Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 26. týden

25. 06. 2018 | Televizní tipy
Pojďte hledat nový domov v dalekém vesmíru, poznejte odvážné génie, pohleďte na magickou přírodu a odhalujte další zajímavosti s pomocí Prima ZOOM.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom  těšit ve 26. týdnu?


25. 6. 22.00 – Nový domov ve vesmíru (Hledání nové Země)

Dochází nám čas. Hrozba zásahu Země asteroidem, smrtící epidemie a katastrofické změny klimatu se rychle blíží k prahu našeho překrásného modrého domova. Stephen Hawking prohlásil, že na kolonizaci Země 2.0 nám zbývá pouhých sto let. K nebesům jsme vždy vzhlíželi s úžasem. A teď se největší mozky ve sluneční soustavě, od NASA až po Evropskou vesmírnou agenturu, snaží najít způsob, kterým by bylo možné překročit naši realitu. Nový domov ve vesmíru je průlomový seriál o tom, jak se nepředstavitelná fikce mění ve skutečná vědecká fakta. Budoucnost lidstva je ve hvězdách.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 26. týden25. 6. 23.00 – Tajný život chaosu

Teorie chaosu má špatné jméno. Při jeho vyslovení si představíme nepředvídatelné počasí, hospodářský krach a vědu, která se dočista zbláznila. Ale chaos má fascinující skrytou stránku. Takovou, jíž vědci teprve teď začínají rozumět. Zdá se, že teorie chaosu zná odpověď na odvěkou otázku lidstva: jak jsme se tady ocitli? Profesor Jim Al-Khalili odhaluje vědu na pozadí půvabu přirozeného světa. Zjišťuje, že to, co se může zdát být kouzly a magií nebo božím dílem, je ve skutečnosti zajímavou stránkou fyzikálních zákonů. Vychází najevo něco úžasného: matematika chaosu vysvětluje, jak a proč vesmír vytváří řád. A víte, co je nejlepší? Nemusíte být vědec, abyste tomu rozuměli. Až odhalíte Tajný život chaosu, už nikdy neuvidíte svět stejně jako dřív.

26. 6. 20.00 – Géniové proti Hitlerovi (Útěk z Evropy)

Museli uprchnout z Evropy. Všech šest, jeden za druhým. Jejich cíl: Spojené státy americké. Všech šest se později proslavilo po celém světě. Díky svým přelomovým pracím a vynálezům změnili 20. století. Ani jeden z nich se nechtěl vzdát Evropy bez boje. To, že zůstali široce rozkročeni mezi dvěma různými světy, je neustále hnalo kupředu. Přírodovědné obory a tehdy nová vizuální umění filmu a fotografie by bez nich nebyly tím, čím jsou dnes. Tito géniové nesouhlasili s nacistickým Německem a vystoupili proti Hitlerovi: Michael Curtiz, producent filmu Casablanca; světoznámý fotograf Robert Capa; matematický génius John von Neumann; fyzik a molekulární biolog Léo Szilárd; nositel Nobelovy ceny Eugen Wigner; a otec vodíkové bomby Edward Teller. Na začátku dvacátých let 20. století museli opustit Budapešť, když se v zemi rozšířily nenávistné antisemitské myšlenky. Všichni se navzájem znali. Spojili síly a přísahali, že nebudou nečinně sledovat, jak Hitler zadupává do země jejich mladické ideály.

26. 6. 21.00 a 21.30 – Stavitelé kanálů (Dědictví; Nádeníci)

Moderátorka Liz McIvorová nás provází na cestě po nejpůvabnějších vodních kanálech Velké Británie. Seriál Stavitelé kanálů je plný záběrů překrásné krajiny, fantastických leteckých pohledů a úchvatných vnitrozemských vodních cest. Liz prozrazuje, jak díky bohatému dědictví vodních kanálů vznikl moderní svět. A tvrdí, že právě teď zažíváme zlatý věk stavitelů kanálů.

27. 6. 21.00 – Magický Bavorský les

Když se v 90. letech výrazně přemnožili kůrovci, zničili tisíce hektarů starého smrkového Bavorského lesa. Na uvolněném místě začaly rychle růst zdravé stromy – vznikl nový prales. Ochuzená monokultura byla během pouhých několika let nahrazena rozmanitými hvozdy plnými nejen smrků, ale i jasanů, jedlí a buků. Ty přilákaly nové zvířecí a rostlinné druhy. Do Bavorska se dokonce znovu vrátili rys a vydra. Film Magický Bavorský les zachycuje krásu tohoto místa v průběhu všech čtyř ročních období. Uvidíte, jak nádherně německý národní park zdivočel. Příroda si dokázala poradit i bez pomoci člověka, tak jak to dělala po tisíce let.

29. 6. 20.00 – Alpská jezera

Tento přírodovědný film nás zavede do fascinujícího světa hlubokých horských jezer. Dobudeme ledové paláce nečekané krásy. Ponoříme se do říše, ve které kdysi řádili skřítci, víly a horští trolové. Díky speciálním dýchacím přístrojům a upraveným kamerám vyrazíme na lov zvláštních nočních stvoření s ještě podivnějšíma očima. To si nesmíte nechat ujít!

29. 6. 21.00 – Živoucí pláže (Florida)

Odkud se berou vlny a proč jsou vždy paralelní k pobřeží, ať už jsou na jakékoli straně? Tento seriál představuje nejzajímavější a nejkrásnější pláže světa. Zároveň odhaluje, jak fyzikální zákony, příroda a naše vlastní skutky přispívají k rozvoji těchto pobřežních oblastí.

30. 6. 20.00 – Neklidné šelmy

V krajině, kde málo prší, deště jsou prudké a rychle přejdou, žijí velké africké kočky předvídatelným způsobem. Mistrně se přizpůsobily suchému terénu. Jenže jednou za čas přijde osmitýdenní období nepřetržitých dešťů, které naruší jejich každodenní rutinu. Smrt číhá na každém rohu tak jako vždycky. Riziko je vysoké. Ale příležitosti se nedá odolat. Rostliny jsou dobře zavlažované a jen vzkvétají. A v dosahu šelem se najednou ocitají celá migrující stáda. Pokud se jim podaří využít déšť ve svůj prospěch, znamená to hodně masa. Dokument Neklidné šelmy zachycuje životy dvou generací velkých kočkovitých šelem během pomíjivého období dešťů v Botswaně. Vychutnejte si intimní portrét lvích a gepardích rodinných klanů v souboji s ryzí sílou přírody. Jenom ti, co se dokážou znovu přizpůsobit změněným podmínkám, přežijí.

1. 7. 22.00 – Vědecky prověřeno III (1. a 2. díl)

Moderátor Richard Hammond, který se proslavil jako hvězda pořadu Top Gear, se znovu vrací ve vlastním humorném seriálu. Představuje nejpodivnější divácká videa s nejšílenějšími, nejpotupnějšími a nejbolestivějšími kousky, jaké se dají najít na internetu. Neuvěříte, co všechno se může přihodit. Ale pochopíte, proč a jak se to stalo. Mezi podezřelými jsou fyzika, chemie, biologie, hmotnost, objem, hybnost, energie, ale i procesy v mozku. To vše hraje roli. Seriál Vědecky prověřeno s Richardem Hammondem pomocí prověřených faktů vysvětlí, že k většině z natočených nehod došlo z jediného důvodu: protože se někdo snažil světu dokázat svou statečnost. A místo toho předvedl jenom nerozvážnost a hloupost. Díky zpomaleným záběrům a digitálním animacím vychází rychle najevo, proč to nevyšlo.

1. 7. 23.00 – Digitální revoluce (Spojení s budoucností)

Během 36 let od svého vzniku nám internet úplně změnil život. Používáme ho neustále a dokonce jsme na něm v mnoha ohledech závislí. Ale jenom hrstka z nás tomu skutečně rozumí. Mini série Digitální revoluce se zabývá historií a dopadem internetu: jak funguje, jak se postupně vyvíjel, jaké díky němu vznikly nové technologie a kam až nás může zavést v příští dekádě. Zaměříme se na vznik nových internetových komunit. Posvítíme si na nástup internetu věcí, krásný nový svět propojených zařízení a chytrých technologií. Dozvíme se, že na internetu číhají bezpečnostní hrozby a že v ohrožení může být dokonce celý internet. Průkopníci se ohlédnou za vznikem této klíčové infrastruktury a přiznají, že úplně podcenili, jak velký vliv bude mít na naši společnost. S pomocí futuristů a spisovatelů sci-fi nahlédneme do budoucnosti internetu.

Unikátní dokumenty, vysílané ve 26. týdnu,
uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kroj