Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 13. týden

23. 03. 2015 | Televizní tipy
Čekají vás zajímavá cestování – různými kouty planety, za přežitím, za historií, do pravěku, za přírodními zajímavostmi, časem, za záhadami a tajemstvími i do nitra lidského těla. Prima ZOOM je nejlepší cestovní agentura! Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00–20.00 a 20.00–22.00.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit ve 13. týdnu?


23. 3. 21.00 – Jak přežít vlastní smrt (Na cestách)

Dokumentární seriál Jak přežít vlastní smrt představuje neuvěřitelné příběhy lidí, kteří se navzdory vyhlídkám a okolnostem rozhodli zachovat si za každou cenu aspoň holý život tváří v tvář nečekanému útoku dravce. Setkání s některými z nejnebezpečnějších tvorů v lůně Matky přírody přežili nejen díky touze po životě, ale i myšlenkám na nejbližší. Životy jim přitom většinou zachránily blesková rozhodnutí, ke kterým se odhodlali ve zlomku pouhé vteřiny. Seriál Jak přežít vlastní smrt kombinuje rozhovory se skutečnými aktéry napínavých příběhů s dramaticky realistickými rekonstrukcemi událostí a prozrazuje, díky čemu tito hrdinové přežili i jak je setkání se smrtí ovlivnilo.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 13. týden24. 3. 19.00 – Cesta po Iravádí (Část první: Z Bhamo do Mandalaj)

Řeka Iravádí křižuje celou Barmu ze severu k jihu, od paty Himálaje až k pobřeží. Prodírá se úzkými roklemi a rozbíhá se přes širé pláně. Míjí takřka všechny barmské pamětihodnosti. Většina z kulturního bohatství země stojí na jejích březích. Pagody v Baganu nebo starověká hlavní města Amarapura a Mandalaj jsou jenom zlomkem památek, které tady najdeme. Dávné dějiny, etnická rozmanitost, buddhismus a úchvatná barmská krajina se zrcadlí v hladině Iravádí. Dokumentární film Cesta po Irávádí zachycuje výpravu na vlnách tohoto majestátního vodního toku a seznamuje s místními kapitány, lodními kuchaři, námořníky i ostatními pasažéry. Příběhy svých každodenních životů dostanou šanci odvyprávět také obyvatelé důležitých přístavů. Cesta po Iravádí je exotický zážitek v pohybu.

24. 3. 21.00 – Trocký: Vzestup a pád revolucionáře

Hrdina ruské revoluce Trocký byl mnoho let oslavován prakticky jako nějaký svatý. Říjnovou revoluci a občanskou válku bral jako pouhé mezizastávky na cestě k celosvětovému revolučnímu hnutí. Z oslavovaného hrdiny se přesto stal muž na útěku. Jeho zahořklý protivník Stalin, kterým celý život opovrhoval, Trockého krůček po krůčku obíral o moc, až se mu nakonec podařilo dřívějšího hrdinu takřka úplně vymazat z dějin. Nakolik je pravdivá legenda o Trockém v roli proroka a mučedníka? Dokonce i dnes jeho osoba zůstává zdrojem vášnivé nenávisti. Je to oprávněné? Materiály a informace z archivů po celém světě se staly základem dokumentárního filmu Trocký: Vzestup a pád revolucionáře, který je jedinečnou biografií jedné z nejzajímavějších osobností 20. století.

25. 3. 20.00 – Kaloni: Na křídlech noci

Na úzkém kousku země, kterým je poloostrov Indooroopilly ne širší než padesát a delší než pět set metrů, uprostřed města Brisbane a u stejnojmené řeky v Austrálii přespává den za dnem asi 400 tisíc kaloňů. A noc co noc tato zvláštní zvířata vylétají za potravou na fíkových stromech, v eukalyptových pralesech a také na ovocných plantážích. Po nočním náletu se zase všichni do jednoho vrací zpátky přesně na své místo, kde strávili předchozí noc – úplně stejně jako lidé v okolní rušné metropoli. Ve filmu se dozvídáme, že kaloni žijí v pomyslném leč dobře organizovaném vlastním „městě“. Přestože tady neexistuje žádné dopravní značení ani názvy ulic, každý kaloň je součástí zavedeného společenství. To je mimochodem charakteristické hlavně tím, že jeho členové za všech okolností pobývají na stejné „adrese“ a udržují blízké vztahy se svými sousedy.

26. 3. 18.00 – Cestování červí dírou s Morganem Freemanem (Co se stalo před počátkem?)

Herec oceněný Oscarem, který je zároveň nadšeným pozorovatelem vesmíru, produkoval a namluvil dokumentární seriál o největších záhadách galaxie. Tento cyklus pátrá po uspokojivých odpovědích na velké otázky: Jsme ve vesmíru sami? Odkud jsme se vzali? Existuje život na jiných planetách? Fascinující seriál nahlíží do černých děr, rozebírá kolonizování planet i mnoho dalšího, a přitom se opírá o nejnovější poznatky NASA i jiných agentur. Morgan Freeman během této životní výpravy zkoumá vesmír a jeho hranice.

26. 3. 19.00 – Prehistorický park (1. díl)

Odborník na přírodní historii Nigel Marven cestuje zpátky v čase a přijímá výzvu zachránit zvířecí druhy před vyhynutím. Díky nejmodernějším digitálním efektům a animatronickým trikům mezi obyvateli jeho definitivního útočiště pro starověká divoká zvířata nechybí mládě Tyranosaura rexe, šavlozubá kočkovitá šelma z Jižní Ameriky, brouci staří 300 milionů let a obří prehistoričtí krokodýli, kteří se živili dinosaury! Prehistorický park je skvěle natočeným dokumentárním seriálem, který kombinuje fantastický příběh se zajímavými vědeckými fakty a spoustou zábavné akce. Nechte se unést touto jedinečnou dokumentární fikcí. 

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 13. týden26. 3. 21.00 – Sebevražedná mise: Příběh ponorky AE2


Irský kapitán. Australská ponorka. Odvážná mise a úžasná epizoda bitvy o Gallipoli, kterou dějiny více než 90 let přehlížely. Dokumentární film jde po stopách neuvěřitelného, ale pravdivého příběhu australské ponorky AE2 a její posádky, která se odvážila hluboko do nepřátelských vod. Vědecká expedice se zároveň snaží odhadnout, jestli může být ponorka, potopená před 92 lety u tureckého pobřeží, konečně s využitím nejmodernější techniky zachráněna.

27. 3. 18.00 – Vetřelci dávnověku V (Von Dänikenovo poselství)


Erich von Däniken je známý badatel a spisovatel, který vymyslel teorii o archeoastronautech. Proslavil se v 60. letech 20. století v době, kdy vydal svou knihu „Vzpomínky na budoucnost“. Tam se zabývá tím, že naši planetu již mimozemšťané navštívili v minulosti. Kniha přišla na trh v roce, kdy lidé přistáli na měsíci. Däniken nově interpretoval bibli a další záhady minulosti, egyptské pyramidy i mayské stavby. Akademická obec se mu vysmívala, ale kniha sklidila čtenářský úspěch. Däniken stále pokračuje ve svém bádání, pořádá mnoho přednášek a získává si stále více stoupenců. Podívejme se na jeho teorie podrobněji.

27. 3. 19.00 a 19.30 – Odhalení: Konspirační spisy I (Klony útočí; Tajemství sněžného muže)


Další dva odhalující díly – klonování a sněžný muž. DNA představuje unikátní informaci, která je podobně jako otisky prstů u každé živé bytosti odlišná. Vědecký pokrok dospěl tak daleko, že je možné na jejím základě naklonovat živému zvířeti jeho dvojče, případně vrátit život některému z mrtvých zvířat. Kdy dojde ke klonování lidí? A bude to zhouba nebo spása? V řadě legend se také objevuje tajemná postava sněžného muže. Hodně lidí po celém světě však tvrdí, že stvoření podobné sněžnému muži viděli. Je toto stvoření skutečné, nebo je jen výplodem mysli různých záhadologů?

28. 3. 18.00 – Starověké objevy IV (Elitní jednotky dávnověku)

Každá doba měla své elitní jednotky. Válka v džungli vyžaduje klid, lstivost a speciální zbraně. Kmérské království byla supervelmoc, která byla málem zničena malým konkurenčním královstvím Čampa. Která zbraň Čampanů je málem porazila a vyhráli díky tomu, že ji získali od přeběhlíků? Ve 13.století vynalezl jeden Japonec jménem Masamune zbraň, která je zachránila před vyhlazením, když je napadli Mongolové se 4 tisíci loděmi a 200 tisíci vojáky. Jaká zbraň je zachránila a stala se symbolem japonských jednotek na dalších 300 let? V roce 190 byla Římská říše na vrcholu, uvnitř však cloumaly mocenské boje. Jaké metody používali starověcí potápěči proti obléhání přístavu loděmi?

28. 3. 19.00 – Země Dogonů: Světové dědictví v ohrožení


Země Dogonů se nachází na jihovýchodě Mali. Dogoni jsou proslulí díky náboženským tradicím, tancím v maskách, sochám ze dřeva a architektuře. V roce 1989 bylo přírodní i kulturní dědictví Dogonů zapsáno na seznam světového dědictví UNESCO. Během minulého století došlo k výrazným posunům v životním stylu Dogonů i proto, že se jejich země stala častým cílem zvědavých turistů. Dokumentární snímek popisuje dilema, které vzniklo mezi snahou začlenit se do moderní společnosti a zároveň uchovat fascinující kulturu a historii. Díky překrásným záběrům a osobnímu pohledu do životů a osudů několika členů kmene je tento film fascinujícím portrétem světa Dogonů.

28. 3. 21.00 – Nejpodivnější zvířata světa III (Podivné chování)

V dalším dílu se budeme dost divně chovat. Jelen se pokusí spářit se ženou, delfín s potápěčem a které zvíře si to rozdá s botou? Uvidíte, jak kočkovitá šelma použije za záchod střešní okýnko do auta. Ukážeme vám, jaké dopravní prostředky používají hadi. Už u vás byla na návštěvě veverka? Tušíte, kdo je největší zvířecí zabiják? Prozradíme, který mazlíček vám sní barák. Budete žasnout, jaký vášnivý kuřák může být orangutan. Kde ženy kojí telata a proč? Čeká vás i zvířecí kanibalismus, módní zájmy ve světě zvířat a ještě spousta zajímavých podivností.

29. 3. 18.00 – Lidský mozek: Kde sídlí zlo?

Jsou charismatičtí a okouzlující, lžou bez nejmenšího zaváhání a dokážou zmanipulovat všechny ve svém okolí. Přestože psychopati znásilňují a vraždí bez jakýchkoliv výčitek svědomí, můžou působit jako nejsympatičtější a nejmilejší lidé na světě. Co se odehrává v jejich mysli? Otázka, jež do dnešního dne nedá neuropsychologům a forenzním psychiatrům spát, je hlavním tématem tohoto dokumentu. Ve filmu, umění i literatuře najdeme mnoho důkazů o tom, že zlo člověka fascinuje. Už před několika staletími anatomové otevřeli lidskou lebku a snažili se odhalit tajemství mozku uvnitř. Dnešní nejmodernější technologie nám však umožňují mozek skenovat takovým způsobem, aby byly procesy, ke kterým v něm dochází, dobře viditelné. Snímek se proto pokusí najít odpověď na otázku, jak se ze slušných lidí mohou stát nemilosrdní vrazi.

29. 3. 20.00 – Expedice Darwinovo pohoří


V roce 2011 se šesti francouzským horolezcům podařilo jako prvním překročit Darwinovo pohoří Tierra del Fuego. Než se jim to podařilo, tato expedice byla považovaná za nemožnou a neuskutečnitelnou. Během 30 dní natáčeli vlastní nejistý a hodně nebezpečný postup přes ledovce na kraji světa. Pohybovali se v nejhorších podmínkách, jaké kdy člověk zažil, a bez možnosti spolehnout se na sebemenší pomoc. Jak se jim podařilo uspět odkázaní sami na sebe, když všechny ostatní expedice před nimi ztroskotaly? Díky neobyčejnému dokumentárnímu filmu Expedice Darwinovo pohoří, plného záběrů grandiózní panenské krajiny, můžete tento velký úspěch prožívat spolu s odvážnými francouzskými průzkumníky.

Unikátní dokumenty, vysílané v 13. týdnu,
uvidíte každý den od 18:00 – 22:00 na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !