Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 1. týden

1. 01. 2018 | Televizní tipy
První týden roku bude premiérově hodně nabitý. Čekají vás překrásná příroda, rozmanitá historie, výlety do vesmíru i mořských hlubin, odhalování tajemství vědy i odkrývání nejtajnějších záhad. Prima ZOM = nejrozmanitější dokumentární nabídka.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit v 50. týdnu?


1. 1. 22.00 – Astronauti

Celovečerní film Astronauti je inspirujícím portrétem všech triumfálních i tragických okamžiků, ke kterým došlo během prvních padesáti let historie NASA a člověka ve vesmíru. Astronauti nahlíží do zákulisí a odkrývají velkolepou snahu dostat člověka na Měsíc – od prvního startu kosmického projektu Mercury, přes odvážné cíle následujícího projektu Gemini, až po slavný malý krok pro člověka, a obrovský skok pro lidstvo. Dobrodružná podívaná vrcholí vznikem majestátního raketoplánu a dnešními ještě ambicióznějšími misemi. Místo impozantních nových technologií se přitom zaměřuje na muže a ženy připravené nasadit vlastní životy ve jménu výzkumu vesmíru. Okouzlující záběry zachycují vzrušující krásu a tajemství vesmírných výprav. Už jste někdy viděli, jak vypadá vzlet raketou na oběžnou dráhu očima astronauta?

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 1. týden2. 1. 20.00 – Šest tváří Hitlera (1. díl)

Žádná jiná osobnost 20. století nevyvolala mezi historiky a životopisci tak bouřlivou diskuzi jako Adolf Hitler. Během minulých 50 let vzniklo o tomto diktátorovi více než 120 tisíc knih a článků. Naplno zachycují nejhrůznější a nejzrůdnější zločiny dějin, které spáchal nejen Hitler, ale i jeho následovníci. Tento seriál vznikl ve spolupráci s předními světovými historiky na základě nově objevených archivních záznamů, filmů, audionahrávek a rozhovorů s očitými svědky, příbuznými i přeživšími oběťmi. Díky tomu je prvním skutečně rozsáhlým televizním portrétem nechvalně proslulého nacistického tyrana. Každá epizoda se zaměřuje na jednotlivou charakterovou vlastnost muže, který strhl celý národ do kolektivního šílenství a k nebývalému divošství.

2. 1. 21.00 – Zabijáci dávných časů (Thébský svatý oddíl)

Dějiny jsou plné příběhů o statečných válečnících a elitních bojových jednotkách, kteří si prošli peklem, aby ochránili své panovníky, porazili nepřátelské armády a zachránili vlastní říše. Akční seriál Zabijáci dávných časů vrhá nové světlo na některé z nejznámějších hrdinů od starověkého Řecka až po Japonsko. Není jich málo. Vládci měli vždy mnoho využití pro speciální vojenské jednotky – dokonale vycvičené muže a ženy, zdatné v používání zbraní, schopné infiltrovat a narušit nepřátelské postavení, případně zabíjet, pokud to bylo nutné. Každá epizoda se zaměřuje na jednotlivé skupiny zabijáků z dávných časů, jejich výcvik a specifické schopnosti. Zkoumá, v čem přesně vynikali, proč se stali nejobávanějšími bojovníky své doby a jak jejich akce ovlivnily moderní vojenskou strategii. Zabijáci dávných časů mimo jiné odhalují, jak se z budhistické řádové sestry stala nebezpečná kung-fu vražedkyně. Jak se saským ozbrojeným silám konečně podařilo porazit neohrožené Vikingy. Jak cikánští žoldnéři Vlada Napichovače zastavili otomanskou invazi. Nebo jak jeden elitní holandský kmen barbarů konečně položil Británii k nohám římského císaře Claudia. Díky poznatkům předních odborníků, realistickému dokumentárnímu stylu a dramatickým rekonstrukcím tyto napínavé příběhy ožívají přímo před očima.

2. 1. 22.00 a 22.30 – Divoký život Tima Faulknera I (1. a 2. díl)

Zápasí s nebezpečným krokodýlem mořským. Přetahuje se s jedovatou pakobrou australskou. Nebo se snaží vymámit protijed z obrovského chlupatého pavouka. To jsou kratochvíle, které expert na divoká zvířata Tim Faulkner považuje za každodenní rutinu. Všechno musí zvládnout ještě před obědem, protože pak je ještě třeba zvážit obrovitou želvu sloní, nakrmit mládě vombata, zachránit kaloně a objevit nový druh místního ptáka. I po tom všem má nadšený ochránce přírody stále čas na to, aby znovu vypustil na svobodu tilikvu australskou, označkoval divokého ptakopyska a zachránil ďábla medvědovitého před vyhynutím!

3. 1. 20.00 – Král pavián (Osud vítěze)


Paviáni nemají zrovna nejlepší reputaci. Napříč celou Afrikou si vysloužili špatnou pověst, protože podnikají loupeživé nájezdy na úrodu na polích a zboží v supermarketech. Dokonce si troufnou i do lidských obydlí. Odlišnou stránku tohoto proradného primáta představuje seriál Král pavián. Navštívíme paviány v jejich přirozeném prostředí daleko od lidí. Seznámíme se s příběhem mladého samce jménem Wahou, kterého jeho vlastní klan vykázal do vyhnanství. Není to nic neobvyklého. Když samci paviánů dospívají, ostatní je vyženou, a musí si najít jinou smečku. Wahou má tady v africké vysočině docela slušnou šanci, že se mu to povede. Vyráží podél řeky na jih a nakonec narazí na neznámou tlupu paviánů. Ale přijmou ho mezi sebe?

3. 1. 21.00 – Nejpodivnější divy světa (1. díl)

Přírodovědný seriál Nejpodivnější divy světa se zaměřuje na nevysvětlitelné, nečekané a vyloženě podivné projevy života na naší planetě. Uvidíte potápěče, kteří pod vodou narazili na průhlednou bublinu velikosti slona. Seznámíte se s vědci, kterým se podařilo nafilmovat armádu myší žeroucích mozky malých mořských ptáčat. A zjistíte, odkud se vzala ledová řeka protékající saudskoarabskou pouští. Díky pečlivé detektivní práci vyšetřovatelů, výpovědím očitých svědků a názorným ukázkám vědců se konečně dozvíte, co všechno se děje v našem podivném světě.

4. 1. 23.00 a 23.30 – Tajemný svět stromů (Skotská borovice; Bříza)


Seriál Tajemný svět stromů se zabývá různorodým využitím stromů a důležitou rolí, kterou sehrály v dějinách i lidovém umění. Zároveň odhaluje obrovský přínos stromů pro celkový koloběh života i naši každodenní existenci. Natáčelo se během čtyř různých ročních období v překrásné přírodě po celém Irsku. Hlavními hrdiny se proto staly především místní, ale také naturalizované exotické druhy stromů. A protože stromy a lidé patří dohromady, seznámíme se také s osobnostmi, jejichž práce by bez stromů nebyla možná. Je mezi nimi botanická umělkyně Grania Langrishe, malíř Atty Pollock nebo košíkář Peter Beaumont.

5. 1. 23.00 – Po stopách duchů XI (1. díl)

„Prokletý“ blázinec v Iowě, za jehož zdmi zemřelo více než 100 lidí. Vězení v Montaně, kde od nepokojů v roce 1959 dodnes straší. Nemocnice v Tennessee, ve které dochází k nadpřirozeným jevům. Nebo opuštěný hotel v Las Vegas. To jsou jen některá místa, na která se zaměřila trojice nebojácných dobrodruhů Zak Bagans, Nick Groff a Aaron Goodwin v jedenácté řadě zábavného, napínavého a taky poněkud strašidelného seriálu. V každé epizodě se podrobně seznámí s historií nějakého zakletého místa. Vyzpovídají historiky i očité svědky a vyzbrojí se příběhy o duších těch, kteří tam zemřeli. Nakonec se tam nechají zamknout od soumraku do úsvitu a stráví noc vyvoláváním duchů. Ale ne vždycky to dopadne dobře! V tajemných útrobách usedlosti ve Washingtonu se tentokrát zjevuje záhadná entita, která napodobuje a trápí nebohého Aarona.  

6. 1. 20.00 – Neobyčejná zvířata (Inteligence
)

Myslíte, že už o zvířatech víte všechno? Tak to tedy ne! Mini série Neobyčejná zvířata představuje slona s uměleckými sklony, předvídavého psa, geniálního šimpanze nebo upovídané delfíny. Nejsou to žádní pohádkoví hrdinové, tohle je skutečnost! Zvířata dokážou věci, o jakých se nám lidem většinou ani nesnilo. Tento seriál jasně dokazuje, že mnohá zvířata mají naprosto jedinečné a nečekané schopnosti, které předčí i ty lidské. Sledujte jejich úžasné nadání a nechte se fascinovat!

6. 1. 21.00 – Yellowstone (Zima)


Národní park Yellowstone je větší než některé americké státy a představuje jednu z posledních divokých oblastí na světě. Globální ikona přírodních krás je také domovem mnoha divokých zvířecích druhů. Větší množství zvířecích nájemníků bychom našli asi jedině na rozsáhlých pláních v Africe. Třídílná mini série Yellowstone se odehrává na úchvatném pozadí majestátní krajiny plné rozkvetlých luk, hlubokých lesů a nezkrocených horkých pramenů a vypráví příběhy ikonických obyvatel Yellowstonu. Vlk obecný, medvěd grizzly a stáda buvolů i antilop tady vedou dramatické životy, které se navzájem ovlivňují. Dokument Yellowstone je epickým portrétem tohoto jedinečného místa.

6. 1. 22.00 – Řím: Říše bez hranic 1/4

Mary Beard se vydává na vzrušující cestu, při níž cestuje ze Španělska do Íránu, z Egypta do Skotska a z Tunisu do Řecka, aby našla odpovědi na několik fascinujících otázek o dávném Římu. Zkoumá, jak tato říše vznikla, její největší úspěchy, katastrofální pády, i to, jaké po sobě zanechala dědictví pro dnešní svět – nejen technologie a stavby, silnice a zákony – ale také vliv na království, jež po zániku Římské říše vznikla na jejím místě. Tento seriál je velkolepým pohledem na jedno z nejmocnějších impérií všech dob, který nemá na televizní obrazovce obdoby. Velké bitvy a známá jména římských dějin mohou být stejně zajímavé a významné jako příběhy obyčejných lidí. Byli to totiž právě oni, kdo udržovali Řím v chodu, a tím pádem se zapsali do historie stejně jako Caesar, Hadrián nebo Konstantin Veliký. A možná se nakonec dozvíme odpověď i na jednu z největších záhad dějin lidstva: jak to, že se z Říma stala tak obrovská Říše? A proč po stoletích vzkvétání upadla a zanikla?

7. 1. 20.00 – Příběh Nikiho Laudy

Niki Lauda utrpěl v roce 1976 při jedné z nejslavnějších nehod Formule 1 životu nebezpečná zranění. Příběh Nikiho Laudy se zabývá okolnostmi, které k této nehodě vedly, i neuvěřitelným návratem statečného Laudy zpátky na závodní okruh. Kromě samotného Laudy a jeho rodinných příslušníků promlouvají před kamerou někdejší i dnešní hvězdy ze světa automobilových závodů – sir Jackie Stewart, David Coulthard, Mark Webber, Lewis Hamilton nebo Nico Rosberg.

7. 1. 22.00 – Největší stan na světě

Prezident Kazachstánu chce ve svém zářivě novém hlavním městě Astana nechat vystavět dokonalé zábavní centrum budoucnosti. Jenže to má jeden háček. Jak docílit středomořského klimatu uprostřed města, kde zimní teploty klesají až 40 stupňů pod bod mrazu? Odpověď je jednoduchá: pozvěte si mezinárodně proslulého architekta Normana Fostera a několik nejchytřejších inženýrů na světě, aby vybudovali ikonickou stavbu, jakou ještě nikdy nikdo neviděl – největší stan na světě.

7. 1. 23.00 – Neviditelný vesmír – 1. část

Trvá to asi stejně dlouho jako jediné mrknutí oka. Během chvilky je dřevo roztrhané na kusy. Vypadá to, jako by ho zničila nějaká neviditelná síla. Událost se odehraje s takovou rychlostí, že není možné postřehnout detaily. Ale díky digitálním vysokorychlostním kamerám dokážeme zpomalit čas. Snímek Neviditelný vesmír představuje svět pouhým okem neviditelný. Je to prostředí tak nové a cizí, že při jeho sledování nejprve dokonce budete mít problémy poznat, na co se vlastně díváte. Filmová expedice do neuvěřitelného světa neviditelného pohybu díky zpomaleným záběrům vysvětluje mnohé vědecké záhady.

Unikátní dokumenty, vysílané v 1. týdnu,
uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !