Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Venkovský učitel, premiéra filmu v televizi

3. 01. 2010 | Televizní tipy

V neděli 3. ledna na ČT1 od 20.00 uvede ČT premiéru filmu o hledání cesty z osamění Venkovský učitel, který byl v loňském roce oceněn dvěma Českými lvy. Režie Bohdan Sláma, v hlavních rolích Pavel Liška a Zuzana Bydžovská.

 

Koprodukční film ČT a společností Negativ, německé Pallas Film a francouzské Why Not Productions vstoupil do kin s distribučním sloganem „Každý někoho potřebuje“. Učitel (Pavel Liška) opouští gymnázium a rodiče (Zuzana Kronerová a Miroslav Krobot) v hlavním městě a přichází učit na venkovskou školu, aby tak zapomněl na nevydařené milostné vztahy a našel znovu sám sebe. Postupně získává důvěru místních lidí. Jednou z nich je svérázná statkářka Marie (Zuzana Bydžovská) a Chlapec, její sedmnáctiletý syn (Ladislav Šedivý). Marie žije po rozpadu svého manželství smířena s osamělým životem, a proto ji samotnou překvapí, když se zamiluje do Učitele. Náhodné setkání tří hlavních hrdinů rozpoutá velký příběh lásky, přátelství a odpuštění. Každá z postav si s sebou nese tajemství, každá touží po lidské blízkosti.

 

Režiséra Bohdana Slámu inspirovali k napsání scénáře samotní herci – Pavel Liška (Učitel) a Zuzana Bydžovská (Marie). „Pro mě byla obrovská výhoda, že jsme se s Pavlem Liškou poznali na filmu Divoké včely, kde hrál parodii na vesnického frajera číslo 1. Uvědomil jsem si, že má daleko větší herecké možnosti. Potom jsem pro Pavla napsal roli Toníka ve Štěstí,“ říká Bohdan Sláma.

 

S režisérem Bohdanem Slámou na filmu spolupracovali Diviš Marek (kamera), Jan Daňhel (střih), Jan Čeněk (zvuk), Vladimír Godár (hudba), Kristián Suda (dramaturg), Václav Novák, Petr Pištěk (architekti), Martin Mička (výtvarník dekorací), Zuzana Krejzková (kostýmní výtvarník), Veronika Riehs (umělecká maskérka), Karel Bezděk (druhý režisér, casting), Petr Samec (pomocný režisér), Pavel Čechák (vedoucí produkce).


Zdroj: Česká televize

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Viděla jsem v kině a klidně bych si to znovu zopakovala.
Obrázek uživatelky
profil
film na pobaveni a odreagovani.
Obrázek uživatelky
profil
hezký film-Liška je dobrý herec
Obrázek uživatelky
profil
se mi moc líbil, nemohla jsem z toho spát. Smekám!!!!!
Obrázek uživatelky
profil
docela mi ho bylo líto,že to musí zahrát Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles