Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 51. týden

15. 12. 2014 | Televizní tipy
Poznáme zvířecí outsidery, zažijeme zázrak, zjistíme cenu minizvířat či prožijeme drama letu Apollo 13. Bitvu o Británii představí překvapivý průvodce. Rozebereme nejlepšího přítele člověka. Budeme kouzlit s celebritami a čeká nás mnoho dalších zajímavostí. Prima ZOOM je magická. Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00–20.00 a 20.00–22.00.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit v 51. týdnu?


15. 12. 19.00 – Afričtí outsideři

Tohle je příběh tří afrických zvířat, která příroda přemalovala do nových, nečekaných a poněkud zvláštních barev. Jsou to všechno outsideři: bílý lev, žlutý krokodýl a bílý pavián. Narodit se jako takový outsider je sice vzácné, ale o to více dramatické. Zvířata s výrazně jinými barvami totiž musí čelit úplně novým výzvám. Nemusí být příliš dobře maskovaná v prostředí, kde žijí, nemusí být atraktivní pro vytouženého druha nebo družku a za všech okolností si musí tvrdě zasloužit vlastní přežití.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 51. týdenDokumentární film Afričtí outsideři je poutavým příběhem z bájné Afriky, který se skutečně stal. Kromě už zmíněných hrdinů se během sledování seznámíme i s dalšími fascinujícími zvířecími postavičkami, jako je růžový hrošík, černý leopard, nebo dokonce pruhovaný gepard!

15. 12. 20.00 – Zázrak v poušti


Ve chvíli, kdy je člověk vydán na milost neustávajícímu slunečnímu žáru uprostřed pouště, dehydratace může rychle udeřit a narušit běžné tělesné funkce. Málokdo to přežije. Američan Robert Bogucki přesto během 43 dní přešel přes Velkou písečnou poušť, navzdory tomu, že mu došly zásoby jídla i vody. Jeho zachránci, kteří se ho snažili najít celé tři týdny, žasli nad tím, v jaké je kondici. Když ve stejné poušti kvůli poruše auta uvízli dva Australané, po třech týdnech našli oba mrtvé. Film Zázrak v poušti popisuje, co musí člověk znát i jak neuvěřitelné štěstí v takové situaci potřebuje.

16. 12. 21.00 – Temná tajemství bitvy o Gallipoli


Našel Titanik, Bismarck a nespočet dalších lodních vraků. Nyní se Robert Ballard vydává na lov odpovědí na otázky okolo nejkrvavější a nejkontroverznější námořní bitvy první světové války. 25. dubna 1915 Britské impérium a francouzská vojska společně zahájily odvážný útok na Konstantinopol, hlavní města Osmanské říše. Po vylodění na plážích poloostrova Gallipoli se však ukázalo, že tento vojenský manévr bude mít katastrofické následky. O život nakonec přišlo více než 120 tisíc mužů. Otázka, co bylo příčinou tak ohromné tragédie, byla dlouho hlavním tématem intenzivních debat. Klíčem k vyřešení Temných tajemství bitvy o Gallipoli přitom může být dosud nevyprávěný příběh této krvavé vojenské kampaně.

17. 12. 20.00 – Vánoce v říši zvířat


Zima uvalí na celou zemi velice zvláštní magické kouzlo. Je to období tradic a zvyků: sněhuláci se rodí všude po okolí a v některých částech světa se po vánočních trzích k velké radosti dětí prochází Santové. Jinde netrpělivě vyhlížejí Ježíška. Ale pro zvířata zimní radovánky lidí nic neznamenají. Pro ně je zima dobou chudoby. Veverky, divoká prasata, rysové – ti všichni mají vlastní plán a strategii na to, jak nehostinnou a chladnou část roku přežít ve zdraví. Jenže navzdory jejich úžasné schopnosti přizpůsobení je boj o přežití hodně drsný – a často se dá vybojovat jedině s lidskou pomocí.

17. 12. 21.00 – Minimazlíčci I

Ať už jde o psy čivava tak „velké“, že se pohodlně vlezou do hrnku na čaj, nebo miniaturní domácí prasátka vhodná i do obýváku, zájem o minizvířata raketově roste. Jenže je to jenom obyčejný lukrativní byznys nebo krutá genetická manipulace? Vždyť se neustále zmenšují i naše mobilní telefony, tak proč to samé nechtít i po opičkách nebo konících? To jsou otázky pokládané chovatelům a majitelům roztomilých mrňavých chlupáčů, kteří prozrazují, jak daleko jsou ochotní i schopní zajít, aby měli nejmenšího a nejroztomilejšího mazlíka široko daleko. Zatímco obchod s minizvířaty vyrostl do lukrativních miliónových podob, dokumentární film Minimazlíčci se ptá, za jakou je to cenu.

18. 12. 19.00 – Apollo 13: Neznámá fakta

Když v dubnu 1970 divoká exploze rozervala tenkou kůži rakety Apollo 13 v tu chvíli umístěné přes 300 tisíc kilometrů od Země, NASA rozjela nejdramatičtější záchrannou operaci v dějinách lidstva. V dokumentárním snímku se astronauti James Lovell a Fred Haise i jejich letoví dispečeři rozhodli poprvé prozradit, z jaké blízkosti se podívali smrti do tváře, ničivý rozsah havárie a vyprávět příběh o tom, jak lidská genialita překonala shodu nešťastných náhod. Tohle je příběh o přežití, ve kterém životy tří lidí visí na vlásku tisíce kilometrů ve vesmíru, kde jim rychle dochází kyslík.

18. 12. 21.00 – Bitva o Británii s Ewanem McGregorem – 1. část

Napínavý dvoudílný dokument z produkce televize BBC uvádí bratři Ewan a Colin McGregorovi a vznikl u příležitosti 70. výročí Bitvy o Británii – nepochybně nejdůležitější události v moderních anglických dějinách a jediného leteckého střetu druhé světové války. Zatímco Colin je hrdinou a veteránem s dvacetiletou historií služby u Královského letectva, Ewan je hrdinou filmového plátna a také praktikujícím pilotem. Společně provázejí diváky příběhem o hrdinech čtyřicátých let 20. století ve vzduchu i na zemi a fascinující příběh letecké bitvy o Británii představují novým generacím.

19. 12. 21.00 – Znovuzrození korálového útesu


Ještě před pár lety se kilometry korálových útesů v poklidných křišťálově čistých vodách u Bali hemžily pestrobarevným životem. Dnes je mnoho z těchto překrásných útesů pryč. Jejich rozlámané kusy leží na dně moře a připomínají pohřebiště bez jakékoli známky života. Korálové útesy na Bali zničila smrtící kombinace dynamitu a jedovatého kyanidu. Za jejich ničivé účinky můžou chudí rybáři, kteří kvůli zhroucené ekonomice denně bojují o živobytí. Ale díky nové revoluční technologii se sen místní komunity o korálových útesech znovu plných exotického podmořského ruchu může brzy stát skutečností. Znovuzrození korálového útesu zve na návštěvu úžasného ostrova Bali, kde se dva vědci snaží rekonstruovat jedinečný a vzácný ekosystém pod mořskou hladinou.

20. 12. 19.00 a 19.30 – Záhadné postavy dějin II (Tádž Mahal; Narození Ježíše Krista)

Pokračování úspěšného seriálu vnáší trochu světla do záhadné temnoty životů různých postav historie. Další díly druhé řady postupně rozebírají životy a osudy největších světových osobností. Mogulský císař Šáhdžahán nechal Tádž Mahal postavit jako hrobku své zesnulé ženě Mumtaz Mahal, která při svém čtrnáctém porodu zemřela. Jaká byla jejich láska? Narození Krista je zaznamenáno pouze ve dvou ze čtyř evangelií. Obě se shodují na tom, že matkou byla Marie a otcem Josef, a také, že Marie byla pannou, když porodila. Ani jedno evangelium se ale nezmiňuje o třech králích. Podaří se ještě poodhalit nějaká tajemství nejznámějšího příběhu v dějinách lidstva?

20. 12. 20.00 – Bill Bailey: Dobrodružství v džungli (Země orangutanů)

Připojte se ke komikovi Billu Baileymu na exotické vzrušující výpravě po stopách největšího, a přesto neopěvovaného hrdiny, co se přírodních věd a objevování neznámých končin nebo druhů týče. Bill představuje neobyčejný životní příběh Alfreda Wallace, jenž je nejzajímavějším přírodovědcem, o kterém jste nikdy neslyšeli! Kdo jako první vyřkl teorii evoluce? Charles Darwin? Inu, to je jenom polovina toho, jak se to ve skutečnosti seběhlo. Do té druhé je zapojený brilantně excentrický britský průzkumník a objevitel, který přežil lidožravé tygry, běsnící domorodé kmeny, krvelačné piráty i potápějící se lodě. Wallace změnil způsob, jakým nahlížíme na život na Zemi, ale od té doby byl vymazaný z historie. Bill je jeho příběhem posedlý, a navíc sdílí Wallaceovu lásku k přírodě a Indonésii. Proto se rozhodl postavit Wallace na piedestal vedle Darwina. Přitom v srdci Bornea nebo na exotických ostrovech zvaných Spice Islands potkává létající žáby nebo klokany na stromech.

20. 12. 21.00 – Věda o psech

Slouží jako hlídači, záchranáři, lovci, honáci stád i módní doplňky. Existuje jich přes 400 nejrůznějších druhů od kilové čivavy až po stodvacetikilového bullmastiffa. Psi jsou morfologicky nejrozdílnějším druhem ze všech zvířat na světě. Co umožňuje tak ohromující změny v jejich fyziologické podobě? A jak to, že psi dokážou sehrát v lidském životě tolik rozdílných rolí? Dokumentární film Věda o psech podrobně rozebírá nejlepšího přítele – člověka. Výzkum psů odkrývá fantasticky úžasná fakta o vynikajících stopařích, lovcích i bezkonkurenčních společnících.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 51. týden21. 12. 19.00 – Růže: Vůně a trny

Snad nejromantičtější květinou ze všech je královna květin – růže. Trh s růžemi nemilosrdně podléhá obchodním zákonům a denně miliony růží změní svého majitele. Na holandském trhu u Amsterdamu se stává zbožím. Tady se obchoduje s tím, co floristé z celé Evropy nabídnou následující den svým náročným zákazníkům. Při každé dražbě panuje velký shon, zákazník si chce opatřit ty nejlepší růže za nejvýhodnější cenu. Jde doslova o vteřiny. Soupeří zde mezi sebou kolem 200 nákupčích. Hned po prodeji je zboží opatřeno samolepkou s adresou vývozce a během půl hodiny se dostanou k dopravci. Z hlediska logistiky je to mistrovský výkon. Úkolem vývozce je dostat vydražené zboží co nejrychleji k zákazníkům – velkoobchodníkům. Ve velkoobchodech po celé Evropě už následujícího rána čekají květináři.

Velká část zboží putuje do Německa, kde růže činí 30 % celkového obratu květin. Ale než se růže dostane ke koncovému zákazníkovi, předcházejí tomu doslova roky hledání nových odrůd, zkoumání nejlepších podmínek pro pěstování a podmínek, za jakých musí být transportovány, aby vydržely co nejdéle. Růže však nejsou určeny jen k potěše oka. Z jejich lístků se lisuje dosud velmi ceněný růžový olej, který lze prodat až za 8 tisíc EUR za jeden kilogram. Okvětní lístky růží se přidávají do čajů, olej je součástí kosmetických a léčivých výrobků už od nepaměti. Avicenna věnoval léčivé síle růží dokonce celou knihu. Pěstitelé růží se účastní různých soutěží, kde se nové odrůdy posuzují z mnoha hledisek a hledání dokonalé růže stále pokračuje…

21. 12. 20.00 – Váleční kšeftaři: Druhá světová z druhé ruky (Hollywood volá)

Užijte si poslední díl velmi aktuálního a atraktivního seriálu. Bruce Crompton je dobrodruh s vášní pro obchodování se starým vojenským vybavením. Projíždí bitevní pole i nedaleké stodoly Evropy i bývalého východního bloku a pátrá po všem – od starých radiostanic po tanky z druhé světové války. Není nic, co by Bruce neudělal, aby získal ten pravý kus techniky za správnou cenu a pěkně na tom vydělal. Brucovi a jeho týmu se daří předělávat kusy rezavějícího kovu na historicky i finančně cenné kousky. Neexistuje totiž nic, co by nedokázali opravit nebo sehnat. Blázen do historie Bruce se vypracoval od nuly až na milionáře. Dopracoval se až k tomu, že dodává dokonce nejrůznější stroje také do Hollywoodu. Bruce Crompton je s trochou nadsázky také muž, který „sehnal tank Bradu Pittovi“ v aktuálním válečném dramtu Železná srdce. Čím oslnil hollywoodské produkce?

21. 12. 21.00 – Kouzla Davida Blaina: Skutečnost, nebo magie? (1. díl)

Hvězda pouliční magie David Blaine se setkává se svými oblíbenými celebritami a dostává šanci je okouzlit. Mezi těmi, kdo dostanou šanci prohlédnout Blaineovy triky, jsou Woody Allen, Robert De Niro, George W. Bush, Bryan Cranston, Aaron Paul, Harrison Ford, Kanye West, Jamie Foxx, Ricky Gervais, Woody Harrelson, Stephen Hawking, Lenny Kravitz, Olivia Wilde, Katy Perry, Michael Phelps nebo Will Smith. Podaří se jim to? Inu... Harrison Ford reaguje na neuvěřitelnou fintu slovy: „Vypadni dopr... z mého domu.“

Unikátní dokumenty, vysílané v 51. týdnu,
uvidíte každý den od 18:00 – 22:00 na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !