Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 15. týden

8. 04. 2019 | Televizní tipy
Chcete prozkoumat Titanic, poznat pět skutečných čuníků, vrhnout se do nitra tornáda, potkat pravěké zabijáky, dešifrovat lidstvo? To, a ještě více jde jedině díky Prima ZOOM!

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 15. týden


8. 4. 20.00 – Hausbot Petra Horkého II (Kosmonaut Vladimír Remek)

Přichází pokračování originální české cestovatelské talkshow režiséra a cestovatele Petra Horkého – Hausbot, kde se představují zajímaví čeští i světoví hosté. První kosmonaut mimo Rusko a Ameriku, navíc člen vůbec první mezinárodní kosmické expedice. V roce 1976 odletěl spolu s Alexejem Gubarevem v rámci programu Interkosmos jako 87. člověk do vesmíru. Podle současných astronautů „každý do první stovky byl objevitel a dobrodruh, protože v té době nikdo netušil, jestli se vrátí na Zemi.“ Další z kosmonautů, Georgij Grečko, o něm prohlásil, že to Remek byl jeden z nejlépe připravených kosmonautů, jaké kdy při výcviku školil. Jak to tedy bylo s tehdejší cestou do kosmu, na co se lidé připravovali a jaké to bylo hledět v návratovém modulu na rozžhavený plášť přistávací kapsle, prozradil 29. 1. 2019 při živém natáčení pořadu Hausbot Petra Horkého v Ostravě, kde jinde než v (kině) Vesmír!

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 15. týden8. 4. 20.30 – Neznámá Asie II (Indie: Poslední asijští lvi)

Přidejte se k nám na výpravě do neznámých, přesto velice zajímavých koutů Asie. Společně objevíme nedotčenou přírodu daleko od prošlapaných turistických tras. V pokračování přírodovědného cestopisného seriálu Neznámá Asie se vracíme do míst, která vypadají jako ráj na Zemi, bezpečně odříznutý od našeho hektického a špinavého civilizovaného světa. Díky dechberoucím záběrům si naplno vychutnáme jedinečnou krásu místní přírody i poutavé příběhy lidí a zvířat, kteří tady žijí. Každý z pěti navštívených parků ukrývá jiné klenoty – nejen na souši, ale i pod vodní hladinou. Zdá se, jako by se tady úplně zastavil čas. Přesto jsou tyto parky v bezprostředním ohrožení. Ekologické dopady lidstva na naši planetu můžou znamenat jejich naprostou zkázu. Neznámá Asie vás přesvědčí, že tato útočiště pro lidi, přírodu a zvířata musíme chránit a zachovat pro budoucí generace.

9. 4. 20.00 – Titanic: Následky

Zaoceánský parník Titanic narazil 15. dubna 1912 do ledovce a potopil se ke dnu. O život přišlo 1500 pasažérů a členů posádky. Celovečerní film Titanic: Následky začíná tam, kde ostatní většinou končí. Vypráví příběh o pozoruhodné misi na vyzvednutí a identifikaci těl obětí. Seznámíme se s potomky tří účastníků jedné z největších tragédií 20. století, odhalíme osudy jejich předků a zjistíme, jak se vyrovnali s tím, že při zkáze Titaniku přišli o své blízké. Sledujte příběhy houslisty, který zemřel, když hrál, aby pomohl uklidnit vyděšené pasažéry; nejbohatšího muže na palubě, který zahynul poté, co dostal svou mladou těhotnou manželku do bezpečí záchranného člunu; nebo notáře z Halifaxu, jehož uctivé a účinné metody posloužily jako základ moderní forenzní vědy. Sledujte příběhy tří rodin, jejichž životy navždy změnila tragédie Titaniku.

10. 4. 21.00 – Pět čuníků

Prasata jsou zvířata, o kterých si myslíme, že je dobře známe. Ale to, jak je vnímáme, je někdy skutečnosti na hony vzdálené realitě. Vždyť prasata jsou nadmíru inteligentní i citlivá, a s člověkem dokonce sdílejí mnohem víc než jen základní genetické rysy. Seznamte se s pěti čuníky a sledujte jejich život od narození až k dospělosti. Je mezi nimi miniaturní ochočené prasátko z Kalifornie, hledač lanýžů z francouzského hrabství Périgord, divočák vypuštěný zpátky na svobodu do americké přírody, toulavý čuník z vesničky v severním Laosu a prase, které se stalo turistickou atrakcí ostrůvku na Bahamách. Jaké instinkty jim zůstanou, i když si je člověk ochočí? A jak blízký vztah si můžou k člověku vytvořit? Pět čuníků z pěti různých míst na světě má každý svůj vlastní osud. V tomto dojemném filmu uvidíte jejich poutavé příběhy, které odhalí málo známá tajemství šikovných vepřů.

10. 4. 22.00 – Supertornádo: Anatomie katastrofy

Nejsilnější tornádo v dějinách Ameriky udeřilo 22. května 2011 na Missouri a nechalo za sebou takřka dva kilometry širokou stopu zkázy. Vědci se seběhli na místo, aby zjistili, proč bylo zrovna toto tornádo tak moc ničivé. Podívejte se, co zjistili o rostoucí hrozbě, před kterou stojí srdce Ameriky. A jak se zdrcení místní snažili posbírat trosky svých životů a vyrovnat se s tím, co na ně nemilosrdně udeřilo.

11. 4. 23.00 – Pakůň: Stvořen k běhu

Migrace pakoní je příslibem úchvatných záběrů velkolepých scenérií, obrovského množství cválajících zvířat a nemilosrdných útoků hladových dravců. Vše se každoročně opakuje. Jenže tento snímek je zároveň velice osobním příběhem. Neo se poprvé účastní migrace, a už první rok má potíže dostat se do cíle a přežít. Jde o všechno, protože je to právě Neo, kdo se ztratí, když je mu teprve pět dní, kdo unaveně kulhá planinou a ke komu jsou hyeny čím dál blíž. Kdo zůstane napospas smrti na hromadě těl uprostřed řeky… Díky Neovým strastem a úspěchům jsme dostali možnost sledovat jednu z největších událostí v přírodě z neobvykle intimního úhlu pohledu.

12. 4. 21.00 – Velký Pacifik (Drsný)

Tichý oceán pokrývá třetinu povrchu naší planety. Je větší než všechny pozemské kontinenty dohromady. Zadržuje polovinu světových zásob vody. A ve svém nitru ukrývá nejhlubší místo na Zemi. Žijí v něm obrovská a ikonická zvířata i vzácné a záhadné živočišné druhy. Někteří z obyvatel Pacifiku dokonce stále ještě čekají na objevení. Čtyřdílná série překračuje hranice mezi pevninou a mořem. Díky tomu se přeneseme daleko přes oceánské vlny a odhalíme spoustu fascinujících míst, zvířat a přírodních jevů. Každý z dílů se zaměřuje na jednu z typických vlastností Tichého oceánu, který může být vášnivý, nenasytný, divoký i tajuplný.

13. 4. 20.00 – Top 10 pravěkých zabijáků (Nejbrutálnější tvorové světa)

Steve Backshall vypočítává 10 největších a nejsilnějších pravěkých zabijáků v seriálu z produkce BBC. Podívejte se na nejnebezpečnější dravce, kteří kdy žili na naší planetě. Jsou nejrychlejší, nejdivočejší a nejjedovatější. Jsou vybaveni smrtonosnými zbraněmi a jejich taktika je nepřekonatelná. Nenechte si ujít bleskurychlou rybu, krtka s nosem, který překoná všechny rekordy, nebo zvíře s jazykem, co vystřeluje pětkrát rychleji než stíhačka. Seznamte se zblízka a z bezpečí obývacího pokoje s ostrými tesáky a špičáky, krvežíznivými rostlinami s hladovými trny a nejbolestivějším žihadlem na světě. Nechybí ani pravěký drak se smrtícími slinami, hlemýžď vybavený harpunou nebo jedovatý pavouk, který by se dokázal prokousnout lidským nehtem. Ale kdo z nich je největší pravěký zabiják?

13. 4. 21.00 – Zázračná planeta II (Ostrovy)

Fascinující přírodovědný seriál Zázračná planeta před deseti lety úplně změnil způsob, jakým se natáčejí dokumenty. Nám divákům zároveň nabídl absolutní portrét života na Zemi. Ale deset let je dlouhá doba. Bleskové technologické pokroky a nově získané znalosti o přírodě umožnily znovu představit naši zázračnou planetu v úplně jiné perspektivě. Zázračná planeta II je ambiciózní seriál s přelomovým nápadem. Poprvé díky němu můžeme spatřit Zemi z pohledu samotných zvířat. Na cestě džunglemi, pouštěmi, pohořími, ostrovy, pastvinami a městy objevujeme unikátní místa výskytu nejrůznějších zvířecích druhů i fascinující způsoby, díky kterým tady přežívají. Nové technologie a nejmodernější vybavení umožnily zachytit jejich příběhy v neuvěřitelných detailech. Vůbec poprvé můžeme zažít nejdramatičtější chvíle v životech zvířat společně s nimi. Díky Zázračné planetě II se dostaneme blíž než kdy dřív. Tento projekt vznikal mnoho let a získal četná ocenění, je nejdražším přírodovědným dokumentárním seriálem, který kdy nechala natočit BBC. Sérii komentuje Sir David Attenborough a hudbu složil Hans Zimmer. Seriál staví na naprosto unikátních záběrech, které jsou v některých případech i první svého druhu. Seriál se stal historicky nejsledovanějším dokumentem v celé Británii!

13. 4. 22.00 a 22.30 – Dešifrované lidstvo (Touha po přepychu; Závody ve zbrojení)

Seriál Dešifrované lidstvo přináší příběh o tom, jak 12 různých sil ovlivnilo celou lidskou civilizaci a pomohlo z nás udělat to, čím jsme dnes. Vydejte se na velkolepou výpravu do minulosti a staňte se svědky zrodu člověka i jeho následného vývoje až do dnešních dní. Zjistíte, že těchto 12 univerzálních sil, o kterých je řeč, prochází napříč celým lidstvem a všemi časovými obdobími. Technologický pokrok, který mění svět. Každodenní pokrmy, které mění směr civilizace. Nezkrotné přírodní živly, které ovlivňují historické události. Dešifrované lidstvo odhaluje neuvěřitelné příběhy, nečekaná spojení a tajné dějiny nás všech.

14. 4. 20.00 – Ocelová srdce I (1. díl)

V malebné krajině německého pohoří Westerwald leží největší inventář starých armádních vozidel. Nikde jinde na světě byste jich nenašli tolik jako tady. Džípy, náklaďáky, tanky a kontejnery plné různých součástek stojí na ploše 22 tisíc metrů čtverečních. Michael Manousakis s nimi začal podnikat před 15 lety a i dnes se rozvášní, když popisuje, jak ze dvou poničených Hummerů udělal jedinečnou zkrácenou verzi. Michael shání vozidla, odkud se dá, a má exkluzivní smlouvu s americkou armádou na odkup všeho, co se vyřadí z provozu. Má to jednu nevýhodu: podmínkou smlouvy je to, že bere opravdu všechno, co je zrovna k dispozici. Takže má pořád plno, džípy se doslova hromadí jeden na druhém a čekají na kupce. Někdy je musí prodávat se ztrátou, protože už opravdu potřebuje uvolnit místo. V tomto zábavném seriálu uvidíte, jak tento pozoruhodný podnikatel zvládá společně se svým týmem nadšenců udržet hlavu nad vodou a nenechat se převálcovat zvláštní prací.

14. 4. 22.00 – Megatransporty (Superjachty)

Každý ví, co je to nákladní přeprava: velké náklaďáky s varovně blikajícími žlutými světly převážejí obrovský náklad. Ale ve srovnání s „megatransporty“ jsou to jenom pouhé drobečky. Megatransporty jsou ještě větší, těžší, složitější a neobvyklejší. Vyžadují na milimetr přesné plánovaní, můžou proběhnout pouze v určitých hodinách nebo za zvláštních bezpečnostních opatření. Než se dají do pohybu, početné týmy je plánují měsíce dopředu. Každá epizoda vzrušujícího seriálu Megatransporty zachycuje právě takovou výjimečnou akci. Obrovité jachty bohatých majitelů se přesunují po světových mořích na ještě větších plavidlech. Největší dopravní loď světa s největším motorem a 19 tisíci kontejnery naskládanými najednou na palubě se plaví uchem jehly do přístavu v Hamburku. V každém díle navíc uvidíme detailní plánování, přípravu a demontáž nákladu, jeho stabilizaci, realizaci ochranných opatření a pak tu zvláštní chvíli, kdy se zboží naloží a vyrazí na komplikovanou cestu k místu určení: úzkými nebo zledovatělými silnicemi, navzdory tuhým mrazům nebo rozbouřeným vlnám.

Unikátní dokumenty uvidíte
každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !