Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 4. týden

20. 01. 2020 | Televizní tipy
Filmy, dokudrama, seriály a celovečerní snímky v dokumentárním kabátě na Prima ZOOM. Prima ZOOM objímá celý svět množstvím záběrů i šíří témat, která nabízí. Stačí si jen vybrat.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 4. týden:


20. 1. 21.00 – Expedice Overland XIV (1. díl)

Dlouholetá expedice Overland po nejzajímavějších místech světa pokračuje! Tentokrát zamířila do nejkrásnějších a nejzajímavějších zemí jihovýchodní Asie: Thajska, Malajsie, Kambodži a Myanmaru. Projekt expedice Overland začal takřka před dvaceti lety. Jeho cílem je vyrazit autem na cestu kolem světa a objevovat nejvzdálenější, těžko přístupná místa i neznámá společenstva lidí, která na nich žijí. Expedice Overland už překročila hranice 387 zemí a má za sebou více než 440 tisíc kilometrů – to je, jako kdyby desetkrát objela celý svět.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 4. týden20. 1. 22.00 – Počasí: Meteorologické dobrodružství

Meteorologie prošla během několika posledních dekád velkým pokrokem. Aby mohli předložit co nejpřesnější předpověď počasí, vědci neustále posílají na oběžnou dráhu další nové satelity, vynalézají ještě sofistikovanější počítačové modely, zkrátka podnikají čím dál více kroků. Dnešní předpovědi počasí na příštích 24 hodin jsou na 95 % přesné. A pravděpodobnost, že se vyplní třídenní předpovědi, je slušných 80 %. Předpověď počasí je součástí našeho každodenního života, ale přestože patří k nejoblíbenějším a nejsledovanějším televizním programům, zůstává tento obor veřejnosti naprosto neznámý. Jak vědci předpovídají počasí a jak se každoročně zlepšují a zpřesňují jejich předpovědi? Jak nám pomáhají vyhýbat se menším i velkým katastrofám? Tento dokumentární film se odehrává od Japonska až po přes Namibii. Zachycuje hurikány ve Střední Americe i středozemní bouře. Zavítá na palubu meteorologických lodí a letadel, dokonce i do nitra stanic, odkud vylétají satelity. Sledujte jedinečný pohled do zákulisí největších, právě probíhajících misí s jasným cílem: předpovědět co nejpřesněji, jaké nás čeká počasí.

20. 1. 23.00 – Dobytí Marsu (Novo Mundo)

Píše se rok 2033 a lidstvo se už brzy dočká prvního letu člověka na Mars. Do přistání zbývá posledních 90 vteřin a posádka složená ze zkušených astronautů prožívá pár zbývajících těžkých chvil před tím, než se jejich loď dotkne povrchu Rudé planety. Přestože mají nejlepší možný trénink a jsou na to dobře vybavení, odvážní muži a ženy z vesmírné lodi Daedalus musí vynaložit všechny síly a sáhnout na hranice lidských možností. Jinak se jim nikdy nepodaří uspět a založit první stálou kolonii na Marsu. Mini série Mars se odehrává v naší současnosti i možné budoucnosti. Kombinuje prvky celovečerního filmu s dokumentárně laděnými rozhovory s nejvýznamnějšími experty moderní vědy. Uvidíte, jak díky nejmodernějšímu aktuálnímu výzkumu a pokroku vznikají nové technologie, díky kterým už brzy budeme moct poprvé vyslat člověka na Mars.

21. 1. 21.00 – Churchill a Židé

Bezesporu patří k největším a nejmocnějším politickým vůdcům naší historie. Kromě toho všeho, co dokázal, byl také pevně rozhodnutý ochránit rasu, která se od počátku dějin vždy zdála být na pokraji úplného vyhlazení. Jeho odhodlání bylo značně nepopulární. Téměř ho stálo kariéru a politický odkaz. Řeč je o Winstonu Churchillovi, který byl posedlý ochraňováním Židů.

23. 1. 22.00 – Frank v Americe (1. díl)

Dobrodruh, herpetolog a příležitostný bavič „divoký“ Frank zamířil na místo, které patří k nejrůznorodějším na světě. V Kalifornii na západním pobřeží Spojených států amerických najdete skutečně všechno možné a Frank to musí vidět a vyzkoušet na vlastní oči a kůži. Zamíří po stopách slavného hrdiny Tarzana, jeho mýtu i muže, který ho vymyslel. Přitom si uvědomí, že právě díky tomuto vládci džungle si nejen on, ale i miliony dalších dětí po celkem světě zamilovaly divoká zvířata. I když jsou často nebezpečná, tak jako prudce jedovatí hadi, hroziví kojoti, divocí medvědi, obrovité velryby, nebo dokonce zuřiví lovci. Frank musí tentokrát překonat řadu problémů, které mnohé překvapí. Sledujte jeho dobrodružství a nenechejte si ujít, jak se z Franka stává Tarzanův mladší bráška.

24. 1. 20.00 – Krásy divokého Baltu (1. část)

Baltské moře je plné nečekaných překvapení a tato dvoudílná přírodovědná mini série je všechna odhalí přímo před vašima očima. V první epizodě se vydáme do Dánska a pak přes litevský poloostrov Kurská kosa až do Lotyšska. Na podzim roku 2015 se tady objevila naprostá vzácnost: Vorvaňovec severomořský. Kromě toho je Kurská kosa domovem bezpočtu orlů mořských. V další části se podíváme na ostrovy mezi Estonskem, Švédskem a Finskem. Na podzim se přes ně rozléhá zvláštní volání losů připravených k páření. Na největším švédském ostrově Gotland se orli skalní páří ve větvích stromů. O tři sta kilometrů dál na sever leží finský poloostrov, kde žijí medvědi hnědí. V Botnickém zálivu zase během zimy přebývají tuleni kroužkovaní. O dalších tři sta kilometrů dále na jih mají milióny ryb namířeno k pobřeží, aby tam nakladly vajíčka. Finsko je zemí roztomilých a legračních poletuch. Na jaře si samci začínají hledat samičky. Sledujte, jak jim to jde, a odhalte mnoho dalších tajemství a krás divokého Baltu.

24. 1. 21.00 – Nejdivočejší ostrovy I (Zanzibar – země obrů)

Seriál Nejdivočejší ostrovy zkoumá bohatou historii nedotčených rájů. Při jeho sledování se potopíte do modravě zelených lagun Šalamounových ostrovů, vydáte se skrz husté lesy Zanzibaru a odhalíte neutuchající krásy ostrovů Galapágy. Jednotlivé epizody se zaměřily na extrémní podoby života v jedinečných a malebných koutech světa. Zároveň vypráví mimořádné příběhy o lidech a zvířatech, kteří těmto skvostům říkají domov. Podíváte se, jak se rozmanitá fauna přizpůsobila ostrovnímu životu a zblízka se seznámíte s nejzajímavějšími, nejexotičtějšími druhy od kožatek velkých, opic a kapustňáků z Karibiku po papuchalky, vydry až po chřástaly polní ze skotských Hebrid. Dozvíte se, že i lidé si osvojili důmyslné způsoby, jak přežít a prosperovat v místech daleko od civilizace, a osvojili si dovednosti, tradice a víru, díky kterým jsou jejich ostrovní komunity jedinečné. Připravte se na úchvatné scenérie, nádherné detaily a barvité kultury ostrovních světů.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den
od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !