Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 26. týden

27. 06. 2016 | Televizní tipy
Vydáme se do přírody, historie, procestujeme svět, poznáte tajemství vesmíru i zázraky techniky a nebudou chybět pořádné záhady. Na Prima ZOOM budete poznávat a zároveň se také bavit.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit ve 26. týdnu?


28. 6. 20.00 – Sarajevský atentát

V roce 2014 uběhlo sto let od vypuknutí první světové války. Osudový konflikt trval čtyři roky a vyžádal si 12 milionů životů. Záminkou pro toto neštěstí se stal sarajevský atentát na rakouského následníka trůnu Franze Ferdinanda a jeho manželku Sophii 28. června 1914. Tento skvělý dokument shrnuje klíčové a rozhodující události první světové války od jejích úplných počátků. Zároveň poprvé dopodrobna rekonstruuje poslední dny Franze Ferdinanda a ukazuje, co vedlo k jeho zavraždění, prakticky minutu po minutě. Tvůrci se přitom opírali o nejnovější poznatky historiků.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 26. týden28. 6. 22.00 – Psí vojáci


Vyskakují s padákem z prolétajícího letadla. Vyčenichají improvizovaná nástražná zařízení. Zneškodní každého zloducha. Patří k členům speciální elitní americké vojenské jednotky. Jsou prvotřídními profesionálními bojovníky. Ale nejsou lidmi. Jsou to psi. Každý voják s označením K-9 může zachránit stovky životů. Dokumentární film Psí vojáci zblízka představuje amerického hrdinu Trevora Marosheka a jeho skvělého parťáka, válečného psa jménem Chopper.

29. 6. 20.00 – Co se děje v trávě (Z vody na souš)

Otevřete oči a nahlédněte do světa, který je přeplněný překvapením ve všech podobách. Podívejte se do nečekaně bizarního, divokého a půvabného království v trávě. Pětidílná dokumentární série z produkce BBC a sira Davida Attenborougha zavede diváky do miniaturního vesmíru, který je všude kolem nás, i když normálně zůstává nepostřehnutelný. Seznamte se nejen s brouky, ale i exotickými cikádami, neonově zářícími červy, intriky spřádajícími pavouky, duhovými vážkami a mnoha dalšími neuvěřitelnými formami života. Bude to seriálová bomba s detailními záběry, které jste ještě nikdy neviděli!

29. 6. 21.00 – Jak se dělá prales

Co kdybychom mohli přetočit čas zpátky a navrátit přírodě její panenské půvaby? Přírodní park Kalkalpen byl od středověku oblastí, kde se těžilo dřevo. Dřevorubecký průmysl se od těch dob několikrát změnil, ale nikdy ne tak radiálně jako právě teď. Jde zřejmě o nejtěžší rozhodnutí, jaké může lesník udělat: přestat se starat o les, zahodit práci několika generací svých předchůdců a nechat přírodu, ať se o sebe postará sama. Právě takové rozhodnutí padlo ve strmých vápencových horách v srdci Rakouska. Úmyslem bylo neničit, ale znovu vytvářet. Na místě vyrostlo velké množství nových stromů a vznikl nový život. Vrátila se zvířata, která dříve utekla jinam. A mezi nimi i několik fascinujících druhů.

30. 6. 21.00 – Hrdinové od Sommy

Dokumentární film Hrdinové od Sommy využívá archivní záběry z bojů na Západní frontě a vypráví příběh sedmi statečných mužů, kteří za své skutky v roce 1916 získali nejvyšší možné britské vojenské ocenění – Victoriin kříž.

30. 6. 22.00 – Kongo: Řeka extrémů (U pramene)

Řeka, která vypije všechny ostatní – tak jí říkají místní. Kongo je druhým největším říčním tokem na světě. Na začátku, v severní Zambii, je pouhým pramínkem, ale po cestě na západ stále nabírá na síle. Je čím dál větší a stejně rostou i zvířata v jejím okolí. V hustém papyrovém porostu se ukrývá člunozobec africký. Ve větvích stromů číhají na kořist metrové krajty a ve vodách pod nimi spolu bojují obrovští hroši o moc a uznání.

Aby zvířata v Kongu přežila, musí se přizpůsobit extrémním podmínkám. Evoluce tady dokonce zplodila některé jedinečné exempláře: například ryby s plícemi a křídly lovící na souši. Řeka Kongo navíc zalévá druhý největší prales na Zemi, ve kterém žije slon lesní. Zástupci tohoto druhu se znovu a znovu vrací do magické zátoky Dzanga. Co je tam vábí? Další z úžasných tajemství řeky Kongo.

30. 6. 23.00 – Zabiják netopýrů

Za posledních šest let zemřelo v Severní Americe přibližně šest a půl milionu netopýrů. Tato čísla znamenají jednu z nejhorších přírodních katastrof v dějinách. Doktorka DeeAnn Reederová z univerzity v pensylvánském Lewisburgu, která spolupracuje se Smithsonian Institute, a Greg Turner z pensylvánské lovecké komise bojují proti nemoci, která netopýry žene na pokraj vyhynutí. Zasáhla minimálně 19 amerických států a čtyři kanadské provincie. Doktor Nickolay Hristov z university v Salemu zároveň ve stejnou dobu sleduje rozsáhlé netopýři kolonie tadaridy guánové v Texasu a Novém Mexiku, kde se snaží zjistit, jestli jsou i ony v ohrožení.

1. 7. 21.00 – Život v laguně

Vydejte se na výpravu do lagun na Floridě a prozkoumejte fascinující zavodněnou krajinu, kde se to jen hemží nejrůznějšími formami života. Odhalte tajemství choulostivého ekosystému a nečekané zádrhely potravního řetězce, které se ukrývají pod potemnělou vodní hladinou. Laguna představuje pro mnoho zvířecích druhů jakousi mateřskou školku.

Film Život v laguně nabízí divákům bezprostřední přístup do málo známého prostředí – ohroženého světa malých zvířat žijících na nejnižších příčkách potravního řetězce. Než se tito tvorové odváží do širého oceánu, ukrývají se před hladovými dravci v bezpečí hustého travnatého porostu těžko přístupných lagun.

2. 7. 20.00 – David Attenborough: 60 let v divočině (Život před kamerou)


Sir David Attenborough je už více než půl století přední osobností přírodovědných filmů. Díky tomu se stal svědkem mnoha změn, které v historii naší planety nemají obdoby. V této jedinečné a působivé dokumentární mini sérii sdílí s diváky vlastní zkušenosti i názory v oblasti natáčení filmů, vědy a životního prostředí. David Attenborough během své působivé kariéry na vlastní oči spatřil více půvabů matky přírody než kdokoliv jiný. Zároveň se stal svědkem toho, jak se celá naše planeta rychle a výrazně proměnila.

2. 7. 22.00 – Alexandrie: Město měst

Starověkému světu dominovaly tři metropole: Atény, Řím a třetí, jež je dnes takřka zapomenutá. Dnes leží na dně Středozemního moře. Alexandrie byla městem postaveným ze snů a vyloženě moderních myšlenek. Vzniklo díky tomu, že jeden muž dostal vizi uchovat všechny vědomosti lidstva na jediném místě. Vydejte se s námi hledat toto ztracené město založené Alexandrem Velikým přímo v pusté poušti 331 let před naším letopočtem, které se stalo prvním globálním centrem kultury, kam znalosti proudily ze všech koutů světa.

3. 7. 20.00 – Indická výprava s Guyem Martinem – 1. část

Motocyklový nadšenec a mechanik Guy Martin vyráží na úplně nové dobrodružství a v cestopisném seriálu neohroženě zažívá Indii za jízdy. Jeho trasa začíná v hlavním městě Dílí a pokračuje na sever po himalájském Kardung La, třetím nejvyšším silničním sedle na světě, a končí v odlehlé vesnici Turtuk. Indická výprava s Guyem Martinem se do nejmenších podrobností zaměřuje na dva životní aspekty, bez kterých se hlavní hrdina neobejde: motorky a čaj. Guy si po cestě dopřává několik zajímavých zastávek. Navštíví luxusní rodinné sídlo na jedné z nejstarších čajových plantáží v Indii anebo garáž jedné z indických mechaniček. Samozřejmě nechybí ani několik neplánovaných zajížděk. Jenže Guy má svou spolehlivou motorku a ani v Indii se ji nebojí použít!

3. 7. 22.00 – Věda versus Bůh (Vesmír)

Existuje Bůh? Můžeme se to vůbec dozvědět, dokud jsme naživu? Strhující dokumentární mini série Věda versus Bůh se zamýšlí nad základními otázkami našich dějin úplně novým, neokoukaným, revolučním způsobem. Dohady o boží existenci nás zřídka nechávají chladnými. Naopak vyvolávají všeobecný zájem. Tato série je určena miliónům zvědavců. Můžete ji brát jako začátek debaty napříč médii i celou společností.

3. 7. 23.00 – Sport očima vědy II (1. díl)


Pokračování dokumentárního seriálu Sport očima vědy zvyšuje příčku tím, že na sport nahlíží vědeckými metodami a postupy. Špičkoví atleti, vědci a odborníci se sešli ve studiu i přímo v terénu, aby provedli řadu neuvěřitelných zkoušek s překvapivými výsledky. Sport očima vědy díky tomu nabízí dosud nezveřejněný pohled do zákulisí mezinárodní sportovní scény. Superhvězda amerického fotbalu Ray Lewis změří síly s beranidlem speciální zásahové jednotky SWAT. Šampión smíšených bojových umění MMA Fedor Emelianenko zápasí se smrtící krajtou ve snaze zjistit, kdo má silnější stisk. Basketbalová hvězda NBA Amare Stoudemire se snaží roztříštit sklo. A to není všechno!    

Unikátní dokumenty, vysílané ve 26. týdnu,
uvidíte každý den od 18:00 – 22:00 na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Koleda