hádka, kteří vytvořili postavy Vitouše a Berty. Naďu Konvalinkovou uvidíme v roli milostpaní, Miroslava Táborského jako pekelného inspektora a konečně postavu proradné Aniččiny kamarádky Markéty vytvořila Hana Vagnerová.

 

Pohádku uvede Česká televize na Vánoce 2009.

  

Zdroj: Česká televize

foto © Zuzana Páchová

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Štědrovečerní pohádka Láska rohatá:

Štědrovečerní pohádka Láska rohatá
Štědrovečerní pohádka Láska rohatá
Štědrovečerní pohádka Láska rohatá
Štědrovečerní pohádka Láska rohatá
Štědrovečerní pohádka Láska rohatá
Štědrovečerní pohádka Láska rohatá
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
pěkná pohádkaSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
prijemný príbeh
Obrázek uživatelky
profil
prijemný príbeh
Obrázek uživatelky
profil
sympatická a milá rozprávočka
Obrázek uživatelky
profil
na štědrý den se na pohádku večer klasicky nedíváme, ale už se těším, až se na ni pak někdy mrknu
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles