Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 5. týden

30. 01. 2017 | Televizní tipy
Už 4 roky přináší Prima ZOOM to nejlepší z dokumentární tvorby celého světa a napříč rozmanitými žánry. Nabízíme vám jedinečné filmy, výpravné seriály, celovečerní dokumenty, často české premiéry a nezapomínáme ani na vlastní českou tvorbu. Děkujeme, že se díváte.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit v 5. týdnu?


30. 1. 21.00 – Španělsko z výšky (Pláže a pobřežní oblasti)

Španělsko se pyšní 7880 kilometrů dlouhým pobřežím a jako takové má k dispozici nejrozmanitější množství pobřežních oblastí v celé Evropě. Pobřežní regiony Španělska najdeme od severu k jihu, od východu k západu a napříč blízkými ostrovy. Geografie, krajina a folklor se liší místo od místa. Prosluněné pláže střídají zarostlá údolí, klikaté řeky a hory jako ze snu, mezi kterými se ukrývají okouzlující vesničky, kde se do dnešních dní udržují staré tradice. A pak jsou tady exotická města, ve kterých se tradice zachovaly bok po boku s moderním způsobem života. Umělecky založená Sevilla, avantgardní Barcelona, okouzlující Albarracín… Španělsko je země plná tajemství a místo jako žádné jiné. Láká cestovatele, aby objevovali místní krásy na vlastní pěst a sami přišli na to, proč se Španělsku říká „země slunce“.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 5. týden31. 1. 22.00 – Martin Clunes: Člověk a pes – 1. část

Martin Clunes zažívá dobrodružství, které se odehrává v různých koutech světa, a přitom zjišťuje, jak moc, anebo málo, blízko má zdomácnělý pes ke svému bratranci – divokému vlkovi. Když první psi přišli sesbírat zbytky lidské potravy, jedno klíčové zjištění úplně změnilo jejich budoucnost. Psi se dají vycvičit k plnění různých úkolů – od lovu přes hlídání zvířecích stád, stopování, tahání saní až po boj se zločinem nebo pomoc lidem s postižením. Některým psům se dokonce daří obstát i v práci Martina Clunese – v herectví. Ale vzájemný vztah psa s člověkem má i temnější stránky. Ve fascinujícím snímku Martin Clunes suše a vtipně komentuje, proč už člověk nemá nejmenší problém vydat všanc svůj domov a rodinu zvířeti, které je geneticky stále z 99,8 % vlkem.

1. 2. 20.00 – David Attenborough a obří dinosaurus

V roce 2014 obletěla celý svět senzační zpráva, že v argentinské poušti objevili obrovskou zkamenělou kost. Už v té době se předpokládalo, že kost patří největšímu dinosaurovi, který kráčel po Zemi. Příběh zaujal mnoho lidí ze všech koutů naší planety, včetně legendárního moderátora Davida Attenborougha. Film tedy kráčí ve stopách moderátora, který vyrazil do Patagonie, aby se setkal s vědci, kteří fosilii objevili. Tvůrci po dobu dvou let sledovali práci vědeckého týmu a zachytili, jak kousek po kousku z celkového počtu více než 220 částí skládá dohromady impozantní 37metrovou kostru. Díky špičkové digitální animaci také uvidíte, jak takový obří dinosaurus žil, a možná se nakonec i dozvíme, i proč jeho druh vymřel.

1. 2. 21.00 – David Attenborough: Život v oblacích (První letci)

David Attenborough vypráví nejnapínavější příběhy matky přírody o létajících zvířatech. Schopnost létat je jedním z největších zázraků přírody. Oblohu dnes brázdí miliardy živočichů. Jsou mezi nimi nektarem napájení kolibříci, obrnění létající brouci, netopýři, kteří loví během temných nocí, i bizarní okřídlené ještěrky. Vydejte se na cestu časem do minulosti a uvidíte ohromující 300 miliónů let starý příběh o tom, jak se tato zvířata poprvé objevila a pak vyvinula do ohromného množství letců, které dnes známe.

2. 2. 21.00 – Vlaky ve válce (První válka na kolejích)

Vlaky sehrály během posledních 150 let důležitou roli v bojových operacích každého významného vojenského konfliktu. Staly se životně důležitým ozubeným kolečkem ve vojenské mašinérii. Vlaky přesunovaly jednotky, byly přestavěny na pojízdné nemocnice, a dokonce z nich vznikly zbraně bezmála hromadného ničení. V napínavém seriálu Vlaky ve válce se dozvíte více o těchto neuvěřitelných skutečnostech. Čekají vás výjimečné lidské příběhy, technické i vojenské detaily, zasvěcené rozhovory s odborníky, autentické rekonstrukce, dramatické archivní záběry a špičková digitální animace. To vše doplněno fascinujícími historickými souvislostmi.

3. 2. 20.00 – Žralok (1/2)

Připravte se na dokonalý dokument o žralokovi z produkce BBC v takovém měřítku, o jaké se dosud raději ani nikdo nepokusil. Uvidíte, že žralok má obrovské množství nejrůznějších podob. Po celém světě existuje více než 30 druhů – od poprvé natočených wobegongovitých a žraloka malohlavého po takovou klasiku, jako je velký bílý žralok nebo kladivoun. Natáčelo se na tuctu míst naší planety, dokonce i pod polárním ledem, v mangrových bažinách, v nitru ztroskotaných lodí i u korálových útesů. Kamerám neunikl ani žralok, který dokáže chodit po souši! Žralok se dokáže přizpůsobit skoro čemukoliv, a díky tomu je takovým úspěšným dravcem. Dozvíte se ale i o dalších aspektech chování tohoto fascinujícího zvířete, včetně velkolepého rituálu dvoření.

3. 2. 23.00 a 23.30 – Odhalení: mimozemské spisy III (Odkud mimozemšťané přicházejí; Únosy lidí)

Třetí řada seriálu, který vychází z řady dosud utajených a v roce 2011 konečně zpřístupněných dokumentů, zkoumá nově získané informace o možných mimozemských aktivitách na naší domovské planetě. V nových epizodách přichází na řadu původ a fungování UFO, únosy lidí, blízká setkání astronautů s mimozemšťany, atmosférické anomálie, mimozemská apokalypsa, antigravitace, záhadné prvky, které nenajdeme v naší periodické tabulce, nebo spojení UFO a Hitlerova nacistického Německa. Dokumenty o tom všem jsme dosud neměli možnost podrobně prozkoumat. Je možné, že díky nim odhalíme něco skutečně nečekaného?

4. 2. 20.00 – David Attenborough: Afrika (Kalahari)

Ve veleúspěšném seriálu z produkce BBC uvidíte Afriku tak jako nikdy předtím. Připravte se na exotickou výpravu s legendárním moderátorem Davidem Attenboroughem, která vede napříč pěti naprosto rozdílnými regiony. Cesta přes úžasný africký kontinent prochází divokým terénem i neobyčejnou krajinou a dochází během ní k blízkým setkáním s místními okouzlujícími zvířecími obyvateli. Trasa pokračuje božským pohořím Atlas až k Mysu dobré naděje a od hlubokých džunglí Konga až k rozbouřenému Atlantskému oceánu.

Vychutnejte si neprozkoumané deštné pralesy, dosud nenafilmované horské hřebeny, nebo dokonce poušť nečekaně pokrytou sněhem. Krása a majestátnost Afriky se zjevuje přímo před našimi zraky a mezi tím vším se odehrává řada zajímavých dramat: pták s prehistorickým zjevem a podivným názvem člunozubec africký bojuje o výsadní postavení, odvážné ještěrky se rošťácky honí za jídlem přímo po lvích hřbetech a žirafy mezi sebou zápolí v divokých, nemilosrdných bitvách. Každá epizoda přináší neobyčejné zážitky, představuje neznámá místa a zachycuje dosud nevídané chování i těch nejznámějších zvířat.

4. 2. 23.00 – Říše moří (Pevné základy)


Díky loďstvu se Británie stala nejmocnějším národem na Zemi. Vliv loďstva však sahá daleko za hranice námořních bitev. Tohle je příběh o tom, jak královské loďstvo utvářelo politiku, kulturu a hospodářství Británie a jak zanechalo svůj otisk na všem, od krajiny až po demokracii, a dokonce i na identitě země. V době svého vrcholu se loďstvo stalo hnací silou šíření systému obchodu a cen, který navždy změnil svět. A pak o všechno přišlo: Díky unikátnímu přístupu k moderní flotile nám bude nadšený historik a námořník Dan Snow vyprávět o britské historii prostřednictvím faktů o její nejslavnější instituci. Během křižování oceánů a cestování po světě znovu oživí romantiku britské námořní minulosti a odtajní fascinující historky o odvážném úsilí a lidské příběhy skryté za vojenskými bitvami.

5. 2. 20.00 – Gravitation

„Většina lidí se prostě bojí to tam v životě pořádně poslat,“ odpovídá Libor Podmol ve filmu na otázku „Proč si lidi nejdou za svým snem?“. Vítěz X Games ve Freestyle motokrosu se toho ale rozhodně nebojí, stejně jako osm dalších českých sportovců, kteří každodenně bojují s gravitací. Gravitation není typický dokument. Staví na úspěchu internetových motivačních videí, a v devadesáti pěti minutách tak předává divákovi hlavně energii zabalenou v příbězích sportovců, kteří to v životě neměli snadné a jejichž sporty nejsou v Česku na nejvyšších příčkách popularity. Spojuje je boj s gravitací, každý na ni má svůj vlastní recept.

Po boku Libora Podmola se v něm představí nejlepší český jezdec na BMX Michael Beran, freerunneři Jim Dohnal a Tomáš Zonyga, propagátoři street workoutu rapper Revolta a Adam Raw, Ferda mravenec extrémních sportů Jan Kaňůrek, stunt rider Martin Krátký a parašutista Jakub Pavlíček. Jedná se o celovečerní debut tvůrců Petra Špetly a Denisy Gumbírové s hudbou od skladatele Karla Antonína.

5. 2. 23.00 – Příběh elektřiny (Jiskra)


Profesor Jim Al-Khalili vypráví elektrizující příběh o tom, jak se lidstvu podařilo zkrotit nejmysterióznější přírodní sílu – elektřinu. Ještě donedávna lidé brali elektřinu prakticky jako cosi těžko uchopitelného a magického. Dnes už je životadárnou silou našeho moderního světa a stala se oporou technologických pokroků. Bez elektřiny bychom byli ztracení. Seriál Příběh elektřiny popisuje oslnivé pokroky a výjimečné experimenty. Jeho hrdiny jsou nebojácní géniové, kteří jako první využili elektřinu k osvětlení měst, zaoceánské komunikaci, a otevřeli dveře současnému průmyslu i digitální revoluci.

Unikátní dokumenty, vysílané v 5. týdnu,
uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !