Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 4. týden

22. 01. 2018 | Televizní tipy
Prima ZOOM vám poradí, co s vesmírným odpadem, vezme vás na vesmírnou odyseu, provede sousedskými nočními můrami, poodhalí další Hitlerova tajemství, ukáže africké krásy a pořádně to vědeckotechnicky rozjedeme. A to není zdaleka vše.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit ve 4. týdnu?


22. 1. 22.00 – Potíže s vesmírným odpadem


Ve vesmíru začíná být nějak moc těsno. A pokaždé, když vypustíme na oběžnou dráhu další satelit, je to ještě horší. Vesmírného odpadu pořád přibývá. Jenže tohle není žádná obyčejná skládka. Trosky se pohybují rychlostí až 27 tisíc km/h. Vysoké nebezpečí hrozí astronautům, kteří ve vesmíru pracují a pobývají, ale i našemu modernímu životnímu stylu. Protože všechno, co děláme – ať už telefonujeme, létáme letadlem, vybíráme peníze z banky nebo se díváme na televizi, řídí ohrožené satelity obíhající kolem naší planety. Tento film rozebírá nebezpečí vesmírného odpadu a sleduje vědce, kteří se snaží vymyslet, jak se ho zbavit.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 3. týden22. 1. 23.00 – Vulkanická odysea

Podívejte se, jak záplava žhavé lávy pokryla oblast stejně velkou jako je dnešní Francie, přispěla k vyhynutí dinosaurů, a zároveň napomohla vývoji savců i vzniku úplně nových forem života. Geologické oblasti, kde hrozí podobně osudný výbuch sopky a zpustošení života na Zemi, můžou být kdekoliv. Už byly objeveny poblíž Islandu, ale také ve Spojených státech nebo v Německu. Tam došlo k výbuchu teprve před 10 tisíci lety a důsledkem bylo otrávení atmosféry. Nebezpečně smrtící vulkány jsou stále aktivní. Co nás kvůli nim asi čeká?

24. 1. 22.00 – Válečný odpad II (Itálie)

Víte, co se můžeme dozvědět díky harampádí, které po skončení války zůstalo ležet bez povšimnutí na opuštěných bojištích? Úplně všechno! Dobře sehraný pár, profesor David O‘Keefe a Wayne Abbot, už patnáct let zkoumá bitevní pole po celém světě. Nyní se vrací v pokračování zábavného seriálu Válečný odpad a v každé epizodě odhalují nějaké nové tajemství. Tentokrát vyrazili do západní Evropy, kde se před sto lety spojenečtí vojáci střetli se silnou německou armádou v bahnem zavalených zákopech. Ve Francii a Belgii jsou pozůstatky po první světové válce patrné dokonce i po tak dlouhé době.

24. 1. 23.00 – Sousedské noční můry III (Hodný strýček)


Ve třetí řadě seriálu, který zachycuje skutečné zločiny, se odehrávají další strašlivé příběhy lidí, co se nevědomky nastěhovali hned vedle psychopata nebo zabijáka. Hádka mezi mladými rodiči a veteránem z Vietnamu vede k zabití psa, který pokousal dítě. Jenže pes není jediný, kdo kvůli účtům za doktora zemře. Přátelství dvou rodin přeroste ve smrtící spor. Když přijde policista z Los Angeles kvůli vlastním rasistickým předsudkům o práci, udělá ze života peklo celé rodině i všem v ulici. Obyvateli luxusní kalifornské rezidence otřese spor dvou sousedů o ani ne půl metru široký pruh pozemku. Jeden z nich jde dokonce tak daleko, že si najme zabijáka. Sousedské noční můry nejdříve mrazivé. Pak hrozivé. A nakonec je to úplný horor.

25. 1. 20.00 – Síla Hitlerovy propagandy (1. díl)

Osudného dne 30. ledna 1933 se Adolf Hitler stal kancléřem Německé říše a začal budovat nový národ. Před nacisty stála jedna z posledních překážek: jak donutit běžné Němce, aby podpořili Hitlerovu vizi? Seriál odhaluje, jak se celé Německo nechalo svést na scestí nacismu. Přesvědčila je výjimečně působivá architektura, geniální technické inovace a záludná propaganda. Je neuvěřitelné, že se malé extremistické politické straně pod vedením neúspěšného malíře podařilo pobláznit celý národ. Němci podlehli všeobecnému klamu – o původním Volkswagenu jako lidovém autě pro všechny, nikdy nerealizovanému Hitlerově snu o Germanii, hlavním městě celého světa s obrovskou shromažďovací síní, která pojme 150 tisíc lidí, nebo velkoleposti berlínských olympijských her zachycených na film režisérkou Leni Riefenstahlovou novým typem kamery s možností natáčení ve 3D. Přitom se ale úplně vzdálili vlastní realitě.

25. 1. 21.00 – Hitlerovy zázračné zbraně

Během druhé světové války Spojenci přehlédli důležitý dopis britské tajné služby, který obsahoval cenné informace o síle a možnostech nového nacistického arzenálu. Netrvalo dlouho a Adolf Hitler představil světu své zázračné zbraně a vizi průmyslové války v celé hrůze. Dokument vrhá světlo na novou mocnou strategii zbrojení, kterou se vůdce nacistického Německa snažil dosáhnout jednoznačného vítězství. Nutil inženýry Třetí říše, včetně proslulého Alberta Speera, aby vyvíjeli přelomové technologie a nepřemožitelné stroje. Díky tomu vznikly tak fascinující vynálezy zkázy jako impozantní rakety V2, gigantické dělo Dora a 200tunový tank Mauss. Byl to pokrok? Utopie? Nebo snad naprosté bláznovství? Hitlerovy zázračné zbraně odhalují smrtící hrozbu moderních válek i vynalézavost lidstva v éře vojenské krize. Kromě toho prozrazuje, jak na úspěchy nacistů po válce navázali Spojenci, nebo jak zbraně ovlivnily celé následující generace vědců a tajné strategie z doby studené války.

25. 1. 22.00 – Krásy afrického pobřeží (Příbojové pásmo)

Na nejjižnějším výběžku Afriky se scházejí její protilehlá pobřeží. Díky tomu vzniklo prostředí bohaté na nejrůznější mořské rostlinné i živočišné druhy. V tomto seriálu uvidíte, jak se lachtani jihoafričtí, tučňáci brýloví a mořské želvy dělí o tento oceánský ráj společně s velkými bílými žraloky, delfíny, keporkaky a obrovským množstvím zajímavých ryb.

27. 1. 21.00 – Touha po Africe


Vychutnejte si Afriku očima fotografa divokých zvířat, kterého odjakživa fascinovala jedinečná atmosféra tohoto zvláštního kontinentu. Touha po Africe je příběhem o požitku z dýchání afrického vzduchu, obdivování rozžhavené oblohy nad hlavou a pozorování každodenních činností zvířat, často zachycených v podivuhodných situacích a neobvyklých pózách. Příběhem, který se protentokrát nezaměřil na rodící a umírající zvířata, místo toho zachycuje pestré barvy, světlo, pachy a krajinu, které nikde jinde než na tomto kontinentu nenajdete. Příběhem, který věrně popisuje, proč tento fotograf tak strašlivě touží po Africe.

27. 1. 23.00 – Korzáři císaře Viléma

V listopadu 1916 vyrazila německá nájezdní loď SMS Wolf na patnáctiměsíční zaoceánskou plavbu směrem k Austrálii a Papuji Nové Guineji. Loď dokonale maskovaná jako obchodní plavidlo měla zvláštní misi: škodit spojenecké námořní dopravě. Kapitán Karl-August Nerger a jeho posádka se plavili pod vlajkou německého císařského námořnictva a šlo jim vyloženě dobře ničit a potápět jiné lodě. Tento film odhaluje zapomenutou kapitolu první světové války a vypráví zvláštní příběh německých císařských pirátů.

28. 1. 22.00 – Tajemství formule 1

Závody formule 1 patří k nejsledovanějším sportům na světě. Vozy, které se jich účastní, jsou tím nejlepším na čtyřech kolech, učiněnými zázraky nejmodernější techniky. Každý centimetr mají navržený tak, aby byly ještě rychlejší a bezpečnější. Ale i když se jezdci jako Schumacher nebo Hamilton proslavili po celém světě, tajemství ukrytá pod kapotou formule 1 zůstávají prakticky neznámá. Tento snímek je okořeněný rozhovory s takovými šampióny, jako jsou Alain Prost a Romain Grosjean, i předními experty z továren stáje Renault. Nabízí jedinečný pohled do zákulisí senzačních strojů, na jejich neustálé vylepšování, a odhaluje nekonečný hon za stoprocentní dokonalostí v aerodynamice, lehkosti, výkonu a spolehlivosti.

28. 1. 23.00 – Plnou parou vpřed (1. díl)

Století páry bylo obdobím výjimečných změn, které úplně změnily tehdejší životní styl – od hospodářství a dopravy, přes zdravotní péči až po rekreaci. Tento seriál odhaluje, že svět, v němž dnes žijeme, utvářely železnice. Zachycuje úžasný vývoj železniční přepravy i to, jaké zanechal stopy na naší krajině i celé společnosti. V každé epizodě naskočíme do jedné z klasických lokomotiv a vyrazíme dál po trati. Doprovázet nás budou odborníci, díky kterým se ponoříme do příběhů o tom, jak jsme se díky železnici stali tím, čím dnes jsme. Cestou se zastavíme u konkrétních příkladů dopadu železniční přepravy na společnost a seznámíme se s osobnostmi, které se díky revolučnímu způsobu dopravy zapsaly do dějin. A navíc se dozvíme, jaké to je řídit impozantní historickou mašinu z 19. nebo počátku 20. století.

Unikátní dokumenty, vysílané ve 4. týdnu,
uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !