Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

V karavanu po Slovensku 2. díl

16. 01. 2020 | Televizní tipy
Ve druhém dílu učarovala Daliboru Gondíkovi oblast Malé Fatry. Soutěsky plné roklin a jeskyní, ovčí stáda a tradiční sýry – to vše nabízí Jánošíkův kraj. Režie pořadu V karavanu po Slovensku 2. díl J. Wehrenberg (Premiéra)

Ve druhém dílu V karavanu po Slovensku míří Dalibor Gondík do drsného Jánošíkova kraje. Malá Fatra se před čtyřmi sty lety stala domovinou Valachů, ovčích stád, žinčice a pravé ovčí brynzy. Proslulá obec Terchová je poskládaná z malých okolních osad. Právě v jedné z nich se narodil i proslulý Jánošík, který se sice dožil jen 25 let, ale stihl proslavit celý kraj.

V karavanu po SlovenskuV Národním parku Malá Fatra leží i přírodní rezervace Rozsutec, jejíž součástí jsou známé Jánošíkove diery, které jsou stejně divoké a nespoutané jako zbojník sám. No a co by bylo Slovensko bez tradičních místních specialit jako je brynza, parenica, korbáčiky nebo halušky? Dalibor si dokonce výrobu takového pravého ovčího sýra na salaši sám vyzkouší.

S karavanem dál zastavuje u Šútovského lomu a pokračuje na jih do regionu Turiec, který byl v minulosti plný nerostného bohatství. V baňských osadách se těžila měď, stříbro a dokonce i zlato.  Objevenou ukrytou perlou na východní straně hor je pro Dalibora malá obec Špania Dolina. Nový cyklus odhaluje skryté krásy Slovenska ze zcela nové perspektivy.

V karavanu po Slovensku 2. díl můžete sledovat 16. 1. 2020 od 21 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku V karavanu po Slovensku 2. díl:

V karavanu po Slovensku 2. díl
V karavanu po Slovensku 2. díl
V karavanu po Slovensku 2. díl
V karavanu po Slovensku 2. díl
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Hezký pořád
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Košík