Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Československá legenda Pavol Hammel připomene své největší hity na Best of tour

5. 04. 2014 | Úspěšní lidé
Medulienka, Smutná ranná električka nebo Šesť starcov - nesmrtelné songy, které provází již několik generací Čechů a Slováků. Hudební fanoušci si nyní budou moci tyto poetické, někdy křehké a jindy vtipně hravé písně připomenout společně se zpěvákem, který jim vdechnul život.

Veterán česko-slovenské hudební scény Pavol Hammel míří do České republiky a v rámci pěti koncertů připomene to nejlepší ze své takřka padesátileté kariéry. Best of tour odstartuje 8. dubna v Neratovicích, 9. dubna zahraje v pražské Malostranské Besedě a 10. dubna rozezní notoricky známé skladby brněnské Metro. Následovat bude 11. dubna koncert v Šumperku a závěrečné tóny zazní 12. dubna v ostravském Parníku.

Na turné budou Pavola Hammela doprovázet zkušení muzikanti, ke kytaristovi Jurajovi Burianovi a klávesistovi Vítkovi Pospíšilovi se připojí členové pražské nu-jazzové formace Alvik: Petr Tichý na kontrabas a Michal Pajdiak s perkusemi. Jejich nové aranže dávají Hammelovým hitům mladistvý švih a těmto šarmantním, elegantním a poetickým písňovým pamětníkům vtiskly nový hudební sex appeal.  

Československá legenda Pavol Hammel připomene své největší hity na Best of tourVstupenky na jednotlivé koncerty bude možné zakoupit v místě konání.

Turné představí také koncertní 2LP a 2CD, které v různých variacích, včetně speciální edice s autorovou grafikou, vydal před nedávnem k Hammelovým pětašedesátinám bratislavský label Pavian Records. Nahrávka čítá celkem 24 skladeb a jako hosté se na ní objevili Radim Hladík, Martin Hanzel, Michaela Horká, Andrea Zimányiová a také Ad Una Corda, chrámový sbor z Pezinku.

Málokdo poznamenal v posledním takřka půlstoletí hudební scénu v Čechách a na Slovensku tak významně, jako Pavol Hammel. Jeho Prúdy, které vznikly již v roce 1963, se postupem času staly jednou z nejdůležitějších kapel, utvářejících historii slovenského i českého rocku. Pavol Hammel skládá svoji první písničku Zpievám si pieseň s textem Rudolfa Skukálka v roce 1965. V roce 1967 se přidává Marián Varga, fenomenální varhaník, klávesista a skladatel, jehož tvůrčí cesty se s Hammelovými budou v dalších dekádách pravidelně protínat. V témže čase začíná spolupráce s textaři Borisem Filanem a Kamilem Peterajem, která bude také na celý život.

Prúdy postupně prochází takřka každý hudebník, který na slovenské scéně měl co říci: Fedor Frešo, Fero Griglák, Jozef Farkaš, Ivan Belák, Ján Lehotský, Laco Lučenič, Cyril Zeleňák s řada dalších. Alba jako jsou Zvonky zvoňte, Zelená pošta, Šlehačková princezna či Hráč s hitovou písní Učitelka tanca jsou stále milníky slovenské populární hudby. Samostatnou kapitolou je spolupráce s českým kytaristou Radimem Hladíkem, spolu s Mariánem Vargou nahráli v roce 1977 album Na II. programe sna, dodnes vysoce ceněný projekt s texty Kamila Peteraje. Spolupráci si poté zopakují v roce 1993 na albu Labutie piesne.

Na 25 alb, stovky koncertů, muzikál Cyrano z predmestia, ale i dlouholetá práce v umělecké agentuře Slovkoncert a činnost koncertního promotéra: to vše vykresluje výraznou stopu, kterou za sebou zanechává Pavol Hammel v historii populární hudby nejen na Slovensku.

Zdroj, foto: Pavol Hammel


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Československá legenda Pavol Hammel připomene své největší hity na Best of tour:

Československá legenda Pavol Hammel připomene své největší hity na Best of tour
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !