Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 42. týden

15. 10. 2018 | Televizní tipy
Vesmír, příroda, oceány, historie, války, cestování, věda, záhady – láska k životu ve všech podobách zasazená do zajímavých příběhů s trochou poznání – to je Prima ZOOM.

Na jaké unikátní dokumenty se můžete
na Prima Zoom těšit ve 42. týdnu?


15. 10. 23.00 – Tajemství vesmíru V (Sedm divů sluneční soustavy)

Nastal čas odhalit tajemství vesmíru. Ve všech jeho koutech můžeme nalézt klíč k naší vlastní minulosti, a zároveň budoucnosti. Pokračování úspěšného seriálu zachycuje dějiny lidského vědění o kosmu. I po padesáti letech bádání se stále dozvídáme něco nového. Vědomostí a poznatků je dokonce čím dál tím víc. V páté sérii Tajemství vesmíru se zaměříme na sedm divů sluneční soustavy, prozkoumáme nové důkazy, které pocházejí přímo z povrchu Marsu, prožijeme útok asteroidů i magnetickou bouři, zvážíme možnost cestování v čase, ponoříme se do tajů vesmírných sond nebo totálního zatmění a budeme čelit temné budoucnosti našeho Slunce. Každá epizoda zachycuje napínavý příběh zvídavých badatelů a statečných objevitelů, kteří se odvážili do neznáma.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 42. týden16. 10. 20.00 – Utajené příběhy českých dějin (K čemu potřebovalo gestapo českého mága?)

Tento díl se věnuje osobnosti okultisty a kontroverzního intelektuála Jiřího Arvéda Smíchovského, jehož služeb za druhé světové války využívalo pražské gestapo. Nejprve se diváci seznámí s původem, zázemím a charakteristikou Smíchovského a také s kvetoucí esoterickou scénou v tehdejším Československu. Pak následuje líčení změny atmosféry v souvislosti s nástupem nacismu a okupací českých zemí, dále zmínky o esotericích zapojených do protinacistického odboje a popis politického a okultního vývoje Smíchovského směrem k černé magii. Potom se dozvíme o působení Smíchovského ve službách gestapa, zejména jako rešeršéra hebrejských mystických spisů, ale také jako informátora o esoterní scéně. Následuje líčení konce války a Smíchovského zatčení. Poslední část pořadu bude věnována Smíchovského podivné smrti, spojené se zčernáním obličeje, jak na ni vzpomínal její svědek, tehdejší Smíchovského spoluvězeň, dominikánský kněz A. Zemek.

16. 10. 20.30 – Stoletá válka (Nárok na trůn 1337–1360)

Doktorka Janina Ramirezová se ohlíží za nejdelším a nejkrvavějším rozvodem v historii lidstva. Vrací se do časů, kdy si malá Anglie troufla vzdorovat supervelmoci, jakou byla Francie. Anglický král Edward III. byl přesvědčený, že má větší nárok na francouzský trůn než jeho bratranec, francouzský panovník Filip VI. Vůbec si nelámal hlavu s tím, že když vznese svůj nárok, poruší všechna pravidla středověku. Když Filip zkonfiskoval anglické državy ve Francii, Edward rozdrtil výkvět francouzského rytířstva v bitvě u Kresčaku. Edwardův syn zvaný Černý princ následně podnikl hrůzné tažení a srazil Francii na kolena. Tak začala stoletá válka. Po Edwardově smrti se štěstí vrátilo na stranu Francie, ale ne nadlouho. Jindřich V. znovu porazil Francouze v bitvě u Azincourtu. Podařilo se mu získat francouzskou korunu. Aby si ji udržel, musel by si podrobit úplně celou Francii. Ale postavil se proti němu nečekaný soupeř: legendární Johanka z Arku.

18. 10. 20.00 – Tankoví hrdinové 2. světové války (1. část)

Toto je příběh veteránů, kteří bojovali v 5. královském tankovém regimentu – v týmu obyčejných mužů, kteří čelili prudkým střetům na frontě v Evropě i mimo ni. Během nasazení ve druhé světové válce zažili ponižující porážku u Dunkirku, vítězství v pouštích severní Afriky a nakonec odpor a povstání před Dnem D. Film kombinuje formát dramatu a dokumentu. Vznikl na základě dosud neuveřejněných vzpomínek a zápisků mužů, kteří se za zvláštních okolností dali dohromady, aby bojovali s Hitlerem a jeho silami, a poprvé oživuje jejich příběhy i životní osudy na televizní obrazovce.

19. 10. 20.00 – Z lásky k planetě

Kanadský filmař a dokumentarista se rozhodl zachránit naši planetu, aby zachránil celé lidstvo. Několikrát týdně se potápí se žraloky, kteří jsou podle něj méně nebezpeční než lidé. Cestuje křížem krážem po světě a promítá své filmy ve snaze přesvědčit diváky, že oceány je nutné chránit za každou cenu. V indickém městě Urísa má zase dokumentaristka Rita Banerjiová plné ruce práce. Natáčí dechberoucí zázrak. Tisíce karet zelenavých se vynořily z moře a vyrazily na pláž naklást vajíčka. O pouhých šest týdnů později se to tady bude rojit želvičkami velikými jen jako lidská ruka. Rita je na to připravená. Ale bojí se, že jednoho dne indické pláže zmizí a s nimi se vytratí i želvy. Na druhé straně zeměkoule v kalifornském městě Carmel bojuje eko-rebel Mark Shelley společně se svým týmem za záchranu vyder mořských. Mark zažívá největší úspěchy, když samice s číslem 501 vyrazí zpátky do divočiny. Dokáže se vyrovnat s nově nabytou svobodou v Tichém oceánu? Zvládne si sama obstarat potravu? Vydra se celý rok vrací k zátoce, odkud vyplula. Až jednoho dne Marka a spol. nečekaně překvapí. Na tomto filmu spolupracovali tři nejlepší dokumentaristé. Všichni to dělají z téhož důvodu – z lásky k planetě.

20. 10. 20.00 – Velké momenty evoluce (Zázrak života)

Všechno začalo jedinou buňkou, která se během následujících čtyř miliard let vyvinula do podoby rozmanitých životních forem všude kolem nás. Do dnešního dne bylo zatím objeveno a popsáno asi 1,8 milionů druhů živočichů. A přesto existuje mnohem více takových, které dosud žádný vědec nespatřil. Odhady se různí. Může to být 10 nebo klidně i 100 milionů! Ať už je jich kolik chce, veškerý život na naší planetě má jediného společného pravěkého prapředka. Jako první na to přišel jistý Angličan jménem Charles Darwin. O století později se vědkyni Jane Goodallové podařilo vylomit další kámen ze zdi, jež odděluje člověka od primátů. Zjistila, že šimpanzi používají nástroje. Mají schopnost, která byla až do té doby přisuzována jedině lidem. Jak je tedy možné, že jeden druh živoří na hranici přežití, zatímco druhý prospívá a rozmnožuje se čím dál tím víc?

20. 10. 21.00 – Sněžní vlci a já (1. díl)

Kameraman Gordon Buchanan touží zjistit více o notoricky nepolapitelném a obávaném dravci – sněžném vlkovi. V krásné třídílné minisérii uvidíte, jak se Gordon snaží postupně získat důvěru divoké vlčí smečky, včetně tří jejích vlčat. Poprvé díky tomu odhaluje pravou podstatu tohoto pozoruhodného zvířete. Podívejte se na rok plný radosti, emocí a odhodlání i dramatických zvratů v panenském prostředí kanadské arktické divočiny: od prvních momentů, kdy se zranitelná mláďata vlčice Luny vynoří z bezpečí jeskyně, až po Gordonovy pokusy o to, aby ho smečka přijala. Uhrančivá podívaná z produkce BBC dokazuje, že Gordon jednoznačně patří k předním nástupcům slavného Davida Attenborougha. Nenechte si ujít jeden z nejhezčí seriálů.

21. 10. 21.00 – Chcete být astronautem? (1. díl)

Život ve vesmíru je možný jenom v extrémních podmínkách, ve kterých se za každou chybu tvrdě platí. Přežití vyžaduje výjimečné fyzické a mentální schopnosti. Sledujte 12 obyčejných lidí, jak podstupují náročné zkoušky, aby dokázali, že mají na to stát se astronauty. Všichni tito kandidáti se dostanou na hranice svých možností. Musí se vyrovnat s mnoha těžkými úkoly – včetně simulovaného startu do vesmíru nebo parabolického letu v nechvalně proslulé „kometě zvratků“. Celou dobu jejich výkony hodnotí doktor, psycholog i legendární astronaut Chris Hadfield, který je bývalým velitelem Mezinárodní vesmírné stanice.

Unikátní dokumenty uvidíte
každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !