Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 34. týden

20. 08. 2019 | Televizní tipy
Máme tu čest vám představit velké kočky, bílého žraloka či ohromující příběh slůněte – Prima ZOOM přináší divokou přírodu až do vašeho obýváku, ale umí vás vtáhnout i do historie a obohatit mořem zajímavostí.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 34. týden:


20. 8. 20.00 – Útěk z tábora smrti

Tajný nacistický vyhlazovací tábor Sobibor v Polsku vznikl za jediným účelem: masově vraždit Židy. Ale 14. října 1943 tam došlo k největšímu a nejúspěšnějšímu vězeňskému povstání během druhé světové války. Zajatci se začali bránit. Toto je příběh o jejich velkém útěku. Napínavý a brutálně upřímný film obsahuje výpovědi pamětníků, a díky dramatickým rekonstrukcím zachycuje neuvěřitelné skutečné příběhy posledních zbývajících svědků. Podívejte se, jak jejich hrdinství otřáslo celou nacistickou stranou.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 34. týden20. 8. 21.00 – Karpov vs. Korčnoj

V létě roku 1978 se odehrál jeden z nejúžasnějších sportovních příběhů, o kterém se nikdy nemluvilo… až dosud. Poté, co Fischer porazil Spasskyho na Světovém šachovém šampionátu v roce 1972, začali Sověti podporovat loajálního člena komunistické strany Anatolije Karpova. Šlo o jedinou věc: znovu získat vážený titul. Fischer odmítl obhájit svou výhru, a tak byl Karpov vyhlášen šampiónem. Jenže jeho první následující souboj se odehrál proti Viktoru Korčnojovi, hlasitému kritikovi sovětského režimu a proslulému uprchlíkovi na Západ. Zatímco tito dva velcí rivalové sváděli nesmiřitelný souboj nad šachovnicí, jejich týmy stály proti sobě v tajné válce, do které se zapletli špióni, parapsychologie, šifrované jogurty, agenti KGB, výhružky smrtí, a dokonce tajuplná sekta obviněná z vraždy.

21. 8. 21.00 – Svět velkých koček (1. část)

Jedinečná přírodovědná mini série z produkce britské BBC vznikla díky nejmodernějším špičkovým technologiím a nejnovějším vědeckým poznatkům. Odhaluje neznámý svět plachých velkých koček a vrhá na něj světlo zvídavých kamer. Filmaři pracovali na Světu velkých koček více než dva roky a navštívili 13 zemí v různých koutech planety. Podařilo se jim najít a natočit 31 ze 40 existujících druhů – tedy více než komukoli před nimi. Hned v první epizodě uvidíme kočku cejlonskou, která je nejmenší na světě. V Himálaji se připojíme k osamělému samci irbise, jenž si smutně hledá partnerku. V druhé epizodě zjistíme, jak se kočky dokázaly přizpůsobit podmínkám života v takřka jakémkoli prostředí na naší planetě. V Jižní Africe zažijeme noční pronásledování malé kočky černonohé, která potvrzuje pověst nejnebezpečnější šelmy ze všech. V dalekém Mongolsku se nám naskytne vzácný pohled na málo vídaného manula v domácím prostředí ve společnosti koťat, ale i na lovu, jak číhá na nic netušící kořist a vypadá při tom jako nehybný kámen. Třetí epizoda se zaměřuje na vědce, kteří mají možnost studovat velké kočky tak detailně, jako nikdy dřív. Dozvíme se o jejich přelomových objevech jako jsou nové poznatky o nejrychlejším suchozemském zvířeti nebo kočičí komunikaci. Svět velkých koček se konečně otevírá přímo před našimi zraky.

21. 8. 23.00 – Králové šrotu (1. díl)

Králové šrotu je bombastický a zábavný seriál, ve kterém mistři demolic zničí, rozdrtí a nechají vyletět do vzduchu všechno, co už dosloužilo svému účelu. Nejsou před nimi v bezpečí vysoké mrakodrapy, ocelové továrny, letadla, vlaky ani automobily. Nic nebude ušetřeno! Králové šrotu je rozmetají na kusy, rozprodají, co se dá, a zbytek odhodí na smetiště dějin. Každá epizoda se zaměřuje na jiný tým svérázných osobností. Svých „patnácti minut slávy“ se dočkají statní a zkušení veteráni demolic, ale i čistě ženský tým, který šikovně očesává motorky na náhradní díly. Každá stavba a každé vozidlo mají svou vlastní nezaměnitelnou osobnost. A bez ohledu na to musejí být všechny zničeny! Tohle je bitva. Člověk versus věc.

23. 8. 20.00 – Rivalové korálových útesů

Jen několik kilometrů od impozantních pouštních hor Arabského zálivu, v malém růžku Rudého moře, leží jeden z nejúžasnějších a biologicky nejrozmanitějších korálových útesů světa. Ale přímo uprostřed tohoto bohatého a pestrobarevného terénu probíhá zuřivá válka. Divocí dravci jako perutýn a muréna šedá spolu bojují o nadvládu nad celým územím. Kdo usedne na trůn nemilosrdného podmořského království?

23. 8. 21.00 – Žralok bílý: Signál k útoku

Dokumentární film Žralok bílý: Signál k útoku odhaluje do nejmenších podrobností lovecké zvyky žraloka bílého u pobřeží jižní Afriky. Zároveň zachycuje detailní pitvu jeho složitých smyslových orgánů. Mořští biologové dr. Nick Whitney a Geremi Cliff zjišťují, jakým způsobem jde tento hrůzný, a přitom úchvatný dravec své kořisti po krku.

23. 8. 23.00 – Bílá místa historie (1. díl)

Všichni víme, že Spojeným státům americkým se jako první zemi podařilo dostat člověka na Měsíc. Ale věděli jste, že Sověti tam doletěli taky? A znáte pravdu o vzniku americké hymny (nápověda: mohla, a nemusela to být opilecká písnička!). Nebo o tajné přísadě v původním receptu Coca Coly? V pozadí každého velkého příběhu, který si lidé pamatují, zůstávají ukryty stovky takových, na něž se pozapomnělo. Vychutnejte si fascinující a překvapivé příběhy v zábavném šestidílném seriálu Bílá místa historie. Možná vás to překvapí, ale každý z nich významně ovlivnil velké americké ikony, skandály a neštěstí.

24. 8. 20.00 – Naledi: Příběh slůněte

Pod hvězdnou střechou africké noci v mírumilovných pastvinách botswanské říční delty Okavango se už brzy odehraje něco, čeho může být lidstvo svědkem jen zřídkakdy: dojde k netrpělivě očekávanému narození malého slůněte. Naledi: Příběh slůněte je dojemné drama o životě, smrti a útrapách slonů v Africe. Je to také naléhavý příběh o vážné mezinárodní krizi. Jeho hlavním hrdinou je sloní novorozeně, které se stává novou nadějí kriticky ohroženého druhu majestátních a vznešených obrů. Naledi je nejnovějším obyvatelem střediska Abu Camp, které se soustředí na výzkum slonů. Když roztomilé slůně podniká první nejisté krůčky, batolí se po boku své matky Kiti a sbližuje se s ostatními samicemi ve stádě, jeho lidská rodina stojí poblíž a pozorně všechno sleduje. Ale do dosud idylického života malého slůněte tvrdě zasáhne tragédie. Kiti nečekaně umírá a Naledi má najednou vážné zdravotní problémy. Biologové z Abu Campu musejí přijmout zoufalá opatření, aby Naledi zachránili. I když se jim to podaří, ještě není vyhráno. Uvnitř areálu je Naledi v bezpečí před hladovými dravci a podlými, chamtivými pytláky. Jenže tam venku bojují ostatní nebozí sloni o všechno.

Unikátní dokumenty uvidíte  každý den
od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Košík