Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 37. týden

12. 09. 2016 | Televizní tipy
Vrhněte se do pátrání po tajných zbraních, žasněte nad inteligencí a bojovností mravenců, poznejte krajinu zalitou sluncem i pokrytou ledem, odhalíte mnohá tajemství UFO, zažijete noční dobrodružství, vydáme se za různými záhadami a občas to bude drsná jízda. Vychutnávejte pestrobarevnou paletu života jedině na Prima ZOOM.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit ve 37. týdnu?


13. 9. 20.00 – Churchillovy tajné zbraně

Během druhé světové války probíhal zvláštní, přísně tajný závod ve zbrojení. Velká Británie se nutně potřebovala vyzbrojit, ale zároveň na to měla značně omezené zdroje. Zbrojaři museli improvizovat, což nakonec vedlo k tomu, že Winston Churchill založil tajný výzkumný institut Military Defense 1 zaměřený na vývoj super zbraní. Z tohoto institutu vzešlo navzdory nedostatku zdrojů více než 50 tajných válečných vynálezů, které byly skutečně využity na bitevním poli. Mimo jiné šlo o bombu v tužce, tak zvanou klokaní bombu, nebo systém kombinující most a odpalovací rampu pro rakety. Tvůrci tohoto filmu vyhledali některé z mužů, kteří za války pracovali pro institut Military Defense 1 nebo tyto tajné zbraně používali. Prozkoumejte společně s nimi kus ztracené vojenské historie a sledujte bitvy, ve kterých Churchillovy tajné zbraně sehrály důležitou roli.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 37. týden14. 9. 20.00 – V říši stromových mravenců

Armády v tropických pobřežních oblastech Austrálie a jihovýchodní Asie jsou v pohotovosti. Jejich síla čítá na půl miliónu hlav. Jejich strategie je otevřená decimující biologická válka proti invazivním druhům s cílem ne ničit, ale ovládnout. Přesunují se v korunách stromů, využívají vysoce vyspělý způsob komunikace, šikovně útočí na protivníky, se kterými svádí nemilosrdné bitvy. Úmyslně se snaží protivníky zranit nebo jim vstříknout do těla silný jed, aby nad nimi získali výhodu a vnutili jim svou nadvládu. Taková je realita říše stromových mravenců. V tomto snímku navštívíme jejich ohromné základny a odhalíme, co vedlo k vzestupu jejich síly a moci. Zároveň zjistíme, jak věda dokáže využít bojovnou povahu stromových mravenců v odvětvích rostlinné i organické výroby. Vychutnejte si neuvěřitelný neviditelný svět prastarých mravenčích válek ve vysokém rozlišení a makro detailech.

14. 9. 21.00 – Slunné břehy Dunaje


Na březích řeky Dunaj, která je zalitá sluncem, žije velké množství různých zvířat. Najdeme mezi nimi ještěrku dvoupruhou i užovku stromovou – největší ještěrku a hada v celé střední Evropě. Právě s těmito zajímavými tvory se setkáte při sledování dokumentu Slunné břehy Dunaje. Navíc uvidíte, jak probíhá rodinný život veverek, navštívíte ostrovy, kde žije místní druh štíra, nebo se setkáte s kudlankou nábožnou, kobylkou sága a pavoukem křižákem.

16. 9. 21.00 – Polární moře (Nový Mount Everest)

Dobrodružný seriál Polární moře zachycuje výpravu několika neohrožených průzkumníků, kteří vyrazili po legendární severozápadní trase. Její členové zjišťují, že nikde na celém světě neprobíhá globální oteplování tak rychle a nemá tak vážný dopad jako na Arktidě. Nejvíce je to vidět na zmenšování ledové čepičky. Její mizení táhne vědce, umělce a průzkumníky do mrazivých oblastí Arktického oceánu. Jsou odhodlaní překonat překážky, dotáhnout výpravu do vítězného konce a cestou lépe porozumět klimatickým změnám. Vychutnejte si vzrušující dobrodružství, ve kterém se napětí pojí s vědou a uměním.

16. 9. 23.00 – Hangár 1: Akta UFO (Vesmírné zbraně)

Organizace The Mutual UFO Network známá pod zkratkou MUFON byla založena už v roce 1969. Jedná se o nejrespektovanější organizaci zaměřenou na vyšetřování a klasifikování veškerých aktivit spojených s neidentifikovatelnými létajícími objekty na naší obloze. Organizace MUFON se během několika dekád existence rozrostla na síť poboček ve 42 státech, pracuje pro ni více než 800 místních vyšetřovatelů a disponuje archivem 30 tisíc složek. Vůbec poprvé byly všechny tyto složky shromážděny na jednom místě, v opuštěné stavbě nazvané Hangar 1. Představitelé MUFON poskytli tvůrcům dokumentárního seriálu neomezený přístup ke všem informacím, včetně nashromážděných fyzických důkazů. V aktech se dají vysledovat stopy potvrzující krycí operace nařízené z nejvyšších míst, rozsáhlé výpadky proudu i další katastrofy, nebo dokonce existence neznámých netestovaných technologií. Každá epizoda vrhá na tyto záhady nové světlo.

17. 9. 21.00 – Noc na Zemi: Afrika – 1. část

Sloni afričtí vyrážejí na neuvěřitelnou výpravu divokou, nebezpečnou krajinou, plnou nečekaných nočních dobrodružství. Jedině tak se jim může podařit přežít černočernou africkou noc. Namáhavou odyseu podniká společně s celým stádem i dosud nedospělé mládě, které se stává hlavním hrdinou napínavých a dojemných chvil. Sledujte, jak toto odvážné slůně roste, jak se během jeho dospívání mění vztah k matce a jak se mu daří vybojovat holý život tváří v tvář šokujícím drsným podmínkám a nemilosrdným, věčně hladovým predátorům.

17. 9. 23.00 – Honba za zlatým rounem


Každý mýtus musí mít hrdinu. V řecké sáze o Argonautech je to Iason, který stojí v čele dobrodružné výpravy za vytouženým zlatým rounem. Tento snímek zachycuje způsoby, jakými učenci pronikají do pozadí mytického příběhu, aby našli stopy skutečných historických faktů. Podařilo se jim například zjistit, že sága o Iasonovi a argonautech zřejmě popisuje snahu Řeků nalézt legendární zlaté doly v Černém moři. Nebo dokázat, že loď z doby bronzové byla schopná plavby z Egejského moře až k břehům vzdálené Gruzie.

18. 9. 20.00 – Nejdrsnější vlaky světa (Kuba)

Pro turistu může být jízda vlakem požitkem. Pro někoho, kdo ji musí podstupovat pravidelně, to je zcela jistě nuda. Ale jak to berou ti, kteří mají ve vlacích nejdrsnější práci na světě? Zay Harding řídí vlaky, co na své cestě projíždějí různými klimatickými podmínkami od sluncem spálených pouští po ledem pokryté pustiny. Sibiřské ledové vlaky jsou pro ruskou ekonomiku nesmírně důležité, protože vyvážejí kondenzovaný plyn. V průměrných teplotách 20 stupňů pod bodem mrazu ale musí i vlaky vybavené sněžnými pluhy pracovat 24 hodin denně, aby udržely tratě sjízdné. Na druhé straně světa v Jižní Americe Zay podniká těžkou cestu k Pacifiku, která klesá 4 tisíce metrů k úrovni moře, a dokonce ho přinutí nasadit kyslíkovou masku. To však nic neznamená, protože heslem nejdrsnějšího průvodce je udržet tratě sjízdné a vlaky v pohybu.

Unikátní dokumenty, vysílané ve 37. týdnu,
uvidíte každý den od 18:00 – 22:00 na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka