Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 22. týden

29. 05. 2017 | Televizní tipy
Vyberte si, zda se vydáte do přírody, do historie, do vesmíru, budete zkoumat různé záhady nebo tajemství vědy. Na Prima ZOOM si vyberete!

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit ve 22. týdnu?


29. 5. 22.00 – Neobjasněné případy NASA (1. díl)


NASA pořídila během více než 50 let výzkumu vesmíru doslova fantastické záběry. Kromě pustých planet, gigantických solárních erupcí a kosmické mlhoviny ze vzdálených koutů galaxie se zaměřila také na úkazy mnohem blíže našeho domova. Jsou mezi nimi i nevysvětlitelné létající objekty těsně za hranicí atmosféry Země. Tyto záběry znervóznily dokonce i zkušené astronauty NASA. Dají se nějak vysvětlit? Jedná se o důkaz technicky pokročilejšího mimozemského života? Seriál Neobjasněné případy NASA představuje 10 nejzajímavějších, nejzáhadnějších a dosud nevysvětlených záběrů, které doplňuje o zasvěcené rozhovory s vědci a astronauty.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 22. týden29. 5. 23.00 – Jak funguje vesmír III (Cesta ze středu Slunce)

Co se událo prvních pár vteřin po Velkém třesku? Jak se zrodili plynoví obři Jupiter a Saturn? Jaké události by mohly způsobit zkázu lidstva? Jak vznikla naše sluneční soustava? A jak by mohl vypadat konec celého našeho vesmíru? Na všechny tyto otázky odpovídá třetí řada seriálu Jak funguje vesmír.

30. 5. 20.00 – Evoluce zla (Tódžó: Japonská břitva)

Hideki Tódžó byl japonský generál a politik. Je také znám pod přezdívkou „Břitva“. Narodil se v Tokiu 30. prosince 1884. Byl synem důstojníka japonské císařské armády a dcery buddhistického kněze. V 15 letech nastoupil do vojenské přípravky a absolvoval vojenskou službu v Mandžusku. Po jejím skončení nastoupil na vojenskou akademii, kterou absolvoval v roce 1905. Po I. světové válce sloužil jako vojenský přidělenec ve Švýcarsku a Německu. Když se roku 1922 vracel zpět do Japonska, strávil nějaký čas v USA. Roku 1937 byl jmenován náčelníkem štábu Kuantungské armády v Mandžusku a o rok později byl jmenován náměstkem ministra války. Díky zvláštnímu výnosu císaře Hirohita mohl souběžně vykonávat civilní (náměstek) i vojenské (generál) funkce. V letech 1940–1941 byl ministrem války. 17. října 1941 rezignoval premiér princ Fumimaro Konoe. Tódžó nastoupil na jeho místo a setrval v něm do roku 1944, kdy byl donucen k rezignaci po pádu ostrova Saipan. Po japonské kapitulaci 2. září 1945 se neúspěšně pokusil spáchat sebevraždu zastřelením a byl zatčen spojenci. V Tokijském procesu jej soudní tribunál uznal vinným z válečných zločinů. Byl odsouzen k trestu smrti a 23. prosince 1948 byl v Tokiu oběšen.

31. 5. 20.00 – Dopad asteroidu: 24 hodin poté

Před 66 miliony let zasáhl naši planetu meteorit, který z jejího povrchu vymazal tři čtvrtiny všeho tehdejšího života (včetně dinosaurů), a tím pomohl uvolnit cestu savcům (včetně lidí). Díky nedávným výzkumům si dnes dokážeme lépe a přesněji představit, k čemu tehdy došlo a jak to vypadalo, když drtivý dopad velkého vesmírného objektu způsobil tuto zkázu. Proč některé druhy přežily, když skoro všechno ostatní zahynulo? Co se stalo během těch několika prvních minut a hodin dne, kdy se navždy změnil celý svět? V tomto filmu skládají vědci dohromady dosud nejpřesnější podobu toho, co se opravdu stalo.

31. 5. 21.00 – Pod ochranou zvířat

Přírodní katastrofy nás většinou zastihnou nepřipravené. Někdy dokonce mívají dalekosáhlé celosvětové důsledky. Zvířata mají perfektní smysly, které několikanásobně předčí ty lidské. Film Pod ochranou zvířat zachycuje práci předních světových odborníků, kteří se snaží najít způsob, jakým by se daly zvířecí smysly využít v rámci systému včasného varování před neodvratnými katastrofami. Prozkoumejte společně s nimi překvapivý fenomén říše zvířat a zjistěte, jaké má díky němu lidstvo možnosti.

1. 6. 20.00 – Zapomenutá čínská válka (1. část)

„Boj o Čínu“ byl nejdelší, nejkrvavější a nejbrutálnější bitvou druhé světové války. Patří také k nejdůležitějším střetům tohoto celosvětového konfliktu. Na čínskou válku se přesto na Západě často zapomíná. Tento film vrhá nové světlo na osmileté období vzdoru proti agresivní japonské invazi, která začala už dva roky před tím, než nacisti napadli Polsko, a vyžádala si životy 14 miliónů Číňanů.

2. 6. 22.00 – Nejtajnější stavby Ameriky

Na nejvyšších pozicích americké vlády se denně rozhoduje o různých tajných operacích. Podrobnosti o nich jsou přísně střežené, ale něco přece jen ven unikne. Pak se objeví nepodložené zvěsti a na základě nich vznikají často velmi divoké konspirační teorie. Nejtajnější vládní agentury spravují napříč celými Spojenými státy stavby tak důležité a přísně střežené, že někdy popírají nejen jejich skutečný účel, ale dokonce i to, že vůbec existují. Dokument Nejtajnější stavby Ameriky rozebírá konspirační teorie, které okolo těchto míst vznikly a snaží se odhalit, kde je pravda. Je pravda, že ve vládní laboratoři na cípu ostrova Long Island ukrývají smrtící zvířecí viry, kterými už se možná nakazili lidé na pevnině? Je pravda, že by skoro tříkilometrová stavba usazená na 33. rovnoběžce mohla nastartovat válku ve vesmíru? Je pravda, že se americká vláda snaží kontrolovat počasí na Aljašce, a vytvořit tak novou zbraň hromadného ničení? To je jen několik z mnoha otazníků okolo Nejtajnějších staveb Ameriky.

3. 6. 20.00 – S fotografem v divočině (Etiopie)

V tomto dvoudílném snímku slavný fotograf a dobrodruh Vincent Munier nejdříve vyrazí na střechu bývalého afrického Etiopského císařství a poté zamíří do razantně odlišného prostředí na prahu Arktidy. Zatímco na rozpálené africké vysočině pátrá po nepolapitelném etiopském vlkovi, v zamrzlých národních parcích v Norsku si vytyčil úplně jiný cíl. Nebo spíše cíle? Vincent se musí porvat s divokou krajinou a počasím nekonečné zasněžené tundry daleko na severu. Protože až hluboko v jejím srdci, v nejextrémnějších podmínkách, můžete vidět divoká zvířata v celé kráse. Aby se setkal s majestátnými losy, pižmoni, medvědy a soby, potichu se noří hluboko do fantastické divočiny. Cestuje o samotě, pěšky, na psím spřežení nebo na lyžích. Na noc nachází útočiště v opuštěné lesnické chatě nebo usíná venku, přímo pod hvězdami na široké arktické obloze.

3. 6. 21.00 – Tajný život koaly (Území koalů)

Roztomilí malí medvídci koala jsou zřejmě nejznámější ze všech australských zvířat. Kdo by to byl řekl, že se dokážou s úctou vypořádat s mnoha těžkými překážkami? V různých částech země protinožců navíc musí čelit rozdílným problémům. Tak jako Jimmy. Malý medvěd koala, který hledá nový domov v hustých lesích Nového Jižního Walesu. Nebo koaly ze zálivu Moreton Bay v Queenslandu, kteří žijí pod neustálým dohledem. Případně jejich vzdálení příbuzní z Cape Otway ve Viktorii, kteří se přejídají ze svých vlastních zásob potravy.

3. 6. 22.00 – Neznámý osud rodiny Fabergé

Strhující snímek Neznámý osud rodiny Fabergé vypráví příběh o nejprestižnějším jméně ve světě luxusu. Jeho tvůrcům se podařilo získat bezprecedentní přístup k nejcennějším soukromým sbírkám a rozhovory s nejváženějšími odborníky i potomky rodu Fabergé. Nenechte si ujít vzácnou příležitost dozvědět se více o geniálním myšlení rodiny, jež stála u zrodu nejvybranějších pokladů, které kdy byly vyrobeny.

4. 6. 23.00 – Nejdrsnější stroje (Obří tunely)


Seriál Nejdrsnější stroje představuje moc a sílu největších, nejúžasnějších, technologicky nejvyspělejších – zkrátka nejdrsnějších vrtacích, hloubících a tunelovacích zařízení na světě. Ve čtyřech epizodách si prohlédnete nejúžasnější mašiny, které existují, a dozvíte se, jak fungují. Sledujte je v akci! Uvidíte kolesová rypadla, monstrózní námořní stroje a obrovské vrtáky, které pracují na nejsložitějších a nejnáročnějších stavebních projektech. Hvězdami první epizody se stala rypadla kopající v podzemí světových velkoměst – ohromný stroj, který pod Londýnem pracuje na nejhlubším tunelu v celé Velké Británii, a gigantický mechanický červ, který otřásá zemí pouhých pár metrů pod vysokými mrakodrapy v Mexico City.

Unikátní dokumenty, vysílané ve 22. týdnu,
uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !