Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 5. týden

27. 01. 2020 | Televizní tipy
Týden sedmých narozenin Prima ZOOM. Vyberte si pár fascinujících dobrodružství a vstupte do historie. Ale výběr na Prima ZOOM je daleko rozmanitější, a to už krásných sedm let.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 5. týden:


27. 1. 22.00 – Příběh rakety Ariane (1. část)

Dokumentární mini série Příběh rakety Ariane je fascinujícím příběhem o vývoji a vzniku jedné z nejúspěšnějších a nejspolehlivějších vesmírných raket v historii dobývání kosmu. Díky dechberoucím, dosud nezveřejněným záběrům jejího testování, vynikajícím digitálním animacím a velkému množství zajímavých faktů je Příběh rakety Ariane naprostou špičkou mezi dokumentárními pořady zaměřenými na vesmír.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 5. týden28. 1. 21.00 – Nacistické pátrání po svatém grálu

V posledních dnech druhé světové války se americkým vojákům podařilo najít obrovskou hromadu záhadných nacistických spisů ukrytých v jeskyni na jihu Německa. Hluboko v těchto tajuplných dokumentech se skrývají detaily o jednom z nejpochybnějších projektů Třetí říše: hledání ztracené árijské civilizace, od které nacisté odvozovali vlastní původ. Tento snímek odhaluje osobní misi Heinricha Himmlera. Jejím cílem bylo najít přesvědčivé důkazy o nadřazenosti rasy. Himmler věřil, že tak zvaná „panská rasa“ je historický fakt, a tak pomohl zorganizovat mnoho pseudo-vědeckých expedic, které hledaly starodávné znalosti mytických árijců. Dokument vychází z dosud neuveřejněných fotografií i vzácných archivních záběrů a popisuje tři z Himmlerových expedic: celosvětové hledání potopené Atlantidy, výpravu po árijských stopách v Himálajích a neuvěřitelné pátrání po legendárním svatém grálu.

Současní experti osvětlují, o co nacistům šlo. Odborník na svatý grál, Richard Stanley, rozebírá mysteriózní život nacistického objevitele Otto Rahna a spisovatel Christopher Hale odkrývá temné stránky Himmlerovy himálajské mise. Film zároveň prozrazuje, že údajné důkazy o nadřazené rase sehrály roli v hrůzách holokaustu. Nebo že stejní vědci, kteří pomohli identifikovat árijce, se podíleli také na jednom z nejděsivějších nacistických zločinů: sbírce židovských koster. Nacistické pátrání po svatém grálu je příběh o tom, jak smyšlené teorie a divoká archeologická dobrodružství přispěly k legitimizaci fikce, s jejíž pomocí se nacisté pokusili obhájit jeden z největších zločinů v historii lidstva.

28. 1. 22.00 a 22.30 – Zvířecí instinkt (1. a 2. díl)

Zoolog Chris Humfrey používá jako domovní zvonek živého ledňáčka a televizi sleduje s koalami a klokany. Kolem jeho venkovského viktoriánského sídla se prohání na 2000 zvířat, jejichž blahobyt a ochrana jsou pro něj prvořadé. Chris je nesmírně zdatný, až nakažlivě zanícený a myslí jako zvířata, která má z celého srdce rád. Už odnepaměti ho fascinuje vše související s divokou přírodou. A to do takové míry, že si postavil vlastní soukromý útulek s názvem Wild Action Zoo, ve kterém ubytoval různá domorodá zvířata Austrálie. Nenechte se ujít zábavný přírodovědný seriál Zvířecí instinkt a sledujte, jak se koupe ve vaně s krajtou, a zachrání jí tím život. Asistuje tygru Quincymu při páření. Učí dva dny stará ptáčata pštrosa emu, jak pít a jíst. A dokonce zjistíte i to, proč musel ochutnat koalí hovínko.

29. 1. 22.00 – Waco: Příběh tragédie

Napínavý dokumentární film Waco: Příběh tragédie odkrývá neznámé příběhy, které se odehrály na pozadí nejdelšího obléhání v historii moderní Ameriky. Jedinečný film zachycuje, jak se z původně neznámého a nevýrazného Davida Koreshe stal „prorok“ a vůdce davidiánské sekty. Uvidíte, jak pětadvacetiletý „mesiáš“ rozesílal nahrávky se svým kázání po celém světě, a díky tomu přilákal následovníky až z daleké Austrálie, Anglie nebo Havaje. Mnozí z nich se k němu připojili v Texasu, kde vedli skromný život zaměřený na studium Bible.

Vyslechneme si zážitky samotných davidiánů, kteří podlehli kouzlu charismatického „krysaře“. Tři z těchto pěti svědectví poskytli věřící, kteří do dnešních dní zůstávají věrní apokalyptickým vizím muže, jehož přesvědčení mělo za následek smrt členů jejich rodin i mnoha přátel. Když po 51 dnech obléhání sídla sekty policejními složkami vypukl požár a zničil davidiánskou farmu, Clive Doyle unikl. Ale jeho teprve osmnáctiletá dcera Shari a jedna z nejméně šestnácti Koreshových manželek zahynuly v plamenech. Uniknout se podařilo Sheile Martinové, jenže její manžel a všechny čtyři děti takové štěstí neměli. Kromě jejich příběhů se dozvíme také přímo z úst Koreshových nejbližších následovníků Marca Breaulta a Liz Baranyajové o tom, jak se z davidiánů postupně stala zkorumpovaná společnost a proč od nich odešli a stali se úhlavními nepřáteli svého bývalého „proroka“.

Dokumentární film Waco: Příběh tragédie vznikl u příležitosti 25. výročí této nešťastné události. Zachycuje i často přehlížený konflikt mezi federálními agenturami ATF a FBI, které obklíčily horu Carlem u města Waco, a redakcemi místních novin a zpravodajských pořadů. Nechybí ani exkluzivní rozhovory s jejich zástupci, kteří se statečně snažili pravdivě informovat o celé události. Jejich slova a nově získané archivní záběry odhalují, jaké napětí panovalo mezi médii a vládními agenturami. Waco: Příběh tragédie je napínavý dokument zachycující tragické události roku 1993 a jejich nešťastný konec z první ruky. Sledujte jednu z nejdramatičtějších kapitol amerických dějin.

29. 1. 23.00 – Cesty ke svobodě: Útěky za druhé světové války (Slovinsko)

Jejich život závisel na štěstí, ochotě místních pomoci a cestě ke svobodě. Tato čtyřdílná mini série sleduje dobrodruha a bývalého člena britského královského námořnictva Montyho Hallse na neobvyklé výpravě. Desetitisíce mužů a žen nasazovaly své životy na málo známých stezkách vedoucích přes neprozkoumané nepřátelské území ven z nacisty okupované Evropy. Tyto cesty ke svobodě vedly do bezpečí, ale mnohé z nich byly samy extrémně nebezpečné. Najít je a bezpečně jimi projít vyžadovalo pomoc místních bojovníků odboje, kteří riskovali, aby zachránili jiné. Monty kráčí po těchto zvláštních stezkách, zjišťuje, co museli překonávat lidé, kteří se snažili uniknout nacistům, a setkává se s výjimečnými muži i ženami, z nichž se na cestách ke svobodě stali skuteční hrdinové.

1. 2. 20.00 – Sedm světů, jedna planeta (1. díl)

Před několika milióny let promluvily nepředstavitelné síly do podoby našeho světa. Rozervaly zemskou kůru na kusy nebo spíš na sedm kusů, a stvořily světové kontinenty. Každý má vlastní specifické klima, terén a každý obývají jedinečná zvířata. Přírodovědný seriál Sedm světů, jedna planeta z produkce televize BBC představuje skutečnou tvář každého kontinentu od pestrobarevného ráje Jižní Ameriky po spalující žár Afriky. Zároveň odhaluje, jakým způsobem rozdílné podmínky panující v Evropě, Austrálii, Asii nebo třeba na Antarktidě ovlivnily místní obyvatele. Nechte se překvapit nečekanými příběhy. Žasněte nad ikonickou krajinou. A obdivujte úžasná divoká zvířata. Sedm světů, jedna planeta je fantastická cesta kolem světa, o kterém jste si mysleli, že ho dobře znáte.

2. 2. 23.00 – Megatransporty II (1. díl)

Dřina nikdy nekončí! Úspěšný seriál pokračuje a představuje další největší, nejtěžší a nejdražší zásilky světa. Sledujte transport v jeho nejdramatičtější a nejvelkolepější podobě. Týmy doručovatelů si sáhnou až na dno lidských možností, stroje pracují na nejvyšší výkon a ještě víc, zatímco složitá, předem pečlivě naplánovaná operace, probíhá napříč několika státy a kontinenty. A sotva je jedna zásilka doručena, jedeme dál. V druhé sérii se vydáme po nejužších vodních cestách Země, přes nejvýše položené pouště a do nejchladnějších částí světa. Jediný remorkér táhne celou ropnou plošinu doslova kolem světa z Jižní Koreje až na Kanárské ostrovy.

Největší radioteleskop se musí přestěhovat – v nehostinném prostředí chilské pouště Atacama. Obří nákladní loď převáží tisíc aut a stovky těžkých strojů úzkým ústím Panamského průplavu. Na plavidle určeném pro náklad se zvlášť velkou hmotností roste vyloženě jedinečná konstrukce, aby bylo možné přivézt součástky pro největší asijskou větrnou elektrárnu z Evropy na Tchajwan. Muži a ženy bojují s nemilosrdnými živly. A aby toho nebylo málo, 500 tunový generátor se musí dostat do elektrárny nejistou cestou přes rozbouřené řeky, pod zchátralými mosty a skrz úzké zatáčky.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den
od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !