Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 53. týden

30. 12. 2015 | Televizní tipy
Tu nejkrásnější přírodu, nejzajímavější historii, nejtajemnější záhady, nejdobrodružnější cestování, nejvzdálenější vesmír, nejhlubší oceány, nejfantastičtější krimi, válečnou vřavu z první ruky a vždy něco navíc přináší nejoblíbenější dokumentární kanál Prima ZOOM.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit v 53. týdnu?


28. 12. 18.00 – Na kraji světa: Ostrov Macquarie


Mořský biolog Dean Miller, který se specializuje na tropické vody a korálové útesy, podnikl výpravu na nejosamělejší místo na povrchu Země. Jeho vědecká expedice vedla k malému ostrovu Macquarie poblíž Antarktidy a stala se zároveň cestou do vlastního nitra. Cílem bylo zdokumentovat návrat takřka vyhynulého lachtana antarktického. Miller věnoval práci dvanáct měsíců života, během kterých zůstal naprosto izolovaný od okolního světa. Toto je jeho příběh.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 53. týden28. 12. 19.00 – Tajný život hrochů


Dokumentární film Tajný život hrochů nahlíží na toto fascinující zvíře z úplně nové perspektivy. Hroši stráví polovinu času ve vodě a právě tyto chvíle jsou na jejich životě ty nejzajímavější. Protože se hroši dokážou potopit až na třicet minut, tak abychom zjistili, co tam dělají, musíme se vydat za nimi pod hladinu. Bude to ohromně nebezpečné. Kromě agresivních hrochů se v řece pohybuje i velké množství krokodýlů. Mezi obrovitými savci a jejich sousedy plazi neustále dochází ke střetům a potyčkám. Hroší samičky brání své mladé stejně divoce jako krokodýlí samičky nevylíhlá vajíčka. Boje o území často končí smrtí protivníka. Ale hroši mají i něžné a láskyplné stránky. Nenechejte si ujít jedinečnou příležitost pozorovat to vše z bezprostřední blízkosti.

28. 12. 21.00 – Minutu po minutě (Atentát na premiérku)

11. 10. 1984 ve 2:54 ráno vybuchla na setkání konzervativců v Brightonu bomba. Bobu nastražila IRA do hotelu Grand a cílem byla Margaret Thatcherová. Bomba byla v hotelu umístěna již tři měsíce předem, teroristé ji ukryli pod vanu, kde ji nikdo nemohl najít. Bomba byla umístěna tak, že se po výbuchu zhroutil hlavní komín a prostředek hotelu se propadl. Konference trvala již několik dní, Thatcherová pracovala na svém projevu, takže byla ještě vzhůru, když došlo k výbuchu. Thatcherové se nic nestalo, ale jiných pět lidí bylo zabito. Útok byl cílen na Thatcherovou, ale IRA neuspěla. Thatcherová nechtěla, aby IRA vyhrála, takže i přes úmrtí konference pokračovala. Mnozí nechápali, proč Thatcherová chtěla, aby se v jednání pokračovalo, ale pak pochopili, že tím ukázala, že terorismus nemůže porazit demokracii. O celém neštěstí vyprávějí lidé, kteří ho zažili. Bomby tehdy nebyly neobvyklé, ale tentokrát šlo o velmi troufalý čin. Většina lidí z hotelu byla po výbuchu otřesena, politici odpovídali na otázky novinářů naprosté nesmysly. Thatcherová byla také v šoku, ale situaci ustála a vládla dalších 6 let. Tento moment, kdy se postavila teroristům, jen dokázal, jaká je, a získala tak další příznivce. Pachatel, který bombu nastražil, byl nalezen a uvězněn.

29. 12. 20.00 – Toulky britskou minulostí I (Život za vlády Jindřicha VIII.)

Britský herec Tony Robinson, známý především ze seriálu Černá zmije, se stal protagonistou dokumentární série, v níž putuje po britských ostrovech a během svých cest připomíná slavné i méně známé momenty z tamější historie. V další části se Tony vydává po stopách několika osobností, které významně ovlivnily éru panování jedné z nejznámějších osobností britské historie – krále Jindřicha VIII. Tony začíná své putování ve městě Penhurst ležícím na hranici hrabství Kent a Sussex, kde leželo sídlo jednoho z nejvýznamnějších dvořanů té doby, Edwarda Stafforda, tehdejšího Vévody z Buckinghamu.

Stafford chtěl Jindřichovi předvést svůj vliv a sílu, což ale Jindřicha vystrašilo a Stafforda nechal popravit. Tonyho dalším cílem je hrad Hever, který byl sídlem dalšího významného dvořana, Thomase Boleyna, který se snažil Jindřicha oženit se svou dcerou. Jindřich se do Anny Boleynové skutečně zamiloval a sedm let se jí dvořil, než se stala jednou z jeho manželek. Poslední Tonyho zastávkou je město Lewes, kde se do počátku 15. století nacházelo jedno z největších katolických opatství v Británii. Kvůli vzniku anglikánské církve však bylo zbořeno a své sídlo si zde vybudoval jeden z Jindřichových poradců, Thomas Cromwell. I Cromwella však kvůli některým politickým chybám Jindřich nechal popravit.

30. 12. 18.00 – Největší esa mafie (Pád)

V 70. letech byla mafie na vrcholu moci, pět mafiánských rodin mělo obrovský podíl v New Yorku na ekonomické činnosti – od stavebnictví, přes přístavy, až po textilní průmysl. A získávaly obrovské výnosy také z tradičních kriminálních činností. Svoz odpadků na Long Islandu měl na starosti mafiánský šéf Tony Corallo. Robert Kubečka vlastnící popelářskou firmu byl mafií ohrožován a vydírán, protože ta chtěla, aby jim přenechal svou firmu. Robert vše nahlásil na policii na oddělení organizovaného zločinu a ti se začali celou záležitostí zabývat. Díky odposlechům se policie dostala až k mafiánské rodině Genovese.

Na konci roku 1983 policie odposlouchávala většinu mafiánských šéfů v New Yorku. FBI a speciální oddíl se spojily a začaly sbírat důkazy proti tzv. komisi – shromáždění mafiánských bosů. Cílem byli bosové, i když sami žádný zločin nespáchali. V únoru 1985 policie zatkla pět kmotrů – Castellana, Salerna, Rastelliho, Coralla a Langella, kteří ve městě ovládali organizovaný zločin. Když Castellano jel na večeři, propuštěn na kauci, byl zastřelen. Po mnoha soudních líčeních byli ostatní bosové odsouzeni ke 100 letům vězení.

31. 12. 20.00 – Tajná válka (Zvláštní výslechová skupina)


Od května 1940 do června 1944 byla Evropa zaplavená nacisty. Zatímco Rudá armáda zaútočila na říšská vojska z východu, Velká Británie a její spojenci oddalovali otevření západní fronty. Stalin zuřil a Churchill se ho pokoušel uklidnit leteckým bombardováním Německa. Jenže na zemi mezitím probíhal ještě jeden nebezpečný konflikt. Byla to tajná válka. Došlo během ní k mnoha odvážným skutkům, bezohledných činům i podlým zradám. Žádný ze špiónů na starém kontinentě si nikdy nemohl být jistý tím, komu věřit. Někteří se tajné války účastnili, protože věřili, že jinak nepřežijí. Jiní to dělali kvůli vzrušení z akce. Toto je příběh o tajné válce, která ovládla Evropu.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 53. týden31. 12. 21.00 – Váleční generálové 1. část

Je to vůbec poprvé, co se přední američtí generálové sešli dohromady v jednom dokumentárním filmu. Váleční generálové díky tomu nabízejí jedinečný pohled na půl století vojenské historie od války ve Vietnamu po současnou válku s Al-Káidou a terorismem. Jedenáct armádních představitelů v aktivní službě i ve výslužbě prezentuje vlastní názory a zasvěcený pohled na věc. Ohlíží se za osobními zážitky a zkušenostmi, které utvářely jejich životy, a rozebírají moderní způsoby vedení boje. Jejich úvahy blíže vysvětlují velké změny, kterými americká armáda prošla od doby nasazení prvních jednotek ve Vietnamu až po poslední vojáky opouštějící Afghánistán.

1. 1. 20.00 – V říši obřích hlavonožců

Chobotnice a kalamáry jsou vším možným, jen ne přítulnými mazlíčky. Nemají nohy ani ploutve. Místo toho disponují hadům podobnými končetinami pokrytými přísavkami. Mívají jich šest nebo osm. Nebezpečná chapadla jim vyrůstají přímo z hlavy. Jakoby to nebylo dost, hlavonožci mají bizarní vzhled měkkého pytle bez kostí. Když se ocitnou v ohrožení, vypouští páchnoucí inkoustovou kapalinu. Jejich původ sahá až do dob, kdy lidé ještě nebyli. Zažili pravěkou éru před tím, než se v oceánech objevily ryby. Těžko se tedy divit tomu, že nám přidají tak zvláštní a záhadní. Tvůrci dokumentárního filmu V říši obřích hlavonožců vyrazili k ostrovu Socorro v Kalifornském zálivu, aby se tam pokusili vypátrat legendární obří Humboldtovu chobotnici a natočili její noční hon za kořistí. Přitom se setkali s rejnoky, žraloky spanilými, lachtany i delfíny. A před očekávaným rande s obří chobotnicí se jim dokonce podařilo natočit rafinované techniky lovu mečouna nebo islandského sokola.

2. 1. 19.00 – Historická Akta X (Mayské podsvětí: Brány pekla)


V dnešní moderní informační době by si člověk myslel, že má všechny vědomosti světa na dosah ruky. Přesto zůstávají některá šokující tajemství pohřbena v minulosti. Přidejte se k neohroženým vyšetřovatelům seriálu Historická Akta X. Odhalte tajemství bájných Máyů a najděte odvahu otevřít brány jejich pekla.

2. 1. 21.00 – Žena vychovaná opicemi


Marina Chapman tvrdí, že ji vychovala smečka opic, když se jako dítě ztratila v kolumbijské džungli. Je to jenom její falešná vzpomínka nebo by to mohla být pravda? Po padesáti letech od chvíle, kdy Marina poprvé vyšla s tímto fantastickým tvrzením na veřejnost, se vědci rozhodli její slova prověřit. Film Žena vychovaná opicemi představuje neuvěřitelný pravdivý příběh o únosu malé dívky, o tom, jak dokázala pět let přežít sama v hluboké džungli, a opicích, ketré jí zachránily život. Marina nezná své pravé jméno. Přesto se po padesáti letech společně se svou dcerou vrací do Kolumbie, aby zjistila, odkud pochází. Jaká je její skutečná rodina? Proč ji unesli? Dokázala by pětiletá holčička opravdu přežít sama jenom ve společnosti opic? Nebo je to celé jenom výplod její divoké fantazie?

3. 1. 18.00 – Letadla, která změnila svět (SR-71 Blackbird)


Vychutnejte si fascinující příběhy o třech nejdůležitějších komerčních letadlech, která kdy vzlétla na oblohu: letoun Douglas DC3 se stal prvním skutečně úspěšným letadlem pro osobní dopravu, které zmenšilo Ameriku a zavedlo létaní jako běžný způsob cestování. SR71 Blackbird vylepšil přelomovou technologii letectví dosažením rychlosti Mach 3. A Airbus A360 se stal největším komerčním letadlem všech dob a díky moderním pokrokům dokáže vzít více lidí a na delší vzdálenost, než bylo dřív možné. Tři díly dokumentární mini série Letadla, která změnila svět, představují všechna úskalí a triumfy vzniku těchto letounů i geniální a vizionářské nápady, bez nichž by to nešlo.

3. 1. 20.00 – Příprava na soudný den III (Příprava na boj)

Seriál Příprava na soudný den se vrací s hrdiny přichystanými na konec světa. Obyčejní lidé podnikají neobyčejné kroky k tomu, aby se připravili na katastrofy nepředstavitelných rozměrů – ať už by je způsobila nazlobená matka příroda, lidský faktor nebo nevyzpytatelný vesmír. Ve třetí sérii uvidíte zvláštní vynálezy určené pro přežití, vysoce moderní bunkry a detailně promyšlené únikové trasy. Díky speciálně vytvořeným vychytávkám, super tajným úkrytům a podomácku vyrobené technice jsou tyto obranné systémy proti Armagedonu připravené úplně na cokoliv. Tvůrci seriálu je proto otestovali. Jejich majitelé se dozví, jaká je pravděpodobnost využití v praxi i jestli to vůbec bude stačit.

3. 1. 21.00 – Nejdrsnější stroje (Obří tunely)

Série Nejdrsnější stroje ukazuje, co dovedou největší, nejúžasnější a technologicky nejvyspělejší vrtací, hlouběcí a tunelovací mašiny. Čtyři epizody postupně představují nejskvělejší stroje, které kdy vznikly, vysvětlují a předvádějí, jak fungují. Podívejte se na tyto neuvěřitelné technologické kousky v akci. Uvidíte, že si troufnou i na nejnáročnější úkoly v hlubinách země nebo pod mořskou hladinou. Právě teď obrovská vrtačka hloubí nejníže položený tunel pod srdcem Londýna a gigantický mechanický červ otřásá zemí jenom několik metrů pod nejvyššími mrakodrapy Mexico City. 

Unikátní dokumenty, vysílané v 53. týdnu,
uvidíte každý den od 18:00 – 22:00 na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !