Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bára Basiková si zazpívá se slavnými Alexandrovci

9. 12. 2011 | Úspěšní lidé
Populární česká zpěvačka Bára Basiková byla ohlášena jako exkluzivní host největšího turné v České a Slovenské republice s názvem ALEXANDROVCI. Vystoupí s nimi na celkem 24 velkých koncertech na zimních stadionech. Diváci se kromě ní mohou těšit na celý soubor ALEXANDROVCI, který opět do ČR přiveze nejlepší ruské pěvecké sólisty, vynikající hudebníky i špičkové tanečníky, kteří dohromady tvoří unikátní celek, kterému se nevyrovná žádný jiný soubor na světě.

Čtěte celý článek o koncetním turné skupiny ALEXANDROVCI, kde se dozvíte více informací, včetně termínů a ukázkového videa:
Koncertní turné skupiny ALEXANDROVCI - European Tour 2012

Více informací o turné i CD ZDARMA na www.alexandrovci.cz

Bára BasikováBÁRA BASIKOVÁ

O hudbu se zajímala odmalička. Již ve svých dvanácti letech (1975) se zúčastnila s písní Markétka soutěže Zpívá celá rodina. Z vítězství se ale tehdy radovali jiní. Na tehdejší LŠU navštěvovala hodiny klasického zpěvu. Po absolvování pražské jazykové základní školy v Ostrovní ulici vystudovala střední ekonomickou školu. Veřejně vystupovat začala v roce 1982 se skupinou Precedens, kde nejprve zastávala funkci sboristky. Později po odchodu Jana Sahary Hedla (1984) se stal její vokál dominujícím. V roce 1986 začala souběžně s Precedensem vystupovat i s rockovou formací Michala Pavlíčka – Stromboli. V roce 1988 však kvůli Stromboli Precedens opustila, aby se zase navrátila při natáčení alba Pompeje.

Martin Němec (leader Precedens) pochopil, že je velmi výrazná zpěvačka toužící se prosadit. Z Precedens se stala její doprovodná kapela Basic Beat.
 V roce 1994 se rozhodla pro vstup do rockové opery Jesus Christ Superstar, kde ztvárnila roli Máří Magdalény. Tuto roli lze nazývat jako životní a hrála ji po 4 roky. Následovaly další muzikálové nabídky, z nichž kývla na hlavní roli v kontroverzní muzikálové úpravě Dvořákovy opery Rusalka, k nacvičení titulní role v muzikálu Johanka z Arku, kterou alternovala s Lucií Bílou i k roli Kleopatry ve stejnojmenném muzikálu Michala Davida (alternace Ilony Csákové, Moniky Absolonové i Radky Fišarové). Následovala nabídka z Národního divadla do baletního představení Lucrezia Borgia režiséra Libora Vaculíka, kde vystupovala v dvojroli baletka – zpěvačka.

V roce 2003 dočasně opustila koncertní pódia a na dva roky se stáhla do soukromí. Roku 2005 ale ohlásila návrat do kapely Precedens, která natočila v její nepřítomnosti dvě alba se zpěvákem Petrem Kolářem. Také kladně odpověděla na nabídku Michala Pavlíčka vystupovat v jeho muzikálu Obraz Doriana Graye, kde hrála trojroli (Matku Doriana, Ještěrku a Operní Divu). Hlavní roli Markéty také ztvárnila v dalším muzikálu Michala Pavlíčka Dáma s kaméliemi. V současnosti účinkuje v obnovené verzi muzikálu Jesus Christ Superstar v Hudebním divadle Karlín a připravuje se na návrat Lucrezie Borgii v březnu 2012.

Se svým prvním manželem Petrem Basikou (rodné příjmení Jícha) má dvě dcery – dvojčata Annu a Marii (*1992). Podruhé se vdala (1998) za architekta Jaromíra Pizingera. Ani toto manželství nevydrželo. V červenci (2008) se třetím manželem zpěvačky stal Petr Polák, se kterým má (*2009) syna Theodora.

Zdroj: Alexandrovci.cz

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Mám už lístky, donesl Ježíšek Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
chtěla bych to vidět..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Báru Basikovou, její zpěv a projev jsem obdivovala při muzikálovém představení Johanka z Arku, byla úžasnáSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
jak jim to spolu asi pujde.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles