Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 19. týden

7. 05. 2018 | Televizní tipy
Další týden nabitý poznáním. Oblíbená Žena na konci světa vás vezme do dalších koutů naší Země. Ale vydáme se i za její hranice. Poznáme ztracené světy i jiné záhady. Vrhneme se za tajemstvím Tutanchamona. Prima ZOOM vás vždy něčím překvapí.

Na jaké unikátní dokumenty se můžete
na Prima Zoom  těšit v 19. týdnu?


7. 5. 21.30 – Žena na konci světa VIII (Rumunsko: Ztracené dětství)

V Rumunsku zjišťuje, jak probíhá boj s obchodníky s bílým masem. V Rusku navštíví ženské výcvikové centrum nazvané Akademie soukromého života. V Americe se setkává s uprchlicí z Bosny, která se stará o delfíny v mořském akváriu Clearwater. A kromě toho zavítá také do Jižní Koreje a africké Tanzanie. Martyna Wojciechowska, editorka polské verze slavného cestovatelského magazínu National Geographic, potkává všude po světě nesmírně zajímavé ženy s fascinujícími životními příběhy. Přidejte se k ní na dobrodružné poznávací výpravě na taková místa, na která byste se jinak určitě nedostali. Poznáte fantastické osobnosti z odlišných kultur, s jiným náboženstvím a s různorodými profesemi.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 19. týden7. 5. 22.00 – Za hranice Země

Všichni, kdo se zatajeným dechem sledovali Neila Armstronga a jeho první kroky po Měsíci, žasli nad slavným „velkým skokem pro lidstvo“. Při pohledu na to, jak se člověku podařilo opustit naši planetu a přistát na jiném nebeském tělesu, se sjednotil celý svět. Bylo to poprvé, a zatím naposledy. Ale teď přebírá otěže nová generace astronautů-podnikatelů. Slibuje vystavět vesmírné rakety s každodenním startem, hotely na oběžné dráze Země, lunární solární panely, díky kterým se zbavíme znečištění, kolonie na Marsu a nakonec i výpravu za hranice naší sluneční soustavy. Jak takové cesty vesmírem ovlivní naši civilizaci a planetu?

Naprosto zásadně! Film Za hranice Země nastiňuje kosmickou výpravu na hranice lidské představivosti. Točil se více než osm let a jeho hlavními hvězdami jsou experti v oboru. Nechybí Elon Musk, Richard Branson, Eric Anderson, Robert Bigelow, Jeff Greason, ani Chuck Lauer. Podíváme se do zákulisí jejich ambiciózních projektů SpaceX, Virgin Galactic, Space Adventures, Bigelow Aerospace, XCOR Aerospace i Rocketplane Global a nakonec zaskočíme na Mezinárodní vesmírnou stanici, kde si astronaut Chris Hadfield s chutí zazpíval Bowieho klasiku Space Oddity. Tento snímek prozrazuje, co nás čeká a jaký bude příští „velký skok pro lidstvo“. Připoutejte se, prosím, připojte se k těm, kteří právě teď mění kurz našich dějin, a nahlédněte do budoucnosti člověka – vesmírného cestovatele.

9. 5. 21.00 – Lengguru: Ztracený svět

Krasový masiv Lengguru v Západní Papui se zrodil náhle a nečekaně během kolize tektonických desek před 11 miliony let. Na hranicích Indického oceánu tak vyrostla nepřekonatelná bariéra, která přetrvala dodnes. Díky tomu se zde vyvinulo mnoho jedinečných přírodních druhů. Jejich domovem je výjimečný ekosystém plný tajemství teprve čekajících na odhalení. Ztracený svět zachycuje veledůležitou expedici na neznámou Papuu. Tým zhruba 50 evropských a indonéských vědců vyrazil na osm týdnů dlouhou výpravu do míst, která ještě nikdy nikdo nenavštívil. Díky tomu se podařilo objevit jednu z nejpestřejších a nejméně známých zón biodiverzity na světě. Co tam našli a zjistili? V mořských hlubinách, nitru podzemních jeskyň, srdci deštného pralesa nebo vysoko na zubatých vrcholcích hor se vědci, dobrodruzi a objevitelé pokusili rozluštit záhady evoluce místních druhů, které jsou už několik milionů let vězni ztraceného světa.

12. 5. 22.00 – Egypt (Tutanchamonova hrobka)

Mini seriál Egypt se zaměřuje na tři nejdůležitější objevy ze světa starověkých Egypťanů a prozrazuje, jak byla znovu odhalena jejich dávno ztracená civilizace. Vydejme se na cestu zpátky do minulosti! Zažijeme, jak Howard Carter objevil Tutanchamonovu hrobku. Prozkoumáme nálezy Velkého Belzoniho z doby Ramesse II. A budeme u toho, když Champollion rozluští hieroglyfy. Připojte se spolu s námi ke třem slavným objevitelům ve fascinující dramatické sérii Egypt. Odhalte tajemství, mýty a pravdu o jedné z nejslavnějších civilizací dějin – odhalte starověký svět, který málem zůstal navždy pohřbený pod písečnými dunami.

13. 5. 21.00 – Čínská výprava s Guyem Martinem (1/3)

Nezkrotná vášeň zavedla Guye Martina do země, která rozhodně není typickou prázdninovou destinací. Ale když je někdo Guy Martin, musí k největšímu výrobci ze všech – do Čínské lidové republiky! Vzrušující a zábavná třídílná série Čínská výprava s Guyem Martinem se postupně zaměřuje na největší šlágry Země draka: velkou řeku Jang-c’-ťiang, hlavní město Peking a poušť Gobi. Guy má různorodé zájmy, a proto se stává vskutku jedinečným průvodcem po této podivuhodné zemi. Před našimi zraky se díky tomu otevírá pohled na takovou Čínu, jakou jsme dosud neviděli. Jako by to nestačilo, na závěr třítýdenní cesty se Guy pokusí překonat světový rekord na jednom z nejpustších míst světa. Podaří se mu přejet přes „poušť smrti“ Taklamakan na odrážedle rychleji, než konkurence?

Unikátní dokumenty, vysílané v 19. týdnu,
uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !