Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 39. týden

24. 09. 2018 | Televizní tipy
Historická fakta, odhalená tajemství, fascinující záběry, to nejmenší i to nejvzdálenější na dosah ruky a opravdové příběhy, které vás strhnou. Prima ZOOM ví, jak svět funguje.

Na jaké unikátní dokumenty se můžete
na Prima Zoom těšit ve 39. týdnu?


25. 9. 20.00 – Stalinův James Bond

Richard Sorge věřil v ideály komunismu a působil jako Stalinův špión. Potomek německého otce a ruské matky byl členem nacistické strany NSDAP a žil v Japonsku, které bylo spojencem Hitlerovy Třetí říše. V roce 1951 o něm jeden novinář napsal, že „skutečně zradil vlast svého otce, ale ve prospěch vlasti své matky“. Nikdy nebyla vyřčena pravdivější slova. Richard Sorge byl špičkový špión zavázaný povinností bojovat proti Hitlerovi. Byl odvážný a neohrožený, potrpěl si na ženy a neměl rád pravidla. Nedá se říct, že by byl předobrazem slavného Jamese Bonda. Ale rozhodně žil jeho životem. Historický snímek Stalinův James Bond je zároveň napínavým filmovým thrillerem o lásce, loajalitě, důvěře a zradě.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 39. týden26. 9. 21.00 – Dinosauři pod lupou

Dallas Campbell se noří do archivu projektu Horizon a zjišťuje, že naše představy o dinosaurech se v průběhu posledních 40 let značně proměnily. Uvědomili jsme si, že neohrabaní obyvatelé bažin byli ve skutečnosti teplokrevnými zabijáky. Překvapivé nové objevy, kontroverzní teorie a přelomové technologie umožnily vědcům přepracovat domněnky o tom, jak dinosauři žili. A také vyřešit záhadu jejich vyhynutí. Dokonce by se jim mohlo podařit odhalit, jestli se některým z dinosaurů nepodařilo přežít až do naší doby. Sledujte Dinosaury pod lupou.

26. 9. 22.00 – Nezlomené

Tři ženy, tři hrdinky, tři příběhy. Žijí v odlišných zemích, kulturách, mají jiné vzdělání i osudy. Přesto jsou si podobné. Ritu je mladá žena z Indie, kterou v 17 letech polili útočníci kyselinou. Fomuso žije v západoafrickém Kamerunu a bojuje proti staré tradici žehlení prsou. Oryakhil se narodila v Afghánistánu, ve snad nejhorší zemi, kde se může žena narodit. Číst a psát umí jen 15 % žen a jsou jim upírána základní lidská práva. Oryakhil přesto vystudovala medicínu a praxi provozovala potají i za Tálibánu. Oryakhil, Ritu i Fomuso dokázaly vzdorovat osudu a pomáhají nejen sobě, ale i ostatním. Prostě ženy, které zůstaly Nezlomené. Aktuální a drásavý český dokument Lenky Klicperové, Jarmily Štukové, Olgy Šilhové a Markéty Kutilové.

27. 9. 23.00 a 23.30 – Toulky finskou divočinou (Záhady ostrovního moře; Háje národního parku Karkali)


Sledujte přírodu v podobě, v jaké jste ji ještě dosud neviděli. Toulky finskou divočinou je zajímavý nový seriál, který přenáší přírodu přímo na televizní obrazovku, a zároveň inspiruje diváky, aby vyrazili ven. Jeho moderátory jsou profesionální badatel a expert na moderní mytologie. Díky nim zavítáme na nejzajímavější místa severské přírody. Vychutnejte si životní příběhy stromů, zprávy od lesních skřítků a starověká moudra místních šamanů, díky nimž se prohlubuje náš vztah k matce přírodě.

28. 9. 21.00 – Podmořské divy Afriky (Království dun)

Naši planetu tvoří zdánlivě nekonečné množství moří a oceánů, které jsou dokonce i dnes plné neodhalených tajemství a neprozkoumaných záhad. Kameramani pořadu Podmořské divy Afriky se ponořili do dříve nedostupných hloubek, aby prozkoumali poklady z říše fauny a flóry i životně důležité ekosystémy pod hladinou.

29. 9. 20.00 – Skryté království Bornea (Prales létajících hadů)

Kinabatangansko-segamské mokřady jsou jedním z největších a nejčistších ekosystémů v jihovýchodní Asii. Ale s obdobím dešťů přichází změny. Opičáci z rodu kahaua nosatého se perou o kontrolu nad harémy, vydry malé jdou po krku rybám a v krokodýlích hnízdech se líhnou mláďata z vajíček. O něco dále v teplých tropických mořích želvy pečují o své mladé. Vychutnejte si příběh Kinabatanganské řeky.

29. 9. 21.00 – Vlčí tuláci (1. část)

Vlci se stali středem zájmu vědců z celé Evropy. Film zachycuje příběh tří podivuhodných cestovatelů. Slavko ušel vzdálenost více než 1000 kilometrů. Ze Slovenska se dostal přes rakouské Alpy až do severní Itálie. Alan vyrazil z východního Německa a jeho cílem se nakonec stala hranice Běloruska. Ligabue migroval ze severoitalské Parmy až do francouzských Alp. Proč musí osamocení vlci urazit tak dlouhou a velice nebezpečnou cestu?

29. 9. 22.00 – Wellington versus Napoleon

V roce 1814 se zdálo, že válka v Evropě po 25 letech konečně skončí. Císař Napoleon kapituloval a odešel do vyhnanství na ostrov Elba. Evropské mocnosti se zhostily úkolu vrátit na starý kontinent klid a pořádek. Jenže 1. března 1815 se Napoleonovi podařilo z Elby uniknout a vylodit se ve Francii. O devatenáct dní později byl za branami Paříže a znovu se zmocnil císařského titulu. Vojáci zajatí během předchozích let byli osvobozeni, a Napoleon tak mohl obnovit svou armádu. Vévoda z Wellingtonu a evropští spojenci Velké Británie museli zmobilizovat síly a opět se pokusit Napoleona svrhnout. Napoleon a Wellington byli dávnými nepřáteli a oba také největšími vojevůdci své doby. Jejich armády proti sobě bojovaly od iberijského poloostrova až po Waterloo. Snímek Wellington versus Napoleon se ohlíží za životy a činy těchto velikánů.

30. 9. 20.00 – Krotitelé vraků II (Kosmoplán IXV)

Sledujte příběhy krotitelů vraků z velkých i malých firem. Jean Godeanu ze společnosti Aqua Blue Diving se chystá vyzvednout potopené plavidlo Fortuna S. Jim Bruseth si brousí zuby na francouzskou fregatu La Belle, která v 17. století ztroskotala u pobřeží Texasu, a tím zhatila sny o francouzské kolonii na Západě. Ale zřejmě nejzajímavější akcí bude mise na záchranu experimentální kosmické lodi vyvinuté Evropskou vesmírnou agenturou. Povede se bratrům Neriovým z firmy Livorno vyrvat zbytky po krátkém kosmickém letu z vln a dopravit je domů?

30. 9. 22.00 – Velké příběhy vědy

Ohlédněte se s námi za nejzajímavějšími příběhy vědy, které se odehrály v poslední době. Staňte se svědky výjimečných objevů z vesmírných misí NASA a ESA. Uvidíte takřka vychladlé Slunce a jeho sedm exoplanet nebo nejžhavější novinky o „neklidném“ jádru Jupiteru. Prohlédněte si poslední záběry z dvacetileté mise sondy Cassini a její konec v plamenech po nárazu do Saturnu. Anebo objevte nové druhy dinosaurů nedaleko domova. Sledujte, jak se rodí kontinenty a vznikají nové vulkanické ostrovy. A jen tak mimochodem, našli jsme osmý světadíl. Jak je to možné? Kde se doteď ukrýval? Prozradíme vám také všechno o nových archeologických vykopávkách, díky kterým se dějiny člověka v Americe posunuly o 100 tisíc let dozadu. Všechno důležité z oblasti astronomie, biologie, geologie nebo životního prostředí se dozvíte ve Velkých příbězích vědy.

Unikátní dokumenty uvidíte
každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Koleda