Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 40. týden

3. 10. 2016 | Televizní tipy
Vlastní tvorba – V kokpitu vás určitě zaujme. Líbit se vám bude Noemova archa, Jantarová stezka i Zelená planeta. Prozradíme, jak funguje Země i jak klima mění historii. Útěk z Teheránu vás bude fascinovat. Prožijte skutečné příběhy s Prima ZOOM.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit ve 40. týdnu?


3. 10. 22.00 – Jak funguje Země (Potopí Havaj Los Angeles?)

Hlavními hrdiny dokumentárního seriálu Jak funguje Země jsou vášnivě zapálení vědci, kteří podnikají dobrodružnou cestu kolem světa a hledají odpovědi na největší otázky naší planety. Připojte se k bioložce Liz Bonninové a geologu Martinovi a zjistěte, jak velkou hrozbu pro obyvatele Evropy představuje super vulkán Campi Flegrei ukrytý pod hladinou nedaleko Neapolského zálivu. Jaká je spojitost mezi atomovou bombou a Skalistými horami. Nebo jestli vulkanické ostrovy Havaje ovlivní geologickou budoucnost západního pobřeží Spojených států amerických. Seznamte se s minulostí, současností a budoucností Země a zjistíte, že naše planeta je žijící organizmus jako žádný jiný.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 40. týden4. 10. 20.00 – Jak klima měnilo historii (1. část)

Co má společného vzestup a pád Římské říše, třicetiletá válka a renesance? V první řadě všechny výrazně ovlivnily extrémní podnební podmínky. Když se zaměříme na dějiny lidstva a porovnáme je s nestálým klimatem Země, můžeme odhalit skryté souvislosti, dojít k překvapivým závěrům, a dokonce vysvětlit bizarní hádanky naší historie. Tento film využívá přírodní a historické vědy, zaměřuje se na období od Velkého třesku po vznik sopek na Islandu a rozebírá málo známé souvislosti mezi klimatem naší planety a velkými historickými událostmi. Je extrémní počasí skutečně fenoménem 21. století? Nebo podnebí ovlivňuje osud lidstva už od chvíle, kdy obojživelníci poprvé vkročili na souš?

5. 10. 20.00 – Zelená planeta (Život ze světla)

Sice si můžeme myslet, že lidé jsou nejmocnějšími tvory na Zemi, ale ve skutečnosti jsou to rostliny, kdo je dnes a denně zodpovědný za život na naší planetě. Ne náhodou se na ně spoléhají všichni živí tvorové. Jsou totiž nejmocnějším prostředkem evoluce. Díky rostlinám mohli první živočichové opustit vodu a začít žít na souši. Rostliny sehrály velkou roli při vzestupu a také pádu dinosaurů. A kvůli svému vlastnímu prospěchu se nakonec postaraly o to, aby uspěl hmyz, savci, a dokonce i my. Rostliny totiž vždycky měly jediný cíl: Absolutní nadvládu na Zemi.

5. 10. 21.00 – Návrat evropské divočiny (Bobr)

Ledňáčci, bobři a poštolky byli znovu spatřeni v přirozeném prostředí, které dříve opustili. Znamená to, že domorodé druhy se pomalu, ale zřejmě jistě vrací do Evropy. Tento miniseriál zachycuje jejich návrat a ukazuje, jak se jednotlivé druhy přizpůsobily znovu nalezeným domovům. Seznámíme se s rodinou ledňáčků, kteří se ubytovali u malého potůčku nedaleko Rýna, který je nejvytíženějším říčním kanálem na světě. Nebo poznáte novou populaci bobrů, jež vede přestavbu evropských mokřadů, a návrat poštolek do Nizozemí.

5. 10. 22.00 – Vězněm v cizině (Útěk z Teheránu)

Teherán, Írán, listopad 1979. Marek Lijek spolu se svou manželkou Corou pracuje na americké ambasádě v Teheránu. Američané zde nejsou oblíbení. Když demonstranti zaútočí na velvyslanectví, převezmou ho a zajmou 52 rukojmích. Markovi s Corou a dalším třem lidem se naštěstí podaří uprchnout. Jsou zoufalí, mají strach, že je místní najdou a zabijí. Jeden z Američanů se naštěstí dovolá na kanadskou ambasádu a známý jim poskytne azyl. Zatím se ve Washingtonu DC dozví agent CIA Tony Mendez, že se šest amerických diplomatů ukrývá na kanadské ambasádě a jsou v ohrožení života, tak začne vymýšlet plán, jak je odtamtud dostat.

Vymyslí, že se budou vydávat za kanadský filmový štáb, který přijel prozkoumat místní prostředí pro natáčení filmu Argo. Založí filmové studio Šest a nechá vyrobit diplomatům kanadské pasy, platební karty i vizitky. V lednu 1980 agent CIA Tony Mendez přiletí do Teheránu. Sdělí šesti diplomatům celý plán a oni mají dva dny na to naučit se, že jsou někým jiným. Všichni jsou pod velkým tlakem, na letišti je republikánská garda a tito muži mohou zastřelit kohokoli podle svého uvážení. I přes pár zádrhelů nakonec všichni bezpečně projdou bezpečnostní kontrolou a odletí domů. Nenechte si ujít tento dramatický příběh.

8. 10. 22.00 – Skutečná Noemova archa

Neuvěřitelný objev čtyři tisíce let staré tabulky vrhá nové světlo na skutečnou Noemovu archu, pravdu o její existenci a utajenou historii.

8. 10. 23.00 – Jantarová stezka: Temná karavana

Jantar: kámen, který plave na hladině, hoří v plamenech a ve svém nitru uchovává několik miliónů let života. Ve skutečnosti nejde o kámen, ale o drahokam, který odnepaměti fascinoval mocné vládce. Římský císař Nero byl tímto „zlatem severu“ tak posedlý, že využil tisíce kousků jantaru k tomu, aby na jeden den udělal ze zápolení gladiátorů doslova zářivou událost. Pruský panovník Fridrich I. si nechal postavit jantarovou komnatu, která je považovaná za jeden z nejcennějších uměleckých pokladů na světě. Hrobka egyptského faraona Tutanchamona ukrývala kromě zlata i předměty z jantaru. Jenže jak se tam tehdy dostal? Je možné, že jantar byl dopraven do Egypta tisíce kilometrů až od Baltského moře? Zřejmě musela existovat nějaká obchodní stezka mezi dvěma konci tehdy známého světa. Nebo ne?

9. 10. 20.00 – V Kokpitu (1. díl)

Na Prima ZOOM přinášíme další pěknou vlastní tvorbu. Pořad přináší pohled na práci jednoho z nejzajímavějších povolání v historii lidské činnosti – létání. Budeme sledovat napínavou práci pilotů, leteckých mechaniků, navigátorů či pomocníků u tří posádek, které se naprosto liší, nicméně jedno je spojuje – potřeba být ve vzduchu v kovovém ptákovi. Seriál přináší neotřelý a inovativní pohled na piloty, kteří se tak trošku vymykají, ať už svým zaměřením, zkušenostmi i komerčními zakázkami, které je musí uživit. Jak si posádka téměř šedesát let starého letadla poradí s problémy, které přináší technický stav i omezený počet náhradních dílů na celém světě? Co vše zvládne pilot heli‐teamu uskutečnit, než se dostane k zakázce snů? Na to vše odpoví „V kokpitu“ – dokureality, která nezná hranice mezi létáním a životem.

9. 10. 21.00 – Speciální jednotky: Pekelný týden (Navy SEALs)

Speciální jednotky na celém světě mají jedno společné. Výběrový kurz, kterým musí všichni uchazeči projít, je nejnáročnější zátěží pro tělo i mysl. Seriál Speciální jednotky: Pekelný týden představuje 29 mužů a žen ve vynikající fyzické kondici, kteří podstoupí těžkou životní zkoušku a zažijí 12 nepřetržitých dní těžké fyzické i psychické zátěže navržené členy nejdrsnějších a nejodolnějších speciálních jednotek na světě. Komu se podaří přežít a kdo nakonec zvítězí? Rekruti musí překonat všechno, co si na ně vymysleli veteráni z řad amerických mariňáků, filipínských jednotek Navsog, ruských Spetsnatz, izraelských Yamam, australských a britských SAS. Každé ráno začíná nová noční můra za bílého dne!

Unikátní dokumenty, vysílané ve 40. týdnu,
uvidíte každý den od 18:00 – 22:00 na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !