Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 10. týden

4. 03. 2019 | Televizní tipy
Vydejte se po stopách historie, přírodních krás, záhad, technických zázraků a procestujte planetu prostřednictvím úchvatných záběrů na Prima ZOOM.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 10. týden


4. 3. 20.00 – Hausbot Petra Horkého II (Poutník pouštěmi Bruno Baumann)

Přichází pokračování originální české cestovatelské talkshow režiséra a cestovatele Petra Horkého – Hausbot, kde se představují zajímaví čeští i světoví hosté. Rakouský rodák Bruno Baumann v roce 1996 málem zemřel žízní při neúspěšném pokusu přejít pěšky a sólo poušť Gobi. Přežil a tato lekce se stala základem pro sedmiletou práci, kdy se připravoval na druhý pokus. Napodruhé uspěl a stal se prvním a jediným člověkem na světě, který pěšky, sólo a bez podpory uspěl. Co se naučil, jak se orientovat v poušti, co je na těchto pustinách krásné a také co se stane s mnoha všeobjímajícími ideály, když přijde skutečná písečná bouře, prozradí v rozhovoru s Petrem Horkým.

5. 3. 21.00 – Odhalení Vikingové (Po stopách Vikingů)

Vikingové se kdysi dávno ztratili v Americe. Jak je najít? Pomocí vesmírné archeologie! Doktorka Sarah Parcaková využívá satelit 600 km nad Zemí, díky kterému dokáže najít trosky pohřbené pod povrchem. Na velikosti přitom prakticky nezáleží. Hypermoderní technika si všimne i třiceticentimetrových detailů. Zatímco Sarah pátrá po vikingských nalezištích od Ameriky až po Velkou Británii, moderátor Dan Snow zjišťuje, jak to, že Vikingové byli tak zdatnými mořeplavci. Jak to, že dokázali překonat tisíce kilometrů na otevřeném moři, když ostatní lodě většinou raději nespouštěly pobřeží z dohledu? Dan se zároveň zaměřuje na to, jak Vikingové postupně pronikali na západ – nejprve jako nemilosrdní nájezdníci a poté jako osadníci na území Británie a dále na Island nebo až do Grónska. V Severní Americe se dokonce podaří nalézt zbytky zřejmě nejzápadnějšího známého osídlení Vikingů. Sleduje pořad Odhalení Vikingové.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 10. týden7. 3. 21.00 – Vzdušní válečníci V (U-2 Dragon Lady)

Oblíbený seriál Vzdušní válečníci nás už několikrát přesvědčil o tom, že lidstvo odjakživa toužilo pokořit nebe. V dnešní moderní době vznikají dosud nejvyspělejší, nejdůmyslnější a nejpropracovanější letouny. Létání přesto není bez rizika. Pátá série Vzdušných válečníků nás vynese do oblak ve společnosti tajného špionážního letadla U-2 Dragon Lady, které má znepokojivou minulost plnou nehod. Podíváme se na stíhačku AV-8B Harrier, jež díky možnostem vertikálního vzletu změnila podobu leteckých bojů. A nebude chybět ani gigantický vzdušný tanker KC-135 Stratotanker, který létá po celém světě a přímo ve vzduchu doplňuje palivo „vyždímaných“ stíhaček – v rychlosti přes 880 km/h. Připoutejte se, prosím, a vychutnejte si dokonalý let snů.

7. 3. 23.00 – Planeta písku (Sahara – dobývání ztracené země)

Kvůli klimatickým změnám hrozí, že se z pevniny na naší planetě stane jedna velká poušť. Tempo, kterým tají ledovce a rozšiřují se pouště, se za posledních 100 let dramaticky zrychlilo. To je velký důvod k obavám. V seriálu Planeta písku se podíváme do nehostinných, přesto fascinujících končin. V pěti epizodách navštívíme mongolsko-čínskou poušť Gobi, Aralkum ve střední Asii, čilskou poušť Atacama v Jižní Americe, Velkou Viktoriinu poušť v Austrálii a Saharu na pomezí Mauritánie a Mali v Africe. Při tom se setkáme s výzkumníky, vědci a lidmi, kteří vzájemně spolupracují ve snaze zabránit tomu, abychom v blízké budoucnosti žili na Planetě písku. Vydejme se společně na dechberoucí výpravu do nejpodivuhodnějších míst světa.

9. 3. 20.00 – Jarní příběhy

Jaro je obdobím nových začátků a zrodu nového života. Celý svět se probouzí a na všem a všech je dobře patrná moc matky přírody. Ptáci cvrlikají z plných plic, hmyz bzučí všude kolem a květiny magicky zbarví louky široko daleko. Všechna možná zvířata – špačci, veverky a žáby – mají mladé. Uprostřed lesů, na lukách i v zahradách se příroda probouzí ze zimního spánku: poupata se dmou budoucí pýchou, čerstvě zelené listy začínají vesele pučit, rostlinky postupně vyrůstají ze země. Tento film vypravuje neobvyklé příběhy zvířat, které jsou stejnou měrou humorné jako dramatické. Díky veselé atmosféře Jarních příběhů vám bude hned jasné, proč je jaro nejkrásnějším ročním obdobím ze všech. Užijte si probouzení evropské přírody od broučků až po těhotnou veverku.

9. 3. 22.00 – Záhada římských lebek

Archeologové narazili na záhadu přímo v srdci Londýna. Během výstavby jednoho z největších projektů v Evropě – nové železniční sítě – byly v podzemí britské metropole objeveny desítky lidských lebek z římských dob. Okolnosti jsou jednoznačně podezřelé: kdo oddělil hlavy od zbytků těl? Mezi podezřelými jsou legendární keltská královna Boudicca, gladiátoři i mocní římští císaři. Archeologové si musí pospíšit, aby identifikovali oběti a odhalili jejich vraha. Jejich zjištění přepíše dosud známou historii Londýna. Celé město se najednou stalo místem činu, přestože důkazy jsou dva tisíce let staré. Nenechte si ujít Záhadu římských lebek.

10. 3. 21.00 – Guy Martin: Stěna smrti

Stěna smrti je legendární kaskadérský kousek. Motocyklista během něj jezdí po vertikálně postavené zdi, na které se drží jenom díky dostředivé síle. Ne každý si na to troufne. Ale Guy Martin není jako každý. Proto se rozhodl rozdrtit světový rekord a překonat nejrychlejší jízdu na stěně smrti. To znamená, že musí jet rychleji než 80 kilometrů za hodinu. Guy to chce dokonce vytáhnout až přes stovku! Ze všeho nejdříve se dozví, jak se zrodil fenomén stěny smrti na začátku 20. století ve Spojených státech, a pak si nechá postavit největší stěnu smrti na světě. Proč? Aby na ní mohl řádit. Následuje návštěva u pilotů stíhaček, kteří mu prozradí, jak se během pokusu o rekord vypořádat s ohromným zatížením 8G. Upraví si vlastní speciální „Anti-G“ oblek, co mu má přitom pomoct, a samozřejmě si sestaví rekordní motorku – tak, aby se během kaskadérského kousku pod ním nerozpadla! Nakonec, když je všechno připraveno, Guy riskuje holý život, aby získal nejzvláštnější rychlostní rekord na světě. Jedna věc je být špičkovým motorkářem, jenže přežít ve zdraví stěnu smrti, to je něco úplně jiného!

10. 3. 23.00 – Kronika britské železnice (1. díl)

Chris Tarrant, který má rád všechno spojené s vlaky, vyrazil na dvousetletou výpravu do historie britské železnice. Zažívá zrod parní lokomotivy ve 20. letech 19. století i její odchod na odpočinek v 60. letech 20. století. Zjišťuje, že železnice odjakživa určovaly podobu našeho světa a dodnes mají mnohem větší dopad než počítače nebo internet. Železnice stála u vzniku velkých měst, dala Británii Národní zdravotní službu i fotbalovou ligu, pomohla ve válkách i s emancipací žen. V první polovině 19. století vozila podivná mašina uhlí na osmikilometrové trase z dolu v Newcastelu k řece Tyne. Byla to lokomotiva přezdívaná Funící Billy, a právě díky ní se všechno změnilo. Chris se stal strojvedoucím samotného Funícího Billyho, vyrazil po kolejích, díky kterým se zrodila Velká Británie, a znovu objevil ztracené hrdiny věku železnice.

Unikátní dokumenty uvidíte
každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Koleda