Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

TGM: Talkshow Geni a Míši 5.10. 2014

5. 10. 2014 | Televizní tipy
Do dalšího dílu TGM: Talkshow Geni a Míši přijali pozvání – žena, která se ve svých knihách zabývá nejrůznějšími záhadami - „ufoložka“ Jitka Lenková, horolezec, který rád hledá nové cesty Marek Holeček a syn známého zpěváka, sám nadějný zpěvák, ale také již zkušený herec Adam Mišík.

TGM: Talkshow Geni a Míši uvidíte – 5.10. 2014:


Moderátoři Michal Suchánek a Richard Genzer si za aktivního režisérského dohledu Ondřeje Sokola povídají, ale také hrají s různými hosty v klubu La Fabrika.

Prvním hostem, který přišel do Talkshow Geni a Míši, byla spisovatelka a odbornice na UFO a různé jiné tajemné úkazy Jitka Lenková. Vysvětlila moderátorům, že například Praha je považována za velmi mystické město, obzvlášť místa kolem Starého města, Vyšehradu nebo Karlova mostu. Geňa s Michalem chtěli samozřejmě slyšet konkrétní příklady. „Například na Vyšehradě je tak zvaný Čertův kámen, o němž legenda praví, že ho tam upustil samotný ďábel,“ vysvětlila.

TGM: Talkshow Geni a Míši 5.10. 2014Jitce Lenkové vyšlo už 30 knih (u některých je spoluautorkou) a momentálně sbírá materiál pro další, která bude věnovaná prokletým místům v České republice. Geňu zajímalo, na která místa by si měl dát pozor. „Bývají to místa spojená s ďáblem, takže do určité míry je to třeba i Vyšehrad, ale třeba také Ďáblova stopa, pro někoho to může být i finanční úřad,“ vtipkovala ufoložka.  Moderátoři s Jitkou Lenkovou rozebírali také záhadu mayských pyramid nebo existenci duchů. Když došlo na mimozemšťany, Michal s Geňou se rozhodli vystřelit mimozemským civilizacím do vesmíru poselství ze Země. A ukázali Jitce Lenkové, co by mělo obsahovat. Který předmět jménem ufologické organizace autorka nejen nedoporučila posílat, ale rovnou jej zabavila?

Elitní horolezec, který zlezl například osmitisícovky Gašerbrum nebo Nanga Parbat a získal za své výstupy řadu ocenění, to je další host – Marek Holeček. Marek je vyznavač tak zvaných prvovýstupů, kterého baví nacházet nové cesty. Michala zajímalo, podle čeho si Marek hory vybírá. „Najdu si cíl, který mě těší už na první pohled. Jako když jdu po ulici a vidím krásnou ženu. Ne že bych se na ni hned vrhnul, většinou už by nešlo o prvovýstup, ale můžu si najít svou cestu,“ filozofoval horolezec a ujistil moderátory, že na horách se dají nacházet stále nové a nové cesty.

Překvapil je informací, že osmitisícovky jsou velmi frekventovaná místa, že například na vrchol Mount Everestu v některých dnech vyjde až 250 lidí a je tam tedy velká zácpa, což bývá nebezpečné a není vůbec neobvyklé, že tam někteří lidé kvůli tomu i zemřou. „Žiju ve městě, když se špatně rozhlédnu a srazí mě auto, chápu, že to se může stát. Ale že jedu do Himálaje a umřu tam, protože čekám ve frontě na výstup, to je morbidní,“ šokovalo Michala. Geňa s Michalem se Markovi pochlubili fotografiemi svých výstupů. „To je naše první osmitisícovka, útrata tenkrát dělala 7658 korun,“ okomentoval Geňa jednu z fotografií. Michal se zajímal o praktické stránky horolezení. Dostane se mu uspokojivé odpovědi na to, co si vzít na sebe do hor v Antarktidě?

Herec a nadějný zpěvák, ale také syn známého zpěváka, to je třetí host tohoto pořadu Adam Mišík. Fanoušci seriálů si ho mohou pamatovat například z Cest domů, Adam má ale za sebou i řadu rolí ve filmech, účinkoval například i v zahraničním koprodukčním seriálu Borgia. Vysvětlil, že nejdřív hrál fotbal a teprve později začal směřovat k herectví a hudbě. Moderátory zajímalo, jestli mu fanynky, kterých má Adam prý hodně, házejí při koncertech na pódium spodní prádlo. „Spodní prádlo přiletělo poprvé teprve nedávno, většinou mi přilétnou spíš medvídci, čokolády, bonbony a podobné věci,“ odpověděl. 

Adam pak vyprávěl, že má kolem sebe tým lidí, se kterým při skládání písniček spolupracuje. „To, že máš dneska svůj tým a že si můžeš psát a skládat, co chceš, to jsme ti vybojovali já, tvůj táta a ještě pár studentů na Národní třídě,“ připomněl Adamovi Michal. V tu chvíli do děje vstoupil režisér Ondřej Sokol a navrhl, jestli by moderátoři s hostem nezinscenovali, jak kdysi za komunistického režimu pracovaly úplně jiné týmy, které kontrolovaly autorům jejich tvorbu. „Já bych to rád zažil. Jenom na chvilku, abych věděl,“ souhlasil Adam.  Tak mu Geňa s Michalem předvedli, jak vypadaly tak zvané přehrávky. Projde přes cenzuru Michala s Geňou Adamova písnička?  A jak si Adam povede ve hře, kterou moderátoři nazývají Vlhká válka? 

Rozhovory s hosty TGM: Talkshow Geni a Míši:


TGM: Talkshow Geni a Míši 5.10. 2014Publicistka a „ufoložka“ Jitka Lenková vydala jako autorka či spoluautorka třicet knih. Zabývá se záhadami a nevysvětlitelnými jevy spojenými nejen s mimozemskými civilizacemi.

V různé záhady a věci tak zvaně mezi nebem a zemí věří spousta lidí. Vy přímo věříte v existenci UFA?
To není otázka víry, ale otázka důkazů. My máme spoustu indicií, že se různé záhadné jevy vyskytují, včetně zjevení mimozemšťanů nebo pozorování UFA, strašidel, duchů a podobně. Ale nemáme zatím žádný hodnověrný důkaz, který by obstál v kriminalistické praxi a existenci těchto jevů, zvláště existenci mimozemšťanů a jejich přítomnost na zemi, opravdu potvrdil.

Vy sama jste na vlastní oči viděla něco nadpřirozeného?
Bohužel ne, mám pouze zkušenosti s jistou energií, kterou jsem vnímala na různých místech, třeba na Zvíkově. Nejsem zas tak nadaný senzibil, abych cítila něco silnějšího. Ale několik takových pocitů jsem skutečně zažila.

Jste autorkou třiceti knih, ale ne pouze o záhadách, píšete i knihy se vztahovou tematikou, máte tedy velmi široký záběr.
Mě zajímá hodně věcí, ale ve všech mých knihách je vždy prvek poznávání něčeho nového a neznámého nebo jiný úhel pohledu. A týká se to i vědeckých témat, o nichž jsem psala. Ano, jsem sice autorkou třiceti knih, ale některé jsem napsala spolu s dalšími autory. Například se svým mužem, vyšla nám mimo jiné třeba kniha Mimozemšťané v Čechách. Jde už o třetí vydání, které je shrnutím pozorování nadpřirozených jevů ze začátku 90. let.

Vychází různé knihy na téma muži versus ženy. Věříte – s nadsázkou řečeno -  že muži jsou opravdu z Marsu a ženy z Venuše? Že muži jsou pro ženy tak trochu mimozemský druh?
Myslím, že pokud někdy vnímáme muže jako mimozemšťany, oni nás ženy vnímají zase v jiných situacích úplně stejně.  Ale kolem nás se nejen světy mužské a ženské přibližují a sbližují, sbližují se i jiné kultury, věřím, že se nakonec s námi sblíží i ty mimozemské.

Na čem momentálně pracujete?
V říjnu mi vyjde kniha o záhadných technologiích starověku, v níž se zaměřuju i na mimozemské znalosti, nebo znalosti civilizací, které tu byly dávno před námi a za záhadných okolností zmizely, například Atlantida. Příští rok by měla vyjít Tajemná místa v České republice, a to tajemná v dobrém i špatném smyslu, čili místa nějakým způsobem prokletá, i místa léčivá. A ráda bych se pustila do hezkého a zajímavého tématu cyklických událostí, které se po určité době opakují. V nich bych chtěla porovnat například životy a smrt Lincolna a Kennedyho nebo rozebrat paralelu mezi princeznou Dianou a císařovnou Sissi. Měly hodně společného, ať způsob jednání, neporozumění si s lidmi, kterými byly obklopeny, obě přehnaně pečovaly o svůj zevnějšek, extrémně hubly. Dalším příkladem je ale i pád Říše římské a současná krize euroatlantické civilizace.

Co je pro vás největší životní záhada?
To, že jsme vůbec tady. Protože vznik života je natolik nepravděpodobný, že k němu nemělo vůbec dojít.

TGM: Talkshow Geni a Míši 5.10. 2014Marek Holeček: Prodávám příběhy a sny

Marek Holeček je horolezec, který hledá nové cesty vzhůru na nejvyšší hory světa. A nejen na ně. Za své výstupy byl ohodnocen mnoha cenami.

Jaké je vaše původní povolání?
Prošel jsem různými školami, po střední škole jsem se pokusil i o vysokou, ale všech jsem záhy nechal, abych se mohl věnovat lezení.  Pracoval jsem ve stavebnictví, ale po čase jsem dosáhl určité hranice a pochopil, že už ji asi nepřekročím. Tak jsem se naplno začal věnovat tomu, co mám rád, tedy lezení po horách.

Dá se lezením po horách uživit?
Dá. Musí. Když nebudu mít na výpravu, dobře. Ale na to, abych uživil rodinu, za niž mám zodpovědnost, musím mít vždycky.  Nejde jen o lezení samotné, to, že vylezu na nějaký kopec, mě neuživí, své lezení musím nějak mediálně využít. To znamená, že pořádám besedy, točím, fotím, píšu, prodávám příběhy a možná trochu i sny. (smích).

Jak často podnikáte výpravy do hor?
Za 16 let jsem stihl 26 výprav. A k tomu jsem ještě občas odjel někam na dovolenou. Výpravu je potřeba důkladně naplánovat a hlavně rozvrhnout si síly. Lezení je často na hranici možností a člověk v horách přichází o velké množství svalové hmoty, je běžný úbytek třeba až 8 kilo. Takže je potřeba mezi výpravami nabrat sílu.

Máte čtyřapůlletou dceru, už ji vedete k lezení?
Čekám na její impuls, k ničemu ji nenutím. Na hory jezdí ráda, ale chce si hlavně hrát se svými vrstevníky. Takže když chce lézt, nechám ji, a pak odběhne zase si hrát. Neberu jí její svět, nechám na ní, jestli jednou půjde v mých stopách nebo ne.

TGM: Talkshow Geni a Míši 5.10. 2014Adam Mišík: Těším se na studium v Americe

Adam Mišík, syn známého hudebníka, herec, kterého jste jeden čas mohli vídat i v primáckém seriálu Cesty domů, sám také nadějný zpěvák. Jaké jsou jeho plány do budoucna?

Čím aktuálně žijete?
Žiju koncerty, které mám po celé republice, každý víkend alespoň dva. Jezdíme po různých místech, pokaždé se strašně těším, nabíjí mě to energií. Taky točím dva celovečerní filmy. Jeden koprodukuje televize Prima, jmenuje se Andílek na nervy. Ale momentálně úplně nejvíc žiju křtem své desky, který se bude konat 25. října v Lucerně. Vyšla v červnu a asi týden nebo dva byla skoro nejprodávanějším albem, což mě moc potěšilo. Mám radost, že se fanouškům a fanynkám líbí.

Reagují na vás fanoušci na ulici? Zastavují vás s žádostí o podpis?
Občas ano a někdy zažívám i docela vyhrocené situace, když se kolem mě utvoří hrozen lidí. Netušil jsem, že se mi někdy něco podobného přihodí, jsou to zvláštní situace.

Jak se na fanynky tváří vaše přítelkyně? Žárlí?
Asi trochu žárlí, ale já jsem taky žárlivej, je to docela vyvážený.

Měl jste strach z toho, co si na vás Michal Suchánek a Richard Genzer připravili?
Trochu mě z toho lechtalo v žaludku, cítil jsem se skoro jako před nějakou zkouškou. Ale nakonec to bylo moc fajn a měl jsem z toho dobrý pocit.

Jak při natáčení zvládáte školu?
Pozastavil jsem studium na konzervatoři a od února nastupuju na školu v USA v Los Angeles v Beverly Hills, přesně na tu, kde se točil ten známý seriál. Strašně se tam těším a jsem rád, že se mi naskytla možnost studovat tam. Rád bych v Americe zůstal co nejdéle, ale ne natrvalo, doma jsem tady.

Premiéru dalšího dílu TGM: Talkshow Geni a Míši
u
vidíte v neděli 5.10. 2014 ve 21.30 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku TGM: Talkshow Geni a Míši 5.10. 2014:

TGM: Talkshow Geni a Míši 5.10. 2014
TGM: Talkshow Geni a Míši 5.10. 2014
TGM: Talkshow Geni a Míši 5.10. 2014
TGM: Talkshow Geni a Míši 5.10. 2014
TGM: Talkshow Geni a Míši 5.10. 2014
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !