Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Top 5 nejtěžších povolání světa

16. 06. 2014 | Televizní tipy
Patříte mezi ty, kteří si stěžují na své zaměstnání? Práce vás nebaví a čas od času si říkáte, že byste ji měli změnit, protože právě ta vaše je ze všech nejhorší. Jenže opak je pravdou, na světě je mnoho těžších a náročnějších zaměstnání, než je to vaše a lidé, kteří jej vykonávají, si nemohou být jistí, ani návratem domů. Nebezpečí na ně totiž číhá všude, a především v práci.

Dělníci na ropné plošině


Nepředstavitelná dřina, fyzická i psychická náročnost, ale štědré ohodnocení, taková je práce na ropné plošině. Na tuto práci nepotřebujete vystudovat vysokou školu a ani tu střední, stačí vám, když budete na výbornou ovládat angličtinu a vaše psychická a fyzická kondice bude na více než dobré úrovni.  Ponorkovou nemoc na ropné plošině můžete chytit velice snadno, jelikož tato profese obnáší 12 hodinové směny, 2 týdny vkuse a to na širém moři. Pak následuje 14 dní volna na pevnině.

Kromě toho, abyste mohli tuto práci vykonávat, je zapotřebí absolvovat bezpečnostní kurz BOISET, kde se naučíte jak se chovat např. v případě ropné havárie a jak zvládnout první pomoc. Jestli milujete adrenalin a nebojíte se každodenní dřiny a číhajícího nebezpečí, napište motivační dopis spolu s životopisem v anglickém jazyce a rozešlete je do vybraných agentur. Více se o tomto těžkém povolání můžete aktuálně dozvědět také v pořadu Dobrodružství prožívaná v křesle na stanici Spektrum

 Top 5 nejtěžších povolání světaOpraváři elektrického vedení


Stoprocentní koncentrovanost, přesná znalost předpisů
a práce s elektrickým proudem desítky metrů nad zemí, takové je povolání opraváře elektrického vedení. Každý den se místo saka a košile oblékne do obleku z ocelové výztuže, který dokáže člověka ochránit před obrovským množstvím voltů a nezpůsobí tak dotyčnému žádná zranění.  Jenže práce ve výškách, kdy je člověk zavěšen několik hodin z helikoptéry, aby byl dobře izolován od země, je velmi náročná jak na psychickou stránku člověka tak i na tu fyzickou.

Zvláštní trénink a práce holýma rukama dá člověku zabrat, a to i přes hřejivý pocit z dobře vydělaných peněz. Finanční odměna za toto povolání se pohybuje okolo 2 000 Kč za hodinu práce. Dejme si však ruku na srdce, stálo by někomu z nás lezení po drátech elektrického napětí a každodenní riskování života za to?

Umývači oken mrakodrapu


Na mytí oken není nic složitého, zvládne to přece každý, myslí si jistě většina z nás. Dokážete si však představit, že byste každý den riskovali svůj život mytím oken ve výšce až 180 metrů nad zemí? A to většinou bez helmy a dalších bezpečnostních pomůcek, tak jak to dělají přistěhovalci v Americe. V lepším případě mají pracovníci přeci jen helmu a další povinnou výbavu, jako je lano, postroj a sedák. Kromě toho pracují i z velké jistící plošiny.

Pokud však je místo špatně dostupné, slaňují se na laně k samotným oknům. Není to tak dávno, kdy dvojice umývačů uvízla ve 45. patře jednoho z newyorských mrakodrapů a čekala na záchranu. Tato práce je jedna z těch nejpodřadnějších a nejnebezpečnějších na světě, jelikož si každé ráno při odchodu do práce nemůžete být jisti návratem.

Rybáři na Aljašce


Ledová voda, bouře, infekce, několika hodinové směny, minimum spánku a odpočinku, to vše obnáší rybaření. Není to taková pohoda, jako když si zajdete v neděli po obědě s kamarády na ryby.  Rybáři na Aljašce mají krutý život, jelikož práci jim znepříjemňuje nepříznivé počasí a časté poruchy přístrojů.

Navíc díky podchlazení či pádům přes palubu přichází o život každoročně více než 130 osob, tohle číslo ovšem nezahrnuje počet zraněných. Rybaření patří v Americe mezi nejnebezpečnější zaměstnání. Rybáři si během letní sezóny, kdy se loví především krabi, mohou vydělat až 1 200 000 Kč.

Horníci v dolech


Stačí pár let pracovat jako horník a vaše tělo je poznamenáno až do konce života. Nejčastější tuto práci odnesou plíce, jsou zaprášené a člověku se tak obtížně dýchá. Další onemocnění z povolání je onemocnění z vibrací, kožní alergie a nebývají výjimkou ani kloubní či infekční onemocnění.

13 % všech onemocnění z profese v České republice pochází z těžby a úpravy černého uhlí, tím se tak toto povolání řádí na první místo zdravotně závadných povolání. Že je tato práce extrémně nebezpečná hovoří i událost z roku 2011, kdy 33 chilských horníků zůstalo zavaleno dlouhých 10 týdnů pod zemí. I přes různé moderní technologie, by bohužel ani dnes vyproštění horníků netrvalo kratší dobu.

Zdroj, foto: Stanice Spektrum

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Top 5 nejtěžších povolání světa:

Top 5 nejtěžších povolání světa
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !