Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

ZÁZRAKY PŘÍRODY - anketa s hosty 1. dílu

18. 02. 2009 | Televizní tipy

Monika Žídková, Josef Mladý, Aleš Valenta a Ilona Csáková – to byli hosté 1. dílu nové poučně zábavné show ZÁZRAKY PŘÍRODY. Ve studiu působili suverénně a blýskali se znalostmi, ale jak je to doopravdy? Co si skutečně pamatují z hodin přírodopisu ve školních lavicích? A jak je matka příroda příjemně i nepříjemně překvapila? Přečtěte si náš poslední bonbónek ze ZÁZRAKŮ PŘÍRODY.

Monika Žídková

Co se vám vybaví, když se řekne zázrak přírody?
Zcela logicky narození dítěte. To je pro mne skutečný zázrak.

ZÁZRAKY PŘÍRODYKdy vás příroda naposledy nepříjemně překvapila?
Zrovna minulý týden jsem spěchala a uklouzla jsem na ledu. Málem jsem si zlomila nohu. To se mi příroda trochu vymstila. Jinam si myslím, že mne příroda spíše obohacuje a dává mi jen samé příjemné zážitky.

Co si pamatujete z hodin přírodopisu?
Pamatuji si, že mě jako malou holku přírodopis bavil, ale konkrétně si teď nevybavím nic. Těším se, až bude dcera Nikolka ve třetí a čtvrté třídě. Všechny základní věci si zase osvěžím a něco nového se snad i dozvím. Zázraky přírody jsou pro mne čistě tipovací soutěží. Žádnou logiku v otázkách nehledám.

Josef Mladý

Co se vám vybaví, když se řekne zázrak přírody?
Zrození čehokoliv nebo kohokoliv. Člověka, rostliny, zvířete. To, že může vzniknout něco takového, jako jsme my lidé, mi přijde nepochopitelné.

ZÁZRAKY PŘÍRODYKdy vás příroda naposledy nepříjemně překvapila?
Já beru přírodu jako tu, která to tady všechno řídí. Sebe vidím jako toho malého dole. Příroda je ta, před kterou máme mít pokoru a chovat se podle ní a nechtít ji měnit.

Co si pamatujete z hodin přírodopisu?
Je to tak dávno, že už si nevybavuji vůbec nic. Z dětství, které jsem si užil na plný pecky, si pamatuji celou řadu věcí, ale přírodopis mezi ně určitě nepatřil (smích).

Aleš Valenta

Co se vám vybaví, když se řekne zázrak přírody?
Pro mě zázrakem už jenom to, že je v létě teplo a v zimě chladno. Mezi úkazy, které mi připadají neuvěřitelné, patří bezpečně třeba písčité duny a ledovce.

ZÁZRAKY PŘÍRODYKdy vás příroda naposledy nepříjemně překvapila?
Nejčastěji mne překvapuje samozřejmě počasím. Jsem překvapený, že mne to ještě pořád překvapuje. Když je nepříjemné počasí, dělám nerad cokoliv. Sice jsem provozoval zimní sport, ale zimu jsem neměl rád nikdy. Když začalo sněžit, lyžaři a milovníci zimy slavili svátek. Já jsem v tu chvíli počasí proklínal.

Co si pamatujete z hodin přírodopisu?
Obecné znalosti o přírodě mi splývají se všemi stejně méně oblíbenými předměty. Přírodopis mne nikdy neoslovoval. O to více mě baví teď, když si s dětmi listujeme přírodopisnými knížkami. Nebyl jsem vychovávaný jako extrémní milovník přírody a vědátor. Teprve postupem času jsem si začal uvědomovat všechny souvislosti a zázrak bytí na téhle planetě.

Ilona Csáková

Co se vám vybaví, když se řekne zázrak přírody?
V první řadě určitě procházky přírodou a relaxace. To jsou takové zázraky zadarmo. Na zázračnost naší kouzelné přírody si ale vzpomenu vždy, když doma otevřu skříňku s bylinnými čaji.

ZÁZRAKY PŘÍRODYKdy vás příroda naposledy nepříjemně překvapila?
Vždycky mne nepříjemně překvapí přírodními katastrofami. Nerada vzpomínám na povodně, které naši zemi postihly v posledních deseti letech hned několikrát. Příroda mne nepříjemně zaskočila také před deseti lety, když jsem měla na mokré silnici docela vážnou autonehodu. Od té doby už jsem ukázněná a řídím se heslem: „spěchej pomalu“.

Co si pamatujete z hodin přírodopisu?
Bezpečně si pamatuji proces fotosyntézy. Ten mi přišel už tenkrát geniální a fascinuje mne dodnes. Přírodopis i anatomii jsem milovala. Nebyla jsem šprtka, ale z předmětů, které mě bavily, jsem měla většinou jedničky.

Čtěte také:

ZÁZRAKY PŘÍRODY - nová poučně zábavná show ČT

4 otázky pro moderátory show ZÁZRAKY PŘÍRODY

Zdroj: ZÁZRAKY PŘÍRODY

Foto: Jana Vargová

Notburga

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !