Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 41. týden

7. 10. 2019 | Televizní tipy
Chcete se podívat do vesmíru, vypravit do historie, potopit pod hladinu, kouknout divoké přírodě do očí, odhalit nějakou tu záhadu? Přesně od toho je tu Prima ZOOM.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 41. týden:


7. 10. 23.00 a 23.30 – Odpočítávání k Apollu (Pod dohledem kamer, Prvenství v dobývání vesmíru)

Apollo je vesmírný program americké vlády, díky kterému člověk stanul na Měsíci. Na počest mise, jež byla malým krokem pro člověka, ale velkým skokem pro lidstvo, vznikl tento osmidílný seriál. Odpočítávání k Apollu zachycuje nejúžasnější momenty neuvěřitelné ságy o dobývání Měsíce. Díky tomuto zábavnému pořadu se budou všichni gaučoví kritici cítit jako přední experti. Každá epizoda zachycuje několik krátkých příběhů, které rozebírají jeden z největších projektů historie lidstva. Vychutnejte si nejlepší audiovizuální záznamy zachycené na kameru, sledujte klíčové průlomové okamžiky a zjistěte, jak došlo k zásadním rozhodnutím a jak ovlivnila průběh i úspěch celé mise Apollo.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 41. týden8. 10. 20.00 – Utajené příběhy českých dějin II (Tajemná úmrtí rodu Habsburského)

Tento díl se věnuje některým dosud ne zcela objasněným případům smrti v dynastii, která v českých zemích vládla více než 300 let. Sleduje kauzy ze starší historie (osud šíleného syna Rudolfa II. – Julia Cézara, který v Českém Krumlově spáchal sérii násilností a vražd) i historie „nedávné“ – tajemná sebevražda korunního prince Rudolfa v roce 1889, zavraždění císařovny Sissi v Ženevě i nejasné pozadí sarajevského atentátu na Ferdinanda d´Este roku 1914, který vedl k první světové válce.

9. 10. 20.00 – Divoká příroda bez konce (1. část)

Dobrodružná přírodovědná minisérie zve diváky na dechberoucí cestu po nedotčených krásách divoké australské přírody. Navštivte tak výjimečná místa, jako jsou rudě zbarvené pouště, smaragdové pláže nebo starověké soutěsky. Seznamte se s místními různorodými a nebezpečnými zvířaty, ale i svéráznými obyvateli, kteří tady s nimi, nebo díky nim, žijí. Sledujte výpravu po neuvěřitelné krajině země protinožců, svírané povodněmi a spalované ohněm. Uvidíte, co jste ještě neviděli.

9. 10. 21.00 – Smaragdové ostrovy Malajsie

Ostrovy Malajsie patří k přírodním klenotům našeho světa. Jsou jako ekologicky čistý a nedotčený ráj, kde starověké deštné pralesy pozvolna sestupují dolů z hor až do krystalicky čistých moří. Každý z těchto ostrovů je útočištěm divokých zvířat, každý má svůj vlastní příběh. Snímek Smaragdové ostrovy Malajsie představuje množství tajemných druhů na souši i ve vodě: hulmany stříbrné pečující o jasně oranžová mláďata, mravence hlídající stáda vlnatek, divoké lezcovité ryby, ale i hlasité hřady kaloňů. Díky působivým makro záběrům můžeme zblízka prozkoumat fascinující svět dobře maskovaného hmyzu, ve kterém dravci i jejich kořist splývají s podrostem džungle. A když se ponoříme pod vlny, ocitneme se v pestrobarevné říši korálových útesů. Dokument je úchvatným, intimním portrétem jedněch z nejkrásnějších ostrovů světa.

10. 10. 22.00 – Zvířecí klub rváčů IV (Souboj titánů)

Zvířecí klub rváčů se vrací s novými epizodami plnými zuřivých bitev mezi největšími, nejdrsnějšími a často taky nejpřekvapivějšími bojovníky. Tentokrát se podíváme do všech koutů světa, kde dochází k divokým střetům mezi dobře známými lvy, medvědy nebo tygry, ale i méně okoukanými ropušníky nebo krevetami. Všichni uznávají jediné pravidlo: žádná pravidla nejsou! V divočině je povoleno všechno. V každé epizodě se objevuje několik zvířecích rvaček. Dozvídáme se nejen, kdo je kdo, ale také proč proti sobě tito soupeři stojí, ať už je to skupinka zdivočelých psů, která se snaží přechytračit klan hyen, lví smečka bránící se proti cizímu nájezdníkovi, nebo tlupa paviánů bojující za záchranu novorozeného mláděte ze spárů vetřelce.

12. 10. 20.00 – Přírodní divy Země II (Život v extrému)

Přírodní divy Země jsou součástí našeho světa, ale vyrostly do takových rozměrů, že vyvolávají nevěřícný úžas. Patří k nim obrovské horské hřebeny, neproniknutelné deštné pralesy i oslnivé tropické ostrovy. Jsou to místa, kde se příroda stále ještě projevuje ve své prapůvodní, překrásné podobě. Ale právě proto tam lidé můžou mít potíže přežít. Přesto se to daří. Jenže jak se příroda mění, musí se přizpůsobit také člověk. Vysoko v Himálajích vede pastevec Thokmay Lowa stádo jaků po nejdrsnějších horských stezkách široko daleko. Život pastevců je izolovaný, přečkávají několik měsíců pryč od rodiny a vrací se až na jaře.

Jejich cesta je nebezpečná a smrt číhá na každém kroku. V kanadské Arktidě si tradiční komunity Inuitů musí obživu těžce vydobýt. Třiašedesátiletá Minnie Nappaaluk se vydává s vnučkou Evou na riskantní výpravu za jídlem, na sběr slávek. Místní zimy jsou tak extrémní, že hladina moří zamrzá. S příchodem jara se led ztenčuje. Minnie a Eva vysekají díru do zrádného ledu, stejně jako to dělaly inuitské ženy po staletí. Některé z přírodních divů Země jsou ve větším nebezpečí než kdykoli předtím. Nikde to však není tak hrozné jako v brazilské Amazonii. V regionu Mato Grosso se kvůli odlesňování dokonce změnilo mikroklima. Během období sucha se požáry vymykají kontrole. Nejenže ničí místní přírodu, ale zároveň ohrožují samotnou existenci domorodých obyvatel, kteří v pralese ještě vedou tradiční život. Jeden z projektů se tomu snaží zamezit tím, že naučí domorodce hasit požáry. Je to náročný a nebezpečný úkol, ale závisí na něm mnoho.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den
od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !