Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 52. týden

23. 12. 2019 | Televizní tipy
Konec roku ve znamení dokumentů na Prima ZOOM. Pojďte se pobavit i se něco dozvědět. Ideální kombinace zábavy a poznání na Prima ZOOM.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 52. týden:


23. 12. 20.00 – Laos z výšky

Vydejte se na leteckou výpravu od hlavního města Vientiane až po historický poklad Luang Prabang na severu Laosu. Díky neobvyklému pohledu z výšky odhalíte okouzlující chrámy a jiné svatostánky, působivé vodopády a unikátní města na území tří dávných království. Přestože Laos je pořád plný jizev a hořkých vzpomínek na neklidnou, válečnou minulost, kdy se stal nejvíce bombardovanou zemí v dějinách, může se také pochlubit ambiciózní moderní architekturou, vzkvétajícími tradicemi i fascinující historií a kulturou. Vychutnejte si to všechno z ptačí perspektivy tak, jak jste Laos ještě nikdy neviděli.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 52. týden23. 12. 23.00 – Rychlejší než světlo

Vyrazit do neznáma, zjistit, co se ukrývá za obzorem, objevit nové hvězdy, nové světy… Je to sen starý jako lidstvo samo. Dnes vědci věří, že galaxie je plná slunečních soustav a že se v ní nachází až devět miliard hvězd podobných našemu Slunci, které obíhají planety, jako je Země. Jenže právě probíhající zběsilý závod najít další obyvatelné světy, dokonce snad i v naší Sluneční soustavě, vyvolává jistou otázku. Jak se tam dostaneme? Dokumentární film Rychlejší než světlo diváky naprosto oslní. Získáme díky němu naši vlastní jízdenku do první třídy na palubě vesmírných lodí budoucnosti. Objevte technologie, které budou pohánět budoucí vesmírné závody – od nukleární fúze, přes energii černých děr a antihmotu, až po warpový pohon. Zjistěte, že raketové technologie příštích generací nejsou jen pouhou představou z hollywoodských filmů. Ale že se díky největším vynálezcům lidstva právě teď vyvíjejí v několika různých laboratořích a vesmírných centrech. Odhalte, jak se vědcům daří využívat nejmodernější technologie k dosažení ultra vysokých rychlostí. A jak vycházejí z nejnovějších poznatků a šokujících nových fyzikálních objevů, aby postavili nové rakety budoucnosti.

24. 12. 21.00 – Hry na bitevním poli

Během první světové války jen několik kilometrů od fronty hráli vojáci fotbal, účastnili se běžeckých závodů nebo se věnovali boxerským zápasům. Většina z nich takto zažívala své první setkání s organizovanými sporty. Pomohlo jim to zapomenout na hrůzy a smrt. Získali díky tomu novou naději. Velká válka, jak se prvnímu světovému konfliktu říkalo, kupodivu sehrála důležitou roli v historii sportu. Všichni vojáci z venkova se najednou věnovali nějaké ze sportovních činností, které byly do té doby vyhrazeny výše postaveným elitám. Po celé čtyři roky byl sport vítaným oddechem od nebezpečného bojiště. Film Hry na bitevním poli vychází z mnoha dosud nezveřejněných archivních záběrů a odhaluje jedno z nejméně známých dědictví první světové války.

25. 12. 20.00 – Zvířecí stavitelé

Izolace, neomezená schopnost přizpůsobení klimatickým podmínkám, bezpečný přístup, nebo dokonce zkrášlování interiérů. Lidé nejsou jediní, kdo má skvělý smysl pro architekturu. Někteří zvířecí stavitelé je dokonce překonají. Tento přírodovědný snímek se zaměřuje na čtyři příběhy zvířecích stavitelů a odhaluje neuvěřitelná architektonická tajemství jejich světa. Zblízka zkoumá jedinečného stavitelského génia každého druhu: bobrův smysl pro hydrauliku v mokřadech amerického Wyomingu, schopnost šimpanze stavět si na noc hnízda v džunglích africké Tanzanie nebo kolektivního génia mravenců lesních. Ponořte se přímo do nitra těchto staveb a odhalte tisíce let staré instinkty, které se staly klíčem k přežití každého z těchto jedinečných druhů. Jednoduše řečeno: nenechte si ujít tuto cennou lekci architektury.

25. 12. 21.00 – Vlci: Přátelé, nebo hrozba?

V Evropě se objevuje čím dál více vlků. A s nimi se šíří také neklid a strach z šelem, o kterých si většina myslí, že jsou pro člověka nebezpečné. Ale je to vůbec pravda? Abychom našli odpověď na tuto palčivou otázku, věnovali jsme dva roky plížení a číhání v přirozeném vlčím prostředí. Díky velkému množství různých video-momentek získají diváci při sledování přírodovědného filmu Vlci: Přátelé, nebo hrozba? jedinečnou možnost nahlédnout do soukromí několika vlčích smeček žijících hluboko v evropských lesích. Smečka semknutá kolem samce pojmenovaného Leo má teritorium v oblasti jedné z vojenských základen na území Německa. Vůbec poprvé bylo možné získat přístup do její blízkosti a zachytit soukromý život těchto zajímavých predátorů. Všechny nahrávky vznikly bez výjimky přímo uprostřed divoké přírody. Ani jediná scéna nebyla natočena s ochočenými vlky v zajetí. Díky tomu vznikl pravdivý příběh plný života, radosti, dramatu a smrti, odehrávající se na pozadí nejnovějších vědecky podložených faktů. Podívejte se, jak se vlci vrací zpátky do našich životů, ale také co se může pokazit, když na to lidé zareagují špatně.

28. 12. 20.00 – Na velikosti záleží (1. část)

Proč je hmyz malý, a planety jsou velké? Proč není Země stejně veliká jako Jupiter nebo proč nejsou lidé stejně malí jako myši? A co by se stalo, kdybychom to změnili? Tento nadživotně veliký dvoudílný speciál odhalí, že když jde o vesmír, na velikosti opravdu záleží. Vydáme se na několik paralelních světů, kde se dá velikost měnit. A díky tomu odpovíme na největší (ale i nejmenší) otázky vesmíru, a to naprosto nezapomenutelným způsobem. Odhalíme fascinující pavučinu vědecky podložených konceptů a zjistíme, nejen proč mají různé věci právě takovou velikost, jakou mají, ale také proč by ani nemohly být jiné. Třeba proč jsou Slunce a planety tak velké, jak by hmyz mohl jednoho dne dorůst obřích rozměrů nejvyšších budov nebo jak se z maličké osůbky stane takřka super člověk.

28. 12. 21.00 – Objevování Pacifiku se Samem Neillem (1. díl)

Neuvěřitelné a velkolepé plavby kapitána Jamese Cooka, během kterých objevoval svět, vyvolávají po 250 letech od doby, kdy se udály, ještě kontroverznější reakce než kdy dřív. Ve světle aktuální společenské debaty se herec Sam Neill (Jurský park, Hon na pračlověky) rozhodl uvést šestidílný dokumentární seriál, v němž se znovu zabývá odkazem kapitána Cooka. Objevování Pacifiku se Samem Neillem nabízí novou perspektivu z pohledu pacifických kultur ponechaných Cookovi napospas. Kapitán Cook se vydal na první plavbu po Tichém oceánu v roce 1768. Takřka nekonečné vody pokrývající jednu třetinu povrchu Země byly nezmapované, ale ne úplně neznámé. Různorodé a pestré národy se plavily, obchodovaly, žily a bojovaly na vlnách Pacifiku už několik tisíc let. Před Cookovým příchodem zůstával Pacifik nezávislý na moci a idejích Evropy, Asie a Ameriky. Po jeho příchodu se všechno změnilo. U příležitosti 250. výročí vyplutí lodi HMS Endeavour z Anglie podnikl herec Sam Neill hluboce osobní plavbu, aby zmapoval svůj vlastní pohled na osobnost Jamese Cooka, největšího evropského mořeplavce i samotného nesmírného Pacifického oceánu. Sam se plaví na velké zaoceánském tankeru, ale i na mnoha menších lodích, překonává největší oceán světa a na vlastní kůži zažívá výpravu po stopách kapitána Cooka.

28. 12. 23.00 – Život ve stínu 2. světové války (Denní chléb)

Válka se nikdy neomezuje pouze na bitevní pole. Ničí města a zabíjí naše blízké. Na všechno, čeho se dotkne, vrhá takřka neproniknutelný stín. Život si přesto nějak najde cestu, a zazáří dokonce i v těch nejtěžších dobách. Historická mini série Život ve stínu 2. světové války využívá archivní materiály i rozhovory s experty a zaměřuje se na klady i zápory každodenního života ve Velké Británii, zatímco okolo zuří největší válka dějin. V první epizodě uvidíme, jak se lidé vyrovnávali s nedostatkem jídla a jakými geniálními způsoby dokázali opatřit něco k snědku. Druhá epizoda rozebírá opatření k ochraně před hrozícím nebezpečím od protileteckých krytů po evakuaci dětí z měst na venkov. A třetí epizoda se ohlíží za tím, jak si lidé udržovali morálku díky hudbě, tanci, filmům a jiným, vlastnoručně vyráběným formám zábavy. Život ve stínu 2. světové války měl šťastný konec, a tak i tato mini série končí euforickými oslavami Dne vítězství v roce 1945.

29. 12. 23.00 – Malé velké zlepšováky II (1. díl)

Vynálezci, kutilové, inženýři a počítačoví nadšenci se sešli v zábavném seriálu Malé velké zlepšováky. V pokračování znovu využívají ověřené vědecké poznatky i neobvyklé nápady a překvapují geniálními zlepšováky, které mění lidem život. Všude se totiž najde někdo s příliš specifickými problémy a potřebami. Obyčejná a obvyklá řešení jsou v takových případech buď naprosto nepoužitelná, nebo příliš drahá. Ať už jde o zdravotní nebo společenské problémy, případně trable s bydlením, v druhé řadě seriálu Malé velké zlepšováky se s nimi vypořádají revoluční zázraky technologie.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den
od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Beránek