Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 48. týden

3. 12. 2018 | Televizní tipy
Užijte se neuvěřitelně rozmanitou podívanou. A pozor, v předvánočním čase určitě zaujmou Kapří monstra a ukážeme vám, jaké to je být rebelem. Prima ZOOM je prostě doku špička.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 49. týden


4. 12. 20.00 – Vikingské ženy (Sigrunin hněv a objevení Islandu)

Vikingové navždy změnili Evropu. Polovina z nich přesto zmizela ze všeobecného povědomí. Úplně se zapomnělo, že odvážnými severskými dobyvateli a válečníky nebyli jen muži, ale i ženy. Neprávem. Ženy hrály ve vikingské společnosti hlavní roli a vykonaly velké skutky. Velely lodím a zakládaly kolonie. Uměly se ohánět zbraněmi, účastnily se bitev nebo vyjednávaly s významnými panovníky, včetně mnohých císařů. Zanechaly po sobě stopy všude od Ameriky až po Kyjev. Bez nich je příběh o slavné éře vikingů neúplný. Vydejte se s námi do 9. století, navštivte dobu temných počátků středověku, odhalte životní styl severských nájezdníků a zjistěte, jaké skutečně byly Vikingské ženy.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 48. týden5. 12. 20.00 – Poslední ďábli

Ďábli medvědovití jsou největší masožraví vačnatci na světě. Žijí jedině na australském ostrově Tasmánie. Tvůrci snímku strávili stovky hodin v divočině. Díky tomu se jim podařilo odhalit, že souboje ďáblů o potravu jsou pečlivým rituálem se složitou choreografií. Stali se také svědky zdánlivě brutálního obřadu páření a natočili maličká mláďata, která se teprve vyvíjejí v matčině vaku. Nebo navštívili divoké mladé ďábly a zachytili, jak si hrají na lov, aby se připravili do budoucího života. Díky tomuto pozoruhodnému filmu zároveň uvidíte, že ďábli medvědovití čelí bezprostřednímu ohrožení. Na jejich ostrově řádí nebezpečná nakažlivá nemoc, přežití se zdá takřka nemožné, ale ještě existuje naděje. Poslední ďábli jsou krásný, zajímavý dokument plný překvapení, nádherných záběrů divoké přírody a mnoha podivuhodných zvířecích hrdinů.

5. 12. 21.00 – Inteligentní stromy

Jeden německý lesník si všimnul, že stromy v jeho revíru spolu vzájemně komunikují a s láskou pečují o výhonky svých potomků nebo o staré a nemocné sousední kmeny. Díky tomu napsal knižní bestseller Tajný život stromů. Zatímco milovníci přírody nešetří chválou a nadšením, většina ostatních lesních profesionálů to odmítá a klepe si na čelo. Ale zdá se, že výzkum, který probíhá na univerzitě Britské Kolumbie, potvrzuje slova lesníka a spisovatele Petera Wohllebena. Dokumentární film přibližuje detektivní práci zkušených vědců, kteří se snaží porozumět interakcím mezi stromy a odhadnout, jaké by toto odhalení mohlo mít důsledky.

6. 12. 21.00 – 1915: Bitva o Gallipoli

Od prvního dne, kdy se Turecko v listopadu 1914 zapojilo do první světové války, měli Britové ambiciózní plán. Chystali se dobýt a obsadit Dardanely: strategicky nejdůležitější úžinu v celé Evropě, jedinou, kterou dosud nedrželi ve svých rukou. Osmanská říše přišla o většinu území na evropském kontinentu, ale její vojenské síly právě prošly významnými změnami. Byly tedy dobře připravené na střet s nejmodernější armádou a námořnictvem světa. Díky skvělému velení generála Mustafy Kemala a německého poradce Otty Limana von Sanderse se osmanským vojskům podařilo odrazit invazi britských a francouzských sil, které podporovaly imperiální kontingenty z Austrálie, Indie a Nového Zélandu. V bitvě o Gallipoli utrpěli Britové porážku nejdříve na moři a pak i na souši. Dokument je vůbec první příležitostí sledovat příběh jednoho z nejslavnějších vojenských střetů z obou stran konfliktu. Podívejte se, jak došlo k rozhodujícímu okamžiku moderních tureckých dějin a smutné porážce arogantního britského vedení, kvůli kterému padlo 400 tisíc mužů.

7. 12. 20.00 – Mořští velikáni (Ze života obrů)

V našich mořích žijí obři. Mají mnoho podob. V třídílné mini sérii Mořští velikáni se s nimi zblízka seznámíme. Doug Allan je specialistou na polární záběry proslavené oblíbeným seriálem Zázračná planeta. Didier Noirot byl předním kameramanem legendárního J.-Y. Cousteaua. Tito dva odvážní muži se ponořili do poklidných vod Indického oceánu i mrazivých arktických moří a setkali se tváří v tvář s bojechtivými keporkaky i hladovými plejtváky obrovskými. Díky nim a předním odborníkům, se kterými spolupracují, zjistíme všechno o největších zvířatech, jaká kdy žila na naší planetě. Proč jsou samci velryby jižní vybaveni párem jednotunových varlat? Jak to, že se velryba grónská může dožít až 200 let? Jak moc se podobají mozky velryb a delfínů těm našim a bylo by možné naučit se s nimi komunikovat? A je možné, že velryby vydávají zvuky někdy i čistě pro vlastní potěchu? Dozvíte se odpovědi na všechny tyto otázky, a navíc zjistíte, že ve světě Mořských velikánů na velikosti opravdu záleží.

7. 12. 21.00 – Kapří monstra (Japonsko)

Dobrodružný seriál Kapří monstra přináší nehynoucí vzrušení z celosvětového honu za záhadným a silným druhem ryby. Myslíte si, že znáte kapry? Tak to těžko! Fanatický rybář Ali Hamidi a jeho stejně zapálení kamarádi mají políčeno na monstra, o jakých se vám ani nesnilo. Takové macky jste neviděli ani o Vánocích ve vaně. Ali a spol. se za nimi vydávají do všech koutů světa od Rakouska, přes Maďarsko a Itálii až do Japonska – a cestou si užívají krajinu, lahůdky i pohostinnost místních obyvatel. Kapří monstra je jedinečná show o cestování a rybaření, která zaujme i ty diváky, které by ani nenapadlo vyrazit na ryby. Sledujte, jak si Ali a jeho kamarádi užívají, jak se u toho občas trápí, a bavte se s nimi.

8. 12. 20.00 – Karélie: Ruský prales

V Karélii se probudilo jaro. Slunce konečně znovu vysvitlo nad horizontem a vysvobodilo prales i okolní zavodněnou krajinu ruského severu z chladného sevření ledu a temnoty. V Karélii má světlo velice zvláštní význam. Říká se, že jsou tady dvě roční období: osm měsíců dlouhé zimy a čtyři měsíce krátkého léta. Díky prvním paprskům se jezero Vodlozero mění na tekuté zlato. Během letního slunovratu za bílých nocí slunce dokonce ani nezapadá, takže Karélie neustále žije. Vydejte se společně s námi na nezapomenutelnou výpravu do tohoto ruského pralesa.

8. 12. 22.00 – Dívka z Egtvedu

Nacházíme se v dánském Egtvedu u těla mladé ženy. Je pohřbená společně s dítětem v dubové rakvi. A má na sobě hodně zvláštní oblečení: takřka průsvitnou sukni a krátký top. Na její hrob náhodou narazil jeden farmář v roce 1921. Jeho nález dobře dokumentují tehdejší fotografie. Vědci vyzvedli tělo z hrobu a začínají bádat. Objev z doby bronzové zůstává velkou archeologickou záhadou. Co je to za dívku? Proč byla pohřbena takto odhalená? Její případ připomíná kriminální vyšetřování. Vědci odhalují nové poznatky a důkazy. V poháru bylo původně nalito pivo a oblečení bylo kupodivu vyrobeno z vlny, která nepochází z Dánska. To by naznačovalo, že lidé doby bronzové mezi sebou čile obchodovali. Nové stopy vyvolávají ve vědcích ještě větší zvědavost. Proto se rozhodli poprvé vystopovat cestu prehistorického člověka – záhadné Dívky z Egtvedu.

9. 12. 20.00 – Guy Martin: Tank z první světové

19. listopadu 2017 uběhlo 100 let od první skutečné tankové bitvy v dějinách světa. Byla to bitva u Cambrai. Na počest mužů, kteří během ní položili své životy, proběhlo mnoho zajímavých akcí. Ale Guy Martin chtěl mít jistotu, že se nezapomene ani na génia britských inženýrů, díky kterým první bitevní tank vůbec vznikl. A tak dal dohromady tým expertů, aby společnými silami postavili co nejvěrnější repliku tanku Mark IV – tanku z první světové.

9. 12. 21.00 – Já, rebel (Fotograf mrtvol)

Rebelové, radikálové a revolucionáři. Já rebel je seriál o neznámých, přesto významných hrdinech historie, kteří dokázali, že když člověk poruší stávající pravidla, může nastat změna k lepšímu. Jejich příběhy nemají na první pohled nic společného, ale ve skutečnosti je spojuje jednotné téma – jsou o outsiderech, kterým se podařilo najít vlastní hlas v opovrhovaném podzemním hnutí. Z temnoty vystřelily blesky a ukázaly směr k pokroku celé společnosti.

Unikátní dokumenty uvidíte
každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !