Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 14. týden

2. 04. 2018 | Televizní tipy
Přírodní, historické, válečné, vědecké, vesmírné, dobrodružné… Malé i velké, dávné i současné, fascinující i dojemné… To jsou skutečné příběhy, které nabízí Prima ZOOM.

Na jaké unikátní dokumenty se můžete
na Prima Zoom  těšit ve 14. týdnu?


3. 4. 20.00 – Příběh Evropy (Prameny evropské historie)

Tento vynikající seriál se zaměřuje na různé kapitoly z bohaté historie vývoje Evropy. Jako takový je velkolepou výpravou napříč prostorem i časem od počátků formování kontinentu až po příchod prvních osadníků. Evropa je už několik tisíc let ve středu celosvětového dění. Právě díky Evropě také po celém světě vznikly základy většiny moderních společenství. Podobu kontinentu navíc významně ovlivnily takové faktory, jako neustále se proměňující krajina, klima, fauna a flóra. Sledujte společně s námi, jak se vyvíjela evropská kultura, náboženství a jak postupně docházelo k historickým průlomům v průzkumu dosud neznámých částí krajiny, vynalézání nových technologií nebo prosazování politických cílů. Nebude chybět ani odvážný pohled na současnost Evropy a to, co náš kontinent může čekat v budoucnosti.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 14. týden3. 4. 21.00 – Příběh Číny (Předkové)

Poutavý seriál historika Michaela Wooda zkoumá dějiny nejstaršího státu světa od jeho starověké minulosti až do dnešních dní. V Číně žije více než miliarda lidí. Stala se novou supervelmocí, které se zrovna snažíme porozumět. Wood je přesvědčený o tom, že aby se nám to mohlo podařit, musíme také nahlédnout do její historie. Proto vyrazil napříč Čínou. Zkoumá místní krajinu, obyvatele, jejich příběhy a kulturu, které během více než čtyř tisíc let daly vzniknout osobitému charakteru země. Setkává se s lidmi z různých profesí, prozkoumává starodávná města a kráčí po stopách některých nejslavnějších okamžiků čínských dějin – včetně úžasných poznávacích expedic nebo slavných vědeckých vynálezů. Seriál Příběh Číny je plný velkých idejí a nečekaných překvapení. Ukazuje, jak se Číňanům podařilo vytvořit vlastní vizi světa. Vizi, která přežila až do 21. století a podle Wooda je skutečnou hnací silou současných čínských úspěchů. 

3. 4. 23.00 – Zvěrolékař v jednom kole II (1. díl)

V klidném městečku Richmond nad Temží nedaleko Londýna se nachází nečekaně rušná klinika. Její pacienti jsou samé překvapení a udržují svého doktora neustále ve střehu. Scott Miller má naštěstí všechno, co správný doktor potřebuje: je vždy milý a starostlivý, charismatický, a hlavně na 100 % oddaný své práci. Je to zkrátka perfektní veterinář! V pokračování tohoto seriálu, který nabízí pohled na klady a zápory malé veterinární praxe, čekají Scotta nové výzvy i radosti.

4. 4. 20.00 – Naděje pro severní bílé nosorožce


Existuje ještě naděje na přežití tohoto vzácného druhu? Severní bílý nosorožec je jedním z nejohroženějších zvířat planety. Královédvorská zoo je jako jediná na světě rozmnožila. Mezitím však pytláci v Africe stavy těchto zvířat rychle decimovali. Nejen kvůli bezpečnosti, ale především kvůli zvýšení šancí na záchranu tohoto mimořádně ohroženého druhu se v osmdesátých letech rozhodla královédvorská zoo poskytnout část svých zvířat zkušenému chovateli v zoologické zahradě v San Diegu. Bohužel v San Diegu se žádné mládě nenarodilo a jediná čtyři mláďata narozená v péči člověka v naší královédvorské zoo nestačila pokrývat ztráty a nad osudem druhu se stahovala mračna. Od roku 2000 se vlastně přestala ta zvířata množit úplně a tak se vedení zoo rozhodlo dát poslední šanci na přirozený odchov a zoo převezla čtyři z posledních zvířat na planetě do rezervace v keňské Ol Pejetě.

Právě přirozené prostředí africké přírody mělo pomoci samicím Fatu a Nájin zlepšit hormonální cykly a ve společnosti samců Suniho a Sudána dát šanci pro narození vzácných potomků. Nosorožec tuponosý severní je jedním ze dvou poddruhů nosorožce tuponosého. Žil na pastvinách a savanách. Poslední jedinci ve volné přírodě žili v národním parku Garamba v Demokratické republice Kongo. V zajetí již nežije, posledním nosorožcem tuponosým severním žijícím v Evropě byla samice Nabiré v zoo Dvůr Králové. Ta uhynula 27. 7. 2015 na následky prasklé cysty. Posledním jedincem žijícím v zajetí pak zůstala pouze samice Nola v zoo San Diego v Kalifornii v USA, ta však musela být kvůli zdravotním problémům utracena. Stalo se tak 22. 11. 2015. A po nedávném úmrtí samce Sudana už nyní zbývají poslední dva kusy, samice Najin a Fatu žijící v keňské rezervaci Ol Pejeta. Všichni jsou majetkem královédvorské zoo.

4. 4. 20.30 – Svět zvířat III
 
Zapomeňte na rádoby senzační záběry, kterých je plný internet. Tvůrci tohoto napínavého a fascinujícího dokumentárního seriálu se raději zaměřili na dosud neznámé příběhy zvířat, které vám ještě spolehlivěji vyrazí dech. Budete cítit účast. Všimnete si mnoha podrobností, díky kterým lépe pochopíte zákonitosti zvířecího života. A vědci i ochránci přírody, bez nichž by některá z těchto zvířat nemohla přežít, se s vámi podělí o vlastní poznatky a zážitky.

4. 4. 23.00 – Letecké nehody: Aljaška (Pád do lesa)

Aljaška je závislá na letadlech více než jakákoli jiná část Spojených států amerických. Místní terén je skalnatý a vzdálenosti jsou nesmírně velké. Je tady jenom pár cest. Skoro všechno – jídlo, zásoby i lidé – se proto musí přesouvat vzduchem. Jenže kvůli extrémní krajině, bouřlivému počasí a obrovskému vytížení pilotů je létání nad Aljaškou smrtelně nebezpečnou záležitostí. Každý rok se na Aljašce zřítí stovky letadel a jeden tým musí pokaždé přijít na to, proč: NTSB Crash Investigation „Go Team“. Jejich mise: Určit, jestli se z rutinního letu stala hrozivá noční můra kvůli počasí, lidské chybě nebo technickým potížím!

5. 4. 21.00 – Kapitulace Třetí říše

8. května 1945 spojenecké jednotky pochodovaly osvobozenými městy, davy jásaly a současně probíhaly poslední apokalyptické hodiny druhé světové války. V týdnech, které předcházely jejímu konci, se začala rýsovat podoba nového světa. Sověti, mocnější a silnější než kdy dřív, obsadili dobytá území a terorizovali ty, co přežili. Poslední nacističtí vojáci se snažili uniknout nevyhnutelně tragickému osudu. Napříč celým zpustošeným kontinentem se Spojenci, na které se nahlíželo jako na hrdiny, připravovali na vznik demokratické Evropy. Snímek Kapitulace Třetí říše využívá kolorizované archivní záznamy, některé dosud neuveřejněné, a vtáhne diváky do intenzivní atmosféry posledních událostí druhé světové války: bojových operací, které konečně přinesly mír a svobodou utlačovanému obyvatelstvu, ale i přísně střežených diplomatických tajemství. Kapitulace Třetí říše byla velkým vítězstvím, jež se zároveň stalo prvním dnem historické konfrontace: Studené války.

5. 4. 23.00 – Příběhy ze Zambie (Údolí slonů)

V Zambii žijí některá z nejexotičtějších zvířat světa. Série Příběhy ze Zambie představuje slony, paviány, hrochy i orly a mnoho dalších nejrůznějších živočichů a zkoumá jejich fascinující chování i zvyky. Připravte se na virtuální safari do nejdivočejších a nejkrásnějších míst na Zemi.

6. 4. 20.00 – Dynastie delfínů


Film Dynastie delfínů nabízí unikátní možnost nahlédnout do tajného života delfínů ze Žraločí zátoky v západní Austrálii. Vznikal více než rok, za použití speciálních kamerových technik a díky tomu odhaluje složitou společenskou hierarchii, rodinné vazby a neuvěřitelné mateřské pouto jedné dynastie delfínů. Sledujte triumfy i tragédie malé delfíní rodinky, jejíž příběhy se proplétají s životním cyklem Žraločí zátoky.

6. 4. 23.00 – Po stopách duchů XII (1. díl)

Nebojácní dobrodruzi Zak Bagans, Nick Groff a Aaron Goodwin zkoumají další tajuplná místa, kde podle pověstí straší. Tentokrát si vzali na mušku dům v kalifornském Los Angeles, ve kterém údajně došlo k hrozivému případu vraždy Černé Dahlie. Dokonce se pomocí média pokusí kontaktovat doktora George Hodela, který má mít nebohou hollywoodskou herečku na svědomí. Výsledek je vyloženě mrazivý. V další epizodách se odváží do tajné scientologické laboratoře, u jezera Arrowhead vyšetřují výskyt démonů, společně se čtyřmi fanoušky pořadu prohledávají prostory hotelu a kasina Riviera v Las Vegas před tím, než dojde k jejich demolici. Když se zaměří na „čínské“ město duchů Locke v kalifornské divočině, přidá se k nim i moderátorka televizních zpráv Dylan Dreyerová. A to není ani zdaleka všechno! Zak, Nick a Aaron jsou v dobrodružném mysteriózním seriálu Po stopách duchů – a jdou do toho neohroženě, po hlavě.

7. 4. 23.00 – Top 10 starověkého světa (Tajemství Egypta)

Seriál Top 10 starověkého světa přináší zábavný žebříček, který přibližuje, na jakém principu fungovaly starověké technologie, jak byly překvapivě důmyslné i jak byly vlastně úplně super. Záběry z terénu doplňují zajímavé digitální animace a dosud jenom málo známá fakta, která vyrážejí dech. Jednotlivé epizody se zaměřují na Top 10 tajemství starého Egypta, Top 10 starodávných Vikingů, Top 10 řeckých vynálezů, Top 10 zbraní starověku, Top 10 starověkých monumentů, Top 10 dávných lodí, Top 10 mučících nástrojů, Top 10 římských vynálezů, Top 10 starověkých mečů nebo Top 10 obléhání.

Unikátní dokumenty, vysílané ve 14. týdnu,
uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !