Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 23. týden

5. 06. 2017 | Televizní tipy
Vydejte se do světa s Prima ZOOM – projedeme se vlakem, zavítáme do historie, nebudou chybět rozmanitá zvířata ani záhady a zázraky vědy.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit ve 23. týdnu?


5. 6. 21.00 – Bombajská železnice (Dopravní špička)


Seriál Bombajská železnice zachycuje shon na rušné konečné stanici Čhatrapatího Šivádžího v celé své, typicky indické, chaotické kráse. Naši neohrožení průvodci si na vlastní pěst vyzkouší cestování hromadnou dopravou v Indii a setkají se s několika týmy, které musí každý den odbavit 1500 vlaků. Nahlédněte s nimi do zákulisí bombajské železnice a odhalte vědu a techniku v pozadí této super velké dopravní operace.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 23. týden6. 6. 20.00 – Evoluce zla (Mussolini: Otec fašismu)


Benito Amilcare Andrea Mussolini byl italský premiér, politik a diktátor, spolutvůrce a průkopník fašismu. Původně vystudoval učitelský ústav a jeden rok působil jako učitel. Roku 1902 uprchl do Švýcarska, aby se vyhnul vojenské službě. Zde se živil různými nekvalifikovanými pracemi, např. jako pomocník zedníka, téhož roku se stal členem Italské socialistické strany. Podle některých zdrojů se ve Švýcarsku stýkal s ruskými emigranty a s bolševiky, i s Leninem.

Když už ve Švýcarsku nenašel žádné pracovní místo, musel žebrat, byl zatčen za potulku a nakonec vykázán ze země. V samotné Itálii se mu zdařil jiný kousek, když si 11. února 1929 Lateránskou smlouvou s papežem Piem XI. získal podporu katolické církve, čímž vyřešil od roku 1871 nedořešené vztahy mezi Svatým stolcem a italským státem. V ekonomické sféře již tak zcela úspěšný nebyl. A jak skončil? Antifašistický bojovník Walter Audisio, známý jako plukovník Valerio, dostal příkaz jej popravit. 28. dubna 1945 vtrhl Valerio do Mussoliniho ložnice v selském stavení u Bonzaniga a tvrdil, že chce Mussolinimu a jeho milence pomoci k útěku.

Společně pak odjeli autem k vile Belmonte, kde s Clarou Petacci opustili auto a následně byli zastřeleni. Jejich mrtvá těla byla převezena do Azzony a 29. dubna pověšena hlavou dolů na nosnících rozbombardované čerpací stanice na Piazzale Loreto v Miláně. Zpráva o jeho smrti a naložení s jeho mrtvým tělem mělo vliv na rozhodnutí Adolfa Hitlera spáchat sebevraždu. Poznejte celý příběh na Prima ZOOM.

7. 6. 20.00 a 20.30 – Putování s dinosaury (Nová krev; Čas titánů)

Slavný seriál jako první na světě ukázal přirozený život dávno vyhynulých tvorů. Díky nejmodernějším digitálním a animatronickým technologiím jsou dinosauři k vidění tak jako nikdy předtím. Představte si, že byste mohli cestovat zpátky časem a vidět tato fascinující zvířata v jejich domácím prostředí. Zažít prehistorický západ slunce a sledovat Triceraptose, jak semkne své rohy s žádostivou mladou samičkou. To není sen, ale vynikající televizní podívaná, která zachycuje 160 miliónů let historie dinosaurů od chvíle, kdy se poprvé objevili, do chvíle, kdy vymřeli. Legendární série BBC, které se dodnes ostatní snaží přiblížit.

7. 6. 21.00 – Nelítostné války hmyzu I (1. díl)

Získali jste bezkonkurenční přístup na gladiátorské hry mezi vražednými zástupci hmyzu! Díky němu se stanete svědky nejkrutějších soubojů v divoké přírodě, kde jsou žihadla, bodce a smrtící jedy používané s chladnokrevnou přesností. Vstupte do skutečného světa pavouků, škorpiónů, stonožek a zabijáckých mravenců. Bojuje se na život a na smrt. Jediné pravidlo? Nejsou žádná pravidla. Když se strašilka australská postaví tváří v tvář obrovské kudlance nábožné, následuje souboj hlava nehlava, ve kterém může zvítězit jenom jeden. Nelítostné války hmyzu jsou natočené v extrémním detailu i vysokém rozlišení a doplněné perfektními digitálními animacemi. Představují Klub rváčů ze světa hmyzu.

7. 6. 23.00 a 23.30 – Na lovu tornád (Seznamte se s lovci; Dvojitý úlovek)

Zuřivosti tornád se nic nevyrovná. Dokážou zničit i ty největší budovy, vymrštit vlečku traktoru až do nebes a vytvořit kroupy veliké jako softballové míčky. Dovedete si tedy představit nějakého blázna, který by se pokoušel tornáda lovit? My ano! Jsou tři a jmenují se Greg Johnson, Chris Chittick a Ricky Forbes. Jsou to neohrožení bojovníci silnic zoufale závislí na adrenalinu. Ani extrémně vysoké riziko, nebezpečí, nejistota a stopy ničivé síly tornád nemůžou zchladit jejich touhu pořídit nejdokonalejší záběr.

Díky nim v napínavém seriálu Na lovu tornád uvidíte největší zaznamenané tornádo v dějinách, které bylo široké celé čtyři kilometry a dosáhlo rychlosti 134 metrů za sekundu. Greg, Chris a Ricky pronásledují tornáda ve speciálně technicky upraveném náklaďáku F150 vybaveném kamerami schopnými zachytit všechny detaily fascinující ničivé přírodní síly v celé její kráse. Spolehněte se, že vás vtáhnou do děje. Na vlastní kůži poznáte, jaké to je Na lovu tornád.

8. 6. 21.00 – Bitva o Británii s Ewanem McGregorem (1. část)

Napínavý dvoudílný dokument z produkce televize BBC uvádí bratři Ewan a Colin McGregorovi a vznikl u příležitosti 70. výročí bitvy o Británii – nepochybně nejdůležitější události v moderních anglických dějinách a jediného leteckého střetu druhé světové války. Zatímco Colin je hrdinou a veteránem s dvacetiletou historií služby u Královského letectva, Ewan je hrdinou filmového plátna a také praktikujícím pilotem. Společně provázejí diváky příběhem o hrdinech čtyřicátých let 20. století ve vzduchu i na zemi a fascinující příběh letecké bitvy o Británii představují novým generacím.

8. 6. 22.00 – Zvířecí souboje

Zvířata mají mnoho důvodů, aby mezi sebou bojovala. Každé z nich přitom používá vlastní zbraně a taktiku. Ale i když jsou nekompromisními soupeři, zvířata se málokdy pustí do boje, aniž by k tomu měla dobrý důvod: většinou je to proto, aby ochránila své území, zajistila si potravu nebo získala druha či družku k páření. Ať už jsou zvířata jakkoli velká nebo malá, nemají to lehké. Důvodů pustit se do souboje je tolik, že jejich životy často působí jako nekonečná válka. Přesto přežívají. Možná proto, že v každém z nás se nepochybně ukrývá kus divokého bojovníka.

9. 6. 22.00 – Yetti: Poslední záchrana (1. díl)

Existuje nějaké racionální vysvětlení pro senzační zprávy o pozorování záhadného himálajského stvoření, známého po celém světě jako Yetti? Že by ve skutečnosti šlo o divokého křížence medvěda, se kterým se věda dosud nesetkala? Nebo konkurenční druh člověka, kterého úspěšnější homo sapiens vyhnali až vysoko na Tibetskou náhorní plošinu, kde se mu oproti všem předpokladům podařilo přežít až do dnešních dní? Vědec Mark Evans se rozhodl oddělit fakta od fikce a najít mezi mnoha možnými variantami ty, které jsou ze všech nejpravděpodobnější.

Jeho pátrání začíná v odlehlém himálajském údolí, kde dochází k útokům medvědů na obyvatele místních vesnic. Potom se přesouvá do dříve zapovězeného království na divoké tibetsko-nepálské hranici. Brzy se stává hlavním hrdinou v zamotaném příběhu o tajuplných stopách ve sněhu, nacistických lovcích sněžného muže i skutečných „hobitech“. Mark zvažuje důkazy z rukou nomádů, mnichů i horalů a nakonec se vrací zpátky s dosud neprozkoumanými ostatky, které patří jak medvědovi, tak „Yettimu“. Dokážou testy DNA konečně rozlousknout nejpoutavější kryptozoologickou hádanku světa?

10. 6. 22.00 – Osmané proti křesťanům: Boj o Evropu (1. díl)

Středozemní moře je dnes překrásnou turistickou lokací. Ale v 16. století bylo ústřední arénou v boji o absolutní moc mezi křesťanskou Evropou a mocnou muslimskou Osmanskou říší. Byla to bitva, která trvala celé čtyři století. V tomto filmu se vydáme na výpravu zpátky do minulosti, do světa majestátních galeon naložených obrovským bohatstvím a nemilosrdných pirátů, kteří brázdí zdejší neklidné vody. Do doby velkolepých bitev a krvavých činů zrady i pomsty. Podíváme se na nejzajímavější a nejkrásnější místa Středozemí, kde znovu prožijeme nejdůležitější a nejdramatičtější okamžiky legendárního střetu dvou civilizací.

10. 6. 23.00 – Jak se stavěla starověká města (Atény)

První města pro více než milión obyvatel vznikla už před dvěma tisíci lety. Neměla k dispozici žádné z dnešních moderních vymožeností, nebo dokonce to, co považujeme za naprostou nezbytnost. Jak tedy mohla vůbec fungovat? Profesor Andrew Wallace Hadril zkoumá pozůstatky těchto starodávných megalopolí a vysvětluje, jak je možné zajistit chod celého města bez použití moderních technologií. Jakým způsobem Řím ubytoval, zahřál a nakrmil své obyvatele? Jak Atény fungovaly bez elektřiny, benzinu, železnice a turbín? A co se od těchto starověkých civilizací můžeme naučit?

11. 6. 21.00 – Boj o Le Mans – 1. část


Le Mans je největší motoristickou událostí na světě. Nemá obdoby. 24hodinový závod je považován za fyzicky a psychicky nejnáročnější klání. Řidiči i jejich vozy se dostávají na hranice výdrže a únosnosti. Mnozí z nich nikdy nedorazí do cíle. Le Mans přesto neustále láká jezdce ze všech koutů světa. Malý britský nezávislý tým Jota Sport ví o krutosti tohoto závodního okruhu své. Této prestižní události se zúčastnil už osmkrát – pokaždé neúspěšně. Podeváté se během jednoho dne všechno změní.

11. 6. 22.00 – Řízení letového provozu

Po celém světě každý den vzlétne více než 90 tisíc komerčních letadel. Každé z nich potřebuje záruku bezpečí, každé musí být bez úhony provedeno jakýmkoli počasím od chvíle, kdy se odlepí od země, až dokud znovu nepřistane. Všichni víme, že zásadní roli v tom hrají piloti. Ale kolik z nás si přitom uvědomí, že stejně důležitá je i práce řízení letového provozu? Je to jedna z nejvíce stresujících pracovních pozic na světě. Zodpovědnost je obrovská.

Letoví dispečeři drží ve svých rukou každý den, každou minutu životy tisíců lidí. Proto pracují na místech, kam se veřejnost nikdy nedostane. Tvůrcům tohoto snímku se to přesto podařilo. Sledovali letadlo společnosti Air France přímo v srdci největších kontrolních center – od vzletu z jednoho z nejrušnějších míst na světě, amerického letiště JFK v New Yorku, až po přistání na letišti Charlese de Gaulla, které je druhým nejvytíženějším v celé Evropě. Díky tomu si můžete vychutnat exkluzivní pohled do divokého tajuplného světa létajících hrdinů.

Unikátní dokumenty, vysílané ve 23. týdnu,
uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !