Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 22. týden

27. 05. 2019 | Televizní tipy
Chcete poznávat vesmír nebo své tělo? Nahlédnout do historie, cestovat po Zemi, objevovat přírodu? Tak se vydejte na cestu s Prima ZOOM.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 22. týden:


27. 5. 20.00 – Hausbot Petra Horkého II (Marian Jelínek, kouč Jaromíra Jágra)

Přichází pokračování originální české cestovatelské talkshow režiséra a cestovatele Petra Horkého – Hausbot, kde se představují zajímaví čeští i světoví hosté. Marian Jelínek vyhrál mistrovství světa v hokeji, vyhrál ligu, koučoval Jaromíra Jágra a další olympioniky. Z čeho se skládá úspěch, jak se tvoří štěstí – to jsou otázky, ke kterým hledá Marian Jelínek odpovědi v podstatě celou svoji profesní kariéru, ať už jako trenér anebo jako kouč sportovců nebo špičkových manažerů. Loňskou sadu Hausbotů jsme ukončili vědcem, který zkoumá lidské štěstí, letos uzavíráme Hausboty odborníkem, který lidskou spokojenost a úspěšnost pomáhá tvořit, bez ohledu na to, jestli jeho svěřencem jsou děti anebo dospělí.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 22. týden27. 5. 21.30 – Nejvýkonnější vesmírné teleskopy

Odhalte, co se ukrývá v nitru nejvýkonnějších vesmírných teleskopů a jak vlastně fungují. Odborníci z Evropské jižní observatoře prozrazují, jak nepředstavitelně citlivé nástroje, které mnohokrát předčí možnosti lidského oka, způsobily převrat v našem chápání vesmíru.

29. 5. 20.00 – Záhady lidského těla (Růst)

Seriál z produkce BBC se zabývá tím, jak zkušenosti a zážitky ovlivňují lidské tělo i mysl. Podívejte se, jak se z původně úplně bezradného člověka stal nejsložitější a nejschopnější organismus na naší planetě. Doktoři Chris a Xand van Tullekanovi prozrazují, jakým způsobem získáváme nové schopnosti – ať už jde o první krůčky nebo jízdu na kole. Odhalují nečekané spojení mezi naším srdečním rytmem a schopností mluvit. A vůbec poprvé předvádí, jak se nám v mozku tvoří vzpomínky a jak se až do konce života mění nejen naše těla, ale i samotné geny.

29. 5. 21.00 – Levharti z ostrova Dead Tree

V deltě řeky Okavango v africké Botswaně se odehrává skutečný životní příběh tří levhartů. Právě tady se nachází hlavní teritorium nejplašší velké kočky Afriky. A přestože levharti se obvykle vyhýbají setkáním jednoho s druhým, jeden zdejší ostrov je společným lovištěm tří šelem. Jejich cesty svedla dohromady změna ročních období a prchající kořist.

29. 5. 23.00 – Velký požár Londýna (Londýn hoří)

Před 350 lety Velká Británie zažila nejničivější požár všech dob. Plamenům podlehl takřka celý Londýn. Tragická katastrofa vypálila hluboké stopy do povědomí každého Brita. Všichni jsme slyšeli o Velkém požáru Londýna, ale opravdu víme, co přesně se tehdy stalo? Vzrušující třídílná mini série nás zavede do zákulisí nejvýznamnějších okamžiků anglických dějin a představí je v takové podobě, v jaké jsme je dosud neviděli. Tým moderátorů a vyšetřovatelů využívá nejmodernější vědecké metody 21. století i nové historické důkazy a odhaluje Velký požár Londýna v celé hrůze tak, jak opravdu probíhal.

30. 5. 22.00 a 22.30 – Objevovaní neznámé Země II (Markézy: země lidí; Jihoafrická republika: Na dračích zádech)

Seriál, který představuje přírodní a kulturní rozmanitost naší planety, jednu oblast po druhé, pokračuje. Cestovatelé, vědci a filmoví experti se znovu sešli v týmu, který touží porozumět světu, objevit jeho skryté krásy a podělit se o ně s diváky. Vyrazili do všech koutů naší planety, aby zaznamenali příběhy lidí, zvířat a rostlin, které jsou charakteristické pro takřka nepředstavitelně exotická místa. Vrátili se s ohromujícími záběry a my ji teď můžeme opět objevovat společně s nimi.

31. 5. 20.00 – Tajný život jezer II (Jezero General Carrera)

Jezera jsou plná překvapení. Tajemství, která se objevují nejen pod jejich hladinou, odhaluje pokračování fascinujícího seriálu. Velké zásobárny vody, z nichž lidstvo čerpá už několik desítek tisíc let, vznikly díky různorodým klimatickým a geologickým podmínkám a přetrvávají díky křehké rovnováze mezi přítoky a řekami. Na první pohled se můžou zdát jedno jako druhé, ale ve skutečnosti je každé úplně jiné. Některá dosahují oceánských hloubek, jiná se dají přejít takřka suchou nohou. Působí dojmem, že přetrvají navěky, nebo se objevují a zase mizí podle ročních období. Ale všechna mají jedno společné: každé z nich je domovem velkého množství různých rostlinných a živočišných druhů, které přebývají na dně i na okolních březích. Na rozdíl od bouřlivých vod oceánů a velkých řek se jezera zdají klidná a neměnná. Ale pod nehybnou hladinou ukrývají něžné srdce klidně tlukoucí přirozeným rytmem. Nové epizody odhalují další tajný život jezer. Sledujte společně s námi fascinující životní cyklus nejvýznamnějších jezer a obdivujte jejich nekonečnou krásu.

31. 5. 21.00 – Poslední mohykáni korálových útesů

Kvůli klimatickým změnám a narůstající kyselosti oceánských vod jsou korálové útesy na pokraji vyhynutí. Mnoho z těchto rozmanitých podmořských ekosystémů, které dříve kvetly barvami a přetékaly životem, se proměnily do křídově bílých pomníků vlastní zašlé slávy. Na těchto vybělených útesech přesto bojují o život poslední mohykáni mezi podmořskými zvířaty. Snaží se přizpůsobit novým, těžkým podmínkám, a hlavně nějak přežít.

1. 6. 21.00 – Lev ve vašem obýváku

Nejpopulárnějšími domácími mazlíčky světa jsou nejspíše kočky. Ale i když je mnozí z nás mají doma, málokdo se v nich opravdu vyzná. Dozvíme se díky nejnovějším vědeckým poznatkům konečně celou pravdu? Díky snímku Lev ve vašem obýváku zažijeme rok v kočičím životě a odhalíme, co nám může věda prozradit o skutečné povaze koček.

1. 6. 22.00 – Ženy ve válce: 1939–1945

Vojačky, matky, zdravotní sestry, špiónky… Ve všech případech jde o věčné oběti války, dějinami navždy tragicky opomíjené. Virginia Hallová, Danielle Casanova, Sophie Schollová, Simone de Beauvoirová, Simone Schlossová, Suzanne Spaaková, Germaine Tillonová, Violette Szabo, Lucie Aubracová, Vera Atkinsová... Byly to Francouzky, Němky, Američanky. Bojovaly v bitvách i v odboji, byly deportovány. Tvoří armádu žen, která je slavná, a zároveň neznámá, přestože se odvážně postavila mizérii a nevyslovitelným hrůzám válkou rozvrácené Evropy – ponižování a věznění, pronásledování a vyhlazování. Ženy ve válce se vyzbrojily odvahou a bojovaly za mír, rovnoprávnost, svobodu i holé životy v největším vojenském konfliktu 20. století. Tento film oslavuje hrdinky, které se denně setkávaly se zvěrstvy a zažívaly triumfy druhé světové války.

2. 6. 23.00 – Rekonstrukce leteckých legend (P-51 Mustang)

Díky šesti fascinujícím epizodám seriálu Rekonstrukce leteckých legend se posadíte přímo do kokpitu největších právě opravených bojových letounů světa. Zároveň se seznámíte s moderními hrdiny, kteří věnují veškerý čas tomu, aby tato technická mistrovská díla znovu oživili. Tento seriál kombinuje dech beroucí letecké záběry s drsnou realitou. Člověk musí být pevně odhodlaný a také opravdu šikovný, aby dokázal zrekonstruovat zrezivělé, železné vraky často zničené k nepoznání. Každá epizoda zachycuje „životní příběh” některého z letounů, jeho minulost, i kdo ho pilotoval. To vše z pohledu nadšených obdivovatelů bojových stíhaček, kterým se tyto muzejní kousky dostávají do rukou a kteří mají za úkol narovnat jim křídla. Nechybí vzácné archivní záběry brutálních leteckých soubojů ani expertní analýzy, jakou roli tyto letouny sehrály v dějinách. Záběry ze zákulisí multimiliónových rekonstrukcí nabízí jedinečnou možnost nahlédnout pod ruce techniků a dalších dobrovolníků, kteří před sebou mají takřka nesplnitelný cíl: vrátit stroji schopnost letu poté, co stál půl století nehybně na zemi.

Unikátní dokumenty uvidíte
každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka