Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 2. týden

6. 01. 2020 | Televizní tipy
Široký záběr nabízí Prima ZOOM. Poznejte pěkně zblízka to nejzajímavější, co život nejen na naší planetě nabízí – přírodu, historii, vesmír a spoustu dalšího – na Prima ZOOM.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 2. týden:


6. 1. 20.00 – Život na 15. poledníku (Něžná divočina)

Krajina podél 15. poledníku je velice různorodá: najdeme tady ledové pustiny i hluboké deštné pralesy, spalující pouště i bujně zelené pastviny. Lidé, zvířata a rostliny se museli přizpůsobit místnímu klimatu, najít řešení každodenních problémů, a to i na naprosto odlišných místech. Přesto je jedno spojuje: stejné časové pásmo. Seznamte se s obyvateli tohoto pozoruhodného místa, kteří žijí z toho, co jim poskytne okolní prostředí. Odhalte, jaké mají potíže, sny i naděje lidé podél tohoto geografického paradigmatu. Jedinečný pětidílný cestopisný seriál Život na 15. poledníku zachycuje 24 hodin v životech několika lidí z naprosto odlišných zemí, jako jsou Špicberky, Namibie nebo Slovinsko. Nechejte se okouzlit nádhernou krajinou a vzrušujícími příběhy obyvatel 15. poledníku.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 2. týden6. 1. 22.00 – Voyager: Nejzazší hranice

Tento celovečerní snímek zachycuje napínavé příběhy o lidech a významných událostech na pozadí jednoho z největších úspěchů lidstva: vesmírné mise Voyager, kterou agentura NASA spustila už před více než čtyřiceti lety. Dvojice kosmických sond, každá s menším výpočetním výkonem než mobilní telefon, využila rafinované gravitační manévry a postupně navštívila Jupiter, Saturn, Uran a Neptun. Díky tomu jsme získali jedinečné záběry a data, které převratným způsobem pozměnily způsob, jakým nahlížíme na tyto fascinující planety i nespočet jejich zvláštních měsíců. Dokonce i po čtyřech dekádách letí obě sondy dál. Každá má na palubě ikonickou zlatou desku s pozdravy, hudbou a obrázky ze Země – dar pro jakékoli mimozemšťany, kteří na Voyager možná jednoho dne narazí. Voyager 1 opustil naši Sluneční soustavu v roce 2012, uvedl lidstvo do věku mezihvězdných výprav a je nejvzdálenějším lidským výtvorem od Země. Až za několik miliard let Slunce spálí naši planetu na prach, sondy Voyager budou pokračovat ve svém putování a stanou se možná jediným zbývajícím pozůstatkem existence lidstva.

7. 1. 20.00 – Dějiny letectví (Letíme!)

Od prvních mužů na létajících strojích k první světové válce, od prvního přeletu Atlantiku k supersonické éře… Seriál zachycuje příběh o nejodvážnějších skutcích v historii lidstva. Vykonali je muži a ženy, kteří se stali hlavními hrdiny dějin letectví. Jednotlivé epizody postupně odhalují, jak každý další nový objev nebo odvážný kousek vedl k překonávání hranic a technických možností po celém světě. Seznámíme se s předními osobnostmi tohoto epického příběhu a budeme sledovat, co dokázali, a to díky perfektním kolorovaným archivním záběrům shromážděným z mnoha různých archivů. S Dějinami letectví vyletíte do oblak!

7. 1. 21.00 – Mikuláš a Alexandra (1. část)

Dokument rozebírá vztah mezi ruským carem Mikulášem II. a carevnou Alexandrou. Kromě toho odhaluje, jaké role sehráli během událostí vedoucích k ruské revoluci v roce 1917. Dvoudílný film se zaměřuje na osobní a intimní, dosud nezveřejněnou, korespondenci tohoto fascinujícího páru. Dopisy zachycují jejich excentrické náboženské názory, naivitu v politických otázkách, ale i to, jak moc se spoléhali na dvorního mystika Rasputina.

8. 1. 20.00 – Nejdivočejší Indie (Thárská poušť: Posvátné písky)

Indie je exotickým mixem divokých zvířat, utajených míst, překrásné krajiny a pestrobarevné krásy. Tento fascinující cestopisný seriál oslavuje největší půvaby Indie. Společně vyrazíme na cestu z velkolepého pohoří Himálaje k řece Ganga, jež je životně důležitou tepnou celé země a jež si razí nepřehlédnutelnou cestu napříč celým subkontinentem. Navštívíme velkou Thárskou poušť, kde jsou pestrobarevná zvířata v ostrém kontrastu s místním neutěšeným prostředím. Indie je hotspotem biodiverzity. Je to domov působivých vodopádů, zvlněných kopců i dobře skrytých jeskyní. Nenechejte si ujít výpravu do srdce Indie a odhalte krásy jednoho z nejúchvatnějších, nejpůvabnějších a nejvíce vzrušujících míst na Zemi. Máte jedinečnou šanci prozkoumat nejdivočejší Indii v takové podobě, v jaké o ní mnoho dokumentárních filmů ještě nevzniklo.

9. 1. 20.00 – U455: Zapomenutá ponorka

V létě roku 2008 byla u pobřeží Itálie, 120 metrů hluboko na dně moře, objevena neznámá ponorka. Archeologu Lorenzu Del Venezianovi se naskytl úchvatný pohled. Ponorka je naprosto netknutá! Stojí takřka vertikálně na dně moře, trup zasypaný sedimentem. Jaký je příběh této ponorky a co tady vlastně vůbec dělá? Tento napínavý snímek postupně odhaluje tajemství původu zapomenuté ponorky U455 a spolu s ním také neuvěřitelný příběh německé válečné lodi, která bojovala v každé bitvě proti Spojencům od Baltu, přes Atlantik, a nakonec i ve Středozemí. U455: Zapomenutá ponorka je podivuhodným podmořským dobrodružstvím, a zároveň ambiciózním historickým výzkumem.

9. 1. 21.00 – Hitlerův kruh zla (Hrdinové & odpadlíci)

Nenechte si ujít příběh o pozadí vzestupu a pádu Třetí říše, který je stejně dramatický, jako byla skutečnost. Uvidíte ho z pohledu mužů, kteří byli u toho – z pohledu pohůnků nejzlovolnějšího politického režimu v historii. Hitlerovi muži byli malou skupinou válečných hrdinů, vyvrženců společnosti, kariéristů a fanatických nacistů. A Vůdce jim naslouchal. Hlavními postavami tohoto dokumentárně laděného seriálu jsou bývalý chovatel kuřat a velitel SS Heinrich Himmler, Hitlerův obdivovatel a mentálně vyšinutý zástupce Rudolf Hess, válečné letecké eso závislé na morfinu Hermann Göring a sexem posedlý šéf propagandy Joseph Goebbels. Každý z nich usiluje o moc. A v temné atmosféře intrik, zrady a vraždy se postupně obrací jeden proti druhému. V totalitním politickém uspořádání, kde veškerý vliv závisí na momentálních vrtochách jediného muže, se snaží vzájemně překonat jeden druhého v brutalitě i zaslepené oddanosti nacismu.

10. 1. 20.00 – Žraloci z podsvětí

V dalekých vodách novozélandského Podsvětí napadají potápěče tajuplní širokonosí sedmižaberní žraloci. Obětí útoku se stala i přírodovědkyně Jenny Oliverová, která se odvážně vrací na místo činu. Doprovází ji specialistka na žraloky a potápěčka Kina Scollayová. Jsou vyzbrojené nejmodernější technikou. Ale podaří se jim dozvědět o žralocích i sobě samých dost na to, aby zůstaly v bezpečí? Kina upravuje stopovací zařízení, které jinak používá na velké bílé žraloky, aby fungovalo také na širokonosé sedmižaberní. Co se dozvídá, je děsivé: naučily se tito žraloci lovit potápěče? A co hůř – naučili se lovit ve „smečce“?

11. 1. 20.00 – Yellowstone: Velké tání (Nejkrutější zima)

Yellowstone je naprostým unikátem. Nikde jinde ve světě není nic takového jako nedotčená divočina Yellowstonského národního parku. Místní příroda je překrásná, a navíc v ní žije velké množství divokých zvířat. Jenže zažívá jedno z nejdrsnějších jarních období na naší planetě. Během pouhých tří měsíců se celá krajina naprosto změní. Zasněžená zima přechází rovnou do horkého, suchého léta. Jak se zvířata a rostliny vyrovnávají s takto dramatickou proměnou přírodních podmínek? V tomto seriálu uvidíte medvěda grizzlyho, který vystrčí hlavu ze své nory, a nečekaně najde hromady jídla. Vlky, co mají problémy ulovit kořist, protože losi a bizoni si od nich nenechají nic líbit. Nebo puštíka vousatého, jak popohání své mladé, aby si pospíšili, než les úplně vyschne a propukne v ničivý požár. Toto jsou výjimečné příběhy z výjimečného místa.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den
od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Zoomka je můj nejoblíbenější program, škoda jen že všechno stokrát opakují.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles