Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 44. týden

31. 10. 2016 | Televizní tipy
To, co vás zajímá, to, co vás fascinuje, to, co se vám líbí, to, co chcete vědět, a ještě něco navíc, co určitě chcete vidět. Prima ZOOM vám přináší spoustu světových zážitků.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit ve 44. týdnu?


1. 11. 20.00 – Zabaveno nacisty: Tajné spisy Adolfa W.

Březen 2013. V přízemí mnichovského aukčního domu dochází k senzačnímu objevu, který nemá obdoby. Je zde nalezeno 44 aukčních katalogů z let 1936 až 1944 s ručně psanými poznámkami u více než 33 tisíc položek. Dnešní majitelka Katrin Stollová si okamžitě uvědomuje: „Našli jsme kostlivce ve skříni.“ Rozhodne se pro odvážný krok – prozkoumat dost možná nepříliš lichotivou historii vlastní společnosti. Napětí roste. Adolf Hitler byl největším a nejhorším zlodějem umění všech dob. Žádné umělecké dílo před ním nebylo v bezpečí. Židovští obchodníci s uměním byli přinuceni utéct ze země jenom s tím, co měli zrovna na sobě. Byl mezi nimi i Siegfried Lämmle, jehož potomci dodnes žijí v USA. Už dávno se vzdali naděje na to, že by se jim podařilo získat zpátky aspoň něco z toho, co bylo jejich rodině kdysi dávno odcizeno. Teprve po 70 letech se díky nalezeným katalogům objevuje aspoň nějaká šance na spravedlnost pro oběti největší loupeže umění v historii lidstva.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 44. týden1. 11. 21.00 – Záhada ztracené lodi

V roce 1588 flotila lodí španělské armády obklopila pobřeží irského hrabství Donegal. Domů se vrátily jenom tři z nich. Před šesti lety objevil americký potápěč Liam Miller trup vraku u ostrova Rutland v severním Donegalu. Nestává se často, aby došlo k nálezu 400 let starého neporušeného lodního trupu. Connie Kelleherová, která se specializuje na podmořskou archeologii, proto vede tým odborníků na misi vyzvednout a uchovat nalezený trup. Zároveň se má pokusit určit jeho původ. Mohlo by jít o jednu z mnoha ztracených lodí španělské flotily? Snímek Záhada ztracené lodi využívá tuto jedinečnou příležitost a podniká dobrodružnou cestu do minulosti, do zlatých časů dobyvačné mořeplavby. Osudy vraku od ostrova Rutland prozrazují podrobnosti velkolepých námořních konfliktů, které se odehrávaly u pobřeží Irska.

2. 11. 21.00 a 21.30 – Tajný život ptáků (Koncert za rozbřesku; Hnízdění)

Ve fascinujícím přírodovědném seriálu Tajný život ptáků z produkce britské BBC navštívíte divokou pobřežní krajinu i rušné prostředí měst a odhalíte všechna tajemství opeřenců – od toho, jak se jim daří vyhýbat dravcům a přežívat kruté zimy, až po fakt, že se přizpůsobili městskému životnímu stylu po našem boku. Moderátor Iolo Williams, který je odborníkem na ptactvo, vysvětluje, jakým způsobem se ptáci adaptují v proměnlivé krajině. Williams studuje schopnost ptáků létat i využívat maskování a přibližuje, jak se dvoří, jakým způsobem hnízdí nebo komunikují. Tajný život ptáků je díky skvělým záběrům ptáků i krajiny dokonalým seriálem pro celou rodinu, který pobaví, a navíc hodně prozradí.

2. 11. 23.00 – Nejhorší ruská vězení

Připravte se na něco, co jste ještě neviděli: nahlédnete do nitra vězení v Rusku. Od vězeňského tábora na Sibiři, kde se teploty propadají 50 stupňů pod bod mrazu, až po nejpřísněji střežené budovy, ve kterých kanibalové, teroristé a sérioví vrazi dožívají zbytky svých dní zavřeni v klecích jako zvířata. Uvnitř Centra Vladimir, které bylo postaveno před více než 200 lety a je nejstarším vězeňským zařízením na evropském kontinentu, se jeden trestanec rozpovídá o tom, jak zabil svého švagra, protože rušil dceřin klidný spánek. Ve vězení zvaném Černý delfín kanibal otevřeně popisuje svůj zločin, odhaluje, jak vařil, pekl a jedl zavražděnou oběť. Na Sibiři se seznámíme se dvěma přáteli, kteří se musí rozejít. První bude propuštěný na podmínku, ale druhý musí zůstat za mřížemi.

3. 11. 20.00 – Válka v Tichomoří (Japonská hazardní hra)

V prosinci 1944 Japonsko riskovalo všechno a podniklo útok na americkou námořní základnu Pearl Harbour na Havaji. V následujících měsících se japonské síly převalily přes Tichomoří, ponížily Spojené státy i jejich spojence a vyvolaly zdání neporazitelnosti. Jenže potom Amerika vrátila úder. Situace se postupně obrátila a Spojené státy podpořené spojenci začaly tlačit Japonsko zpátky. Krvavá válka na zemi, moři i ve vzduchu si vyžádala obrovské množství životů na obou stranách. Přesto Japonsko odmítalo kapitulovat a americké velení proto na jaře 1945 zoufale hledalo způsob, jak co nejrychleji válku ukončit. Třídílná dokumentární mini série Válka v Tichomoří přibližuje krvavý konflikt, který vybojovaly moderní plavidla, letouny a zbraně. Konflikt, během kterého došlo k rychlému rozvoji promyšlené obojživelné techniky a nakonec prvnímu a poslednímu použití nukleárních zbraní v historii.

4. 11. 22.00 – Svědci paranormálních jevů III (Vlkodlaci)


Eric Martin musel opustit svou práci kvůli vyhřezlým ploténkám a v roce 2006 se odstěhoval s manželkou Shelley a její sedmnáctiletou dcerou Chelse do Palmyry ve státě Maine, kde Shelley získala zaměstnání. Bydleli na farmě obklopené lesy. Eric pocházel z rodiny lovců, ale Shelley nechtěla zbraně v domě, tak je Eric spolu se svým synem Seanem uložili v přilehlé stodole. Na farmě si zvykli sedávat večer u kávy na verandě domu. Jednou spatřili pulsující světla, která se pohybovala. Eric se Seanem se vydali do lesa. Eric měl pocit, že ho někdo sleduje, cosi zahlédl, ale zmizelo to. Žádné stopy nenašli. Chelse s přítelem Nathanem při procházce lesem narazila na okrouhlou jámu do země.

Vypadala, jako by ji někdo uměle vytvořil. Nathan nahlížel dovnitř, ale nic neviděl. Když Eric se Shelley večer seděli na verandě, v okolí bylo až nepřirozené ticho. Pak uviděli v dálce pět párů očí, které patřily velkým tvorům podobným vlkům. Eric cítil nebezpečí a všichni se rychle vrátili do domu. Eric se pokusil dojít pro auto, aby mohli z farmy odjet. Jeden z vlkodlaků ho dostihl, ale odradilo ho světlo, které se rozsvítilo, a zmizel. Shelley zavolala policii, ale ta nezareagovala. Eric se znovu pokusil dojít do stodoly pro zbraně. Vlkodlaci ho však obklíčili a jen tak tak stačil uniknout. Martinovi se v domě zabarikádovali a ozbrojili se noži a sekerou. Zjistili, že se vlkodlaci přiblížili až k domu. Když nastalo ráno, byli tvorové pryč. Eric se Seanem našli jen velké stopy v hlíně a chlupy zachycené ve dřevěných spárách domu. Byla to pravda, nebo se jim něco jen zdálo?

5. 11. 21.00 – Obávaný medojed

Odhalte tajný život samice medojeda, která se musí naučit samostatně čelit výzvám života ve volné africké přírodě. Vydejte se spolu s ní na lov myší, hadů a škorpiónů a podívejte se, jak bojuje s drzým dikobrazem, který ji chce připravit o doupě. Medojedi jsou v Africe vyhlášení jako obávaní bojovníci. Film je příběhem o tom, jak se z jedné samice stane největší rváč savany.

5. 11. 23.00 – Nejlepší rytíř


Když se řekne „středověký turnaj“, představíme si rytíře v zářivé zbroji, kteří proti sobě vyrážejí na koních, aby se utkali o přízeň sličné dámy. Ale původní turnaje středověké Evropy byly ve skutečnosti dějištěm mnohem divočejších událostí – doslova rvanice. V boji, kterého se mohl zúčastnit každý, byli rytíři rozděleni do dvou skupin. Ty se následně srazily v lítém střetu. Cílem bylo zajmout živého protivníka, a vysloužit si tím nejen vítězství, ale i nehynoucí slávu. „Nejlepším rytířem na světě“ se díky takovým rvanicím stal sir William Marshall, muž poměrně skromného původu, jemuž úspěch na turnajových bojištích přinesl slávu, bohatství, atraktivní manželku a nakonec postavení vladaře. Tento dokument představuje život sira Marshalla i osudy jeho spolubojovníků a protivníků. Dozvíte se, jakou zbroj rytíři nosili a jakými zbraněmi se oháněli – ale i to, že taktika, kterou si oblíbili, byla všemožná, jen ne zrovna rytířská.

Unikátní dokumenty, vysílané ve 44. týdnu,
uvidíte každý den od 18:00 – 22:00 na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !