Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 10. týden

5. 03. 2018 | Televizní tipy
Událostí bude start zcela nové a unikátní cestovatelské talkshow, kde zkušený Petr Horký bude zpovídat české i světové osobnosti nejen cestovatelství. Nebudou chybět ani světové osobnosti, skutečné příběhy, dějinné události, krásy přírody a různé záhady.

Na jaké unikátní dokumenty se můžete
na Prima Zoom  těšit v 10. týdnu?


5. 3. 21.00 – Hausbot Petra Horkého (1. díl – M. Zikmund)

Přichází zbrusu nová originální česká cestovatelská talkshow režiséra a cestovatele Petra Horkého – Hausbot. Prvním hostem pořadu bude legendární cestovatel Miroslav Zikmund. Následovat bude Jane Goodallová, světově proslulá bioložka, která se proslavila svým celoživotním výzkumem šimpanzů a tím, že mimo jiné jako první dokázala, že nejen člověk, ale i zvířata dokážou používat nástroje. Dále se můžete těšit například na Reinholda Messnera (první člověk na vrcholu Everestu bez kyslíku a první, kdo zdolal všech 14 osmitisícovek), Freyu Hoffmeisterovou (kajakářka, která jako první na světě obeplula Jižní Ameriku, dále Austrálii, Island a aktuálně obeplouvá Severní Ameriku) a další světové i naše osobnosti.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 10. týdenPetr Horký (*4. 2. 1973)

Režisér, polárník a moderátor. Natáčel na vybuchující sopce Merapi, s velkým bílým žralokem a s tygřími žraloky bez jakékoli bariéry. Na Maledivách objevil vraky starých lodí, došel na severní pól i pól chladu – nejchladnější obydlené místo světa, na lyžích přešel Grónsko, uskutečnil první zimní přechod mongolského jezera Khovsghol. Natáčel s osobnostmi jako Jane Goodallová, Edmund Hillary, Thor Heyerdahl, Reinhold Messner, Arthur C. Clarke, Erich von Däniken, s posledním mužem na Měsíci Eugenem Cernanem a dalšími. Od roku 1994 působil jako moderátor a později režisér v České televizi. Za celovečerní dokument Století Miroslava Zikmunda byl nominován na Českého lva, tento titul se stal v roce 2014 nejnavštěvovanějším dokumentem v českých kinech. V televizi moderoval přes 1 500 živě vysílaných pořadů. Je nositelem řady filmových ocenění (například Czech Press Photo, Grand Prix MFOF, Cena českých filmových klubů a další) a dvojnásobným držitelem literární Ceny Egona Erwina Kische.

5. 3. 21.30 – Žena na konci světa VII (1. díl)

V sedmé řadě oblíbeného cestopisného seriálu se Martyna Wojciechowska, publicistka, dobrodružka a editorka polské verze magazínu National Geographic, setkává s dalšími ženami na konci světa. V nejodlehlejších a nejexotičtějších koutech Země se seznamuje s takovými pozoruhodnými dámami, jako jsou nejmenší ženy Indie nebo obyvatelky kolumbijské věznice El Buen Pastor. Na Filipínách sleduje ukřižování. V Nigérii poznává hvězdu Nollywoodu, na Papuji Nové Guineji navštíví ženy kmene Dani a v Bhútánu poznává královskou rodinu. Těžko říct, co je pozoruhodnější, chovatelky sobů na ruské Sibiři nebo torajské pohřební rituály v Indonésii?   

6. 3. 20.00 – Stalin: Poslední zločin

V lednu roku 1953 byl Stalin na pokraji smrti. Ale i tak si dokázal ještě jednou najít dalšího imaginárního nepřítele, kterého tentokrát viděl v lékařích židovského původu. Proto zorganizoval nejnásilnější antisemitskou kampaň v dějinách Sovětského svazu. Zkonstruoval a zfalšoval „spiknutí doktorů“, na jehož základě byli mnozí lékaři obviněni z konspirace s cílem zavraždit nejvyšší hodnostáře sovětského režimu. Přestože Stalinův poslední zločin zůstává i v dnešní době všeobecně neznámý, pečlivě promyšlené a úspěšně provedené politické intriky vůdce Sovětského svazu udělaly z nevinných Židů zapřisáhlé „nepřátele lidu“. Pozadí tohoto činu zároveň odhaluje nesmírný rozsah Stalinovy paranoie a jeho neodbytné nutkání manipulovat se všemi kolem. Potomci a přátelé hlavních obětí Stalinovy ohavné konspirace se poprvé vrací k tomu, co během těchto strašlivých událostí prožili. Tento snímek představuje nově objevené archivní záběry a odhaluje kruté mechanismy ďábelských pletich, které dokládají totalitní metody sovětského režimu.   
6. 3. 22.00 – Hotel pro ježky

Využijte vzácnou a kouzelnou příležitost nahlédnout do záhadného, měsícem osvětleného světa jednoho z nejlépe přizpůsobených, přesto málo známých zvířat. Ocitnete se v zahradním ráji navrženém tak, aby poskytl perfektní životní podmínky skupince zachráněných ježků. Tito bodlinatí hrdinové se připravují na návrat do volné přírody. Max zatím tráví čas hlasitým dvořením a rváč Spike se umí pořádně naježit. Nahlédneme do pohodlného hnízdečka, kde se Amy pečlivě stará o čerstvě narozená mláďata. Staneme se svědky toho, jak odvážní dorůstající ježci poprvé vykročí do světa. A dozvíme se řadu zajímavostí ze života ježků. Protože jejich počet ve volné přírodě rychle klesá, je nesmírně důležité, aby se každý z hrdinů pořádně připravil na život za plotem. Tato ježčí soap opera prozradí i to, jak píchají ježci.

7. 3. 20.00 – Podivní parťáci I (1. díl)

V poutavém a zábavném seriálu se bioložka Liz Bonninová zaměřila na nejpodivnější a nejpřekvapivější zvířecí páry. Aby je našla, objela celý svět. Přitom narazila na zvláštní i roztomilé podivné parťáky a zjišťovala, proč se vlastně dali dohromady. Setkala se se psy, kteří se starají o mláďata tygrů. Ledními medvědy, co se přátelí se psy husky. Ale i s býky se zvláštním vztahem k dospělým mužům nebo se lvy, kteří se k lidem chovají jako bratři. Všichni se rádi díváme na internetová videa se zvířaty. Jsou v nich přítulná k úplně jinému druhu, ke kterému by se normálně ani nepřiblížila. Liz nám ve svém seriálu ukáže, že v tom všem hraje klíčovou roli hormon lásky oxytocin. Biologická potřeba mateřství může natolik narušit přirozený pořádek, že se kočky začnou starat o káčata, nebo srny o štěňata. V Podivných parťácích uvidíme dokonce i jednoho nosorožce a ovci, kteří spolu tak rádi tráví čas, že když je rozdělí od sebe, onemocní smutkem. Liz nám ukáže, že Podivní parťáci nejsou jenom pouhými hříčkami přírody. Všechno se dá vědecky vysvětlit.

7. 3. 22.00 – Zrození chicagské mafie (Al Capone: První oběť)

Na začátku 20. století bylo Chicago jedním z nejvíce zkorumpovaných míst v Americe. V srdci města žil jeden mladý grázl, který se rychle dral na vrchol. Jmenoval se Al Capone. Tomuto nemilosrdnému mafiánovi se podařilo ani ne za deset let vytvořit vlastní impérium, nahromadit milióny dolarů, odstranit všechny své rivaly a udělat z chicagské mafie nejúspěšnější zločinecký syndikát v celé zemi. V dramatickém osmidílném seriálu uvidíte, jak Al Capone vydláždil cestu nové generaci mafiánů, kteří vystavěli město hříchu, postavili se jednomu významnému politickému rodu a nesmazatelně zapsali chicagskou mafii do historie. 

8. 3. 20.00 – Hitlerův kruh zla (Hrdinové & Odpadlíci)

Nenechte si ujít příběh o pozadí vzestupu a pádu Třetí říše, který je stejně dramatický jako byla skutečnost. Uvidíte ho z pohledu mužů, kteří byli u toho – z pohledu pohůnků nejzlovolnějšího politického režimu v historii. Hitlerovi muži byli malou skupinou válečných hrdinů, vyvrženců společnosti, kariéristů a fanatických nacistů. A Vůdce jim naslouchal. Hlavními postavami tohoto dokumentárně laděného seriálu jsou bývalý chovatel kuřat a velitel SS Heinrich Himmler, Hitlerův obdivovatel a mentálně vyšinutý zástupce Rudolf Hess, válečné letecké eso závislé na morfinu Hermann Göring a sexem posedlý šéf propagandy Joseph Goebbels. Každý z nich usiluje o moc. A v temné atmosféře intrik, zrady a vraždy se postupně obrací jeden proti druhému. V totalitním politickém uspořádání, kde veškerý vliv závisí na momentálních vrtochách jediného muže, se snaží vzájemně překonat jeden druhého v brutalitě i zaslepené oddanosti nacismu.

8. 3. 21.00 – Vraky druhé světové války

Co leží na dně oceánů? Od druhé světové války se pod vlnami ukrývá velké množství vraků lodí a ponorek. Nyní tajemství dávno ztracených plavidel vyplouvají na hladinu. Díky špičkovým technologiím, digitálním trikům a speciálně vytvořenému počítačovému programu navštívíme svět, jaký jste dosud neviděli. Krajina ponořená kilometry pod hladinou je plná vysokých hor, hlubokých kaňonů, rozlehlých plání a rozeklaných vulkánů ve všech ohledech mnohem impozantnějších než cokoli na pevnině. A mezi nimi leží vraky druhé světové války – od bitevní lodi Arizona v přístavu Pearl Harbor, jejíž zničení přimělo Ameriku vstoupit do války, až po nacistickou super loď Bismarck potopenou za záhadných okolností. Jsou tam i zbytky shořelých obchodních plavidel torpédovaných nacistickými ponorkami U-Boot v blízkosti turistických pláží na pobřeží Spojených států amerických, přísně tajné vynálezy Spojenců pro vylodění v Normandii nebo vojenské plavidlo Leopoldville, na kterém zbytečně zahynulo 400 mužů. V dokumentu „vypouštíme“ vodu z oceánů a konečně odhalujeme pravdu o zkáze mnoha slavných plavidel.

10. 3. 21.00 – Zázračná mláďata (1. díl)

Připojte se k zoologovi Martinu Hughes-Gamesovi na návštěvě lidí, kteří se rozhodli věnovat svůj čas i energii zázračných mláďatům. Na těchto bezbranných zvířatech závisí přežití některých z nejohroženějších druhů. Martin za nimi cestuje po celém světě – z australské pouště až na východoafrickou savanu, i do nejprestižnějších místních zoologických zahrad, kde probíhají záchranné programy na relokaci zvířat do amazonské oblasti Brazílie. V každé epizodě seriálu se věnujeme jednotlivým zvířatům a jejich napínavým příběhům. Popíšeme fascinující biologii úžasných zvířecích druhů jako je karakal, ibis skalní nebo sifaka. Zjistíme, jak zázračným mláďatům pomáhají špičkové vědecké poznatky a technologie. I jak se pro jejich potřeby upravují lékařské metody jako umělé oplodnění nebo ultrazvuk, které byly původně vyvinuté pro lidi. Každé zvíře, jež se podaří odchovat, je nadějí pro budoucnost. Ale některá z nich stojí teprve na začátku cesty. Protože nejde jenom o to je odchovat, ale také úspěšně navrátit do volné přírody.

11. 3. 21.00 – Sám napříč Antarktidou

Snímek vypráví neobyčejný příběh o tom, jak se Australan Geoff Wilson odvážně vydal na samostatnou výpravu napříč Antarktidou. Odborníci mu nedávají žádnou naději na úspěch. Všichni tvrdí, že takový nezkušený dobrodruh jako on nemůže obstát. Geoff přesto vyrazil ve stopách největších polárních průzkumníků v dějinách Roberta Scotta, Doughlase Mawsona a Roalda Amundsena. Dal si za cíl táhnout své růžové sáně 3 400 kilometrů nejdrsnějším terénem na světě. Má v úmyslu úspěšně dokončit cestu od jednoho pobřeží k druhému a během ní vybrat 250 tisíc dolarů ve prospěch australských vzdělávacích programů zaměřených na osvětu rakoviny prsu. Na rozdíl od svých předchůdců se do toho vrhnul po hlavě, doslova bez jakýchkoliv předchozích polárních zkušeností. Aby přežil, musí bojovat s divokými blizardy s rychlostí větru přesahující sto kilometrů za hodinu, bolavými omrzlinami, smrtícími průrvami, nedostatkem jídla, ztrátou důležitého vybavení i strašidelnou antarktickou osamělostí. Nechte se unést napínavým příběhem o přežití na Jižním pólu v inspirujícím filmu o neuvěřitelné síle lidského ducha, tváří v tvář nepředstavitelně těžkým podmínkám.

11. 3. 23.00 – Tajný život materiálů

Kámen, dřevo, třpytivé sklo, ale i termoplastický polymer tisknutý 3D, grafenový inkoust nebo kousek oblohy v pevném skupenství. Žijeme v době, kdy se limity různorodosti materiálů posouvají dále díky zdokonalování technologií a vytříbenému smyslu pro hledání unikátních alternativ. Vědci se při výrobě nových materiálů často dostávají na tenkou hranici spojující neživou a živou přírodu. Pro společnost představuje tento proces nečekané změny v chápání přírodních procesů. Člověk umí cítit strukturu materiálu bionickou rukou, fotosyntéza může proběhnout i bez chlorofylu a astronomové z NASA vytvořili namodralý kamínek z hvězdného prachu. Tajný život materiálů není jenom galerijní přehlídkou nejzajímavějších látek na Zemi, ale i dokumentem popularizujícím výzkumy matérií, které můžou v budoucnosti nahradit neobnovitelné přírodní zdroje nebo inspirovat módní průmysl. Příběh vzniku nové hmoty začíná v neživé přírodě, která se pod vlivem člověka stává jedinečnou oživlou substancí.

Unikátní dokumenty, vysílané v 10. týdnu,
uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !