Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

ZÁZRAKY PŘÍRODY - nová poučně zábavná show ČT

11. 02. 2009 | Televizní tipy

V sobotu 14. února na ČT1 od 20.00 hodin sledujte novou poučně zábavnou show ZÁZRAKY PŘÍRODY, jejíž největší hvězdou je příroda sama. Pořadem, u kterého se budete divit, žasnout a bavit, vás provedou moderátoři Maroš Kramár a Vladimír Kořen.

Hlavním tématem pořadu je genialita matky přírody a schopnost lidí využívat jejích úžasných vynálezů. V každém díle moderátoři se čtyřmi známými osobnostmi projdou šest témat z různých odvětví přírody. V rámci jednoho vydání bude položeno celkem sedm soutěžních otázek, které se vždy vztahují k tématu nebo demonstrovanému experimentu. Součástí pořadu budou i unikátní videa zakoupená od světoznámé televize BBC (určitě si pamatujete na její úspěšné přírodopisné seriály Modrá planeta, putování s dinosaury a další…)

ZÁZRAKY PŘÍRODYStartujeme v sobotu!

V prvním díle 14. února na programu ČT1 od 20.00 hodin se například dozvíte, proč není lednímu medvědovi zima, že lotosový list je příkladem k výrobě neuvěřitelných věcí, nebo vám ukážeme ovoce s kouzelnými účinky. Ze slavných osobností, které budou tipovat odpovědi na soutěžní otázky, přijali pozvání: zpěvačka Ilona Csáková, moderátorka a modelka Monika Žídková, olympijský vítěz Aleš Valenta a bavič Josef Mladý.

Překvapením pořadu budou i živá zvířata přímo ve studiu. V prvním vydání uvidíte například tučňáka, ve druhém se můžete těšit na velblouda.

Součásti každého dílu bude také jeden experiment, který vždy podstoupí na vlastní kůži moderátor Vladimír Kořen. První pokus se uskutečnil ve Výzkumném ústavu letectví v Letňanech. Moderátor byl posazen před obrovský aerodynamický tunel, v němž je možné nasimulovat rychlost větru až do síly hurikánu. Ve druhé části experimentu byl pak připevněn k rampě, aby se zjistilo, jak silný vítr jej vynese do vodorovné polohy. Rychlost větru, ve které se Vladimír vznesl do vzduchu, je předmětem jedné soutěžní otázky.

 „Byl to pokus, který měl v sobě trochu nebezpečí a hodně adrenalinu. Musím se přiznat, že trochu jsem se bál. Mé pocity byly posléze povznášející. Jestli to takhle s natáčením půjde dál, tak se opravdu nejen já, ale i diváci mají na co těšit,“ prozrazuje své pocity a dojmy Vladimír Kořen.ZÁZRAKY PŘÍRODYZÁZRAKY PŘÍRODY

Ozdobou každého vydání, jak už jsme si řekli, budou čtyři známé osobnosti. V dalších dílech se můžete těšit například na zpěvačku Petru Janů, finalistky StarDance III Zuzanu Norisovou a Danu Batulkovou, houslistu Pavla Šporcla, publicistu Iva Šmoldase, ředitele pražské ZOO Petra Fejka, herečku Janu Švandovou a další.

V roce 2009 bude odvysíláno celkem šest pořadů, vždy v sobotu na programu ČT1 ve 20.00 hodin. Na první díl se těšte už tuto sobotu 14. února 2009.

Zdroj: Česká televize

Foto: Jana Vargová

Notburga

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
líbil a již se těším na další díl. Tentokrát mají slíbeno dívat se i děti Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
môže to byť veľmi zaujímavý program! mňa však viac zaujímajú tie videá ako hostia Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles