Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Gipsy.cz převezmou v Lucerna Music Baru Zlatou desku

18. 03. 2008 | Úspěšní lidé
Debutové album kapely Gipsy.cz nazvané Romano Hip Hop po roce a půl prodeje dosáhlo na titul Zlatá deska. Cenu, která se uděluje nahrávkám s nadprůměrnými počty prodaných kusů, skupina převezme 26. března na koncertě v pražském Lucerna Music Baru. Gipsy.cz slibují, že Zlatou desku oslaví ve stejně pestrém a ryčném stylu, v jakém se nese i Romano Hip Hop.

Publikum bude mít jednu z mála možností, kdy kapelu kombinující směs hip hopu, romské tradiční muziky a popu v těchto měsících vidět naživo. Hudebníci totiž intenzivně připravují nové album. První ukázky z nové desky Gipsy.cz poprvé představí právě na březnovém koncertě v Lucerna Music Baru. Koncert začíná ve 20 hodin. Vstupenky jsou v prodeji v Lucerna Music Baru v ceně 120 Kč.

Gipsy.cz Pro kapelu Gipsy.cz začal letošní rok úspěšně a hlavně velmi pracovně. Nejdříve získali cenu hudebního časopisu Filter pro nejlepší koncertní kapelu roku. Následovala účast v soutěži EUROSONG se skladbou Benga Beating.

Kapela slaví úspěchy v Čechách i zahraničí. Jako první česká skupina vystoupila loni v létě na legendárním festivalu v Glastonbury. Videoklip Romano Hip Hop skupiny Gipsy.cz se probojoval až do hitparády evropské MTV World Chart Express. Je držitelem ceny Anděl za rok 2006 v kategorii objev roku a nově také ceny ALMA 2007 v kategorii world music. V loňském roce se stal frontman kapely Gipsy ambasadorem kampaně EU Evropského roku rovných příležitostí.

Gipsy.cz Samostatnou kapitolou je pak umístění skladeb z alba Romano Hip Hop na různé kompilace. K nejvýraznějším úspěchům patří právě skladba Jednou na kompilaci Gypsy Groove od slavného labelu Putumayo. Následuje kompilace Balkanica (Feel Good Productions), Romano Hip Hop na Gypsy Beats And Balkan Bangers sestavené producentem a DJem Russ Jonesem (Atlantic Jaxx Recordings), Tajsa na kompilaci k festivalu Music Meeting a sampler italského časopisu World Music Magazine. CD Romano Hip Hop je možné zakoupit on-line či stáhnout v MP3 na ZDE. Kapela má za sebou úspěšné vystoupení na legendárním festivalu taneční hudby Bestival na Isle of Wight, turné po Jižní Koreji a jako jediný hudební soubor vystupovala na závěrečných akcích Evropského roku rovných příležitostí v Lisabonu a Bruselu.

V čele kapely stojí romský rapper a zpěvák Radoslav „Gipsy“ Banga, který se na hudební scéně pohybuje od svých třinácti let. Na housle hraje a zpívá spolutvůrce projektu Gipsy.cz Vojta Lavička (známý z někdejších Deep Sweden či Álom). Dalšími členy kapely jsou kontrabasista Jan Surmaj a kytarista a akordeonista Petr Surmaj.
Kapela vyniká svým energickým koncertním projevem, který koření notnou dávkou osobitého humoru a sebeironie.

Více informací o skupině Gipsy.cz najdete také na oficiálních webových stránkách.



ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !