Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 32. týden

8. 08. 2016 | Televizní tipy
Další týden v srpnu přinášíme opět spoustu zajímavostí i zábavy. Budeme dobře jíst, létat, bojovat, žasnout nad krásami přírody, ponoříme se do historie a dáme si trošku dobrodružství. Prima ZOOM – to nejlepší na výběr.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit ve 32. týdnu?


8. 8. 21.00 – Bizarní jídla s Andrewem Zimmernem (Vietnam)

Vychutnejte si poslední díl bizarních jídel. Andrew Zimmern je známý americký kuchař a kritik jídel. Jeho zálibou je cestování do různých koutů světa, v nichž poznává kulturu ochutnáváním místních specialit, a to nejen v luxusních restauracích, ale i ve stáncích na tržnicích či v domácnostech obyčejných rodin. Cílem jeho cest jsou většinou exotické destinace. Na další z cest zamíří do Vietnamu a rozhodne se prozkoumat kulinářství severní části země. Svou výpravu začíná v hlavním městě Hanoji. 70 % obyvatel Hanoje je narozených po roce 1974, takže se jedná o město plné mladých lidí.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 32. týdenNachází se zde mnoho restaurací i pouličních stánků s jídly. Andrew se v jedné restauraci rozhodne ochutnat místní delikatesu – kobří maso. Maso je připraveno těsně po usmrcení hada, a tak má Andrew možnost ochutnat tlukoucí kobří srdce. Andrew se vydává prozkoumat také další pokrmy na tržiště. Zde ochutná speciální cibetkovou kávu, která je připravena z kávových zrn, která nestrávili tito malí hlodavci. Poté ho čeká oběd v jedné z místních rodin, kde mu mimo jiné připraví i smažené červy a škorpiony. V další z restaurací ochutná pokrm z býčího penisu a varlat. Andrew se dále vydává na venkov, kde navštíví továrnu vyrábějící speciální rybí omáčku. Zde pro něj speciálně připraví pokrm z ostrorepa. Dobrou chuť!

10. 8. 21.00 – Orel: Vládce oblohy

Orli jsou dobře známí dravci. Jsou silní a mrštní. Přestože se drží vysoko v potravinovém řetězci, musí divoce bojovat o své přežití a tvrdě pracovat na výchově svých mláďat. Klan orlů má šedesát členů a všechny je spojují přesný zrak, široká silná křídla, ostré pařáty a zahnutý zobák. Abychom lépe prozkoumali jejich svět, podíváme se na osud jedné samice: od vylíhnutí, přes opuštění hnízda a zařízení vlastního nového domova, až po nekonečný boj o přežití, díky kterému poznáme, co je třeba k tomu stát se vládcem oblohy.

11. 8. 20.00 – Útok na bitevní loď Tirpitz

Nacistická námořní chlouba zažila 31 pokusů o její zničení, a až ten poslední se jí stal osudným. Winston Churchill jí přezdíval Bestie. Hrozivě impozantní bitevní loď Tirpitz měla výtlak 53 tisíc tun a nejspíše byla největším symbolem Hitlerovy nadvlády na moři. Proto Churchill rozhodl, že její zničení je nejvyšší prioritou. Loď Tirpitz musela být proto potopena za každou cenu. Útok na bitevní loď Tirpitz je příběhem zřejmě nejdůležitějšího a nejodvážnějšího náletu Britského královského letectva provedeného legendární letkou The Dambusters.

12. 8. 21.00 – Nejdivočejší ostrovy I (Zanzibar – země obrů)

Seriál Nejdivočejší ostrovy zkoumá bohatou historii nedotčených rájů. Při jeho sledování se potopíte do modravě zelených lagun Šalamounových ostrovů, vydáte se skrz husté lesy Zanzibaru a odhalíte neutuchající krásy ostrovů Galapágy. Jednotlivé epizody se zaměřily na extrémní podoby života v jedinečných a malebných koutech světa. Zároveň vypráví mimořádné příběhy o lidech a zvířatech, kteří těmto skvostům říkají domov. Podíváte se, jak se rozmanitá fauna přizpůsobila ostrovnímu životu a zblízka se seznámíte s nejzajímavějšími, nejexotičtějšími druhy od kožatek velkých, opic a kapustňáků z Karibiku po papuchalky, vydry až po chřástaly polní ze skotských Hebrid. Dozvíte se, že i lidé si osvojili důmyslné způsoby, jak přežít a prosperovat v místech daleko od civilizace, a osvojili si dovednosti, tradice a víru, díky kterým jsou jejich ostrovní komunity jedinečné. Připravte se na úchvatné scenérie, nádherné detaily a barvité kultury ostrovních světů.

13. 8. 22.00 – Archeologové v tajných službách

Píše se léto roku 1912. Dva muži, kteří by nemohli být rozdílnější, se setkávají v syrské poušti: německý baron Max von Oppenheim a Angličan Thomas Edward Lawrence. Oba jsou archeologové. A oba dorazili na Střední východ hledat pozůstatky starověkých civilizací. Jenže první světová válka z nich udělala zahořklé nepřátele. Z obou se stali špióni ve službách císaře nebo krále. Nemanželský syn Lawrence se stane sjednotitelem Arabů a vrhne se s nimi proti osmanskému impériu. Oppenheimova snaha podpořit Turky v boji proti Angličanům se nevyhnutelně střetává s legendou Lawrence z Arábie. Podívejte se, jak to bylo ve skutečnosti.

14. 8. 20.00 – Můj život s Nomády (Nepál)

Čeká vás opravdový život naostro. Když byla Kate Humble malá, chtěla se stát nomádem. Kočovný život v divočině daleko od jakékoli známky civilizace, tváří v tvář nezkrocené přírodě, jí připadal nesmírně romantický a lákavý. V dospělosti se její fantastický sen aspoň částečně vyplnil. Stala se hlavní protagonistkou seriálu Můj život s Nomády. Získala jedinečnou šanci prožít divokou romantiku na kraji světa – a my s ní! A tak Kate navštíví Nepál, kde se připojí k poslední kočovné komunitě Rauteů. Musí překonat prudce klesající teploty poněkud chladnější Sibiře, jinak její výprava rychle skončí. Nakonec se odváží hluboko do pouště Gobi, kde se zabydlí u pastevců divokých jaků a kašmírských koz, a navíc se naučí přestěhovat celý dům za méně než čtyři hodiny.

Unikátní dokumenty, vysílané ve 32. týdnu,
uvidíte každý den od 18:00 – 22:00 na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !