Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 47. týden

18. 11. 2019 | Televizní tipy
Velký výběr filmů i seriálů a různé dokumentární žánry najdete Prima ZOOM. Nenechte si také ujít poslední díl Utajených příběhů českých dějin.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 47. týden:


19. 11. 20.00 – Utajené příběhy českých dějin II (Martine Šmíde, nikdy nezapomeneme!)

Pořad sleduje různé fámy a mystifikace, které se rozšířily v přelomových okamžicích moderních českých dějin a výrazně ovlivnily jejich průběh. Byly tyto mystifikace šířeny úmyslně a konkrétními skupinami, nebo spontánně? Zpráva o smrti Martina Šmída v listopadu 1989, zprávy o střelbě během tzv. insigniády v roce 1934, mystifikace, díky které byla pražským povstalcům v roce 1945 poskytnuta pomoc vlasovců atd.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 47. týden19. 11. 21.30 – Návrat evropské divočiny (Zubr evropský)

Divoká příroda na území Evropy se právě teď dramaticky mění. Zvířata, která dříve v Evropě vyhynula, se s velkým úspěchem vrací do místní krajiny. Tento přírodovědný seriál odhaluje úplně nové, a přesto staré známé evropské divočiny na kontinentě, jejž tak dobře známe. Sledujte zvířata, jak se snaží znovu zorientovat a uchytit na místech, která jsou jejich právoplatným domovem.

20. 11. 20.00 – Krásy divokého Holandska (Život v deltě)

Dokument oslavuje různorodé přírodní dědictví Nizozemí a přibližuje kulturní i společenský kontext, který ho významně ovlivnil. Díky špičkovým filmařským technikám, jako jsou letecké záběry z ptačí perspektivy nebo dechberoucí podvodní scény, vznikl jedinečný portrét unikátních evropských mokřadů. Dosud nevídané záběry zachycují region divokého Holandska ve chvíli důležitých změn – v době, kdy tuto oblast zaplavil nový život. Širokoúhlé záběry zachycující veškerou krásu místních řek, střídají intimní portréty zvířat, která tady žijí. Sledujte divoké Holandsko očima pěti hlavních hrdinů: orla mořského, bobra, zajíce, koljušky a modráska očkovaného. Díky každému z těchto zvířat získáme přístup do jiné části říční delty – od makra po mikro, tajuplného podvodního světa až po celková panoramata.

20. 11. 22.00 – Alkohol, zločin a prohibice (Emancipované ženy a pašeráci)

Historickým odkazem prohibice se stalo selhání na celé čáře. Snaha vystřízlivět Ameriku vedla k oslabení respektu vůči zákonům, umožnila rozšíření organizovaného zločinu a změnila městské ulice na bitevní pole. Éra prohibice se ale zároveň stala obdobím velkých následků, vedla k posílení federálního trestního práva a rozšíření amerického vězeňského systému. Vraťme se společně k tomuto klíčovému momentu americké historie a sledujme, jak prohibice předurčila směr, kterým se ubíralo 20. století, a jak se její následky projevují dodnes.

21. 11. 20.00 – Válka v Tichomoří v barvě (Rozděleni oceánem)

Ve strhujícím historickém seriálu zuří Válka v Tichomoří v plné síle – od klidu před bouří roku 1937 až po hořký konec o devět let později. Příběh začíná v Japonsku. Zdejší klid a mír zvlášť vyniká díky vzácným dobovým barevným záběrům. Ale po nečekaném útoku na Pearl Harbor začíná sedm měsíců japonské nadvlády, protože Spojené státy americké mají potíže bránit se účinným protiútokem. V roce 1942 americká armáda konečně zaznamenává vítězství, nutí Japonce k ústupu a mění výsledek války. Jenže Japonsko se nevzdává až do roku 1945. Sledujte historická fakta, ale i skutečné lidské osudy na pozadí tohoto krvavého konfliktu. Každá epizoda Války v Tichomoří v barvě obsahuje dosud nezveřejněné dobové záběry, zaměřuje se na rozdílné stadium války a dohromady tvoří poutavý a pozoruhodný celek.

21. 11. 22.00 – Jeden den v divočině (Pouště)

Okouzlující přírodovědná mini série natočená v ultra vysokém rozlišení dokonale zachycuje 24 hodin života v různých prostředích divočiny: v DŽUNGLÍCH, na pouštích a na loukách. Začínáme hned, jak se objeví první sluneční paprsky, a vrhneme se po hlavě do všeobecného ruchu ranní špičky matky přírody. Před našima očima se odehrává milión různých příběhů, všechny odstartované ranním sluncem. Pak se den dramaticky mění, v poledne udeří zdrcující vedra, než se těsně před setměním znovu rozběhne vysokorychlostní drama lovecké hodinky. V žádné z epizod nechybí ani nervy drásající zvrat, když se najednou ocitáme v hororovém filmu za temné noci uprostřed divočiny – ve světě, jemuž vládnou podivní a strašidelní noční lovci. Ještěže jedno je vždycky jisté: nakonec vyjde slunce a začne nový den.

21. 11. 23.00 – Neznámé krajiny III (Ztracený svět Yucatanu)

Poznejte spolu s tvůrci méně známé krajiny naší planety v kanadském dokumentárním seriálu. Ve třech dílech prozkoumáme poloostrov Yucatan, divoké srdce Mexika i koloběh vody v Kostarice. Kdysi dávno to býval domov starověkých Mayů a Aztéků. Dnes je Mezoamerika třetím nejdůležitějším místem s největší biodiverzitou na světě. Tato oblast sahá od středního Mexika až k Panamskému průplavu a v ní žijí různá zvířata Severní i Jižní Ameriky – včetně mnoha endemických druhů, které se nikde jinde nevyskytují. Je to spletitá síť vzájemně provázaných polopouští, nížinných deštných pralesů, hlubokých tropických džunglí a věčně se odpařujících pralesů vytyčených na strmých svazích a vrcholcích hor. Přírodní rezervace jako je Sierra Gorda nebo Monteverde se můžou pochlubit větší biodiverzitou než jakýkoliv jiný ekosystém světa. Jsou to tajuplné biologické laboratoře, ve kterých je i dnes možné odhalit nové objevy. Každá epizoda seriálu Neznámé krajiny přibližuje, jaké síly stvořily tak různorodé světy – od tajuplných džunglí Yucatánu (Mexiko), přes vysoké hory Sierra Gorda (Mexiko), až po pralesy Monteverde (Kostarika). Nechte se okouzlit těmito neznámými krajinami a odhalte, jak spolu musí rostliny a zvířata soupeřit, aby přežili na nejextrémnějších místech světa.

22. 11. 20.00 – Polynésie: Hledání v hlubinách

Jako první natáčeli pod severním pólem a pokořili rekordy v potápění v arktických vodách. Teď se dobrodruzi, objevitelé a manželé Ghislain a Emmanuelle Bardoutovi vydali do Jižního Pacifiku, aby prozkoumali korály z hlubin. V doprovodu bioložky Laetitie Hédoinové budou studovat, jak tito koráli žijí. A doufají, že se jim přitom podaří zachytit okouzlující podívanou jejich tření. Díky leteckým záběrům i podmořským scénám natočeným v až 150metrových hloubkách dosud neprozkoumaných vod je dokumentární film Polynésie: Hledání v hlubinách strhujícím odhalením fascinující podmořské říše. Velké dobrodružství v srdci polynéské kultury odhaluje evoluci korálů, na kterých je místní populace tolik závislá.

23. 11. 21.00 – Život: První krůčky (Jedináčci)

David Attenborough přináší univerzální příběh, který mají všechna zvířata na naší planetě společný. Je to příběh o největším dobrodružství ze všech – o cestě do života. Zvířata mají v životě jediný cíl – zajistit pokračování vlastní rodové linie. Mít mláďata je druhá nejlepší věc hned po nesmrtelnosti. Přírodovědný seriál Život: První krůčky ukazuje, jak se zvířata vyrovnávají s výzvami, kterými musí čelit během všech šesti klíčových fází vývoje. První dny, týdny a měsíce života všech zvířecích mláďat jsou nejnáročnější. Musí se toho velmi mnoho naučit v době, kdy jsou nejzranitelnější. Příroda jim to však usnadňuje řadou geniálních strategií, které jim pomohou všechno přežít až do dospělosti. Uvidíte, jak naši maličcí hrdinové od narození zvládají každý nový úkol, a mají tak úspěch blíže na dosah.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den
od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !