Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 19. týden

6. 05. 2019 | Televizní tipy
Chcete se vydat do vesmíru, časoprostoru, za zvířátky, blízké či vzdálené historie? A ještě vám poradíme, jak ledacos zlepšit. S Prima ZOOM si užijete spoustu dokumentární zábavy.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 19. týden:


6. 5. 20.00 – Hausbot Petra Horkého II (John Mattone (osobní kouč Steva Jobse)

Přichází pokračování originální české cestovatelské talkshow režiséra a cestovatele Petra Horkého – Hausbot, kde se představují zajímaví čeští i světoví hosté. Poznejte jednoho z nejlepších leadership expertů na světě a světovou špičku v oblasti exekutivního koučinku. Úspěšný podnikatel a filantrop John Mattone byl osobním koučem Steva Jobse (Apple) a Rogera Enrica (PepsiCo). Patří mezi tři nejlepší světové kouče spolu s Tonym Robbinsem a Marshallem Goldsmithem.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 19. týden6. 5. 21.30 – Počátek a konec vesmíru (Počátek)

Profesor Jim Al-Khalili si tentokrát troufá na největší téma ze všech, na samotný vesmír. Jim se zaměřuje na sérii kritických pozorování a experimentů, díky kterým se úplně změnilo naše chápání světa. Postupně nás tak provádí největší kosmickou detektivní záhadou od počátku vesmíru až na úplný konec času, a zároveň odpovídá na palčivou otázku: odkud jsme se (a celý vesmír) vzali a jak to skončí?

6. 5. 22.30 – Časoprostor (Let na Mars)

Vesmír už mnoho století fascinuje celé lidstvo. Vědci pečlivě studují čas i prostor a snaží se postupně, kousek po kousku, vyřešit obrovskou hádanku. S pomocí stále propracovanějších technologií se odborníkům nedávno podařilo najít přelomové odpovědi na stovky let staré otázky. Jak důležitý je pro lidstvo objev exoplanet? Na kterých z měsíců naší sluneční soustavy by mohly být podmínky vhodné pro nějakou formu života? Jaké nebezpečí představují asteroidy? Dá se cestovat časem? Co jsou červí díry? Fascinující seriál Časoprostor se zabývá právě těmito, a také mnoha dalšími, záhadami. Jeho moderátorem je profesor dr. Ulrich Walter. Jeden z nejuznávanějších expertů na vesmír se zúčastnil letové mise v raketoplánu, a tak je jedním z jen asi 500 lidí, kteří mohli pohlédnout na naši planetu z výšky. V šesti epizodách nás zavede do zákulisí nejnovějšího vesmírného výzkumu, seznámí nás s jeho výsledky a prozradí, jaký budou mít dopad na budoucnost lidstva. Není to tak dávno, co média přinesla fantastické zprávy o možné existenci obří deváté planety v naší sluneční soustavě nebo o zachycení gravitačních vln. Tyto senzační objevy jsou jen špičkou nepředstavitelně velkého ledovce.

7. 5. 20.00 – Sága Vikingů (Úsvit Vikingů)

Byli to krvežízniví skandinávští válečníci a mistři svého oboru. Otevřeli obchodní cesty, založili velkolepá města a dobyli starodávné metropole. Jejich králové měli taková jména, jako jsou Sven Vidlí vous nebo Erik Krvavá sekyra. Jejich lodě vládly mořím i řekám poloviny světa. Angličtí Sasové se jich obávali, ale vysmívali se jejich pečlivě pěstovaným plnovousům. Jednoduše řečeno to byli hodně styloví piráti. Takoví byli Vikingové. Jejich éra byla posledním velkým obdobím barbarských nájezdů. Zanechali po sobě úplně jinou Evropu, zralou na vzestup nových národů, které následně ovládly středověk. Seveřané, jak se Vikingům také říkalo, dobyli čtvrtinu Francie, polovinu Anglie a třetinu Itálie. Stali se osobními strážci císařů Konstantinopole. Jejich příchodu předcházel strach. Seriál Sága Vikingů kráčí ve stopách neohrožených severských válečníků všude tam, kam se dostali. Odhaluje nové objevy, které převrací dějiny Vikingů vzhůru nohama. A vypráví jejich neuvěřitelný příběh očima výsadních svědků i předních expertů na vikingský válečnický způsob života.

7. 5. 21.00 – Ztracené bomby studené války (50. léta)

Mount Kologet, Goldsboro, Palomares, Thule… To jsou místa čtyř jaderných nehod, čtyř temných skvrn v historii studené války. A také čtyři jména, na která se už zapomnělo. O těchto událostech se mnoho let nevědělo, protože šlo o přísně střežená oficiální tajemství. Díky jejich odtajnění se můžeme přesvědčit o tom, jak se neúprosný souboj mezi dvěma supervelmocemi vymknul kontrole a zavedl lidstvo na pokraj naprostého vyhlazení. Dvoudílný dokument Ztracené bomby studené války nás nejprve zavede do Spojených států amerických a poté na evropskou pevninu. Podívejte se, čemu jsme se jen o chloupek vyhnuli v době, která není tak dávno. Nahlédněte do mnoha temných zákoutí minulosti. Odhalte nečekané odpovědi. A zjistěte, jakému nebezpečí byla veřejnost vystavena v časech extrémního napětí mezi Východem a Západem.

11. 5. 20.00 – Rosomák: Přízrak severních lesů

Rosomáci patří k nejméně známým a pochopeným savcům severní polokoule. Tito zástupci čeledi lasicovitých jsou silní a všestranní masožravci s nelichotivou pověstí. Ať už se krmí čerstvě ulovenou kořistí nebo mršinami, vypadají při tom hltavě a nenasytně. Proto se jim začalo říkat „nenažranci“. Ale ve skutečnosti o jejich životě, zvycích nebo společenském chování víme jenom velmi málo. Rosomáci jsou plaší a podezíraví. Stali se tajuplným symbolem divočiny. Jsou takřka jako přízraky – spíše mytická než skutečná zvířata z nezkrotné říše severních lesů.

11. 5. 23.00 – Století ve filmu (Století tragédií začíná)

Tento vynikající seriál se ohlíží za bouřlivými, neklidnými dějinami 20. století. Nenechte si ujít vzácné archivní záběry veškerých významných historických událostí od první světové války po protesty proti válce ve Vietnamu nebo od nacistické propagandy až po vzestup teroristických organizací. Staňte se svědky poutavého ohlédnutí za vskutku výjimečným stoletím v dějinách lidstva zachyceného na filmu přesně tak, jak probíhalo, lidmi, kteří ho prožili.

12. 5. 20.00 – Ocelová srdce II (1. díl)

Největší sbírka starých armádních vozidel je zaparkovaná v idylické krajině německého pohoří Westerwald. Džípy, náklaďáky, tanky a kontejnery plné různých součástek stojí na ploše 22 tisíc metrů čtverečních. Michael Manousakis s nimi podniká už přes 15 let a i dnes jsou jeho vášní. Nové přírůstky sbírá všude, kde to je možné. V pokračování zábavného seriálu Ocelová srdce vyráží až na východní okraj Evropy, do Moldávie, shání tanky za výhodnou cenu, nachází poklad ve staré stodole a zažívá nejhorší chvíle ze všech. Podívejte se, jak si poradí nejen on, ale i jeho tým stejně „postižených“ nadšenců.

12. 5. 23.00 – Malé velké zlepšováky (1. díl)

Revoluce v technologiích je tady! Dočkali jsme se jí díky armádě špičkových inženýrů, vynálezců a šprtů, kteří se vyzbrojili veškerou mocí moderní vědy a našli geniální řešení největších problémů současnosti. V tomto zábavném seriálu se speciální tým expertů a technologů zabývá vývojem vynálezů na míru pro jednotlivce, rodiny i celé komunity. Jejich hypermoderní výtvory jim ulehčí život. Představte si, že dítě upoutané na vozík se poprvé v životě může projet na kole. Nebo virtuální zahradu pro obyvatele města, kteří nemají žádný přístup k zeleni. Všechno jde, když se chce! Seriálový tým expertů využívá veškeré chytré technologie od jednoduchých materiálů po nejmodernější přístroje. Ke každému problému přistupuje jako k detektivnímu případu. Když ho vyřeší, následuje dojemné a dramatické odhalení. Skutečně problémy a lidská dramata se setkávají s vědou a technikou jako důkaz toho, že se špetkou geniality není nic nemožné.

Unikátní dokumenty uvidíte
každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !