Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vladimír Dlouhý v detektivce Domina

4. 02. 2012 | Televizní tipy
Komisař Falta byl poslední televizní rolí Vladimíra Dlouhého.  Zahrál ji v detektivce Domina, kterou natočil režisér Jiří Svoboda v brněnském studiu České televize. Policejního parťáka mu tehdy před kamerou vytvořil jeho bratr Michal. Film uvede v repríze ČT1 v neděli 5. února 2012 od 20 hodin.

Motto filmu Domina: „Tento příběh se odehrává ve městě dost malém na to, aby se někteří z jeho obyvatel navzájem znali, a ne zas tak malém, aby o sobě všechno věděli."

Vladimír DlouhýOkresní město žije vraždou známé místní podnikatelky, která byla nalezena mrtvá v  zubní ordinaci. Vyšetřováním je pověřena dvojice kriminalistů Jaroslav Falta (Vladimír Dlouhý) a Petr Brouček (Michal Dlouhý). Na nich je, aby celý složitý případ, který se celý „točí“ kolem místního luxusního pánského podniku, vyřešili.

Režisér detektivky Domina Jiří Svoboda příběh scenáristy Ivana Horníka pojal v duchu klasických filmových detektivek, které se kromě vyřešení samotné zápletky věnují i práci policistů včetně ukázek moderních kriminalistických postupů a metod. Do dalších rolí obsadil Markétu Hrubešovou, Tomáš Töpfera, Milana Kňažka a další herce.

Mimořádnou premiéru Dominy odvysílala Česká televize krátce po úmrtí Vladimíra Dlouhého v létě 2010. „Který režisér by nechtěl pracovat s tak úžasným hercem," zavzpomínal tehdy Jiří Svoboda. "Práce s ním byla zážitek, dobrodružství. Do každé postavy vnesl ze svého nitra něco hluboce osobního, neopakovatelného a nenapodobitelného. Při práci na Domině měl zdravotní potíže.

Upadl a nalomil si dvě žebra. Jak jsem se to dozvěděl, bylo mi jasné, že natáčení musíme přerušit. Za dvě hodiny mně Vladimír volal, že právě vyjíždí z Prahy. Měl bandáž a nějakou injekci proti bolestem. A odpoledne už byl před kamerou. Naprosto neuvěřitelné sebeovládání. Vysvětloval jsem mu představu scény a on měl ve tváři jasně vepsanou bolest.

Kamera se rozběhla a jeho obličej se rozzářil naivní radostí filmové postavy. Skromný, pracovitý, trpělivý, nesmírně talentovaný a moc statečný člověk.“
Štáb Dominy natáčel v Brně, ve Znojmě a na některých dalších místech jižní Moravy. Za kamerou stál Ivo Popek.

Film Domina uvede v repríze ČT1 v neděli 5. února 2012 od 20 hodin


Zdroj, foto: Česká televize

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Vladimír Dlouhý v detektivce Domina:

Vladimír Dlouhý v detektivce Domina
Vladimír Dlouhý v detektivce Domina
Vladimír Dlouhý v detektivce Domina
Vladimír Dlouhý v detektivce Domina
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Film jsem viděla již po druhé. Je to výborně natočené. Oba bráši jsou tam perfektní. Ale i zločince musí někdo hrát a Tomáš Topfer byl taky super.
Obrázek uživatelky
profil
Určitě na 100 %
Obrázek uživatelky
profil
Asi se budu dívat..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
taky jsem ho měla ráda
Obrázek uživatelky
profil
Tady je jeho poslední televizní role, ve filmu hrál naposledy v Kájinkovi.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice