Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 44. týden

28. 10. 2019 | Televizní tipy
Vrhněte se na dokumenty a nebojte se poznávat, je to především chytrá zábava. Prima ZOOM vám nabízí to nejrozmanitější – a pozor budou útočit barbaři a přijedou majestátní vlaky.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 44. týden:


29. 10. 20.00 – Utajené příběhy českých dějin II (Prokletí štěchovického pokladu)

Dokument se zabývá otázkou nacistických pokladů a skrýší umístěných na našem území nebo majících s českými zeměmi jinou souvislost. Mapuje mimo jiné tajné nacistické továrny na Liberecku, na Moravě i ve středních Čechách a utajované vědecké projekty, jejichž dokumentace může být obsahem „pokladů“, ale zabývá se také otázkou uměleckých sbírek uloupených nacisty i seznamy českých agentů gestapa a jiných nacistických služeb, kteří mohli být po druhé světové válce vydíráni, případně získáni pro působení v tajných službách Východu či Západu.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 44. týden29. 10. 20.30 – Barbaři útočí (Povstání)

Každá sebevětší a sebemocnější říše se jednoho dne rozpadne, to je naprosto jisté. Méně jisté už je, jestli ještě nějaké impérium někdy vznikne. Ambiciózní, bohatý a nemilosrdný Řím se rozrostl do podoby nejmocnější říše, jakou kdy svět poznal. Ale aby Římané dosáhli absolutní nadvlády nad starověkým světem, museli ho utopit v tyranii a krvi. Tím se jim povedlo nechtěně rozdmýchat několik povstání barbarů, která nakonec přinesla zkázu celé říši. Dobrodružná historická dokumentární mini série Barbaři útočí není příběh o slávě Římské říše. Je to příběh o lidech, kteří povstali v boji za svobodu proti kruté a násilnické moci odhodlané zničit všechny a všechno, co jí stálo v cestě.

Čím byl Řím silnější, tím více barbarů bylo zatíženo daněmi, zotročeno, zmasakrováno, vyhnáno a okradeno o vlastní zvyky a kulturu. Navzdory zdánlivě nepřekonatelným vyhlídkám se přesto nikdy nevzdali – barbarské národy se postupně vyvíjely a vymýšlely nové způsoby boje proti dobře organizovanému a ke všemu odhodlanému nepříteli. Tak začal souboj titánů, který trval několik dalších století. Seriál Barbaři útočí je epická sága o vzestupu a pádu impéria z pohledu barbarských vojevůdců, kteří strhli Řím na kolena a zadupali ho do prachu. Je to výprava hluboko do srdce povstání proti absolutní moci.

Římané nazývali kmeny, které žily v divokých podmínkách na okrajích jejich tak zvané civilizace, „barbary“. Jenže právě mezi nimi se také našli někteří z nejdivočejších a nejodvážnějších bojovníků dějin – muži a ženy, kteří se postavili vůli Říma i za cenu vlastního života. Čtyřdílná série odhaluje skutečný příběh 700 let dlouhé bitvy o svrchovanost a boje za svobodu, který nakonec předurčil podobu budoucího světa. Vychutnejte si dramatické portréty legendárních vojevůdců, jako byli Hannibal, Spartacus, Arminius, Boudicca či Attila zvaný Bič boží.

29. 10. 21.30 – Život v přírodě (Seychelly)

Život v přírodě je jedinečný seriál. V každé epizodě se vydáme na cestu kolem světa a budeme pátrat po nových příbězích, které nabízejí čerstvý pohled na přírodu. Připravte se na ambiciózní i velice různorodá témata a také fascinující, dechberoucí záběry z pozoruhodných míst. V každém dílu se podíváme jinam, seznámíme se se zajímavými, zkušenými hrdiny a odhalíme pouto mezi člověkem a divokou přírodou. Ať už se odehrává na vrcholcích hor, v podmořském světě korálových útesů, na vyprahlých pláních rozpálených pouští nebo v nitru neproniknutelných deštných pralesů, seriál Život v přírodě je důležitým argumentem v debatě o péči o naši planetu.

30. 10. 20.00 – Krásy divokého Norska

Divoké norské přírodě dominují tři různorodé typy krajiny: lesy, které se táhnou až na Sibiř, rozeklané, dlouhé mořské pobřeží a vysočina ve vnitrozemí. Přírodovědný film Krásy divokého Norska představuje velké množství ikonických místních druhů. Podívejte se, jak se polární medvědi, arktické lišky, hbití vlci, mohutní mroži a dravé kosatky dokonale přizpůsobili životu v nezkrotných podmínkách.

30. 10. 21.00 – Nežádoucí nájemníci

Na chvíli jsme si mysleli, že už jsme se jich zbavili. Ale vši, štěnice, blechy, roztoči, komáři, klíšťata a muňky se znovu nekontrolovatelně množí. Štěnice atakují centra měst, vším se dobře daří, komár tygrovaný původně z jihovýchodní Asie je na cestě do Německa, klíšťata jsou na vzestupu. Proč jsou zpátky? Jakým způsobem se dají tito nežádoucí nájemníci rychle zlikvidovat? Vědci vidí příčinu v klimatických změnách a globálním oteplování, až moc dobře izolovaných domech a bytech, změnách životního stylu, ale také genetických mutacích cizopasníků. Zatímco někteří z těchto parazitů dokážou způsobit jen malé utrpení, jiní jsou přenašeči vážných onemocnění, jako je borelióza. Připojte se k vědeckému pátrání po důvodech nečekaného návratu odporných pijáků krve a odhalte, jaké je potenciální riziko pro naše zdraví.

30. 10. 22.00 – Život a smrt ve Specnaz

Dima zahynul 23. května 2013. Bylo mu 21 let. Narukoval do ruské armády a zemřel po zásahu do hlavy během vojenské operace v Dagestánu. Jeho rodiče žijí po smrti syna v naprostém zmatku. A další mladíci mezitím procházejí vojenským výcvikem a připravují se na budoucí nebezpečné mise. Tyto dva světy se nečekaně protínají ve strhujícím celovečerním portrétu Dimova života ve Specnaz i jeho brutálního, krvavého konce.

1. 11. 20.00 – Laguna Truk: Japonský Pearl Harbor

Nejvíce vraků lodí potopených během druhé světové války najdete v odlehlé laguně uprostřed Tichého oceánu. Souostroví Truk je zapadákov, ale v roce 1944 stál přímo v centru akcí japonského námořnictva. Dokud ho nezasáhla Operace Hailstone, americká odplata za útok na Pearl Harbour. Za dva dny dokázala americká letadla potopit asi 40 japonských plavidel a zničit jejich kotviště. Většina z lodí zůstala ležet nedotčeně na dně moře. Mnohé vraky jsou stále naloženy vojenskými letadly, tanky, municí a zbraněmi. Nechybí ani kosti a lebky mrtvých námořníků. Mořské dno je poseté zřícenými stíhačkami a zničenými ponorkami. Dokonce i bunkry na souši a velitelské centrum mezi nimi zůstaly tak, jak je japonská armáda opustila. Postupně je pohlcuje postupující džungle, takže vypadají o to strašidelněji. V tomto snímku se zaměříme na pět hlavních lodních vraků, jejich význam i historii a odhalíme tajemství flotily duchů v Pacifiku. Aktuální záběry doplňují archivní materiály z válečných dob, díky kterým uvidíme dávno zničenou pýchu Japonska v celé její dávné kráse. Nenechte si ujít vůbec první dokumentární film natočený na souostroví Truk v plném rozlišení ani senzační záběry pod mořskou hladinou i nad ní.

1. 11. 21.00 – Lovec rybích obrů IV (U konce s dechem)

V nové řadě adrenalinem napumpovaného seriálu Lovec rybích obrů se extrémní rybář a neohrožený dobrodruh Cyril Chauquet vydal po stopách dalších nejtajuplnějších a nejnebezpečnějších podvodních bestií z různých koutů světa. Připojte se k němu na velkolepé výpravě do těžko přístupných míst a sledujte, jak si poradí s mrštnými aligátory, kousajícími želvami i jedovatými hady. A odhalte, v jakém prostředí tato úžasná zvířata žijí.

2. 11. 20.00 – Poslední zvířata

Fotografka Kate Brooksová, která je zvyklá pracovat v místech různých světových konfliktů, tentokrát namířila svůj objektiv mimo válečnou zónu a zachytila jinou verzi genocidy – vybíjení afrických slonů a nosorožců. Její film Poslední zvířata je naprostým a šokujícím odhalením všeobecně přehlížené krize. Celosvětová populace nosorožce severního tuponosého strmě padá k nule. Zbývá už jen několik málo zástupců tohoto druhu. Kate Brooksová ve svém celovečerním filmu nastínila nespočet faktorů, které přispívají k současné epidemii vysoce účinného pytláctví a „dobře“ fungujících černých trhů. Dokonce odhaluje neuvěřitelné spojení mezi ilegálním obchodem s divokými zvířaty a mezinárodním terorismem. Ale ještě není vše ztraceno. Kate Brooksová zároveň zachycuje statečnost ochránců přírody, hlídačů přírodních parků a vědců, kteří se snaží chránit zvířata na pokraji vyhynutí tváří v tvář těžko překonatelným vyhlídkám. Film je hlasitým voláním o pozornost celého světa, voláním do boje proti nezvratné ztrátě těchto majestátních tvorů.

3. 11. 20.00 – Majestátní vlaky II (Kiwi Rail)

Majestátní vlaky šplhají do strmých svahů Skalnatých hor, objíždějí Tádž Mahal a křižují Španělsko. Nastupte do pokračování oblíbeného cestovatelského seriálu a projeďte se po exotických železnicích v ještě exotičtějších koutech světa. Trasa Kiwi Rail na Novém Zélandu vede od aktivních sopek do hlubokých roklí, fantastického světa Hobita a Pána prstenů a dále do říše zázraků. Cesta po Tren Crucero trvá tři dny a prodírá se tropickými džunglemi Ekvádoru nahoru po Ďáblově nosu. Podívejte se, co je nutné k převozu 3000 tun dřeva z nitra švédských lesů na tisíce kilometrů vzdálené pily. Užijte si královskou osmidenní vyjížďku po Indii v luxusním Maharádžově Expresu a ještě mnoho dalšího v šesti poutavých epizodách, které určitě nenaberou žádné zpoždění.

3. 11. 21.00 – Bear Grylls: Muž vs. divočina IV (Alabama)

Proslulý dobrodruh Bear Grylls znovu vyráží na oblíbená turistická místa, kde se lidé často ztratí a dostanou do nesnází, nebo dokonce čelí různým nebezpečím a musí bojovat o vlastní život. Ve čtvrté sérii oblíbeného pořadu Bear Grylls: Muž vs. Divočina opět dokazuje, že člověk se nemůže stát expertem na přežití uprostřed divočiny, pokud neumí lézt na skály a stromy. Bez pořádného rozhledu to totiž nejde! A asi není náhoda, že nejoblíbenějším filmem Beara Gryllse je Tarzan. Nechte se strhnout autentickými dobrodružstvími v deštném pralese na Belize, kde se Bear zhoupne na liáně přes hlubokou rokli, přejde po úzké kládě nad rozbouřenou řekou a nakonec si postaví raft, který konečně vydrží nad hladinou. Na Yukonu se musí protáhnout ledovou jeskyní, aby unikl z izolovaného ledovce. V Dominikánské republice vyrazí osm kilometrů po otevřeném moři. V poušti Baja se střetne s včelami, chřestýši i se skunkem. A ve speciálním dílu se k němu připojí hollywoodská hvězda Will Ferrell (Zprávař: Příběh Rona Burgundyho, Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec). Společně trpí v mrazivé polární zimě, ochutnávají fakticky exotickou kuchyni a šetří čas poněkud nebezpečnými metodami.

3. 11. 23.00 – Extrémní přepravci (1. díl)

Po celém světě se pohybují členové utajené armády dělníků, díky kterým zůstává náklad v pohybu celých 365 dní v roce. Ať už má jejich náklad vysokou cenu nebo vysokou hmotnost, tito muži a ženy ve službě udělají vše pro to, aby dorazil na místo určení včas a v perfektním stavu – v jakémkoli počasí, ve dne i v noci. Světem se pohybuje nejméně 20 miliónů přepravních kontejnerů zároveň. Zatímco křižují moře, v jejich nitru se ukrývá všechno možné od humrů až po luxusní závoďáky. Tvůrci seriálu Extrémní přepravci získali exkluzivní přístup do zákulisí přístavů na obou stranách Atlantského oceánu a zjistili, co je třeba, aby největší dopravci mohli doručovat zboží nonstop 24 hodin denně, sedm dní v týdnu. Sledujte přepravu super jachty za 18 miliónů dolarů nebo dvaceti tun sladkých brambor. Podívejte se, jak si pozemní týmy poradí s nakládáním a vykládáním mnoha různých typů zásilek a jak musí řešit doslova monumentální problémy, když se někdo náhodou přepočítá nebo když zrovna něco nefunguje.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den
od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kroj