Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 30. týden

23. 07. 2018 | Televizní tipy
Nejúchvatnější přírodní krásy, fascinující historická dobrodružství, válečné útrapy, technické zázraky, podvodní zajímavosti, odhalení skrytých tajemství a další široká nabídka na Prima ZOOM vás ochromí.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom  těšit ve 30. týdnu?


23. 7. 20.00 – Martin Clunes: Ostrovy Austrálie (1. část)

Oblíbený anglický herec a moderátor Martin Clunes vyrazil do Austrálie. Místo obvyklých turistických atrakcí dal přednost nejméně přístupným, zato nesmírně zajímavým a rozmanitým ostrovům. A že měl z čeho vybírat, vždyť kolem Austrálie jich je více než 8 000! Během tří nádherně natočených epizod této mini série se Martin vypravil do všech čtyř světových stran a navštívil šestnáct různých ostrovů. Z bývalého vězeňského ostrova Fort Danison v zátoce u Sydney zamířil na východ až na okraj australského území, 1 500 kilometrů od pevniny, kde leží Ostrov Lorda Howa a Norfolk.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 30. týdenTam se setkává s potomky účastníků legendární vzpoury na lodi Bounty, kteří sem přesídlili v roce 1856, a nahlédne do místní temné historie plné usvědčených zločinců. Na Friday Islandu se seznámí s bývalými lovci perel a díky ostrovům Tiwi na severu získává první zkušenosti s domorodou kulturou. Martin pokračuje dál a plave podél korálových útesů ve společnosti pestrobarevných klaunů, rejnoků, želv a jednoho žraloka obrovského. Narazí na tučňáky a málem zničí půjčený Mini Cooper na exotické závodní dráze, přežije setkání tváří v tvář se smrtící pakobrou páskovanou a dozvídá se o programu na ochranu ďáblů medvědovitých. Ať už to jsou vraky dávno potopených lodí, skuteční Robinsonové nebo neuvěřitelná zvířata, Martin Clunes je v Ostrovech Austrálie poznává všechny zblízka.

23. 7. 23.00 – Řád a chaos (Příběh energie)

Nezastavitelný profesor Jim Al-Khalili odhaluje, jak se lidstvu podařilo objevit pravidla vesmíru a ovládnout dva nejdůležitější pojmy moderní doby – energii a informace. Energie je životně důležitá, ale co to přesně je? Ve snaze odpovědět na tuto otázku se Jim zabývá zvláštními fyzikálními zákony, které spojují dohromady stroje, člověka i hvězdy. Přitom zjišťuje, že energie nezbytná pro naši každodenní existenci nám pomáhá uchopit podstatu celého vesmíru. V pokračování filmu Řád a chaos se Jim zaměřuje na to, jak se lidstvu daří využívat moc symbolů – ať už pomocí první abecedy, elektrického telegrafu nebo posledních výstřelků techniky dnešní moderní doby. Navíc se dozvídá, že síla informace nespočívá jenom v lidské komunikaci, ale je neoddělitelnou součástí samotné reality.

24. 7. 20.00 – Habsburkové proti Osmanům (Víc než jen nepřátelé)

V září 1697 habsburská armáda vedená princem Evženem Savojským rozdrtila osmanská vojska v bitvě u Zenty. Tím náhle zastavila do té chvíle neustávající vzestup Osmanské říše, který trval několik století. Nadvláda Habsburků je všeobecně známá a dobře zdokumentovaná. Ale Osmanská říše byla neméně vyspělou civilizací a o její kultuře dnes víme jenom velice málo. A to i přesto, že osmanští sultáni dlouho vládli Malé Asii, Blízkému východu, Balkánu, severní Africe, Krymu i dnešnímu území Maďarska. Díky dvoudílnému snímku Habsburkové proti Osmanům se podíváme do brutálního a nemilosrdného světa dvou nesmiřitelných říší. Dozvíme se nejen o jejich vojenských úspěších, ale také o tom, jak se navzájem ovlivňovaly v oblastech kultury, vědy, a dokonce i stravy.

24. 7. 21.00 – Poslední dny (1. díl)

V průběhu celé historie lidstva narazíme na muže a ženy, kteří svými činy změnili svět – a kteří mají po smrti mnohem rozporuplnější pověst, než měli za svého života. V tomto seriálu se zaměříme na šest velikánů dějin, jejich život i brutálně krvavou smrt. Tyto příběhy se zdají povědomé, ale jsou plné nečekaných zvratů a šokujících překvapení. V každé epizodě zasvěcení autoři, učenci a historici vášnivě debatují o tom, jaký odkaz po sobě zanechaly tyto nechvalně proslulé osobnosti. Často se vůbec neshodnou. Vychutnejte si napínavé, dramatické a velice sporné vyprávění, které by ve vás mělo vyvolat pochyby o tom, co si myslíme, že víme. Ježíš, César, Rasputin, Marie Stuartovna, Guy Fawkes a Karel I. Stuart: Hrdinové a zloduchové, co změnili svět, přicházejí.

24. 7. 22.00 – Veterinární policie v akci (1. část)

Malá skupinka australských veterinárních policistů hlídkuje v největším přírodním rajónu na světě. Hlídá oblast, která je větší než čtvrtina USA. Ledem pokrytá pohoří na jihu, rozlehlé suché pouště ve vnitrozemí a vlhké tropy na severu jsou domovem velkého množství takových zvířat, jaká nežijí nikde jinde. Útočiště tady našla asi polovina australských ohrožených druhů. Seriál Veterinární policie v akci nahlíží hlavním hrdinům přes rameno. Spojuje silné příběhy s napínavým, akčním vyprávěním a přírodovědnými poznatky. Filmaři získali neomezený přístup k akci i významným vědeckým objevům veterinární policie, která každý den bojuje za zachování jedinečných australských zvířat.

25. 7. 20.00 – Neuvěřitelný svět kopáčů

Přímo pod našima nohama leží temné podsvětí plné příšer. Některé pokrývá jako žiletka ostré brnění. Jiné mají chapadla, jazyky delší než vlastní tělo a obrovské pařáty podobné kose. Takový je Neuvěřitelný svět kopáčů. Jeho obyvateli jsou zvířata, která odporují všemu, aby dokázala přežít v temnotách plných nečekaných překvapení.

25. 7. 21.00 – Dávné lidské kmeny

My lidé se považujeme za jedinečné. Pokud jde o evoluci, všichni naši předkové i bratranci vymřeli. Ale přelomové objevy, ke kterým došlo v několika posledních letech, změnily představy o naší vlastní minulosti. Víme, že v jednu dobu žily na naší planetě nejméně čtyři různé druhy člověka najednou – a dost možná jich bylo ještě více. Co byly zač tyto dávné lidské kmeny? K čemu došlo, když jsme se s nimi setkali? A kam všechny zmizely? Odpovědi na tyto otázky zasadí tvrdou ránu vizím o naší vlastní lidskosti.

26. 7. 20.00 – SAS: Divocí válečníci 1. část

SAS neboli Special Air Service patří k nejslavnějším speciálním jednotkám. Jejich motto „Odvážným štěstí přeje“ je známé po celém světě. Ale příběh o tom, jak SAS vznikla, byl až dosud pečlivě střeženým tajemstvím. Její velicí důstojníci vůbec poprvé souhlasili otevřít archivy, umožnit do nich přístup Benu MacIntyreovi a odhalit tajemství svého vzniku během nejtemnějších dnů druhé světové války. Seriál nabízí jedinečnou možnost nahlédnout do tajných spisů SAS, sledovat dosud nezveřejněné záběry a vyslechnout si rozhovory se zakládajícími členy jednotky. Divocí válečníci odhalují pozoruhodný příběh o zrodu elity.

26. 7. 22.00 – Tajný život klokanů II

Vědci ve východoaustralské divočině pečlivě studují zvláštní pravidla páření místních klokanů obrovských. Vydejte se za nimi na výlet k protinožcům a zjistěte, jak vypadá rozskákaný život klokaní rodinky. Dozvíte se o zákonitostech neuvěřitelných několikanásobných těhotenství i radostech prvních skoků do nebezpečného světa plného hladových dravců.

27. 7. 20.00 – Když žraloci útočí II (Teror na Havaji)

Podél celého amerického pobřeží narůstá počet útoků žraloka na člověka. K mnohým z nich dochází rychle po sobě na nových a nečekaných místech. Lidé umírají nebo zůstávají poznamenaní na celý život. Rekreanti, vědci i místní se zoufale snaží odhalit, co způsobilo tento děsivý trend. Jak poznat hrozící nebezpečí? Čeho si všímat? Co když se vaše nadcházející dovolená změní v noční můru? Druhá řada nervy drásajícího seriálu Když žraloci zaútočí se zabývá temným nebezpečím u pobřeží Virginie a Severní Karolíny, napadeními člověka žralokem, ke kterým došlo v letech 2012 a 2013 na Havaji, a pátráním po odpovědích podél Mexického zálivu.

28. 7. 20.00 – Ve stopě predátora (Pantanal)

Český dokumentární seriál Ve stopě predátora zachycuje dobrodružství fotografa Petra Slavíka, která zažívá během svého putování za největšími suchozemskými predátory planety v exotickém prostředí v různých koutech světa. Je to příběh o cestě za vysněnou fotografií největší šelmy kontinentu, o životě místních farmářů a přírodě, která svou krásou bere dech. Cesta za úlovkem je dlouhá a místy trnitá. Nahlédnete během ní pod pokličku životního stylu rančerů a rybářů brazilského Pantanalu, podíváte se na nejkrásnější místa subsaharské Afriky – do delty řeky Okavango a na pláně pouště Kalahari. A pohlédnete do očí takových predátorů, jako je jaguár, levhart, gepard a král zvířat – lev.

29. 7. 21.00 – Putování po thajských řekách

Průzkumník a objevitel Zeb Hogan, který je moderátorem seriálu Obří ryby, vyrazil na dobrodružnou cestu po impozantních thajských řekách. Během svého putování se znovu setkává s dávnými přáteli, seznamuje se s místními hrdiny a objevuje úžasnou říční kulturu Thajska v úplně novém světle. Zeb zjišťuje, že divoké vodní souboje na ulicích Bangkoku, starodávné městské kanály, surfování bahnem a lov škeblí i rozmnožování ohrožených krokodýlů siamských spojuje jeden životně důležitý živel.

29. 7. 23.00 a 23.30 – Můžu to chytit? (Lymská borrelióza, plodnost a kýchání; Tělocvičny, plané neštovice a slaniny)

Každý se obává o své zdraví. Novinové titulky plné otazníků, lékařské mýty, ale i běžná onemocnění v nás zanechávají nejistotu. V jednotlivých epizodách seriálu spojí síly tři zkušení lékaři, kteří vysvětlují, čeho by se měl člověk obávat – a co může klidně hodit za hlavu. Provádějí vlastní experimenty a zpovídají přední světové odborníky, kteří se zabývají nejmodernějšími výzkumy. Dokonce se sami stanou pokusnými morčaty. Jedině tak získají fakta, díky kterým můžeme všichni zůstat fit, zdraví a bez obav.

Unikátní dokumenty, vysílané ve 30. týdnu,
uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !