Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 51. týden

16. 12. 2019 | Televizní tipy
Co vás zajímá, najdete na Prima ZOOM. Chcete poznávat historii, procestovat planetu, pokochat se přírodními divy, zaletět si do vesmíru, odhalit pár záhad nebo zkoumat zázraky vědy a techniky? Od toho je tu přece Prima ZOOM.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 51. týden:


17. 12. 20.00 – Skrytá města (Londýn: Podzemní megastavby)

Londýn, Řím, Paříž… Tři města, tři příběhy a jedno jediné, společné tajemství: jak byly postaveny? Historické budovy v Londýně, Římě a Paříži jsou po celém světě známé jako fantastické megastavby a ukrývají tajemství, která zůstala až doteď skrytá přímo před našima očima. Podívejte se, kde probíhala pečlivě utajovaná setkání členů nacistického odboje v tunelech hluboko v podzemí Londýna. Odhalte záhady v pozadí výstavby nejsvětějších křesťanských míst. Seriál Skrytá města využívá digitální animaci, archivní záběry i dramatické historické rekonstrukce a zachycuje minulost, o jaké jste dosud neměli ani nejmenší tušení.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 51. týden18. 12. 20.00 – Alaotra: Ohrožený skvost Madagaskaru

Skupina evropských a madagaskarských ochránců přírody se snaží společnými silami zachránit vzácného, roztomilého lemura Alaotra. Jmenuje se Bandro a žije na Madagaskaru. Jenže jeho přirozené prostředí postupně mizí. Na vině jsou místní obyvatelé. A tak se vynalézaví ochránci přírody rozhodnou pro nečekané řešení: rozehrají vzdělávací deskovou hru, která má změnit způsob myšlení místních a zabránit vymření jednoho pozoruhodného druhu.

18. 12. 21.00 – Rodina vrubounů

Africká savana se stala dějištěm podivuhodného přátelství. Největší suchozemský savec přistoupil na dohodu s jedním z nejmenších. Jejich složitý kontrakt působí jako nějaké mafiánské drama. Obrovití býložravci odhazují na zem během dne ohromné náklady výkalů. Jakmile dopadnou, členové dvou rodinných klanů se okamžitě mobilizují, aby získali svou kořist. Přímo pod nohama slonů existuje nemilosrdný svět, v němž platí právo silnějšího, a dva klany brouků vrubounů bojují všemi prostředky. Toto je mikrokosmos hospodaření volného trhu. Svět nabídky a poptávky, zisků a ztrát, impérií a neúspěšných start-upů.

Největší suchozemské zvíře je ve skutečnosti ohromnou továrnou, pod níž se odehrává tvrdá a těžká práce. Každý obr zásobuje louku tunami trusu denně. Rodiny vrubounů jsou jako mafie a jejich svět je rozdělený a nesmiřitelný. Kopáči a valiči vzájemně soupeří o výkaly, a přitom vykazují stejnou rivalitu jako rodiny Monteků a Kapuletů. Zatímco kopáči se vynoří zespodu, valiči přicházejí z dálky. Každá rodina má jiný přístup a nakonec zažívá rozdílné úspěchy. Kopáči jsou přemýšliví, spolupracující a produktivní. Valiči si potrpí na sílu a nezdolnost. Zatímco kopáči dají na zkušenosti a drží spolu stejně jako jakákoli jiná úspěšná mafiánská rodina, valiči si škodí sami sobě vzájemnými hádkami, soupeřením a krvelačnými bitvami o cennou kořist. Oběma rodinám jde o to samé. Ale vyhrát tuhle mafiánskou válku a přežít může jenom jedna. Na jejich úspěchu závisí celá budoucí generace.

18. 12. 23.00 – Největší extrémy světa II (Stavby)

Vydejte se do světa největších extrémů. Podíváme se na ty největší, nejzvláštnější a nejextrémnější věci v oblasti staveb, přírody, v pohybu, ve vzduchu, na vodě. Prostě poznejte život na hraně v šesti zajímavých dílech.

19. 12. 22.00 – Frank v Mexiku (1. díl)

Frank se vydává na nové dobrodružství na vlnách Karibského moře, v nitru mexické džungle a ve stínu starodávného města Palenque, kde se pokusí rozluštit velkou hádanku mayských proroctví.

19. 12. 23.00 – Africké drápy a čelisti (Těžký život predátorů)

Ať už to jsou jako žiletky ostré zuby velkého bílého žraloka nebo bleskurychlé údery mamby černé, ve vzrušující mini sérii Africké drápy a čelisti se zaměříme na některé z nejnebezpečnějších zvířat, s jakými se člověk setkal. Zatímco některá z nich používají k překonání nepřítele vlastní obrovskou sílu, jiná mají k dispozici smrtící jed. Toto je příběh o útoku a obraně, o dravci a kořisti a o nutkání zabít nebo být zabit.

20. 12. 22.00 – Vetřelci dávnověku X (Stvořeno bohy)

Vetřelci dávnověku je vzrušující historicko-záhadologický seriál, který se zaměřil na 75 miliónů let důkazů o mimozemských návštěvách naší planety. V desáté sérii mimo jiné zkoumá obrovské jeskyně vytvořené člověkem a podmořské objevy, které můžou změnit historii lidstva a odhalit existenci vyspělé civilizace už v dobách dávnověku; ohromnou sílu, vysokou inteligenci, a dokonce i schopnost reprodukci robotů 21. století, kteří jsou naprogramovaní k operování lidí i zkoumání vesmíru; příběhům o dobru a zlu, Bohu a Satanu, zkrátka nadpřirozených protikladných silách vyskytujících se v různých podobách v každé lidské kultuře; hledání další obyvatelné planety, jež by se stala druhou Zemí, a mnoho dalšího.

21. 12. 20.00 – Lesy naší Země

Lesy poznamenávají tvář Země již miliony let, přizpůsobovaly se klimatu a počasí a rozšířily se téměř do celého světa. Když ustoupily ledovce poslední doby ledové, asi před 12 000 lety, si lesy začaly dobývat zpět prostor. Lesy na Zemi jsou rozmanité, někde rostou jen kulturní lesy vypěstované lidmi. Rovnováha lesa závisí na světle, vzduchu, vodě a na počtu býložravců. K přežití les potřebuje vodu pro svou energetickou výživu. Běžný les má problémy se slanou vodou, odolává jen mangrovový porost. Čím severněji, tím ubývá listnáčů, nedostává se jim vody, protože zamrzá. Tam nastupují jehličnany, které neztrácejí energii tvorbou listů a přečkají zimu se zásobami vody z léta. Hospodářský les má jinou strukturu než les přirozený. Po vykácení se hned plochy zalesňují, monokultura je stejně vysoká, podrost téměř neexistuje a omezený je i počet druhů flory a fauny. Otevřený les dává domov více druhům v různých patrech.

Z lesa kromě člověka profituje hlavně zvěř. Les jí poskytuje potravu a úkryt. Soužití v lese je symbiotické. Les nemůže existovat bez zvířat a zvířata bez lesa. Vzájemně se ovlivňují a udržují les v rovnováze. Všude na světě nabízejí koruny stromů obydlí ptactvu, o patro níž žijí savci a vačnatci. Zvířata si budují nory i v kořenech stromů a některá z nich využívají i dutiny stromů. Zvěř pomáhá lesu rozrůstat se, s trusem roznáší semena. Velcí býložravci les čistí. Okus stromů zvěří způsobuje škody především v hospodářském lese, ve volné přírodě nevadí. Z některých zvířat, jako jsou například rys a jaguár, se vyvinuli číhající lovci díky tomu, že jim les nabídl krytí. Pro jiná zvířata je les naopak úkrytem před predátory a nepřáteli. První lidé se vyvinuli v lesích v nitru Afriky, které jim skýtaly ochranu a bezpečí. Zelená barva dodnes člověka uklidňuje. Les, který je možná nejúspěšnějším ekosystémem na naší planetě, je pro člověka důležitý, protože produkuje kyslík.

21. 12. 23.00 – Julius Caesar: Nová odhalení

Julius Caesar – generál, politik, diktátor. Během života se mu podařilo stvořit římský svět v podobě, jakou známe dodnes. Ale jaký byl skutečný Julius Caesar? Tento film odvážně zpochybňuje všechno, co si myslíte, že o velkém diktátorovi víte. Odhalte, jaké byly jeho první klíčové kroky, které vedly k získání absolutní moci. Zjistěte, proč všechno skončilo, když byl zavražděn svými nejbližšími přáteli a stal se obětí nejslavnějšího atentátu historie. Byl Caesarův brutální konec nevyhnutelný?

22. 12. 20.00 – Ocelová srdce IV (1. díl)

Největší sbírka starých armádních vozidel je zaparkovaná v idylické krajině německého pohoří Westerwald. Džípy, náklaďáky, tanky a kontejnery plné různých součástek stojí na ploše 22 tisíc metrů čtverečních. Michael Manousakis s nimi podniká už přes 15 let a i dnes jsou jeho vášní. Nové přírůstky sbírá všude, kde to je možné. Někdy musí prodávat se ztrátou, protože už opravdu potřebuje uvolnit místo. V tomto zábavném seriálu uvidíte, jak tento pozoruhodný podnikatel zvládá společně se svým týmem nadšenců udržet hlavu nad vodou a nenechat se převálcovat zvláštní prací. V pokračování zábavného seriálu vyráží za dalším kovovým dobrodružstvím a shání tanky za výhodnou cenu. Podívejte se, jak si povede tentokrát.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den
od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !