Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Alexander Stainforth - Hrdinové knih mě nikdy neopouští

22. 02. 2012 | Úspěšní lidé
Alexander Stainforth je jméno, které už zná mnoho obdivovatelek romantického žánru. Český spisovatel píše sice pod cizokrajným pseudonymem, ale v nejnovějších knihách vás zavede do zajímavé doby císaře Rudolfa II.

Na svět se nedávno dostala kniha Krásná Karolína. V knize se jedná o tajnou dceru císaře Rudolfa II., jde o skutečnou nebo vymyšlenou postavu?


Karolína je pouze výtvorem mé fantazie, i když….  Je všeobecně známo, že milenkou císaře byla Kateřina Stradová, se kterou zplodil  šest dětí. Ty uznal za své levobočky. Víme ale také, že se císař rád těšil společnosti jiných žen.  Potomků měl tak možná mnohem víc, než přiznávají prameny. Mohla by jedním z nich být Karolína? Mohla by Stradová žárlit na její matku a bojovat s ní o lásku císaře? Myslím, že je to velmi pravděpodobné.

Románové prostředí se točí kolem rudolfinské doby. Čím vás Rudolf II. a jeho doba přitahuje?
V roce 1997 jsem navštívil výstavu Rudolf II. a Praha. Byl jsem jí naprosto uchvácen. Hned po návratu jsem si obstaral několik knih o císaři a jeho době. V období vlády Rudolfa II. se stala Praha skutečným kulturním centrem Evropy , sjížděl se sem bezpočet velkých historických osobností. Navíc je velice zajímavý boj o Rudolfův trůn na sklonku jeho vlády, stupňování se jeho nemoci, a pak také nádech kouzla magické Prahy. Tu dobu zkrátka nelze nemilovat.

Krásná Karolína je první částí romantické ságy. Už máte nachystány další díly? Kolik jich bude?
Nedávno vyšel druhý díl nazvaný Karolínina pomsta. Původně jsem měl v plánu pouze díly dva, ale když jsem si při psaní druhého uvědomil, kolik nezodpovězeného v knize zanechám a jaké jsou další možnosti hrdinů, popustil jsem fantazii uzdu. Celkem jich bude osm. A musím prozradit, že se teď nejvíc těším na psaní části, kdy se Karolína s Rudolfem poprvé setká.  

Máte už naplánováno, co po sérii o Karolíně napíšete?
Čeká mě celkem osm dílů, takže budu mít nejméně dalších pět šest let co psát. Ještě letos na podzim vyjde román „Ďáblova nevěsta“, který právě dokončuji. Tím se trochu vracím do více romantické roviny. Ve stejném duchu připravuji i další příběh „Noční déšť“.

Píšete nárazově, nebo jde u vás o pravidelnou činnost?
Píši dvacet čtyři hodiny denně, i když právě nesedím u počítače. Hrdinové knih mě nikdy neupouští, stále se dožadují, abych pokračoval v jejich příbězích. Je těžké jim odolat.

Máte čas na čtení knih jiných autorů? Přečtete si rád stejný žánr nebo saháte po něčem úplně odlišném?
Pracuji v nakladatelství, poslední dobou pročítám spíš zahraniční tituly, u kterých uvažujeme o vydání. Ale pokud mám čas, sáhnu rád po dobrém thrilleru, hororu i historickém románu.

Máte stále v zásobě hodně nápadů na nové knihy, nebo  vždy přijdou až po dokončení díla?
S každou dokončenou knihou se děsím, že už nic jiného nenapíši. Proto jsem možná začal psát série, které mě od podobných myšlenek drží stranou. Nyní mám ale v hlavě příběhy dalších šesti částí Karolíny a dva samostatné romantické příběhy zasazené do Anglie.

Děkuji za rozhovor. Přeji mnoho úspěchů v další tvorbě a spoustu nových čtenářů a čtenářek, kteří si tituly vydávané pod pseudonymem Alexander Stainforth rádi pořídí!

Petra Nachtmanová
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !