Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 7. týden

13. 02. 2017 | Televizní tipy
Nenechte si ujít Divoký západ s průvodcem Robertem Redfordem, zažijte život ve středověku, nahlédněte do sopky, poznejte rozmanitá zvířata pěkně zblízka a vychutnejte si další nevšední zážitky na Prima ZOOM.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit v 7. týdnu?


14. 2. 20.00 – Divoký západ s Robertem Redfordem (Směr západ)


Divoký západ byl brutálním světem kovbojů, indiánů, desperátů a rychlých pistolníků. Země dodnes zůstává zbarvená doruda krví jejich příběhů a legend. Prohnali se tudy všichni od Jesseho Jamese přes Billyho Kida až po Butche Cassidyho a Sundance Kida. Tito muži jako první prožili americký sen a jako první pro něj také zemřeli. A kdo jiný by se tedy měl stát naším průvodcem po Divokém západě než slavný herec a znalec Robert Redford, který si Sundance Kida zahrál ve filmu? Redfordovo nadšení, znalosti a vášeň pro Divoký západ se staly základem všech osmi epizod strhujícího dobrodružného seriálu.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 7. týdenA svou troškou přispělo i dalších osm statečných herců: Ed Harris, James Caan, Kris Kristofferson, Mark Harmon, Tom Skerrit, Tom Selleck, Burt Reynolds a Kiefer Sutherland. Západ byl před svým dobytím ovládán krvelačným gangy, které mezi sebou nemilosrdně válčily o území. Bylo to období amerických dějin, jež nemá v dějinách obdoby. Tehdy mohl kdokoli přicválat do neznáma a urvat si pro sebe všechno, co chtěl – za předpokladu, že byl kvůli tomu ochotný bojovat na život a na smrt. Divoký západ se nakonec stal tím, co ve své době definovalo americkou identitu. Ale nešlo to jen tak pro nic za nic. V zemi bez spravedlnosti dlouho vládli ti, co měli sílu a moc. Všechno se točilo kolem nenasytnosti a peněz. To, že měl někdo právo na své straně, ještě nic neznamenalo. Záleželo na jediném: kdo dokáže rychleji tasit kolty a střílet.

14. 2. 21.00 – Život ve středověku (Narození)

Historička a spisovatelka Helen Castor, která zabodovala s populárním dokumentárním seriálem Vlčice: Příběhy královen, se teď rozhodla zaměřit na to, jak se lidé ve středověku vyrovnávali s naprosto základními životními změnami: zrozením, sňatkem a smrtí. Díky tomu se jí podařilo zjistit, jak středověcí lidé přemýšleli a v co věřili. Učení katolické církve utvářelo po staletí myšlení a víru obyvatel celé západní Evropy. Než však středověk skončil, musela církev čelit závažným změnám ve společnosti. Způsob, jakým lidé nahlíží na zrození, sňatek a smrt, se v této době mění jednou provždy.

14. 2. 22.00 – Martin Clunes: Člověk a zvíře (1/2)

Od počátku věků byl člověk vždy v nějakém kontaktu se zvířaty. Vztah mezi lidmi a zvířaty přesto nebyl nikdy tak komplikovaný jako v dnešní době. Dosud probíhalo všechno velice prostě – mrtvá zvířata naplňovala lidské žaludky a ta živá zase orala pole. Lidé a divoká lesní zvěř se poslušně řídili pradávnými přírodními zákony, které se nikdo neodvážil zpochybnit. Ale po tisícileté nadvládě, kdy člověk nepocítil ani nejmenší pocit viny, dospěl náš vztah s tvory, kteří nepatří k lidskému pokolení, na novou, nesmírně zajímavou křižovatku. Prakticky každý den zjistíme něco nového o schopnostech, dovednostech i myšlení zvířat. Ale i tak denně nenávratně zmizí z povrchu naší planety jeden z necelých osmi miliónů zvířecích druhů. Moderátor a přírodovědec Martin Clunes vyrazil do světa, aby zjistil a lépe pochopil, co je příčinou těchto mimořádných změn.

15. 2. 20.00 – Pravé barvy dinosaurů


Stovky let jsme si dinosaury, kteří vládli naší planetě, představovali jako šupinaté tvory podobné plazům. Jako obrovské ještěrky, které terorizovaly mladou Zemi. Jenže nové vědecké objevy a poznatky nás začínají vyvádět z omylu a před našima očima překreslují obraz dinosauřího světa do nové podoby. Ať už jde o objev jednoho – a posléze několika stovek – opeřených masožravých dinosaurů v Číně nebo novou revoluční metodu rekonstruování původní barvy fosilizovaných perutí, vědci představují novou podobu dinosaurů. Takovou, jakou skutečně měli. K tomu přidávají nové postřehy o tom, jak se tito dinosauři chovali a k čemu jim to peří vlastně bylo.

15. 2. 22.00 – Lovci sopek (Indonésie)

Už jste někdy zažili spalující touhu prohlédnout si aktivní sopku hezky zblízka? Aby ne, gigantické hory lávy a popela jsou stejně fascinující jako nebezpečné. V seriálu Lovci sopek nás neohrožení bratranci Vincent a Bertrand vezmou na průzkum nejkrásnějších a nejúchvatnějších sopek na naší planetě. Během cesty plné dobrodružství, historických i vědeckých zajímavostí a starověkých pověr se odvážlivci Vincent a Bertrand podělí o vlastní výjimečné zážitky a dostanou nás tak blízko k ohnivým přírodním živlům, jak to jde, aniž bychom se spálili!

16. 2. 22.00 – Frank v Indii (1. díl)


Přidejte se k Frankovi na jeho výpravě za divokými tygry bengálskými. Uvidíte, jak se během svého nového exotického dobrodružství v tajuplné Indii zblízka seznámí i s dalšími obyvateli místní říše zvířat, jako jsou sloni, hadi nebo jaci. Frank vyráží z Himálaje, a to poněkud neobvykle: jako člen sloního stáda. Následně přežije setkání se smrtelně jedovatou zmijí řetízkovou. Pokračuje do Nepálu, kde narazí na podivného krokodýla, a musí rychle a zběsile prchat před rozzuřeným nosorožcem. Setkání tváří v tvář s nebezpečným leopardem a ještě nebezpečnější kobrou vystřídá seznámení s novými přáteli ve vesnici nepálského kmene Tharu. Frank se dokonce rozhodne stát fakírem a projde se po rozžhavených uhlících, než konečně narazí na dlouho hledaného tygra. Ale protože je tato šelma lidožroutem, zůstává otázkou, jestli to Frank nakonec rozchodí, nebo bude tenhle neuvěřitelný zážitek jeho poslední.

16. 2. 23.00 – Tajný život lesů (Kongo: Nová úmluva s pralesem)


Mnoho let jsme je zanedbávali a považovali za překážku v rozvoji moderního světa. Zdálo se, že největší zalesněné oblasti na světě nevyhnutelně spějí k zániku. Nezřízené kácení sice zůstává obrovským problémem i dnes, ale přesto se něco hodně změnilo. Krajina v Tasmánii, Kongu, Francii, Bangladéši a Latinské Americe, která dříve spěla k jisté zkáze, znovu ožívá. Dokumentární mini série Tajný život lesů představuje pět lesů, na nichž jsou tyto změny nejlépe vidět. Každá epizoda se stala živým portrétem jedinečné oblasti plné zajímavé flóry a fauny. Zároveň představuje muže a ženy, kteří udělali z lesů místa, kde můžou lidé a příroda společně hledět vstříc nadějné budoucnosti, kdy se lesy stanou čím dál cennějším útočištěm.

17. 2. 20.00 – Vodní obři VI (Upíří ryba)


Moderátor, rybář a biolog Zeb Hogan má za sebou už pět let natáčení neuvěřitelného seriálu o hledání největší ryby na světě. Podařilo se mu dobýt snad každý kout naší planety a vypořádal se s několika největšími druhy ryb, s jakými se člověk setkal. Ale tato nejnovější expedice bude těžkou zkouškou dokonce i pro něho. Tentokrát se Zeb vydá z džunglí Jižní Ameriky až ke korálovému souostroví Floridy. Podívejte se, jak v prostředí od světa odříznutých vodopádů v Guyaně pátrá po rybě jako z hororu s tesáky, které by mohly konkurovat samotnému Drákulovi. A jak se potom potápí u Floridy s podvodním obrem, o kterém se říká, že našel zálibu v lidském mase. Nová série Vodních obrů představuje monstra, jaká jste dosud neviděli, způsobem, který jste ještě nezažili. Zažijte vzrušení z neobvyklého rybolovu i odhalení podstaty toho, co jsou přírodovědná fakta a co je jenom pouhá fikce. Uvidíte, jak se ekologie, kultura a společenský život po celém světě vzájemně prolínají. Pátrání po vodních obrech pokračuje!

18. 2. 21.00 – Jedinečná zvířata (Sloni, chobotnice a kočky)

Věděli jste, že kočičí předení může udržet astronauty naživu ve vesmíru nebo že psi umí řídit? Tušili jste, že sloni „slyší“ chodidly nebo že sovy „vidí“ ušima? A už jste slyšeli o tom, že se deseticentimetrový strašek kudlankový stal hlavní inspirací pro vývoj nové generace explozi odolných ochranných obleků? Nový seriál Jedinečná zvířata vás překvapí, pobaví a seznámí se vším, co jste o svých oblíbených mazlíčcích dosud nevěděli. Připravte se na špičkové záběry, odborné komentáře zasvěcených, a hlavně neuvěřitelná, ale veskrze pravdivá fakta, ze kterých vám spadne čelist. V každé epizodě se objevují nejméně tři různá zvířata, takže se žádný milovník zvířat nebude nudit. A protože tento seriál zároveň odhaluje nové vědecké poznatky, připomíná polozapomenuté informace a přibližuje vědecké studie s přesahem do lidského světa, dokonce i ti, co zvířata nijak zvlášť neobdivují, si najdou to své.

19. 2. 20.00 – Nezlomené


Tři ženy, tři hrdinky, tři příběhy. Žijí v odlišných zemích, kulturách, mají jiné vzdělání i osudy. Přesto jsou si podobné. Ritu je mladá žena z Indie, kterou v 17 letech polili útočníci kyselinou. Fomuso žije v západoafrickém Kamerunu a bojuje proti staré tradici žehlení prsou. Oryakhil se narodila v Afghánistánu, v snad nejhorší zemi, kde se může žena narodit. Číst a psát umí jen 15 % žen a jsou jim upírána základní lidská práva. Oryakhil přesto vystudovala medicínu a praxi provozovala potají i za Tálibánu. Oryakhil, Ritu i Fomuso dokázaly vzdorovat osudu a pomáhají nejen sobě, ale i ostatním. Prostě ženy, které zůstaly Nezlomené. Nový český dokument Lenky Klicperové.

19. 2. 21.00 a 21.30 – Za hranice všednosti (1. a 2. díl)


Zjistěte, jak je možné dívat se na dobře známá místa v úplně jiném světle. Navštivte Berlín, pochutnejte si v restauraci, kde servírují jenom ohromně velké porce jídla, a ubytujte se v hotelovém pokoji s rakví místo postele. Jestli už jste viděli Eiffelovu věž v Paříži, je načase, abyste navštívili zákulisí slavného kabaretu Moulin Rouge a v jedné z vybraných francouzských restaurací si připili vínem z dětské lahve. Nenechte se překvapit, až zažijete skutečný Oktoberfest v ulicích Londýna nebo stavbu věže z lidí nedaleko Barcelony. Vyrazit si na nějaké zajímavé místo je vždy dobrý nápad. Cestování s Przemkem Kossakowským vám zaručí řadu nečekaných překvapení. Náš průvodce zamířil na nejoblíbenější destinace světa, ale místo obvyklých turistických lákadel se nám rozhodl ukázat něco mnohem zajímavějšího a neobvyklejšího.

Unikátní dokumenty, vysílané v 7. týdnu,
uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !