Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 36. týden

5. 09. 2016 | Televizní tipy
Zakousněte se do pořádné porce dokumentů – poznáte Británii z různých úhlů a historické příběhy ze světa. Pomůžeme vám se zvířaty. Budeme létat, plavat i se bát. Nebudou chybět adrenalin a extrémní výzvy. Nepřepnete na Prima ZOOM?

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit ve 36. týdnu?


5. 9. 21.00 – Divy Velké Británie (Královský příběh)

S legendou o králi Artušovi, který bojoval proti Sasům, jsou spojeny ruiny hradu Tintagel v Cornwallu, hrad však pochází až ze 13. století. Londýnský Tower je dodnes oficiálním královským palácem a pevností. Jeho srdcem je White Tower, bílá tvrz, kterou nechal vybudovat před více než 900 lety Vilém Dobyvatel. V roce 1509 převzal palác Hampton Court Palace v Surrey Jindřich VIII., který miloval nejen ženy, ale i jídlo. Kuchyni v paláci tvoří 55 místností. Jindřich cestoval se svým dvorem, a tak musel nasytit i 600 osob. V Brightonu zase stojí výstřední palác v orientálním stylu Royal Pavilion, který byl projektem krále Jiřího IV. Pořádal v něm hostiny, plesy a nejrůznější zábavy.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 36. týdenRobert Dudley, hrabě z Leicesteru, chtěl zámkem Kenilworth ve Warwickshiru okouzlit Alžbětu I. V roce 1795 ji pozval na zámek a požádal ji o ruku. Královna odmítla a dala přednost službě své vlasti. Nikdy se nevdala. Naopak královna Viktorie sama požádala prince Alberta o ruku. Vzali se v roce 1840 a do roku 1857 zplodili devět dětí. Celá rodina se často uchylovala do soukromí Osborne House na ostrově Wight. Po Albertově předčasné smrti mu Viktorie nechala postavit okázalý památník. Hrad v Edinburgu byl vždy symbolem skotské moci. V roce 1566 se v něm však narodil Jakub VI. Skotský, který byl v roce 1603 korunován na anglického krále. Královskou jízdní gardu tvoří příslušníci dvou nejstarších elitních pluků britské armády. Jsou oficiálními strážci královny a účastní se i slavnostních ceremoniálů a přehlídek. Poznejte skutečné příběhy královských rodin i jejich paláců.

5. 9. 22.00 – Pitva tyranosaura (1. část)


Na přísně tajném místě leží na pitevním stole kolosální exemplář. Srdce tohoto tvora je stokrát větší než lidské, jeho oči jsou veliké jako grepy a ostré zuby dlouhé 30 centimetrů. Připravte se stáhnout kůži z jednoho z nejpozoruhodnějších predátorů matky přírody a dokázat nemožné: provést kompletní pitvu tyranosaura. Díky jedinečnému a neopakovatelnému experimentu získáte poprvé, a dost možná i naposledy, možnost prověřit takové palčivé otázky, jako jestli měl tyranosaurus peří, jak se krmil s tak krátkými předními končetinami, jestli byl primárně lovcem nebo mrchožroutem, jak trávil jídlo, kolik se dožíval let, jak se rozmnožoval nebo jestli šlo o teplokrevného savce nebo studenokrevného plaza. Snímek vznikl díky prvotřídním speciálním efektům a ve spolupráci s váženými veterinárními chirurgy, paleontology a odborníky na anatomii. Díky tomu odhaluje nejnovější výsledky výzkumů a zjištění o pravé podstatě věhlasného tyranosaura.

6. 9. 20.00 – Doktoři smrti

Doktoři a vědci už přes 80 let experimentují na lidech s cílem zdokonalit zbraně hromadného ničení. Často to má ničivé následky. Film Doktoři smrti líčí jejich hrozivý a místy nečekaně absurdní, dosud neznámý příběh. Začíná už ve 30. letech v Japonsku, které provádělo brutální pokusy na obyvatelích okupovaného Mandžuska. Pokračuje v nacistických koncentračních táborech druhé světové války, v džunglích během války v Koreji a testováním LSD na americké půdě i v Československu, které se stalo laboratoří na drogy pro celý východní socialistický blok. Američané i Sověti během několika minulých desetiletí běžně vystavovali vlastní vojáky účinkům biologických, chemických, ale i nukleárních a vodíkových zbraní. Studená válka skončila, ale vývoj takových zbraní a jejich testování pořád pokračuje.

6. 9. 21.00 – Austrálie: Cesta ke svobodě (1. díl)


V 19. století britská vláda vykázala své politické nepřátele do Austrálie. Byli mezi nimi i vskutku výjimečné osobnosti. Tehdy tyto lidi zavrhovali jako zločince, ale dnes si jich váží jako bojovníků za svobodu. Jejich osudy a činy přibližuje nový seriál Austrálie: Cesta ke svobodě, který vznikl podle úspěšné knihy Tonyho Moora. Odvaha a kuráž rebelů a radikálů ve vyhnanství se staly základem demokratické Austrálie.

6. 9. 22.00 – Zavolejte Cesara Millana III (1. díl)

Odborník na výcvik psů Cesar Millan má každý týden nový úkol. Ale jeho podstata zůstává stejná: znovu zavést pořádek ve čtvrti, kterou terorizuje pes utržený ze řetězu. Přitom se jedná o psy, kteří nejen štěkají, ale určitě i koušou! Cení zuby, vrčí a útočí na každého, kdo se k nim přiblíží. Jsou tedy skutečnou hrozbou pro všechny kolem. Majitelé těchto psů jsou zoufalí a jejich sousedé už dlouho naštvaní. Proto přichází Cesar Millan! Podívejte se, jak nejdříve z dálky sleduje špatně vychované psy, kteří tahají za vodítko a ignorují všechny povely. Cesar se v pravou chvíli nečekaně vloží do situace, a často dokonce zabrání úrazu. Ve třetí řadě oblíbeného seriálu Zavolejte Cesara Millana se musí vypořádat mimo jiné s křížencem čivavy a teriéra, zlatým labradorem nebo německým ovčákem. Ti všichni terorizují své okolí, jenže vina není vždy na jejich straně.

6. 9. 23.00 – Veterinář z Bondi Beach VIII (1. díl)

Pláž Bondi Beach je jedno z nejslavnějších míst v Austrálii. Doktoři Chris Brown a Lisa Chimesová, kteří zde provozují praxi, jsou nejslavnější australští veterináři. Díky dokumentárnímu seriálu Veterinář z Bondi Beach už osmým rokem sledujeme dobrodružství nejvytíženějších zvířecích doktorů v Sydney. Tentokrát ve zbrusu nových epizodách.

7. 9. 20.00 – Mravenčí války

Maličcí mravenci z Argentiny podnikají rozsáhlou invazi do Evropy. Rozpínavé společenstvo hmyzu obsadilo téměř šest tisíc kilometrů pobřežních oblastí u Středozemního moře od severní Itálie po Portugalsko a od Francie po Španělsko. Jejich kolonie čítají miliardy obyvatel a dohromady tvoří gigantickou organickou strukturu, která na celém světě nemá obdoby. Vědci začali s obavami studovat dravou strategii argentinských mravenců, jejich schopnost pozměnit místní ekosystémy a prosadit se na úkor domácích druhů. Dá se ještě zastavit jejich postup na sever? O tom panují vážné pochyby!

7. 9. 21.00 – Gepardí matka

Gepard je nejrychlejším zvířetem na světě. Každý sval jeho těla je zárukou toho, že gepard vyjde z nemilosrdného závodu o přežití jako vítěz. Jenže ani za tak výhodných podmínek to není vůbec jednoduchý závod. Ovšem tohle taky není žádný obyčejný příběh. Vypráví o osudech mladé gepardí matky a jejich prvních mladých. Jejím úkolem je vychovat z roztomilých koťat silné lovce. Klíčem k přežití v divočině je naučit se lovit. Ale ani to není jednoduchý úkol. Pláně východní Afriky jsou plné nepřátel. Gepardí matka je mezi dravci nejslabším článkem potravinového řetězce. Hladoví lvi, leopardi a hyeny by nejraději slupli její mláďata jako maliny. A jako by to nestačilo, na obzoru se objevuje trojice gepardích bratří, kteří způsobí jenom samé problémy.

8. 9. 21.00 – Bitva o Británii s Ewanem McGregorem – 1. část


Napínavý dvoudílný dokument z produkce BBC uvádějí bratři Ewan a Colin McGregorovi a vznikl u příležitosti 70. výročí bitvy o Británii – nepochybně nejdůležitější události v moderních anglických dějinách a jediného leteckého střetu druhé světové války. Zatímco Colin je hrdinou a veteránem s dvacetiletou historií služby u Královského letectva, Ewan je hrdinou filmového plátna a také praktikujícím pilotem. Společně provázejí diváky příběhem o hrdinech čtyřicátých let 20. století ve vzduchu i na zemi a fascinující příběh letecké bitvy o Británii představují novým generacím.

9. 9. 22.00 – Svědci paranormálních jevů III (Hrůza na Long Islandu)


Příběhy lidí, kteří na vlastní kůži zažili nadpřirozené úkazy, jejich mrazivá svědectví i dramatické rekonstrukce, se vrací ve třetí řadě napínavého seriálu Svědci paranormálních jevů. Fascinující kronika všeho neznámého odhaluje další kapitoly zvláštních a podivuhodných událostí, které byste rozhodně neměli sledovat sami! Vdova, která se nevědomky nastěhovala do domu po uctívačích ďábla, musí bojovat o duši vlastní dcery. Pár straší přízrak dítěte, které se nikdy nenarodilo. Profesionální zdravotníci z různých koutů Ameriky poprvé otevřeně mluví o tom, že viděli Anděla smrti…

10. 9. 21.00 – Zrozeni k plavání


Vodní svět je plný života. Tvorové pod hladinou se musí naučit dokonale ovládat své tělo, hledat potravu, uniknout nebezpečí, ale hlavně plavat! Ať už jsou jejich domovem řeky, pláže nebo hloubky oceánu, všichni musí překonat těžkosti a naplnit svůj osud. Koneckonců byli k plavání zrozeni. Jenže oceán je zřejmě nejtěžším místem ze všech prostředí na Zemi. Sůl, teploty, proudy a dravci můžou pořádně znepříjemnit život, nebo ho rovnou ukončit. Ale i tady se generaci za generací daří přežít.

11. 9. 20.00 – Extrémní antarktická výprava

Jak postavíte výzkumnou stanici na Antarktidě? Vždyť nespoutaný Antarktický oceán je sám o sobě definicí extrémních podmínek. Dokumentární film Extrémní antarktická výprava je dramatickým příběhem o výstavbě základny Jang Bogo. Pět let hledání vhodného místa a pak dvě sezóny těžko představitelných konstrukčních prací – nic pro slabé povahy!

11. 9. 22.00 – Tajemství barev (Barvy Země)

Příběh Země, všeho živého a veškerých vědeckých objevů je možné odvyprávět pomocí pouhých patnácti barev. Země hýří barvami více než jakákoli jiná planeta sluneční soustavy. Díky květinám, oceánům, duze a velkému množství zvířat naše planeta září v temném vesmíru jako pestrobarevný diamant. Dokumentární seriál Tajemství barev prozrazuje, jak každá z barev vznikla. Zkoumá tento zázrak přírody a vysvětluje, proč je Země tak jedinečná. A v neposlední řadě odhaluje tajemství a záhady přírody i mocných sil, které podepírají samotný vesmír.

11. 9. 23.00 – Cesta do hlubin mozku (1. díl)

I ti největší psychopati bývají charismatičtí a okouzlující, dokážou lhát bez sebemenšího zaváhání a snadno zmanipulovat všechny v okolí. Znásilňují a vraždí bez výčitek svědomí, přesto často působí jako nejsympatičtější a nejmilejší lidé na světě. Co se odehrává v jejich mozku? Tato otázka dodnes nedá spát specializovaným neuropsychologům a forenzním psychiatrům. Proto se stala hlavním tématem strhujícího seriálu. Důkazy o tom, že zlo člověka nepřestává fascinovat, najdeme ve všech odvětvích umění. Anatomové otevřeli lidskou lebku už před mnoha staletími a od té doby se snaží odhalit tajemství mozku uvnitř. Dnešní nejmodernější technologie umožňují skenovat mozek takovým způsobem, aby byly procesy, ke kterým v něm dochází, dobře viditelné. Ale bude to stačit k nalezení odpovědi na otázku, jak se ze slušných lidí mohou stát nemilosrdní vrazi?

Unikátní dokumenty, vysílané ve 36. týdnu,
uvidíte každý den od 18:00 – 22:00 na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !